Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Casa Oliva

West Algarve - Costa Vicentina Natural Park

Max.  4   gasten
40m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers (+1)
1  Badkamer
Max. 4  gasten
40m²
1 Slaapkamers (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

71 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 12 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 7 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

71 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 12 Jaren online



Beschrijving

Het huis bestaat uit 2 kamers: 14 m² slaapkamer met tweepersoonsbed (160x200cm), woonkamer & keuken 20 m² en 6 m² badkamer met douche.
Daarnaast is er in de woonkamer een groot loft bed voor 2 personen (futon stijl), het is te beklimmen met een ladder, vanaf daar heb je een uniek uitzicht op de vele sterren 's nachts.
Voor kleine kinderen hebben we een kinderbedje, kinderstoel en babybadje.
Beneden in de woonkamer staat een slaapbank (120 x 190) en 2 comfortabele fauteuils.
In de kitchenette is er een fornuis met oven, koelkast met vriezer, koffiezetapparaat, espressomachine, broodrooster, mixer, potten, borden, alles wat je nodig hebt.
In de badkamer een haardroger.
In de winter kan het huis verwarmd worden met een kachel (brandhout inbegrepen in de prijs). Er zijn ook elektrische kachels in de slaapkamer en de badkamer

Casa Oliva heeft een klein terras met tafel en stoelen, rondom het huis zijn er genoeg zonnige of schaduwrijke plekken om te relaxen in comfortabele tuinstoelen. Op korte afstand van het huis is er een klein beekje waar u zich kunt verfrissen. Naast de badkamer is er ook een douche buiten.

Bijkomende kosten voor meer dan 2 personen: per persoon/dag € 10,00
Wij kunnen uw kleding wassen voor € 5,-/machine
Wij verhuren 2 surfplanken en wetsuits.
Er is wifi in het huisje, helaas is deze niet altijd even sterk, daarom bieden wij ook een prepaid pocket wifi (Vodafone) aan (ca. 1€/dag)

Tijdens de oogsttijd delen we fruit en groenten uit onze tuin met onze gasten.

Slaapplaats

Slaapkamers
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Terras Terras
Kinderbed Kinderbed
Parkeren Parkeren
Barbecue Barbecue
Kinderen welkom Kinderen welkom
niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 4 km

4 km

Supermarkt 4 km

4 km

Restaurant 0.5 km

0.5 km

Stadscentrum 4 km

4 km

Bus 0.5 km

0.5 km

Luchthaven 70 km Faro

70 km

Station 27 km Lagos

27 km

Snelweg-afrit 16 km Aljezur

16 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Het huis ligt in een kleine, zeer rustige vallei, genesteld tussen cistusstruiken, wilgen-, olijf- en vijgenbomen. Op korte afstand voor het huis stroomt een klein beekje waarin u ook een frisse duik kunt nemen

Naar het dorp en het volgende strand is het ongeveer 4 km, de volgende weg ligt op 500 m afstand, maar is niet zichtbaar

Het klimaat in de zomer wordt bepaald door de Atlantische Oceaan, zelfs op warme dagen is er vaak een verfrissende bries, de nachten zijn altijd aangenaam koel om te slapen.
In de ochtend kun je soms in de verte de bellen van de koeien horen, van maart tot juni zingen de nachtegalen dag en nacht, de bijen zoemen en de hele zomer lang hoor je de kikkers kwaken en de krekels tjirpen. Er zijn maar een paar huizen in onze rustige vallei, één vakantiehuis aan de andere kant van het pad, alle andere liggen op minstens 400m afstand.

Hier in het natuurgebied kunt u wandelen (Rota Vicentina met goed aangegeven paden), paddenstoelen zoeken (in de winter) of de omgeving te paard verkennen, paarden worden in de buurt aangeboden. Er is ook een biologische wijnboer in de buurt.
Aljezur ligt 240 km ten zuiden van Lissabon en 30 km ten noorden van Lagos. Het is een rustig wijkstadje in een zeer landelijke omgeving. Voor de dagelijkse behoeften zijn er alle noodzakelijke winkels, apotheek, postkantoor, banken, cafés en restaurants. Er is ook een Duitse dokter in het dorp. Verse vis, fruit en groenten zijn dagelijks tot 13.00 uur te koop in de markthal. Op zaterdag kunt u ook boodschappen doen op de boerenmarkt. Elke maand is er een typisch Portugese markt waar u van alles kunt vinden, van moersleutels tot potplanten.
Er zijn verschillende surfscholen en winkels met surfartikelen.
Op een paar kilometer van het dorp liggen de schilderachtige stranden van de westkust, groot en klein, die zelfs in augustus niet druk zijn. De kust van de westelijke Algarve is een van de mooiste van Europa. Het natuurpark Costa Vicentina strekt zich uit over ongeveer 80 km kustlijn en biedt een rijke flora en fauna en goed bewegwijzerde wandelpaden


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Surfen
Duiken
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanbetaling: 50 % bij het boeken
Resterend bedrag: bij aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

kosten voor verwarming in de winter inclusive
Uw wasgoed wassen wij u voor € 5, - per machine
Gelieve te betalen de rest van de huur bij aankomst
Tenzij anders overeengekomen: Vertrek alsjeblieft

Annuleringsvoorwaarden:

  • Je krijgt de helft van het boekingsbedrag minus de annuleringskosten teruggestort, als je de boeking ten minste 7 dagen voor de geplande check-in tot 12:00 's middags MET (Midden-Europese Tijd) annuleert. Bij een annulering die korter dan 7 dagen voor de check-in aangevraagd is, krijg je niks vergoed.

meer informatie:

Een huurauto is niet absoluut noodzakelijk, maar het maakt alles makkelijker, gezien de nog vrij schaars openbaar vervoer te veel.
Routebeschrijving: Met het vliegtuig naar Faro of Lissabon, vervolgens met een huurauto of met de bus rechtstreeks naar Aljezur of de trein naar Lagos en vanaf daar met de bus naar Aljezur. Vanuit Lissabon rijdt 2x per dag express bus naar Aljezur.
Ca 500m van het object is een bus verzoek halte naar Aljezur of Lagos.
Casa Oliva is heel ver weg van ons huis, zodat onze wifi slechts ongeveer 10m stuurhuis bereikt. We kunnen een USB-stick met een prepaid SIM-kaart te bieden voor het internet anders. Ook kunt u gebruik maken van ons terras onze Wifi.

Gelieve te betalen de rest van de huur bij aankomst
Tenzij anders overeengekomen: Vertrek gelieve vóór uur


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 03-04-2024


2 Beoordelingen

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Augustus 2023

Stefan B. uit Erlangen

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Fantastisch klein huisje midden in een paradijselijke tuin.

Het was een prachtige tijd in dit mooie huisje! We voelden ons altijd zeer comfortabel op deze prachtige plek in de Alentejo. Het huisje staat vrij op een kleine open plek en biedt alles wat nodig is voor een aangenaam verblijf. De keuken is goed uitgerust, de bedden zijn comfortabel en de schone en goed onderhouden accommodatie heeft een bijzondere en unieke sfeer te midden van de prachtige tuin, die eerder lijkt op een klein landgoed. Een auto hebben is handig, aangezien de dichtstbijzijnde supermarkt in Aljezur ligt. Voor degenen die van sport houden, is het ook leuk om naar Arrifana te fietsen over landweggetjes. Kortom, het is een perfecte plek om veel van de omgeving te ontdekken. Dus voor wie de standaard van een seriele accommodatie wil achterlaten, zal aangenaam verrast worden. Het huisje is zelfgebouwd en sommige installaties zijn geïmproviseerd, wat een bijzondere charme heeft die op de foto's niet helemaal overkomt. We zijn veel langer gebleven dan we aanvankelijk van plan waren en zijn zelfs naar het andere huisje verhuisd, wat we ook zeer aanbevelen. De gastvrije verhuurders verdienen een speciale vermelding, ze wonen om de hoek en waren beschikbaar voor alle vragen. We mochten zelfs vers fruit en groenten uit de tuin pakken, wat echt een genot was. Als we ooit weer in de buurt zijn, zullen we zeker terugkomen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Strandvakantie, Romantische vakantie

Juni 2023

Niklas R. uit Augsburg

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Prachtig huisje

Na mijn vakantie daar in 2020 die niet kon doorgaan vanwege Covid-19 (ik kreeg destijds alle kosten vergoed), kon ik dit jaar eindelijk gaan. Het huisje heeft alles wat je nodig hebt, eenvoudig maar erg gezellig ingericht. Je merkt dat het met veel liefde is gebouwd. Het ligt midden in de natuur op een absoluut rustige locatie, geen autogeluiden/vliegtuiglawaai/stadsdrukte. Rafael en Sofia zijn erg hartelijk en hebben ons verblijf opgevrolijkt met kleine attenties (wijn in de koelkast bij aankomst, zelfgemaakte jam, verse vis als de vangst van de dag het toeliet, ...). Voor uitstapjes is een huurauto de moeite waard, maar dan is alles zeer goed en snel bereikbaar. We hebben ons zeer op ons gemak gevoeld! En we komen graag weer terug :)

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Vakantie met huisdier, Strandvakantie, Romantische vakantie


Contactpersoon

Dhr. R. Morón

Dhr. R. Morón

Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Vakantie-ideeën: Vakantie met hond

Objectnummer: 41802

Laatst bijgewerkt: 19.04.2024

Advertentie online sinds: 12 Jaren, 11 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/41802.htm


«Casa Oliva» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 2 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 7 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven