Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Cascina Curairone

Alta Langa in Zuid-Piëmont

Max.  4   gasten
75m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 4  gasten
75m²
1 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

De Cascina Curairone ligt op 630 m hoogte en is een traditionele Piemontese boerderij van meer dan 200 jaar oud. We hebben het in 2004 en 2010 volledig gerenoveerd en verbouwd in de oude stijl. Een deel van het huis is ons nieuwe domicilie geworden, het andere deel willen we ter beschikking stellen aan onze gasten. Bij de renovatie hebben we geprobeerd het oude - 100 jaar oude deuren - en het nieuwe - fotovoltaïsche systeem - te combineren en toch het oorspronkelijke karakter van het huis te behouden. De ruime vakantiewoning (75 m²) voor 2-4 personen bevindt zich apart op de bovenverdieping van de zijvleugel, die in 2011 werd voltooid, en is bereikbaar via een brede buitentrap. De grote woonkeuken, met een eettafel voor 4 personen, is modern en comfortabel ingericht en beschikt over een koelkast met vriesvak, elektrische oven, 4-pits gasfornuis, koffiezetapparaat, broodrooster en al het belangrijke keukengerei (mocht er iets ontbreken, dan kan dat altijd bij ons geleend worden). Een comfortabele slaapbank (1,40 m x 1,90 m) in het gezellige woongedeelte met TV biedt slaapgelegenheid voor 1 of 2 extra personen. De ruime slaapkamer heeft een groot tweepersoonsbed met nachtkastjes en een vierdeurs kledingkast. Het biedt ook voldoende ruimte voor een reisbedje voor een klein kind. De smaakvol ingerichte badkamer is uitgerust met een grote douche, wastafel, WC en bidet. Alle kamers kunnen worden verwarmd met centrale verwarming. Het overdekte balkon met houten zitmeubelen is helemaal van u en biedt schaduw in de zomer en warme zon in de winter. Natuurlijk zijn er ook andere gezellige zonnige en schaduwrijke plekken om te zitten en te ontspannen op het ruime terrein.
Een Finse houten sauna op de begane grond is beschikbaar voor onze gasten tegen een kleine vergoeding.

Slaapplaats

Slaapkamers
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Sauna Sauna
Balkon Balkon
Kinderbed Kinderbed
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 60 km

60 km

Supermarkt 2.5 km

2.5 km

Restaurant 3 km

3 km

Stadscentrum 3 km

3 km

Bus 2 km

2 km

Luchthaven 120 km Torino Caselle

120 km

Station 25 km Alba Stazione FS

25 km

Snelweg-afrit 45 km Asti Est

45 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Ons huis ligt heel rustig in een klein zijdal ongeveer 2,5 km buiten het dorp Bossolasco midden in de Alta Langa en is een van de drie voormalige boerderijen in de Località Curairone. Vanuit de tuin heeft u een weids uitzicht over de Povlakte tot aan de westelijke Alpen met het al torenhoge Monviso ( m). Prachtige wandelingen door kastanjebossen of over de aangrenzende heuvels naar de naburige dorpen kunnen direct vanuit het huis worden gemaakt. Geniet van de rust en de natuur en kom bij van de stress van alledag in een ligstoel of in het dorp Bossolasco, ook wel "la Perla delle Langhe" genoemd, vindt u twee supermarkten, banken, postkantoor, apotheek, maar ook twee gezellige wijntavernes, een pizzeria, een bar en diverse restaurants. Lokale specialiteiten vindt u in de drie kaasmakerijen, bij de hazelnootproducenten, bij de imker en in de vrij uitstekende pasticceria. Talrijke trattoria's in de directe omgeving zullen u culinair verwennen. De Alta Langa is tot ver buiten de plaatselijke grenzen beroemd om zijn uitstekende keuken, die wordt bekroond door de wereldberoemde wijnen uit de nabijgelegen teeltgebieden Barolo en Barbaresco.
In juni 2014 werden de wijnlandschappen van de Langhe, Roero en Monferrato officieel uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.
Bossolasco ligt op een heuvelrug op 700 m hoogte met een prachtig panoramisch uitzicht op de Alpenboog en aan de andere kant de heuvels van de Belbo-vallei. De keten van heuvels van de Alta Langa scheidt Ligurië van Piemonte en het landschap is zeer gevarieerd en divers op een zeer klein gebied. De zachte heuvels van de wijngaarden gaan snel over in de steilere heuvels met hun rivierdalen. Te voet, per fiets, auto of motor zal dit prachtige landschap met zijn kastelen en paleizen, middeleeuwse stadjes en steden, idyllisch gelegen dorpjes niet alleen natuurliefhebbers verbazen en bekoren. Maar er is ook genoeg keuze voor vrienden die graag steden verkennen. Neem een aperitivo in Alba, de stad van de witte truffel, wandel onder de arcades van Cuneo, de provinciehoofdstad, of ga naar het naburige stadje Dogliani om boodschappen te doen en daarna een "borrel" te drinken op de piazza. Sinds enkele jaren wordt in de zomermaanden het Alba Music Festival gehouden, met veel bekende artiesten. Voor sport- en cultuurliefhebbers is Piemonte het hele jaar door een reis waard. Op iets meer dan een uur rijden van Bossolasco bereikt u de grote natuurparken in de Maritieme Alpen en de uitgestrekte wandelgebieden van de Westelijke Alpen (uitstekend voor skiliefhebbers in de winter), en de prachtige stranden van de Ligurische kust nodigen uit tot zwemmen. Voor golfers bieden talrijke banen de mogelijkheid om op verschillende niveaus te spelen. Turijn is altijd een bezoek waard met zijn vele musea, wisselende tentoonstellingen en andere bezienswaardigheden. Genua, de havenstad met zijn kronkelende steegjes, Milaan, de modestad waar u kunt zien wat het komende jaar "trendy" zal zijn. Of ontdek Piemonte op uw eigen speciale manier - wij weten zeker dat u zult vinden wat u zoekt.


Recreatiemogelijkheden

Bergbeklimmen
Fietsen
Golfen
Mountainbiken
Zwemmen
Skiën
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 16:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 25 %

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Prijs geldt voor een bezetting van maximaal 2 personen,
Toeslag voor elke extra persoon: 15,- € per nacht.
Verwarming indien gewenst, facturering naar verbruik
Toeristenbelasting inbegrepen
Huisdieren niet toegestaan (uit respect voor onze twee katten)
Minimum verblijf 3 nachten (5 nachten in het laagseizoen),
25% aanbetaling van de huurprijs na afspraak,
Laatste betaling na afspraak,
geen creditcards

Annuleringsvoorwaarden:

  • 25% Anzahlung vom Mietpreis wird einbehalten (und nur bei anderweitiger Vermietung im gleichen Zeitraum erstattet). Restzahlung wird 3 Wochen vor Mietbeginn fällig.

meer informatie:

We helpen u graag als u een wijnproeverij wilt doen.

Niet geschikt voor mensen met hazelnoot- en kattenallergie!

U kunt meer informatie krijgen op onze
homepage cascina-curairone.de.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 28-03-2024


Het Vakantieappartement heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Mevr. P. Engels

Mevr. P. Engels

Uw verhuurders: Petra Engels & Rainer Jakob


Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Objectnummer: 44049

Laatst bijgewerkt: 03.03.2024

Advertentie online sinds: 12 Jaren, 8 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/44049.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven