Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Forsthaus Sayda

Ertsgebergte

Max. over 30   gasten
1000m²  Woonoppervlakte
14 Slaapkamers
2  Badkamer
Max. over 30  gasten
1000m²
14 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Het Forsthaus Sayda beschikt over vele zalen. Deze zijn bijzonder geschikt voor feesten en jubileumfeesten, maar ook voor groepsavonden, devoties en koorrepetities.
De grote zaal biedt plaats aan ongeveer 50 personen. Een deur leidt direct naar de zelfvoorzienende keuken. Tafels en stoelen zijn in voldoende mate aanwezig en kunnen naar wens worden opgesteld. Verder staat er in de grote zaal een piano, die met zorg kan worden gebruikt.
Vanuit de serveerruimte is er een deur naar de wijnkamer en de boerenkamer. Beide ruimtes zijn rustiek en gezellig ingericht en nodigen uit tot feesten en genieten van eten en drinken.
Voor gezellige avonden hebben we bordspellen op het terrein die gebruikt kunnen worden, evenals een breed scala aan boeken voor grote en Slaapkamers hebben eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden of stapelbedden. Ze zijn voorzien van kledingkasten, nachtkastjes, tafels, stoelen en een wastafel (warm en koud water). Er zijn ook voldoende sanitaire voorzieningen op elke verdieping.
Op elke verdieping is er een verzorgingskamer met een eigen badkamer (douche/toilet).

In de grote woonkeuken is er in totaal bijna 20 m werkruimte en voldoende apparatuur. In het middengedeelte zijn er twee spoelbakken (een normale en een diepe spoelbak voor de grote potten). Een gedetailleerde lijst vindt u onderaan de pagina.
Naast de ruime keuken is er een bijkeuken van ca. 8 m², voorzien van voldoende schappen en een vriezer.
Verder bieden wij bestek, serviesgoed en glazen voor meer dan 60 Buiten de boswachterij zijn er vele mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Voor de kleintjes is er een speeltuin met schommels en wippen. Voor de sportievelingen is er een volleybalveld, een tafeltennistafel en een voetbalveld met 2 vrijstaande doelen.
Ook voor een barbecuefeestje is alles aanwezig. Op het verharde terras kunnen naar wens 30 biertentsets (elk 1 tafel en 2 banken) en ca. 20 tuinstoelen worden opgesteld. Direct daarnaast staat het gemetselde barbecuehuisje met een barbecuegrill (afmetingen 65x65cm).
Nieuw is een ca. 4 m lange houten tafel met 2 banken - volledig uit een boomstam gesneden.
Voor een rustige afsluiting van de avond is er ook een kampvuurplaats. Maar wie liever spanning heeft, kan een nachtwandeling maken in het nabijgelegen bos. Zoals u ziet is een geslaagd verblijf bij ons al voorgeprogrammeerd.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 5
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren welkom Huisdieren welkom
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Kinderbed Kinderbed
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 2 km

2 km

Luchthaven 80 km Dresden

80 km

Station 30 km Freiberg

30 km

Snelweg-afrit 40 km A4 Siebenlehn

40 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Het groepshuis "Forsthaus Sayda" is prachtig en rustig gelegen in het hart van het Osterzgebergte ten zuiden van Dresden. Het terrein rond het boswachtershuis is ruim opgezet en ligt aan de rand van een bos.
Vanuit het huis heeft u een prachtig uitzicht op het dorp Sayda (op ca. 2 km afstand) en tot in het Ertsgebergte. Er zijn geen directe buren - behalve vossen en konijnen met hun moeder "Ungestört gehts nimmer"
Het kleine bergstadje Sayda ligt 680 m boven de zeespiegel, midden in het schilderachtige en historische Ertsgebergte. Samen met de stadsdelen Friedebach, Ullersdorf, Pilsdorf en Mortelgrund telt het ongeveer 2350 inwoners. Sayda werd voor het eerst genoemd in een document uit 1207 als een douanestad die belasting moest betalen aan het klooster Ossegg. Na vele naamsveranderingen, zoals Sayden, Seydowe, Zaydaw, Zaida, enz., werd in 1495 besloten tot de naam Sayda, die ons mooie bergstadje nu nog draagt. Sayda is ontstaan in verband met de twisten tussen Bohemen en Meissen over de suprematie van het stadje, dat rijk was aan metaalschatten en in de Middeleeuwen als een belangrijk handelscentrum werd beschouwd, begunstigd door de ideale ligging langs de zogenaamde Zoutroute, die van het gebied Halle/Leipzig via Sayda naar Praag leidde. Handel en ambachten floreerden, er ontstonden gilden en de stad hield tot vijf jaarmarkten. Al in 1442 kreeg Sayda stadsrechten van de Schönbergs, een adellijke familie die sinds 1336 op Purschenstein woonde. Sayda werd door verschillende branden geteisterd. De laatste grote brand vond plaats in 1842, waarbij veel middeleeuwse gebouwen werden verwoest. Van de toen 183 huizen vielen er 145 ten prooi aan de vlammen. Het stadje werd in het westelijke deel herbouwd zoals het nu is. Tegenwoordig wordt het stadje vooral gekenmerkt door handwerk en handel, aangezien de industrie slechts in geringe mate aanwezig is. Het toerisme wordt steeds belangrijker vanwege het historische verleden, de geografische ligging, de ontwikkeling tot een klein centrum en de traditie in de wintersport. Sayda is een oeverdorp aan de vakantieroute "Silver Road", die zich uitstrekt van Zwickau tot Dresden.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Inline skaten
Jagen
Mountainbiken
Paragliding
Paardrijden
Skiën
Volleybal
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Annuleringsvoorwaarden:

De gastheer heeft geen annuleringsbeleid verstrekt.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 09-04-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Bedrijf Forsthaus Sayda GbR
Dhr. R. Klemmer

Dhr. R. Klemmer

meer informatie

Vakantie-ideeën: Vakantie met hond

Objectnummer: 24502

Laatst bijgewerkt: 19.01.2023

Advertentie online sinds: 15 Jaren, 8 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/24502.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven