Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Ferienwohnung Zessin

Mecklenburg Schwerin

Max.  10   gasten
160m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers (+4)
3  Badkamer
Max. 10  gasten
160m²
1 Slaapkamers (+4)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Landelijk gelegen kniehuis (foto 1) met interessante geschiedenis, geklasseerd, 1 zelfstandige flat paterre (80 m2), een 1e verdieping (70m2) met elk 2 kamers, keuken, hal en badkamer (met twee ramen), nog een extra kamer (max. 2 personen) plus badkamer (twee ramen), ook op 1e verdieping, alle drie afzonderlijk verhuurbaar. Let op in het bezettingsoverzicht dat rood alleen als bezet wordt ingevuld als beide verhuurd zijn. Vraag daarom als er minder dan 10 plaatsen nodig zijn!

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Kinderbed Kinderbed
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 80 km

80 km

Meer 9 km

9 km

Skilift 20 km

20 km

Supermarkt 5 km

5 km

Restaurant 5 km

5 km

Bus 0.5 km

0.5 km

Luchthaven 100 km Hamburg

100 km

Station 0.2 km Jasnitz

0.2 km

Snelweg-afrit 10 km Hagenow; Ludwigslust

10 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

De vakantiewoningen bevinden zich op de begane grond en op de eerste verdieping, en we hebben ook een gastenkamer met badkamer, ook op de eerste verdieping. Alles kan samen of apart gehuurd worden. In de enorme schuur (zie foto) bevindt zich een kunstatelier van 60m2 (pottenbakken en schilderen) met een tentoonstelling van foto's en keramiek, waar cursussen onder deskundige leiding mogelijk zijn voor 15 euro per uur (per cursus) met een maximum van 8 deelnemers plus materiaalkosten. Gezondheidsgymnastiek voor senioren onder deskundige leiding in de grote aangelegde tuin van 3.800 m2 en ontbijt of diner in de tuin (zomerhalfjaar) mogelijk. Drie vijvers (de grootste 30 m lang) in de aangelegde tuin en een vrij uitzicht op de velden en het bos achter het huis zorgen voor een aangenaam verblijf. We houden een rustige oude Duitse herdershond (Tosca vom Libellenteich), op 31 mei 2022 werd ze drie jaar oud, drie lieve knuffelkatten (Minka-Butchi, Tinka-Butchi en kleine Berte-Butchi, die we ook wel de dikke noemen), libellen, kikkers en een schildpad (Europese veerschildpad). Grasslangen in en rond de grote vijver, egels in de tuin, damherten zijn in de nabije omgeving en soms kun je ze zelfs uit het raam bekijken, het bos is rijk aan paddenstoelen en bessen, parkeerplaatsen zijn aanwezig. De sterrenhemel is prachtig op onbewolkte dagen door het ontbreken van lichtvervuiling. Telescoop en spiegel voor het observeren van de planeten en de maan beschikbaar. Kinderopvang per uur. Duits ontbijt (toast, boter, jam, worst, kaas, ei, koffie), desgewenst ook verengelsd (eieren met ham, warme worst, toast, koffie of thee), ook tegen een matige prijs (10 euro). Klein dorp (80 inwoners) in het grootste aaneengesloten bosgebied van West-Mecklenburg, 25-30 minuten met de auto naar Schwerin Castle en Schwerin Zoo, idyllisch gelegen tussen Ludwigslust (ca. 7 min. met de trein) en Hagenow (ca. 10 min. met de trein). Goede treinverbindingen naar Neustrelitz, Waren, Parchim, Hamburg, Berlijn, Schwerin. Snelweg A 24, afslag Ludwigslust/Schwerin of Hagenow ca. 15 min. met de auto. Oostzee en Wismar (werelderfgoed) 65 km met de auto, hengstenhouderij Redefin 20 km, kasteel en Natureum Ludwigslust 15 km, kasteel en dierentuin Schwerin 30 km, Lewitz en jachtslot Friedrichsmoor 15 km, middeleeuws kasteel Neustadt-Glewe 20 km.
Rijksmonumenten in het dorp: boswachterij Jasnitz, voormalig restaurant "Zur Eiche" (huis Zessin met de vakantiewoningen, foto 1, veel van de vroegere bezoekers van dit restaurant waren "beroemdheden", zoals de laatste president van de Pruisische burgemeester, veel van onze bezoekers zijn dat al of kunnen dat nog worden).
Vele "beroemde" persoonlijkheden verbleven hier (b.v. de fabrikant van medische technologie Dieter Kuntz, Los Angelos, USA, de libellenspecialist en dobbervriend van Mitsubishi Mister Yuichi Hatto, Osaka, Japan, de distilleerder en bergbeklimmer Kostadin Strankoff, Kremen, Pirin, Bulgarije, de "Fossiele Hymenoptera Paus" en paleoentomoloog Prof. Dr. Alexander Rasnitsyn, Moskou, Rusland, de specialist voor fossiele diptera Prof. Dr. Wieslaw Krzeminsyn, Moskou, Rusland). Dr. Wieslaw Krzeminski, Krakau, Polen, de makelaar, Mark Twain bewonderaar en Wagner onbegrepen Erich Panik, Rostock, Duitsland en vele anderen), de vele (tot in de jaren 1970), uiteindelijk dronken bezoekers van de voormalige herberg "Zur Deutschen Eiche" zullen hier niet bij naam worden genoemd vanwege de gegevensbescherming en de enorme hoeveelheid onbekende en bekende namen. In de afgelopen honderd jaar hebben hier in het Jasnitz-woud keizer Wilhelm I, de Russische tsaar Alexander III, groothertog Friedrich-Franz IV, de laatste Pruisische minister-president en andere "groten" het hert al gespannen. Maar ze hebben er een paar achtergelaten die zich hebben vermenigvuldigd! De een of andere jager en bezoeker heeft later menig bok geschoten, maar daar wordt discreet over gezwegen!


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Jagen
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Zeilen
Skiën
Snowboarden
Wandelen
Waterskiën
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 14:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 20 % 4 weken voor aankomst
Resterend bedrag: bij aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Als één persoon één van de vakantiewoningen huurt, bedraagt de prijs 25,00 Euro per dag, één andere persoon 15,00 Euro, elke volgende persoon (max. 2 extra per vakantiewoning) 10,00 Euro plus 45,00 Euro voor de eindschoonmaak van de benedenwoning, 35,00 Euro eindschoonmaak voor de bovenwoning, voor de extra gastenkamer met badkamer worden geen eindschoonmaakkosten in rekening gebracht.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Je krijgt het boekingsbedrag minus de annuleringskosten teruggestort, als je de boeking ten minste 4 dagen voor de geplande check-in tot 12:00 's middags MET (Midden-Europese Tijd) annuleert. Bij een annulering die korter dan 4 dagen voor de check-in aangevraagd is, wordt 50% van het boekingsbedrag minus de prijs voor de eerste nacht en de annuleringskosten teruggestort.

meer informatie:

In het huis was tot de jaren 1970 al een restaurant met gastenkamers gevestigd. In het bos van Jasnitz komen edel- en damherten voor, vroeger waren er bruine beren, nu zijn er alleen nog bosbessen. IJsberen zijn nog niet gesignaleerd en worden voorlopig niet verwacht tot de volgende ijstijd, die er ondanks de huidige opwarming van het klimaat aan zit te komen. In de herfst komen hier veel paddenstoelenplukkers, vroeger toen het restaurant in het huis nog open was en nu de gasten van onze vakantiewoningen en vrienden en familie van de familie ook veel paddenstoelenplukkers. In het Jasnitzwoud broeden zeearenden, zwarte ooievaars, houtsnippen, raven, buizerds en ijsvogels. De vlindersoorten Zwaluwstaart, Admiraal en Grote vos vliegen in de tuin, in de zomer van 2020 en 2021 vlogen er ook veel Diestelvlinders (invasie na massale voortplanting in Israël en het Middellandse Zeegebied, 2022 waarschijnlijk niet zo ver), er zijn hertskevers (zelden waargenomen op eikenbomen in mei/juni), heldkevers (ook alleen zichtbaar op de broedgaten van de eiken) en bosbokken in het bos (de laatste al wat algemener), adder en heikikker, vroeger de Siberische iris en knotsmussen (helaas tot nu toe niet meer gevonden). Bij huize Zessin en in de tuin in 2020/21 broedden boerenzwaluw, merel, huismus, boommus, spreeuw, koolmees, pimpelmees, wilgenzanger, gele fluiter, tuinfluiter, zwartkop en kemphaan, vink en groenling, roodstaart en huisroodstaart, kwikstaart, vliegenvanger en houtduif. Een paar jaar geleden hadden we tot tien huiszwaluwnesten op het huis. Daarna werden het er steeds minder en sinds een jaar of tien zijn ze helemaal afwezig. De oorzaak is zeker de monoculturen van maïs en koolzaad, het gebruik van insecticiden in de geïntensiveerde landbouw. Op warme zomeravonden kan men steeds minder vleermuizen rond het huis zien vliegen, ook al is het vroegere monumentale station Jasnitz na de sloop tegen hoge kosten omgebouwd tot vleermuiskast. In het moerasgedeelte bloeien half mei orchideeën (breedbladige orchideeën), bij de grote vijver (ca. 300 m2) vliegen af en toe de waterjuffer, de platbuikjuffer, de Adonis- en wilgenjuffer (ook libellen), de viervlekjuffer, de blauwvleugeljuffer, en boven vliegen af en toe zwarte ooievaar, rode wouw en zeearend, heide- en veldleeuwerik, wielewaal en raaf, om er maar een paar te noemen. In vergelijking met andere regio's in Duitsland hebben wij echter nog steeds een interessant en rijk natuurlijk erfgoed, bijvoorbeeld de oudste douglasspar in Mecklenburg of de oer-sequoia in onze tuin of andere botanische schatten, die wij niet zullen opnoemen. U kunt ze zelf ontdekken. Begeleide natuurhistorische rondleidingen (zoölogie, geologie) zijn mogelijk. Dubbele sterren kijken na overvloedige consumptie van Slibowitz, is gegarandeerd in de tuin en zelfs in het huis, zelfs zonder bezoek aan de sterrenwacht!
Opgelet en voorzichtig: mierenleeuwen!


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 06-02-2024


Het Vakantieappartement heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Bedrijf Ferienhaus Zessin-Jasnitz
Familie S. Zessin

Familie S. Zessin

De verhuurders zijn Dr Wolfgang Zessin, natuurkundige en zoöloog met sterke belangstelling voor geologie/paleontologie en geschiedenis, en Sigrid Zessin, een opgeleide danseres (Palucca), kunst- en sportlerares, schildert, maakt figuratief keramiek en runt een kunstatelier waar onder haar leiding aan pottenbakken en schilderen kan worden gedaan Zij onderhoudt haar grote landschapstuin meestal alleen. Wij genieten beiden van de nog grotendeels intacte natuur hier, houden van onze katten en onze nog zeer jonge oude Duitse herdershond "Tosca vom Libellenteich", hebben vaak en graag gasten, maken graag foto's, lezen en werken, gaan stenen tappen en fietsen, dansen en tafeltennissen en gaan graag onze eigen tuin in.


meer informatie

Objectnummer: 19950

Laatst bijgewerkt: 06.02.2024

Advertentie online sinds: 16 Jaren, 4 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/19950.htm

Familie Sigrid und Dr. Wolfgang Zessin

Lange Str. 9

19230 Picher

0049(0) 01739370212

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven