Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Ferienwohnung im Wendland

Clenze

Max.  6   gasten
80m²  Woonoppervlakte
3 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 6  gasten
80m²
3 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

In het hart van het Wendland, niet ver van de steden Lüchow en Salzwedel, omgeven door de Groene Gordel, met zijn weelderige en ongerepte weiden, en eindeloze velden en bossen, ligt de gezellige, modern ingerichte privé vakantiewoning 'Zum alten Zollhaus'.

U zult zich thuis voelen zodra u de vakantiewoning betreedt. De gezellige woonkamer nodigt u uit om te blijven hangen, bij een glas wijn 's avonds of tijdens het ontspannen en tv kijken aan het einde van een bewogen vakantiedag.

De ruime keuken biedt ruimte voor een gezellig ontbijt voor twee, terwijl de familie geniet van een uitgebreid ontbijt in de eetkamer. De keuken is volledig uitgerust en biedt ruimte om heerlijke maaltijden te bereiden - precies zoals u wilt. Als u geen zin heeft om te koken, nodigen restaurants in de omgeving u uit om te dineren. Wij helpen u graag met aanbevelingen.

Voor een aangename nachtrust hebben we in totaal drie slaapkamers die plaats bieden aan maximaal zes personen. De ouderslaapkamer is uitgerust met een breed tweepersoonsbed en een grote kledingkast. Onze dreamland slaapkamer biedt plaats aan twee personen in een tweepersoonsbed en heeft ook een kledingkast. De kinderslaapkamer biedt twee eenpersoonsbedden, die uiteraard ook voldoende zijn voor twee volwassenen. Bovendien is er een babybedje beschikbaar voor de kleinste medereizigers.

De onlangs gerenoveerde badkamer is uitgerust met een bad, dat u uitnodigt om in de winter te ontspannen in het bubbelbad. In de zomer kunt u zich opfrissen onder de wellnessdouche.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Kinderbed Kinderbed
Parkeren Parkeren
Kinderen welkom Kinderen welkom
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 4 km

4 km

Luchthaven 140 km Hannover

140 km

Station 3 km Schnega

3 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

In het hart van het Wendland, niet ver van de steden Lüchow en Salzwedel, omgeven door de Groene Gordel, met zijn weelderige en ongerepte weiden, en eindeloze velden en bossen, ligt de gezellige, modern ingerichte privé vakantiewoning 'Zum alten Zollhaus'.

Een paradijs voor jong en oud: start uw wandel- of fietstocht door de Groene Gordel direct vanaf de voordeur. Of u nu een korte rondwandeling of een dagtocht plant, u kunt kiezen uit routes van alle lengtes en moeilijkheidsgraden. Als u met kinderen reist, begint het speelparadijs direct achter het huis. Glijbaan, schommel, zandbak en speelhuisje wachten op uw jongste. Het terrein, dat rondom omheind is, biedt veel vrije ruimte en veiligheid voor de kleintjes en zorgt zo voor wat meer ontspanning voor de ouders. Het Wendland is een gebied in de vierhoek Nedersaksen, Saksen-Anhalt, Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern, dat zijn kern heeft in het Hannover Wendland, in het district Lüchow-Dannenberg in Nedersaksen.

De naam Wendland komt van de term Wenden, zoals de inwoners van West-Slavische oorsprong, die ook Polaben werden genoemd, in de 18e eeuw in het gebied van het huidige Wendland werden genoemd. Het is echter geen traditionele naam, want de Slavische stammen, die voornamelijk uit het gebied van de huidige Oekraïne kwamen, vestigden zich al in de zevende eeuw in het gebied van het huidige Wendland. Ook nu nog zijn overblijfselen uit die tijd alomtegenwoordig in het Wendland, want veel plaatsnamen stammen uit die tijd, plaatsen als Lüchow, Drawehn, Wustrow en Lübeln.

Niet alleen de plaatsnamen zijn gebleven, maar ook de unieke nederzettingsvorm van de Rundlingsdörfer, die een Slavische nederzettingsvorm vertegenwoordigt. Ook nu nog kunnen bezoekers zich vergapen aan deze historisch waardevolle dorpen in plaatsen als Breese im Bruche, Bussau, Gühlitz, Jabel, Jameln, Lübeln, Meuchefitz, Reetze, Satemin en Schreyahn. De historische betekenis blijkt ook uit het feit dat deze Rundlingdorpen in het Hannoveraanse Wendland in 2012 door de deelstaat Nedersaksen zijn voorgedragen voor de Duitse tentatieve lijst in toekomstige UNSECO-werelderfgoedaanvragen.

Het westelijke Wendland gaat over in de Lüneburger Heide, hoewel het grootste deel van het Hannoverse Wendland in het oerdal van de Elbe ligt. In het noorden ligt de Elbtalaue, terwijl de rest bekend staat als de Lüchower Niederung, doorkruist door verschillende waterlopen, waaronder de Jeetzel.

De stad Bergen wordt voor het eerst vermeld in 1203, toen het land werd verdeeld onder de zonen van Hendrik de Leeuw. In die tijd had Bergen nog de status van stad en bloeide de handel dankzij de gunstige ligging op de vrachtroute tussen Hamburg en Leipzig. In de loop van de geschiedenis heeft Bergen zowel goede als slechte tijden gekend.

In de meer recente geschiedenis wordt Bergen een vlek genoemd. Kleine nederzettingen die plaatselijk van betekenis zijn en centrale functies vervullen, worden "Flecken" genoemd. In Nedersaksen werd de term "Flecken" soms in verband gebracht met de zetel van een koninklijk ambt.

Vóór de deling van Duitsland was de invloed van Bergen op de dorpen van de Oude Mark Brandenburg en de stad Salzwedel merkbaar, zodat de grensafbakening niet aan Bergen voorbijging zonder een spoor na te laten. Bij de gemeentelijke hervorming van 1972 werden zeven zelfstandige dorpen ingelijfd. Een jaar later profiteerde Bergen enigszins van de opening van de binnen-Duitse grensovergang. Nadat deze grens op 3 oktober 1990 definitief viel, werd de grensregio een vakantiebestemming midden in Duitsland. In juni 2003 vierde Bergen zijn 800-jarig bestaan.

Tegenwoordig maakt Bergen an der Dumme deel uit van de gezamenlijke gemeente Lüchow, omgeven door natuur en een populaire bestemming voor recreatie en fietstoerisme. Het bestaat uit de districten Banzau, Belau, Bergen an der Dumme, Jiggel, Malsleben, Nienbergen, Spithal en Wöhningen.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Paardrijden
Zwemmen
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Over het algemeen zijn onze prijzen berekend op een bezetting door twee personen. Wij rekenen geen extra kosten voor kinderen en jongeren onder de 2 jaar die hun vakantie bij ons doorbrengen onder begeleiding van hun ouders! De prijs is inclusief alle bijkomende kosten, zoals elektriciteit, verwarming, beddengoed en handdoeken. Alleen voor de handdoeken vragen wij een eenmalige vergoeding van 50,00 Euro.

elke extra persoon 10 Euro / nacht. Kinderen tot 2 jaar gratis.
Minimum verblijf: 2 nachten

Beschikbaarheid

Boekingskalender niet beschikbaar. Vraag direct bij de verhuurder naar beschikbare data.


Het Vakantieappartement heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Dhr. I. Domröse

Dhr. I. Domröse

meer informatie

Objectnummer: 62337

Laatst bijgewerkt: 16.05.2015

Advertentie online sinds: 10 Jaren

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/62337.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven