Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Casa Birgitta

Polveraia

Max.  4   gasten
45m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 4  gasten
45m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

8 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 17 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

8 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 17 Jaren online


Beschrijving

De informele sfeer in ons rustig gelegen huisje met tuinterras zal u bekoren. Het maakt deel uit van de historische, geklasseerde dorpskern en de kamerindeling is typisch landelijk. Dikke muren zorgen voor een aangename koelte in de zomer. In de koudere seizoenen zorgt een open haard (haardhoutcassette) in de woonkamer voor voldoende warmte. Het huis is 15 jaar geleden van de grond af gerenoveerd en de laatste jaren verder verfraaid. Via de toegangsdeur komt men in de woon-eetkamer, die een trede lager ligt dan de buitenkant, met ingebouwde kast, open haard en eethoek. Gescheiden door een boog komt men in de keuken met gasfornuis, koelkast, bovenkasten en gootsteen. De betegelde badkamer met wastafel, toilet en zitbad of douche is aangrenzend. Door het hele huis liggen terracotta vloeren. Een smalle, steile trap leidt naar de twee slaapkamers op de bovenverdieping met enerzijds een groot tweepersoonsbed en anderzijds een stapelbed (in de kinderkamer) en voorzien van wandkasten en nachtkastjes. De bovenverdieping heeft een balkenplafond, de benedenverdieping een oud gewelf (typisch voor het land). Alle kamers, inclusief keuken en badkamer, hebben houten ramen met luiken, die bij onweer en regen gesloten moeten worden. Er is voldoende servies en bestek voor minstens 6 personen. De ingebouwde kast bevat spelletjes, zonneschermen voor het strand, strijkijzers, woordenboeken, tafelkleden, enz. in het onderste gedeelte en in het bovenste gedeelte. Beddengoed, handdoeken en theedoeken dient u zelf mee te nemen. Wollen dekens, kussens en donzen dekbedden voor de slaapkamers zijn aanwezig. Voor het terras zijn een eettafel, stoelen, tuinstoelen, wollen dekens, parasol, houtskoolgrill en kaarslampen beschikbaar. U kunt uw auto parkeren op de piazza voor de dorpskerk, die op slechts 20 meter afstand ligt. Hier vindt u ook een openbaar waterpunt; de vuilcontainer voor het dorp bevindt zich aan het einde van het dorp in de richting van Scansano.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren welkom Huisdieren welkom
Tuin Tuin
Terras Terras
Haard Haard
Barbecue Barbecue
Kinderen welkom Kinderen welkom
niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 0.1 km

0.1 km

Luchthaven 160 km Pisa

160 km

Station 25 km Grosseto

25 km

Snelweg-afrit 20 km Grosseto Nord/Bagni Roselle

20 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Verlaat de Autostrada del Sole bij de afslag Firenze Certosa (na de 2e tunnel; Brenner-Florence tol ca. 38 - 55 euro, afhankelijk van het type auto) en neem de vierbaans Superstrada naar Siena, vervolgens de Strada Statale 223 naar Grosseto, die u verlaat bij Bagni Roselle (bij km 6,9). Ga door het dorp Roselle; direct na de brug aan het eind van het dorp gaat u linksaf richting Scansano. Na ongeveer 3 km gaat u linksaf en passeert u een Total-tankstation ("Da Pietrino Rex"), waar u bij het tanken zeer vriendelijk wordt geholpen. 100 m verder, aan de rechterkant, is er een supermarkt waar wij altijd de eerste benodigdheden voor de eerste dagen kopen. Na een scherpe bocht naar rechts steekt u de rivier de Ombrone over en na 2,2 km bereikt u de afslag naar Arcille. In Arcille, net voordat u het dorp binnenkomt, slaat u rechtsaf richting Roccalbegna (langs het zeer aan te bevelen restaurant Forra Piper) via Sticcianese. Bij km 5,3 (er is een huis uiterst links, een hoeve uiterst rechts, een wijngaard naast de weg, Polveraia staat aangegeven), rechtsaf een smalle onverharde weg inslaan die naar de hoeve leidt. Voorbij de boerderij bereikt u de doorwaadbare plaats over de rivier Trasubbie in de vallei en na ongeveer 3 km bereikt u Polveraia over een steile en bochtige weg (ons huisje ligt aan de andere kant van het dorp aan de linkerkant, net voor de parkeerplaats).

De huurprijs is per week (losse dagen naar rato, die zijn inbegrepen):
In januari/februari en in elke Euro
Van maart tot juni en in elke Euro
In juli/augustus elke Euro
Onze buurvrouw mevrouw Maria Bardi zorgt voor de schoonmaak. Gelieve haar hiervoor eenmalig te betalen (zet het voor vertrek op tafel). Mevrouw Bardi is ook uw contactpersoon ter plaatse.

Betalingswijze: Reservering na 30% aanbetaling. Twee weken voor vertrek overschrijving van het resterende bedrag. IBAN: DE11250501801911676970. BIC SPKHDE2HXXX. Sparkasse Hannover. Angelika Kessen. Ons vakantiehuis ligt in de provincie Grosseto in het zuiden van Toscane, op ongeveer 40 minuten rijden van het strand. Deze regio is de provincie van Toscane met de minste regen, de meeste zon en de meest dunbevolkte. Er is bijna geen industrie, alleen landbouw: schapenteelt, wijnbouw en olijventeelt. Ons dorp ligt boven het rivierdal van de Trasubbie, op 300 m boven de zeespiegel, bereikbaar via een doorwaadbare plaats. Het geringe autoverkeer in het dorp zorgt voor een uniek geluidslandschap, waar 's nachts de enige storende geluiden uilen, verliefde katten of naar de maan blaffende honden zijn. Kinderen kunnen ook zonder zorgen rennen en springen, want enerzijds is er geen gevaar van te hard rijdende auto's en anderzijds houden de oudere inwoners van het dorp, die in het warme seizoen op elke schaduwrijke plek staan, de kinderen altijd vriendelijk in de gaten. In de zomer is het luchtig en niet zo benauwd als in de kustvlakte van de Maremma. Het gebied, een typisch Toscaans heuvellandschap tussen de zee en de Monta Amiata (1738 m), biedt altijd nieuwe en fascinerende uitzichten. Het kleine dorpje, aan de rand waarvan ons huisje ligt, strekt zich uit langs een heuvelrug. De inwoners zijn zeer ruimdenkend, vriendelijk en behulpzaam. Het huis ligt op het zuidoosten, zodat u altijd een schaduwrijk plekje kunt vinden op het terras van 50 m². Vanaf het terras heb je uitzicht op een olijfgaard en verder op het massief van de Monte Amiata. Het dorp heeft een tuinrestaurant waar in het seizoen af en toe kleine concerten plaatsvinden en waar je ook goedkoop kunt eten. Sinds kort is er ook weer een kleine kruidenierswinkel. Heel Polveraia, inclusief het vakantiehuis, is "zona storica", d.w.z. het zijn beschermde monumenten.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zeilen
Skiën
Surfen
Duiken
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

meer informatie:

De nabije en verre omgeving van Polveraia biedt geweldige sportieve en culturele mogelijkheden. Vanuit Polveraia kunt u zwemmen (natuurstrand Maremma), duiken (Talamone, Monte Argentario, Isola del Giglio), warmwaterbronnen bezoeken (Saturnia, Roselle), skiën (Monte Amiata), paardrijden (Azienda appointments, 5 km boven Polveraia, of in het natuurpark Maremma), fietsen en wandelen (overal), en talloze grote en kleine kunstcentra bezoeken. Pisa (160 km), Florence (160 km), Siena (90 km), en Rome (200 km), zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of de trein in dagtochten. Natuurlijk zijn alle kleinere, minder bekende dorpen, stadjes en steden met een romantisch middeleeuws stadsbeeld en Italiaans-Toscaanse flair (Massa Marittima, Manciano, Scansano, Pitigliano, Sorano, Savona, om er maar een paar te noemen), die allemaal in de directe omgeving liggen en zeker een bezoek waard zijn, enorm aantrekkelijk. Vooral met kinderen is een bezoek aan de nabijgelegen Tarot-tuin van Niki de Saint Phalle een is bovendien midden in het oude Etruskische hartland, zogezegd, en u vindt in de omgeving een hele reeks Etruskische vindplaatsen. De beroemde opgravingen van Roselle liggen voor de deur, maar Tarquinia, Tuscania, Vetulonia, Populonia en andere opgravingen zijn net zo indrukwekkend als de diverse culturele rijkdommen en de landschappelijke schoonheid, die afhankelijk van het seizoen voortdurend verandert. Allereerst is er de kust, van de beroemde Punta Ala tot het natuurreservaat van de Monti dell`Ucellina en de imposante Monte Argentario met zijn steile kliffen en romantische baaien. Maar ook in het binnenland biedt het landschap steeds weer indrukwekkende uitzichten en verrassingen, niet alleen bij de Monte Amiata. De kleinere wegen en paden, die nauwelijks door automobilisten worden gebruikt, leiden door prachtige gebieden en openen telkens weer grandioze uitzichten op de heuvels en bergen en de kust. In die zin is de dagelijkse rit van 40 minuten naar de Marina di Alberese (natuurlijk strand, rit door een prachtig natuurgebied met kuddes paarden en buffels) voor ons geen inspanning, maar een plezierig onderdeel van onze vakantie. De strandgordel strekt zich uit van het exclusieve Punta Ala naar de stranden van Castiglione della Pescaia (met een uitstekend, goedkoop strandrestaurant), Marina della Grossetto (bodybuilders en tanga-dragers komen aan hun trekken), Marina della Alberese (prachtig natuurlijk strand, beperkt toegankelijk, dus nooit overvol), via Talamone naar Monte Argentario (duikparadijs).
De eilanden voor de kust, de Isalo del Giglio, bieden excclusieve mogelijkheden voor dagtochten (bereikbaar met de veerboot vanuit Talamone). De stranden zijn niet te druk, de waterkwaliteit is goed, de pijnboombossen direct achter de stranden bieden schaduw voor auto's en OPPORTUNITEITEN. Polveraia heeft zijn eigen kleine kruidenierswinkel (bij Laura en Marco), waar u ook vers brood, eieren, melk, worst ect. kunt kopen. Door de week komen auto's naar het dorp met brood, groenten en fruit, kruidenierswaren, huishoudelijke artikelen en textiel. Zeer goede boodschappen kunt u doen in de winkels van Grossetto of in de supermarkt van Scansano. In Grossetto is het marktdag op donderdag, in Scansano op vrijdag. Wijn kan openlijk worden gekocht in elke bar, in de coöperatie bij de ingang van Scansano, maar ook deels in Michelin kwaliteit van de lokale wijnboeren (volgens internationale wijngidsen is Morellino di Scansano de opkomende druppel van allemaal).De tot nu toe genoemde winkel/restaurant/leisure en educatieve mogelijkheden kunnen natuurlijk maar een beperkt overzicht bieden van wat er daadwerkelijk beschikbaar is. In principe moet worden gezegd: elk restaurant, elk stadje, elk strand dat je zelf hebt ontdekt is meer waard dan welke locatie dan ook, hoe goed beschreven ook. In die zin zien wij ons kleine dorpshuis als de sleutel tot het ontdekken van een culturele regio die altijd opnieuw en anders ontdekt kan worden. Daarnaast vindt u natuurlijk reisgidsen in ons huis en tips en aanbevelingen in het gastenboek of in het blauwe huisboek van vrienden en gasten die graag hun unieke ervaringen delen met even geïnteresseerde en interessante leeftijdsgenoten
De huurprijs is per week (enkele dagen naar rato):januari/februari en 230,oo Euro.
Maart t/m juni en 280,00 Euro per stuk.
Juli/augustus 330,00
Euro.
Inbegrepen in de huurprijs is de energie flat rate. op aanvraag.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 26-08-2023


4 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,8 van 5
4.6 Inrichting
4.9 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
4.8 Ligging
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Mei 2017

Heike S. uit 12101 bERLIN

4,8
5 5 5 4
Toon Duits

Mooi vakantiehuis

We verbleven in Casa Birgitta voor 1 week. Het is een charmant, gezellig vakantiehuis. Het is geen stijlvolle en hippe plek met een zwembad. De kleine keuken is echt goed uitgerust voor een vakantiehuis. We houden van koken en hebben niets gemist. De mensen in Dorf zijn heel vriendelijk en de rust is heel ontspannend voor ons Berlijnse stadskinderen van middelbare leeftijd. Het contact met de verhuurder is zeer vriendelijk en ongecompliceerd. We hebben er een heerlijke week doorgebracht en zouden langer zijn gebleven als we niet verder hadden moeten trekken. Casa Birgitta is een aanrader. Het is leuk dat zoiets nog bestaat. Heike en René uit Berlijn

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Romantische vakantie

Augustus 2015

Milena T. uit Bremerhaven

4,8
4 5 5 5
Toon Duits

Prachtig stil en authentiek

We hebben met z'n vieren (drie volwassenen en een peuter) twee weken doorgebracht in het huisje in Polveraia. De nachtelijke rust (behalve het geluid van krekels, honden en soms schapen, hoor je niets) is zo ontspannend. Het kleine dorpje is nog helemaal authentiek en charmant. De locatie is ideaal voor dagelijkse uitstapjes naar het strand of kleine Toscaanse stadjes. De avonden op het grote terras met sterrenhemel en de geur van de natuur waren geweldig. Dat de douche eerder klein en eenvoudig is dan luxueus, ben je snel vergeten. Zeer zeer aanbevolen!!!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

Juli 2015

Sarah K. uit Hannover

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Zoet huisje in een klein dorpje

Het huisje is voorzien van alles wat nodig is. Vooral de mooie slaapkamer en het mooie, grote terras vond ik leuk. Er is echter een steile trap in het huis, wat problemen kan veroorzaken voor mensen die slecht ter been zijn. Het huis is bedoeld voor mensen die graag afzien van de typische hotelvakantie en liever individueel, in de wilde natuur en in een typisch Toscaans dorp verblijven. Het strand en de zee zijn te bereiken na een autorit door het mooie Maremma-landschap. In het dorp is er een openluchtkroeg waar 's zomers ook concerten plaatsvinden en een kleine winkel die alles verkoopt voor de dagelijkse behoeften.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Strandvakantie, Romantische vakantie

Mei 2015

Andreas W. uit Dietingen

4,8
4.5 4.5 5 5
Toon Duits

Toskana pur: Puur Toscane

Zeer mooi, gezellig huisje, perfect geschikt voor diegenen die willen genieten van de originele omgeving, vriendelijke bewoners en rust te midden van het Toscaanse landschap. De ritten naar de talloze bezienswaardigheden (van cultuur tot architectuur tot aan de zee) in de nabije omgeving zijn op zich al een ervaring. Zelfs dagtochten naar Rome, Pisa, Siena en Giglio zijn zeer goed mogelijk zonder stress (ook met kinderen). De kleine winkel in het dorp heeft alles wat nodig is en bediening is zeer vriendelijk. De uitrusting van het huisje bevat alles wat nodig is (inclusief veel spelletjes voor leuke avonden). Een groot terras nodigt al 's ochtends uit om buiten te zitten. Voor koudere avonden is er een zeer effectieve open haard met voldoende hout. Met een beetje geluk kun je tijdens wandelingen dieren observeren - schildpadden in de stroom, stekelvarkens in de schemering. Al met al zeer ontspannend en rustgevend.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Strandvakantie


Contactpersoon

Dhr. K. Haas

Dhr. K. Haas

Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Objectnummer: 13335

Laatst bijgewerkt: 22.02.2021

Advertentie online sinds: 17 Jaren, 3 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/13335.htm


«Casa Birgitta» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.8 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 4 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven