Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Le Ramonétage

Aude, Languedoc-Roussillon

Max.  4   gasten
70m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 4  gasten
70m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

7 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 15 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

7 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 15 Jaren online



Beschrijving

Aan de rand van het dorp Raissac d'Aude, Le Ramonétage is een comfortabel en gezellig appartement van ongeveer 70m². in een voormalige wijnmakerij. Het heeft 2 slaapkamers, 1 badkamer, een woonkamer en een goed uitgeruste keuken.

Het appartement bevindt zich in een bijgebouw achter het hoofdgebouw, boven de voormalige stallen, die zijn omgebouwd tot een grote speelkamer, met een tafeltennistafel, dartspel en bordspellen. Hier vindt u ook strandstoelen, parasols, enz. die u vrij kunt gebruiken.

U kunt parkeren voor de deur, op het afgesloten terrein (plaats voor 5 auto's).

Naast de plaatselijke winkel kunt u alles wat u nodig heeft kopen in het dorp Canet d'Aude, op 5 minuten afstand, met zijn winkels en restaurants. Voor grote boodschappen kunt u ook naar Lezignan Corbieres rijden (10 min), waar ook supermarkten zijn, of naar Narbonne (15 min); alles is dus dichtbij.

[Rondom het huis:[/b]
Het eigendom:
Het pand bestaat uit één lang gebouw, dat in drie delen is verdeeld:
Vooraan het hoofdgebouw, dan de oude stallen met de gastenflat en daarachter de schuur. Het geheel is omgeven door een privéterrein van ongeveer 4000 m² met fruitbomen, palmbomen en - niet te vergeten - de majestueuze ceder aan de zijkant van het huis.
Achter de schuur ligt een groot grasveld - ideaal om te spelen of buiten te eten (barbecue in de buurt). Er is overal zitgelegenheid en of u nu de voorkeur geeft aan zon of schaduw, iedereen vindt hier zijn plekje.

Het omheinde zwembad (gedeeld met de eigenaren) ligt de hele dag in de zon en naast ligbedden is er ook een tafel en stoelen voor als u wilt genieten van uw maaltijd aan het water. De zogenaamde zomerkeuken, de 'cuisine d'été', is voorzien van een buffetkast met spoelbak en een koelkast voor de nodige koele drankjes. Ook is er een barbecue aanwezig.
Voor de zomeravonden is hier natuurlijk verlichting, maar u kunt ook ergens in het donker op een ligstoel gaan zitten en de prachtige sterrenhemel bewonderen en naar de vleermuizen kijken.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Zwembad Zwembad
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 30 km

30 km

Supermarkt 0.3 km

0.3 km

Restaurant 2 km

2 km

Luchthaven 40 km Carcassonne, Beziers

40 km

Station 20 km Narbonne

20 km

Snelweg-afrit 12 km Narbonne Süd

12 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Abbaye de Fontfroide - gerestaureerd benedictijnenklooster uit de 11e eeuw met een prachtige rozentuin.
Safaripark Sigean - 15 km ten zuiden van Narbonne, 300 ha met meer dan 3.800 dieren.
Basilique St-Nazaire - In Carcassonne. De eerste kerk zou gebouwd zijn in de 6e eeuw onder de Wisigoten en koning Theodoric. Documentatie gaat terug tot 925.
La Cité in Carcassonne is een must. Dit indrukwekkende oude fort speelt al eeuwenlang een centrale rol in de plaatselijke geschiedenis.
Carcassonne Festival - Van juli tot augustus - met openluchtconcerten en theater.
Lac Cavayere bij Carcassonne, een prachtig meer met picknickmogelijkheden, verhuur van waterfietsen, minigolf, vissen, zandstranden en een 'klimbos'. Rondom kunt u een mooie wandeling maken door het dennenbos.
De Katharenroute - Het gebied is rijk aan sporen uit de geschiedenis van de Katharen. Het is interessant hierover te lezen en vervolgens de vele kasteelruïnes in de omgeving te bezoeken.
Canal du Midi - Toen het kanaal in de 17e eeuw een verbinding maakte tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, bracht het handel en welvaart naar de regio - tegenwoordig wordt het vooral gebruikt voor toerisme - maak een boottocht of gewoon een fietstocht langs het water, in de schaduw van de oude platanen. Het kanaal ligt op slechts 5 km van het huis.
Toulouse - ook wel de 'roze stad' genoemd.
Cassouletroute - Als u van lekker eten houdt, dan is een uitstapje naar Castelnaudary de moeite waard, waar u de beroemde 'cassoulet' moet proberen.
La Clape massief - Ooit een eiland, nu een gebied van zo'n 15.000 ha, gelegen tussen de kust en Narbonne. Interessant vanwege het gevarieerde landschap (dennenbossen, kliffen) maar vooral vanwege de spectaculaire uitzichten.
De binnenmeren - de kust van de Aude heeft vele zoutwater binnenmeren. Zoutbergen, een rijke fauna en flora en grote oesterkwekerijen maken dit gebied tot een geliefde bestemming (per fiets of per boot).
En dan natuurlijk de stranden! De mediterrane stranden zijn breed en meestal van fijn zand. Dichtbij is Narbonne Plage, maar er is een enorme keuze aan andere stranden.

Raissac d'Aude is zo'n typisch, slaperig Frans dorpje - er wonen slechts 260 mensen en de weg die hierheen leidt eindigt hier ook. Het is dus niet verwonderlijk dat het hier vrij rustig is. Omgeven door wijngaarden is hier de afgelopen decennia weinig veranderd. Toch is de ligging ideaal - ver van de drukte en het lawaai, maar toch niet ver van de middeleeuwse stad Carcassonne, de Middellandse Zeekust, de heuvels van de Corbières of de eindeloze wijngaarden. Het is ook slechts 15 minuten rijden naar het centrum van Narbonne en slechts 5 minuten naar het Canal du Midi. De stad Lézignan Corbieres (markt elke woensdag) ligt op 10 minuten rijden en de beroemde Kathaarse kastelen liggen allemaal binnen 1-2 uur rijden. Lokale wijn is overal verkrijgbaar tegen redelijke prijzen - dus een bezoek aan een van de vele wijnkelders is zeker de moeite waard en als u zin hebt in iets anders - de Spaanse grens ligt op slechts 1 uur rijden.

Raissac zelf heeft een kleine winkel waar u vers brood, croissants en andere boodschappen kunt kopen, er is ook een postkantoor en een wijnkelder waar u elke dinsdag- en vrijdagochtend wijn kunt proeven. Op het kerkplein is een slager en eens per week een visboer. In het dorpspark is een speeltuin voor de kleintjes.
De dichtstbijzijnde bar is in Canet d'Aude (5 min), evenals een goede pizzeria, een kleine supermarkt, bakker, apotheek, kiosk, slager en een tennisbaan. Meer restaurants zijn te vinden in het nabijgelegen Ventenac en Paraza aan het Canal du Midi (5 km) en voor nog meer keuze zijn er tal van andere dorpen met restaurants binnen ongeveer 15 minuten rijden van Raissac.

Narbonne is ook gemakkelijk bereikbaar (zonder bochten) binnen een kwartier, hier heb je een ruime keuze aan winkels, boetieks, bars en restaurants, grote supermarkten en er is ook een fantastische overdekte markt (elke dag geopend tot 13.00 uur), evenals een wekelijkse markt (zondag- en donderdagochtend).
Lezignan Corbieres ligt op minder dan 15 minuten afstand en heeft elke woensdag een grote en gezellige weekmarkt. Er is ook een selectie van winkels langs de hoofdstraat.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Kanoën
Mountainbiken
Zwemmen
Surfen
Duiken
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Borg: € 300
Aanbetaling: 30 % bij het boeken
Resterend bedrag: 6 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Aankomst- en vertrekdag is altijd zaterdag! Onze gasten hoeven geen grondige eindschoonmaak te doen voor hun vertrek. Wel vragen wij u om de vuilnisbakken te legen, het leeggoed weg te brengen, de laatste afwas te doen en op te bergen en de bedden op te maken. Als u toch de behoefte voelt om schoon te maken, is er een breed scala aan schoonmaakproducten beschikbaar.

Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Vanaf de dag van reservering tot 6 weken voor huuraanvang: 30%. Van 6 weken tot 3 weken voor huuraanvang: 65%. Binnen 3 weken voor huuraanvang: 100%.

meer informatie:

Hoewel beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen, vragen wij u vriendelijk uw eigen handdoeken mee te nemen voor buitengebruik (zwembad of strand).
een aanbetaling van 30% is vereist op het moment van boeking, de resterende 70% moet 6 weken voor aankomst worden betaald.

Betalingen per bankoverschrijving (alle kosten voor de verzender).


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 28-05-2023


1 Beoordeling

Totale beoordeling

4,8 van 5
3.9 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Augustus 2012

melly uit Raissac

4,8
3.9 5 5 5 5
Toon Duits

Accommodatie net als in de films!

Datum: eind augustus tot begin september 2012
Een prachtige accommodatie, zeer goed onderhouden, net als op het internet! We hadden twee kinderen bij ons, 7 en 8. De flat is ideaal voor mensen die de omgeving willen verkennen en toch naar zee willen zonder alle drukte. Ik moest mezelf elke dag herinneren aan de film "A Good Year", want dat is precies hoe ik me voelde. We hadden het zwembad helemaal voor onszelf, de kinderen mochten zoveel rondrennen als ze wilden en erin springen was geen probleem.
Zo veel dank, van Sabine en Ralf, het was zo leuk, we houden ervan!!!!

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Strandvakantie

Omgeving van de accommodatie: Weinberge, der Canal du Midi 5min, 25min ans Meer

Recreatiemogelijkheden: Wandern, Baden, Besichtigen, Boot fahren

Winkels: Bäcker gegenüber, Supermarkt 10min


Contactpersoon

Mevr. N. Sud-de-la-France

Mevr. N. Sud-de-la-France

Andere accommodaties van Mevr. N. Sud-de-la-France


meer informatie

Objectnummer: 28354

Laatst bijgewerkt: 06.05.2023

Advertentie online sinds: 15 Jaren, 1 maand

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/28354.htm


«Le Ramonétage» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.8 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 1 gegeven Beoordeling.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven