Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

La Curtea Richvini

Transsylvanië/Transsylvanië - bij Sighisoara/Säßburg

Max.  5   gasten
60m²  Woonoppervlakte
3 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 5  gasten
60m²
3 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

12 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 16 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

12 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 16 Jaren online



Beschrijving

THE DONKEY FARM ligt aan de rand van het kleine dromerige dorpje Cund/Reussdorf, 12 km van de stad Dumbraveni (tussen Medias en Sighisoara) te midden van een prachtig heuvellandschap. Mijn ezels wonen hier en onze ezelwandelingen beginnen hier. Een ideale plek voor (grote en kleine) mensen die hun vakantie willen doorbrengen in de prachtige natuur samen met dieren.
Het gastenverblijf beschikt over een grote keuken/woonkamer, die u eventueel met andere gasten kunt delen, en een mooie, omheinde tuin met een overdekte zithoek en barbecue, die in de zomer heerlijk schaduwrijk is.
Flat 1 is een zelfstandig woongedeelte met een eigen ingang, bestaande uit een slaapkamer (2 eenpersoonsbedden, slaapbank), een woongedeelte met een grote slaapbank). Het biedt dus plaats aan maximaal vijf personen. De badkamer is uitgerust met douche, WC en wastafel. Een tegelkachel en een andere open haard garanderen ook op koelere dagen gezellige warmte. De keuken is volledig uitgerust met gasfornuis, gootsteen, broodrooster, koffiezetapparaat, koelkast, borden, potten,
De eigenaar spreekt Duits en Engels en staat tot uw beschikking voor vragen of tips voor excursies. Op verzoek bezorg ik u elke ochtend verse levensmiddelen uit het dorp in de vorm van een ontbijtpakket (graag vooraf reserveren).

Slaapplaats

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Terras Terras
Wasmachine Wasmachine
Parkeren Parkeren
Kinderen welkom Kinderen welkom
niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 0.5 km

0.5 km

Luchthaven 75 km Sibiu

75 km

Station 29 km Medias

29 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Het kleine dorp Reussdorf (Rum. Cund) ligt in het centrum van Transsylvanië in de buurt van de kleine middeleeuwse stad Sighisoara (25km). Het dorp wordt gekenmerkt door de nog steeds alom aanwezige tradities en gebruiken van de Transsylvanische Saksen, die de cultuur van dit gebied gedurende meer dan 700 jaar domineerden. Veel van de dorpelingen spreken Duits. Reussdorf is een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van heel Transsylvanië: alle Transsylvaanse steden zijn binnen een dagreis te bereiken: Hermannstadt / Sibiu ligt op ca. 75 km, Schäßburg / Sighisioara op ca. 28 km, Medias op ca. 29 km, Bistrita. 150 km, Brasov / Kronstadt 125 km.
Cund / Reussdorf heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een insider tip in het Roemeense dorpstoerisme. Verschillende kleine huisjes, een stijlvol restaurant, de mogelijkheid tot paardrijden en fietsen, maar vooral de zeer originele en voor het grootste deel vrijwel ongerepte natuur nodigen uit tot wandelen, ontspannen en genieten.

Routebeschrijving
Cund ligt 12 km van de hoofdweg af. Er is geen openbaar vervoer! Het laatste deel van de weg (vanaf Dumbraveni) door een idyllische vallei is een gravelweg - aankomst met eigen auto of huurauto wordt aanbevolen. Ophalen van station Sighisoara of luchthaven Tirgu Mures mogelijk tegen vergoeding.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Mountainbiken
Paardrijden
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanbetaling: 25 %

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Prijzen gelden voor bezetting met 2 personen. Voor elke extra persoon wordt € 5,00 per nacht in rekening gebracht. Vanaf 1 week minimum verblijf geven wij 10% korting, vanaf 2 weken 20%. Prijzen zijn seizoensgebonden.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Je krijgt de helft van het boekingsbedrag minus de annuleringskosten teruggestort, als je de boeking ten minste 7 dagen voor de geplande check-in tot 12:00 's middags MET (Midden-Europese Tijd) annuleert. Bij een annulering die korter dan 7 dagen voor de check-in aangevraagd is, krijg je niks vergoed.

meer informatie:

Let op: De flat is niet boekbaar in 2021 en 2022, wij bieden een ander huis "Casa Lisa" aan in hetzelfde dorp.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 22-03-2024


2 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,7 van 5
4.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
4.5 Service
5.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Juli 2019

Roland S. uit 26180 Rastede

4,5
4 5 4 5
Toon Duits

Onderweg met ezels

We voelden ons helemaal thuis. Het vakantiehuis is liefdevol gerestaureerd. Het ligt in een paradijselijke, rustige omgeving. De wandeling met Burro was een bijzondere ervaring. Kortom - alles was goed. Wij beschouwen de hier vermelde negatieve beoordeling als brutaal en oneerlijk. Het lijkt erop dat de concurrentie heeft toegeslagen. Wij bevelen Donkey Farm zonder enig voorbehoud aan.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Juni 2013

Lilofee uit Ahrensdorf

4,8
4 5 5 5 5
Toon Duits

Achter de 7 bergen...

Ook al voldoen de bouwkundige voorzieningen niet aan de West-Europese normen, dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de idyllische gezelligheid van het huis en de onweerstaanbare openheid en vriendelijkheid van de verhuurders. Als gast moet u een zekere mate van kalmte meebrengen, want de grote keuken en de tuin worden soms gebruikt om groepen toeristen te ontvangen en u bent dus niet altijd (maar meestal) alleen. Dit feit opent echter enkele mogelijkheden om contact te maken met de lokale bevolking (de kok en haar helpers zijn Roemeens) en om meer te leren over het land en zijn bevolking dan in sommige andere vakantiehuizen. We hebben erg genoten van onze vakantie daar en zouden altijd terugkomen. U hebt echter beslist een auto nodig als u verder wilt kijken dan de dorpsgrenzen (wat zeer aan te bevelen is). Familie Erman uit Ahrensdorf /Brandenburg

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden

Omgeving van de accommodatie: wunderschöne Landschaft mit Dörfern wie aus einer anderen Zeit. Unberührte Natur, kirchenhistorisch sehr interessant

Recreatiemogelijkheden: sehr ländlich, alles was sich in der Natur selbst organisiert machen läßt, touristisch noch wenig erschlossen.

Winkels: Grundversorgung in 2 Dorfläden möglich (auch So.), frische Milch vom Bauern, Käse vom Schaftshirten (wenn er mal kommt), für höhere Ansprüche längere Autofahrt von Nöten


Contactpersoon

Dhr. C. Harfmann

Dhr. C. Harfmann

Hallo, ik ben Christian Harfmann, Oostenrijker van geboorte en woon al meer dan 10 jaar in Roemenië. Hier run ik een biologisch fruitbedrijf, een ezelopvangcentrum en organiseer ik reizen op maat voor mensen die geïnteresseerd zijn in Roemenië. Ik deel graag mijn ervaringen en reistips met mijn gasten uit de hele wereld.


Andere accommodaties van Dhr. C. Harfmann


Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Objectnummer: 21970

Laatst bijgewerkt: 08.01.2024

Advertentie online sinds: 16 Jaren, 1 maand

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/21970.htm


«La Curtea Richvini» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.7 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 2 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven