Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Mas de la Pomme de Pin: FeWo 1

Noves -Provence

Max.  2   gasten
45m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 2  gasten
45m²
1 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

8 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 15 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

8 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 15 Jaren online



Beschrijving

De Mas de la Pomme de Pin ligt op ongeveer 1,5 km van het centrum van Noves onder platanen, omgeven door cipressen en boomgaarden. De twee vakantiewoningen in de Mas hebben elk ca. 45 m² woonoppervlak: een slaapkamer met tweepersoonsbed, douche/toilet, een grote woon/eetkamer met geïntegreerde kleine keuken en een galerij (9 m²) met twee extra slaapplaatsen. Ze zijn uitgerust met moderne centrale verwarming. Een gezellig terras met tuinmeubelen staat ook ter beschikking van onze gasten.
Praktische tips:
Winkelmogelijkheden, artsen, tandartsen, banken en postkantoor zijn ter plaatse beschikbaar, grotere supermarkten in de omliggende dorpen.

Slaapplaats

Slaapkamers
Eenpersoonsbed

Kamers en inrichting

Zwembad Zwembad
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Parkeren Parkeren
Airconditioning Airconditioning
niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 1.5 km

1.5 km

Luchthaven 70 km Marseille

70 km

Station 12 km Avignon

12 km

Snelweg-afrit 8 km Avignon Sud

8 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Noves, het stadje gelegen tussen de Durance en de schilderachtige keten van heuvels van de Alpilles, dus in het hart van de Provence, is een ideaal vertrekpunt voor allerlei excursies. Het prachtige landschap van de nabijgelegen bergketens van de Alpilles en de Luberon nodigt uit tot wandelen, fietsen of paardrijden. De zes prachtige golfbanen in de directe omgeving bieden golfers volop afwisseling. Wijnkenners kunnen hun hart ophalen aan de heerlijke wijnen uit Châteauneuf-du-Pape, de zuidelijke Côtes-du-Rhône, maar ook uit de Alpilles. Liefhebbers van culinaire lekkernijen vinden ook een groot aantal uitstekende restaurants. Wie ontspanning zoekt, zal de rust en levenskwaliteit in de Provence waarderen. Maar vooral liefhebbers van verkenning en ontdekking van culturele aard komen aan hun trekken. Ga mee op reis door ons stadje.
Laten we 10 km naar het noorden beginnen in Avignon, de stad van de pausen. Ieder kind kent het liedje over de brug (sur le pont d'Avignon), die, half verwoest, de bevolking als dansvloer diende. Hij staat er nog steeds en is, samen met het imposante pauselijke paleis, een van de meest bezochte monumenten in het historische centrum, dat wordt omgeven door een volledig bewaard gebleven stadsmuur. Vijftien kilometer ten noorden van Avignon vinden we het beroemde wijndorp Châteauneuf-du-Pape (28 km), in wiens druivensap de zoetheid en kruidigheid van het zuiden lijkt te zijn gevangen. Niet ver hiervandaan liggen de andere beroemde wijnsteden van de zuidelijke Côtes-du-Rhône: Gigondas(48 km), Vacquéras (38 km), Beaume-de-Venise (38 km), Cairanne (49 km) Nog eens 10 km naar het noorden ligt Orange (36 km), de voormalige Romeinse kolonie met zijn oude theater, waarvan de unieke toneelmuur nog volledig bewaard is gebleven. De stad ligt op de hoogte van de Mont Ventoux (45 km), de hoogste berg van de Provence met 1909 m. Op zijn oostelijke flank begint het lavendelgebied, waar het landschap zich van half juli tot half augustus aan ons presenteert als een blauwbloeiend en intens geurend paradijs.
We volgen de koers van de zon op onze reis en gaan naar het zuiden. Hier vinden we Fontaine de Vaucluse (24 km), waar een hele rivier, de Sorgue, ontspringt uit een bronbad en verschillende zijbronnen aan de voet van een berg. Het sterk stromende, ijskoude en kristalheldere water werd in vroegere tijden gebruikt om energie op te wekken en allerlei molens te laten draaien. Enkele kilometers stroomafwaarts vinden we de stad L'Isle sur la Sorgue (19 km), het "Venetië van de Provence", doorkruist door talrijke kanalen, waar menig molenrad nog getuigt van de vroegere activiteit. Tegenwoordig is de stad een bekend centrum van de antiekhandel en de grote markt op zondagmorgen wordt druk bezocht. Ongeveer 10 km ten oosten van Fontaine de Vaucluse ligt de indrukwekkende rotsstad Gordes (30 km). Vlak daarnaast, in een lavendelveld, ligt het beroemde cisterciënzerklooster Sénanque (35 km). Nog eens 10 km naar het oosten vinden we Roussillon (39 km) met zijn beroemde okerrotsen.
Verder naar het zuiden komen we bij de heuvelketen van de Luberon, de uitlopers van de Alpen, die uitnodigen tot lange wandelingen en wandelingen in de pittoreske dorpjes aan de voet ervan: Menerbes (30 km), Lacoste (34 km) en Bonnieux (38 km) op de noordflank, Lauris (44 km) en Lourmarin (49 km) op de zuidflank. Verder westwaarts rijden we via Cavaillon (18 km), de hoofdstad van de meloenenteelt, en Orgon naar Eygalières (15 km), langs de idyllisch gelegen Chapelle St. Sixte, een van de beroemdste kapellen van de Provence. Nu zijn we in de Alpilles. De steile kalkrotsen, bedekt met olijfgroene maquis en dennenbossen, steken zo fantastisch mooi af tegen de blauwe lucht dat een groot aantal Franse beroemdheden zich hier heeft gevestigd. De overblijfselen van hun nederzetting Glanum zijn een bezoek waard, samen met de triomfboog en het mausoleum uit de Romeinse tijd. Enkele meters onder Glanum ligt het klooster van St. Paul de Maussole, waar Vincent van Gogh een jaar als gevangene doorbracht. In die tijd maakte hij een schat aan landschapsschilderijen van de omgeving. Een educatief pad leidt u naar de bijbehorende motieven. Weer ongeveer 10 km naar het zuidwesten, genesteld in de witgrijze kalkrotsen, ligt het legendarische, nog middeleeuws aandoende dorp Les Baux (24 km), een van de beroemdste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Ten zuiden ervan groeien de olijven van de Vallée des Baux, waaruit in de oliemolens van Mouriès (30 km) en Maussane (23 km) de wereldberoemde en zeer bekende olijfolie met dezelfde naam wordt geperst. Van Maussane leidt de weg via Fontvieille (30 km) en de kloosterruïnes van Montmajour naar het ongeveer 20 km verderop gelegen Arles (37 km), ooit de residentie van keizer Constantijn. In de nog volledig bewaarde Romeinse arena vinden allerlei culturele evenementen plaats. De reis gaat verder naar het noorden via Beaucaire (26 km) naar de Pont du Gard (49 km), het wereldberoemde aquaduct. Dit prachtige stuk Romeinse architectuur vertegenwoordigt een geslaagde combinatie van degelijkheid en harmonieuze esthetiek. Het heeft de toeschouwer altijd gefascineerd.
Onze rondreis is voorbij. Natuurlijk hebben we op of langs onze weg een groot aantal musea, kastelen en paleizen, kathedralen, kerken, kapellen, grote en kleine bezienswaardigheden overgeslagen. Bij geen van onze stops wilden we verder gaan dan 50 km van Noves. En dus spraken we niet over Vaison-la-Romaine (59 km) , Aix en Provence (72 km), Nîmes (71 km), de Camargue en Les-Saintes-Maries-de-la-Mer (78 km), Marseille (88 km) en de kustplaatsen van de Côte Bleue, de Gorges du Verdon en nog veel meer. Ook de kleurrijke weekmarkten, de zongerijpte, lekkere en gezonde groenten en fruit, de dromerige lanen, de (bijna) altijd blauwe lucht, het kristalheldere licht en de kristalheldere kleuren in het beste, u ontdekt het allemaal zelf!
Kent u Noves niet? Toch kwam de veelgeprezen Schoonheid Laura van Petrarca uit dit van oorsprong Gallo-Ligurische stadje, gelegen tussen de Durance en de schilderachtige heuvels van de Alpilles, in het hart van de Provence. Ondanks de centrale ligging zijn het stadje en zijn omgeving tot nu toe gespaard gebleven van massatoerisme. De inwoners van dit stuk land, dat ook wel de "Tuin van Europa" wordt genoemd vanwege zijn buitengewone vruchtbaarheid, leven over het algemeen van de landbouw. Dit heeft voor de vakantieganger een niet te onderschatten voordeel: hij wordt hier niet gezien als toerist, maar als bezoeker. De mensen zijn vriendelijk, de prijzen zijn redelijk, en u kunt nog veel ontdekken zonder in de drukte te verdwalen. Dus: als u de Provence in zijn natuurlijke staat wilt ervaren, kom dan naar Noves. Hier vindt u nog de Provençaalse boer zoals beschreven door Marcel Pagnol, het leuke café waar de lokale bevolking u misschien uitnodigt om jeu de boules te spelen, de typisch Provençaalse bloedeloze stierengevechten op zondag¬


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Kanoën
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

De huurprijzen zijn voor 2 personen. Voor elke extra volwassen persoon wordt 19 EUR/nacht in rekening gebracht. Tarieven voor kinderen op aanvraag.
Toeristenbelasting: 1 euro per nacht en per volwassen gast

Annuleringsvoorwaarden:

De gastheer heeft geen annuleringsbeleid verstrekt.

meer informatie:

De huurprijs is inclusief beddengoed, tafellinnen en handdoeken.
Elektriciteit is niet inbegrepen in de huurprijs. Het appartement heeft een elektriciteitsmeter. Deze wordt in aanwezigheid van de huurder op de dag van aankomst en vertrek uitgelezen. De verbruikte kilowattuur wordt aangerekend met 0,20 €. Dit betekent dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen elektriciteitsverbruik en de verwarming en airconditioning naar behoefte kan gebruiken.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 10-03-2024


2 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,8 van 5
4.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Augustus 2023

Marcus W. uit Herrsching

4,8
4 5 5 5 5
Toon Duits

Geweldige sfeer, geweldige locatie, zeer persoonlijke begeleiding

Eigenlijk een insider tip voor mensen die de schoonheid en cultuur van de Provence/Alpilles willen leren kennen. Rustig en enigszins afgelegen, op loopafstand van 1500m naar het dichtstbijzijnde kleine dorp, 10 km van St. Remy, ideale omgeving om te fietsen, maar ook zeer korte afstanden met de auto naar bijna alle interessante bestemmingen in de Provence.
Bijzonder opmerkelijk is de zeer persoonlijke begeleiding door de verhuurder, we hebben waardevolle tips van hem gekregen over wandelen, kunst (die je overal in het appartement en op het hele terrein tegenkomt) en vooral over culinair genieten.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Mei 2023

Ursula E. uit 44532 Lünen

4,8
4 5 5 5 5
Toon Duits

In het hart van de Provence

Gezellig, schoon, volledig ingericht vakantieappartement met brandschoon zwembad, goede bedden en regelmatig verschonen van het beddengoed, insectenwering op de ramen, grote deels schaduwrijke tuin voor gezamenlijk gebruik.

Alle bezienswaardigheden van de Provence zijn goed te bereiken vanwege de centrale ligging en ideale verkeersverbindingen.
De vriendelijke en behulpzame gastheren, afkomstig uit Duitsland, willen ervoor zorgen dat de gasten zich op hun gemak voelen. Zelfs als u geen Frans spreekt en het land niet zo goed kent, zult u zich hier goed op uw plek voelen.
Noves is een levendige kleine stad met een middeleeuws verleden, op ongeveer 1,5 km afstand (20 minuten lopen).
Wij (echtpaar, 75 en 67 jaar oud) waren zeer tevreden met de keuze voor dit vakantieappartement.


Contactpersoon

Dhr. W. Junglas

Dhr. W. Junglas

meer informatie

Objectnummer: 23037

Laatst bijgewerkt: 30.12.2023

Advertentie online sinds: 15 Jaren, 10 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/23037.htm


«Mas de la Pomme de Pin: FeWo 1» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.8 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 2 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven