Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Rothenburger Str. 16a

Saksen, Dresden, Saksisch Zwitserland, Saksische Hooglanden

Max.  4   gasten
52m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 4  gasten
52m²
1 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 35 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Onze nieuw ingerichte en gerenoveerde 2-kamer vakantiewoning ligt in het centrum van Dresden, aan de rand van de buitenste Neustadt. U woont op de begane grond en er zijn kleine zitjes buiten, waar onze gasten graag gebruik van maken.
Het appartement heeft een woonkamer met een grote comfortabele slaapbank en een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Het appartement heeft een badkamer met douche, toilet en wastafel en een volledig uitgeruste keuken met vaatwasser, keramische kookplaat, magnetron, koelkast met vriesvak, waterkoker, broodrooster en koffiezetapparaat. We hebben de keuken uitgerust met een basisassortiment kruiden. Handdoeken, beddengoed, nutsvoorzieningen en Wi-Fi zijn bij de prijs inbegrepen. Desgewenst kunt u tegen betaling een parkeerplaats voor uw auto huren op de binnenplaats of in de ondergrondse garage. Afhankelijk van de beschikbaarheid.
Flatscreen-tv en radio zijn beschikbaar. Op verzoek kunnen wij u een kinderbedje en kinderstoel ter beschikking stellen
Bezoek voor meer informatie onze homepage: city-apart-dresden

Slaapplaats

Slaapkamers
Tweepersoonsbed (180x200 cm)
Eenpersoonsbed (90x200 cm)

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Kinderbed Kinderbed
Parkeren Parkeren
Kinderen welkom Kinderen welkom
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 0.1 km

0.1 km

Restaurant 0.4 km

0.4 km

Stadscentrum 0.5 km

0.5 km

Bus 0.2 km

0.2 km

Luchthaven 13 km Dresden Klotzsche

13 km

Station 5 km Hauptbahnhof

5 km

Snelweg-afrit 4 km Dresden Südvorstadt

4 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Het historische centrum van Dresden ligt op de linkeroever van de Elbe, aan de top van de sierlijke rivierbocht. Eeuwenlang beschermd door machtige vestingmuren, ontvouwde de Saksische residentie zijn vandaag de dag, de gebouwen uit de Renaissance, Barok en 19e eeuw bepalen de etalage van de stad Dresden, het Elbe front. Vanaf de overkant of vanaf een van de Elbe-bruggen gezien, openbaart Dresden zich op het eerste gezicht als een cultuurstad van Europese allure. Ondanks de zware verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de oude binnenstad van Dresden zijn charmante ensemble behouden of herwonnen
Veel belangrijke culturele instellingen zijn te vinden langs de oevers van de Elbe in de oude stad: Van de Old Masters Picture Gallery tot de Treasury of the Saxon Electors and Kings, de Groene Gewö Altstadt is eveneens het centrum van het stadsleven. Winkelcentra, gastronomie en cultuur zijn te vinden rond de Altmarkt en de Prager Straße
Een tochtje met een van de Saksische raderstoomboten op de Elbe richting Saksisch Zwitserland is ook altijd een belevenis
Dresden is een kunst- en cultuurstad van hoog internationaal niveau. De stad heeft kostbare kunstcollecties, bekende orkesten en belangrijke gebouwen uit tal van tijdperken, en er zijn verschillende beroemde orkesten en koren voor verschillende bezienswaardigheden in Dresden, waaronder de Frauenkirche. Na de verwoesting van Dresden in februari 1945 stonden er alleen nog twee zijmuren rond de berg puin. Tijdelijk een gedenkteken voor de oorlog, is het altijd een symbool van Dresden gebleven. Twee en een half jaar na de reconstructie in oktober 2005 hebben al vijf miljoen mensen de Frauenkirche bezocht. Aan de kant van de oude stad van de Elbe ligt de Grote Tuin, waar de Dresdner Zoölogische Tuin, de Parkspoorweg (voormalige pioniersspoorweg), de Botanische Tuin van de Technische Universiteit van Dresden en het Carolameer zijn gevestigd. De Grote Tuin is rechthoekig van opzet, 1,9 kilometer lang en 2 vierkante kilometer groot. Ten noorden van Dresden ligt de Dresdner Heide. In het zuiden grenzen de Elbe-weiden direct aan de Dresdner Heide. Deze door de landbouw gebruikte groengebieden bij de rivier lopen door de hele stad en vormen dus ongeveer 5 % van het stadsgebied
Ongeveer een kilometer stroomopwaarts van de oude stad liggen de drie Elbe-kastelen van Dresden met hun parken. Dit zijn paleis Albrechtsberg, Villa Stockhausen (paleis Lingner) en paleis Eckberg stroomopwaarts. Ze vormen het begin van de Elbe-helling van Dresden, die van daar tot aan de stadsgrens in het oosten loopt. Op deze hellingen, die gedeeltelijk grenzen aan de Dresdense Heide, liggen 22 hectare wijngaarden Schillergarten, een oud restaurant in Blasewitz, ligt pal naast het Blauwe Wonder
Alle openbare groenvoorzieningen (andere grote parken zijn het Schlosspark in Pillnitz en het Waldpark Blasewitz - samen goed voor bijna 700 hectare. De Pillnitz Camellia ligt in het slotpark van Pillnitz. De boom, die ongeveer 200 jaar oud is, wordt beschouwd als de oudste camelia van Europa. Vooral de tijd van de rijke bloei van de boom tussen februari en april trekt veel bezoekers.


Recreatiemogelijkheden

Bergbeklimmen
Fietsen
Inline skaten
Kanoën
Mountainbiken
Zwemmen
Skiën
Tennis
Wandelen
Waterskiën
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 14:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 20 % bij het boeken
Resterend bedrag: 1 week voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Vanaf die datum moeten meerderjarige overnachters in Dresden verblijfsbelasting betalen.
De volgende grondslag voor de berekening van de logiesbelasting geldt vanaf: Het aan één overnachting toe te rekenen gedeelte van de logiesbelasting (belastingtarief) bedraagt 6% van de voor de individuele overnachting van de logiesgast verschuldigde vergoeding, naar beneden afgerond op hele eurocenten. Het bedrag van de totale door een gast verschuldigde logiesbelasting komt overeen met de som van de gedeelten van de logiesbelasting die aan de afzonderlijke overnachtingen van het logiesverblijf kunnen worden toegerekend.
Overnachtingen met een professionele achtergrond en zwaar gehandicapten met een handicap van 80 % of meer worden niet belast op vertoon van een passend bewijs.
Als accommodatieverschaffer zijn wij verplicht deze belasting bij onze gasten te innen. De uitvoeringsvoorschriften worden momenteel door het stadsbestuur opgesteld.

Onze prijzen gelden voor een bezetting van 1-2 personen:
1 overnachting = € 119,00
2 - 4 nachten = 109,00 €
5-7 nachten = 99,00 €
8-11 nachten = 94,00 €
12-13 nachten = 86,00 €
vanaf 14 nachten = 81,00 €
Voor elke extra persoon vanaf 12 jaar 19,00 € per nacht vanaf 3-11 jaar betaalt u 9,00 € per nacht. Kinderen jonger dan 3 jaar verblijven gratis.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Gratis annuleren tot 35 dagen voor aankomst mogelijk.
  • Stornierung bis Spätestens Höhe zu entrichtender Übernachtungskosten 35 Tage vor Anreise 0 % 34 bis 30 Tage vor Anreise 10 % 29 bis 24 Tage vor Anreise 20 % 23 bis 18 Tage vor Anreise 35 % 17 bis 10 Tage vor Anreise 60 % 09 bis 05 Tage vor Anreise 80 % weniger als 5 Tage 100 %

meer informatie:

Handdoeken en beddengoed inbegrepen
Op verzoek vullen wij uw koelkast voor uw aankomst.
Op verzoek krijgt u van ons een City Card, waarmee u gebruik kunt maken van trams en bussen en korting krijgt op stadsrondleidingen en bezienswaardigheden.
U kunt bij ons ook een individuele stadsgids boeken.
Parkeren op de parkeerplaats op de binnenplaats (8,00 €/dag/
Of parkeer in de ondergrondse parkeergarage voor €10,00/dag.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 18-04-2024


Het Vakantieappartement heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Bedrijf City Apart Dresden GbR
Mevr. C. Melcher

Mevr. C. Melcher

Wij zijn twee zussen die zich in 2008 als zelfstandige hebben gewaagd en sindsdien vakantiewoningen verhuren. We begonnen met het verhuren van 3 flats. Nu kunnen we onze gasten 10 vakantiewoningen aanbieden. Acht appartementen liggen direct in de oude binnenstad van Dresden en twee appartementen liggen in de prachtige wijk Pillnitz - direct aan het kasteel en het park.


Andere accommodaties van Mevr. C. Melcher


meer informatie

Vakantie-ideeën: Stedenreizen

Objectnummer: 24543

Laatst bijgewerkt: 18.04.2024

Advertentie online sinds: 15 Jaren, 8 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/24543.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 35 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven