Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Posto Tra Monti e Mare

Maritieme Alpen, Ligurië, Bloemenrivièra, Imperia, Italiaans-Frans grensgebied, Oxentinavallei

Max.  4   gasten
27m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers
0  Badkamer
Max. 4  gasten
27m²
1 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Bijzonder duurzaam Deze woning voldoet aan 9 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

***Attentie CORONA-Nieuws / Status 14.4.23: Er zijn geen reisbeperkingen of verificatie-eisen meer voor Italië, maskers zijn alleen verplicht in gezondheidsinstellingen, alleen Covid-patiënten moeten 5 dagen "zelfcontrole" volgen (activiteiten beperken, maskers verplicht binnenshuis in het openbaar). We zijn terug voor u sinds 15 feb, en hardcoristi: let op de knapperige korting - bella Italia! ***
Pak nu de kans: Duurzame tour, trekking, cursus of gewoon overnachting aanbieding bij Posto Tra Monti e Mare! Daar, 20 slingerende kilometers ten noorden van San Remo, tussen de Middellandse Zee en de Maritieme Alpen, zijn modewoorden als alternatief leven, zelfbeschikking, zacht toerisme, vertraging, slow food of ecologische economie levendig geworden. Wie bijvoorbeeld een Alpentocht maakt langs de GTA van de zuidelijke toppen van 3000 meter tot aan de Middellandse-Zeekust of momenteel op een mountainbike de Ligurische Alpenboog afdaalt, kan dit zelf zien, net als groepen of individuele reizigers die langskomen voor geboekte tochten of verblijven in een matrassenkamp of een gezellig vakantiehuis. Of voor combinaties van dit alles: een driedaagse workshop kan worden gecombineerd met een korte kruiden- en kastanjetocht, culturele wandelingen in de voetsporen van partizanen, heksen of nomaden, een trektocht op de 3000 meter hoge toppen en natuurlijk genoeg vrije dagen om een veeleisende, natuurgerichte jaarvakantie in een stimulerende omgeving te creëren.
Voor onze bezoekers zijn er, wijd verspreid over 7 terrassen, een charmant zomerhuis (waarnaar de bezettingskalender hier verwijst), een 12-persoons matrassenkamp en romantische tentplaatsen beschikbaar - maar let op: alles is op het meest eenvoudige en natuurlijke niveau, rustiek, zoals het land, de mensen, Ligurië en een tot 0,9 planeten gereduceerd aardverbruik betaamt. Want dat is ook de kern van de behoeften van onze vakantiegasten: de lokale cultuur, de landelijke manier van leven, de echte tradities van de lokale bevolking en de dynamiek van de geschiedenis in het heden en voor de toekomst op een volledig klimaatneutrale manier in de dagelijkse praktijk beleven, wandelen en genieten - voorbij meditatie en boekenkennis, met zonnezeilen, gratis douches en composttoiletten, binnenkort met echte ezels, in ieder geval al met kippen enz: Op Posto TMM, deskundig begeleid, perspectieven veranderen, horizonten met vreugde verbreden en blijvende inspiratie mee naar huis nemen.
Vignai ligt ongeveer 20 km ten noorden van San Remo op een hoogte van 800 meter. Er zijn verschillende manieren om Posto TMM te bereiken: ofwel vanuit Frankrijk via Nice en San Remo naar Baiardo (bus vanuit San Remo) of vanuit Genua/Savona tot vlak voor San Remo, namelijk tot Taggia en vandaar (ook mogelijk met de bus) tot Badalucco of tot de afslag naar Monte Ceppo 2 km ervoor. Wie niet met de auto komt (er zijn parkeerplaatsen onderaan de weg) moet te voet, met de fiets of liftend verder vanaf Baiardo of Badalucco of de afslag uiterlijk. Wij organiseren graag een ophaaldienst tegen een overeenkomstige toeslag en als u vooraf reserveert.
Onze eigen favoriete route naar Vignai komt uit de Alpen en gaat met de nachttrein van 29 euro van Frankfurt/M. naar Milaan (in de tussentijd moeten andere Nightline-verbindingen het doen), dan naar Cuneo en vandaar met de historische Tenda-spoorweg over de gelijknamige pas naar de Franse Roya-vallei. Bij aankomst in de vroege namiddag klimmen we rechtstreeks van La Brigue over de Crete du Rionard naar de Italiaanse kant, overnachten in de Rifugio Allavena (CAI) en komen de volgende dag vroeg aan; als alternatief, als de tijd of de conditie niet volstaan, overnachten we in de Gite de Bergiron nadat we in Saorge uit de trein zijn gestapt en maken van daaruit de volgende dag een wandeling van een hele dag naar Vignai. Natuurlijk kun je Vignai ook rechtstreeks vanuit Cuneo bereiken via een reeks kleine weggetjes - maar alleen per fiets. Met de auto of brommer neemt u de Direttissima vanuit het noorden via Mondovi/Ceva en dan Garessio, Ormea, Pieve di Teco en Carpasio. Vignai behoort tot de gemeente Baiardo (Bajardo) en ligt ongeveer 9 km ten oosten van de hoofdplaats op de gemeentegrens met de gemeente Badalucco (nog ongeveer 14 kilometer over de weg). Er zijn natuurlijk gevarieerde wandelpaden naar beide plaatsen, die elk ongeveer 2 uur duren door dit sierlijke en nogal eenzame landschap. De Oxentina-vallei wordt beschouwd als de mooiste en meest ongerepte zijvallei van de Argentijnse regio en kent nauwelijks verkeer en geen busverbinding van Baiardo in het westen tot de afslag naar de provinciale weg naar Badalucco in het oosten.
Talloze halve, hele en meerdaagse tochten zijn mogelijk in alle richtingen: naar het strand, naar het hooggebergte, in de voetsporen van partizanen en heksen, Brigasische nomaden, krakers en hedendaagse kunstenaars, maar ook lokale levenswijzen, kookkunst en ambachten.

Slaapplaats

Slaapkamers
Tweepersoonsbed (140x200 cm)
Stapelbed (90x200 cm)

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Tuin Tuin
Terras Terras
Haard Haard
Barbecue Barbecue
niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Plaats en de locatie van de accommodatie

Vignai zelf ligt direct aan de zogenaamde Sentiero Mountainbike, dankzij de bezienswaardige kerk van Maria della Grazie. Er zijn nog maar 5 vaste bewoners in het dorp, die wij natuurlijk allemaal persoonlijk kennen; verder staan veel zaken leeg of worden slechts tijdelijk gebruikt. Onze posto ligt ten noorden van de zelden gebruikte weg, op 10 minuten lopen tegen een steile helling, waar hij troont op een historisch kruispunt, buiten bereik van auto's en bijna als een onneembare vesting: La Croce.
Baiardo, het belangrijkste dorp en een plaats waar Keltische druïden al voor de Romeinse tijd werden aanbeden, is een spectaculair mooi bergdorp tussen hemel en zee - daarom is het het onderwerp geworden van talrijke revitaliseringsinitiatieven zoals een jaarlijks druïdenfestival.
Badalucco in het westen is natuurlijk veel beter verbonden door zijn ligging in de hoofdvallei en biedt nu al alle bevoorradingsmogelijkheden, van alle winkels van de detailhandel tot het museum, het postkantoor, de bank en de cafés tot de werkplaatsen en fabrieken.
In Taggia vindt u alles wat een stadsmens zich kan wensen. En het bijbehorende strand van Arma is aantrekkelijk en goedkoop.
Een van de charmantste kenmerken van de regio is de natuur met haar talrijke schoonheden, die uitstekend ontwikkeld is voor wandelaars en mountainbikers en toch geenszins overvol is; hetzelfde geldt voor de talloze culturele bezienswaardigheden.
Ook de integratie in bovenregionale padennetwerken is eersteklas: Aansluiting op de grote noord-zuiddoorsteek van de Alpen (Grande Traversata delle Alpi/GTA), de Via Alpina van Monaco naar Triëst, de Ligurische hoogtetrail in het oosten (AVML), verschillende GR5-varianten van het Franse hooggebergte naar de Middellandse Zee (AVML). Er is een netwerk van interessante natuurpaden over flora en fauna, voorbeeldige en gevarieerde gemarkeerde mountainbiketochten, de verbazingwekkende spoorwegroute door de Roya naar de Tenda-pas of langs de beroemde Strada dell'Olio.
Zelfs een 5-daagse tocht kan een avontuurlijke trektocht naar de 3000 meter hoge toppen in het noordwesten omvatten, met de terugweg via de legendarische "Vallei der Wonderen" (prehistorische rotstekeningen). Er zijn waardevolle dagtochten in alle richtingen: naar Montalto Ligure naar het "dorp der geliefden"; naar Entroterra di Imperia voor heerlijke wijnproeverijen; onder het teken van de slak van de Slow Food beweging op culinaire ontdekkingstocht naar de oorsprong van de wereldberoemde olijfolie (Taggiasca); voor bulk shopping naar de "paarse stad" Taggia met zijn regionaal typische balkons in de oude stad; voordelige zwemexcursie naar de Middellandse Zee naar Arma di Taggia met mooie, ook gemeentelijke stranden; langs de Bloemenriviera (Riviera dei Fiori) naar de legendarische botanische tuin van Villa Hanbury en de casinostad San Remo; plezierklimmen op steile wanden of gezekerde beklimmingen; rafting, paragliding, bungeejumpen, vissen, kunst- en ambachtelijke tradities zoals de plaatselijke Ardesio leisteenreliëfs, Trioriaans brood en zelfs een jaarlijks heksenfeest in Triora.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Mountainbiken
Paragliding
Zwemmen
Surfen
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanbetaling: 90 € bij het boeken
Resterend bedrag: bij aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Het zomerhuis is altijd gereserveerd voor volle weken. Verlengingen per dag zijn echter mogelijk voor €40 per dag indien nodig. Vanaf half oktober is er een laagseizoenprijs voor herfstige wandelaars en in het vroege voorjaar een crisiskorting (met slechts een minimumverblijf van 4 nachten), waarmee we de avontuurlijke geest van meer rustieke naturen eren, want kortere dagen en koelere nachten zijn dan, op 800m aan de pols van de natuur, ook in Ligurië, niets voor al te koude gasten. De automatisch weergegeven lage prijs van het equivalent van € 33 per dag heeft juist betrekking op deze speciale aanbiedingsweken. De normale weekprijs is € 264. Desondanks zijn er meestal plaatsen beschikbaar in het matrassenkamp of op de tentplaats voor nog radicalere rustieke wandelaars: tegen 16,50 € (ML) of 7,70 € (ZP) per nacht en neus. De camping is meestal gesloten van 15 december tot 15 februari.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Als beiderseits verbindlich gilt das Ganze erst nach Eingang von 90 EUR Anzahlung (als AGRÖK-Mitgliedsbeitrag) spätestens 7 Tage vorher, die dann gutgeschrieben wird oder sich im Falle des Nichtantritts der vereinbarten Buchung in eine Storno-Gebühr (Vereinsspende) umwandelt. Der weitere Betrag ist spätestens am Anreisetag in bar fällig bzw. kontaktlos 3 Tage vorher zu überweisen (Wertstellungsdatum), sehr gern auch früher. Bei tatsächlich und amtlich wg. Corona über die Einschränkungen mit Stand vom 17.2.2021 hinaus noch verhängten etwaigen Urlaubsreise-, Besuchs- oder Beherbungsverboten tragen beide Parteien je die Hälfte der o.g. Stornierung. Alles andere evtl. schon Gezahlte gibt's natürlich in jedem Fall und zeitnah zurück.

meer informatie:

In principe staan onze gasten midden in een zelfvoorzienend privé huishouden op de oude Ligurische manier (en onder de voorwaarden van de 21e eeuw). Net als jeugdherbergen hebben wij ons in het kader van AGRÖK opgericht als een "vereniging ter bevordering van agro-ecologisch denken, handelen en beheer wereldwijd", zodat de gasten contributie of verenigingsdonaties betalen.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 09-03-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Dhr. K. Jürgen

Dhr. K. Jürgen

De beste manier om contact met ons op te nemen is per e-mail, aangezien de beschikbaarheid per telefoon zeer betrekkelijk is.


meer informatie

Objectnummer: 40266

Laatst bijgewerkt: 08.02.2024

Advertentie online sinds: 13 Jaren, 2 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/40266.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Bijzonder duurzaam Deze woning voldoet aan 9 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven