Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten
Max.  2   gasten
55m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 2  gasten
55m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

7 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 10 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 2 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

7 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 10 Jaren online



Beschrijving

Het vakantiehuis, Villa Kismet in Cirali in Turkije, is gebouwd op een perceel van 800 m² op een zeer rustige en groene locatie aan de rand van het Olympos natuurreservaat en is goed uitgerust. De zee ligt op ongeveer 600 meter lopen.
Villa Kismet is niet geschikt voor kinderen. Daarom wordt het uitsluitend verhuurd aan max. 2 volwassen personen.
Het vakantiehuis is ca. 55 m² groot en is een rookvrij huis. Villa Kismet heeft een salon met een gezellige woon-, eet- en keukenruimte (ca. 30 m²), badkamer en twee slaapkamers.
De keuken is goed uitgerust met alle benodigdheden om zelf te koken (serviesgoed, potten en pannen, koffiezetapparaat, koelkast met ***vriezer, gasfornuis met 4 pitten, elektrische heteluchtoven, wasmachine, vaatwasser, maar geen magnetron).
De eethoek is ingericht met een tafel (uitschuifbaar) en 4 of 6 stoelen.
In de woonkamer staan twee comfortabele banken. Een kleine muziekinstallatie (CD-speler met MP3, cassettespeler, radio, aansluiting voor mobiele telefoon mogelijk met de juiste stekker) en airconditioning behoren ook tot de uitrusting.
Een vrij traag WLAN kan ook worden gebruikt.
Een kleine flatscreen-tv met dvd-speler en enkele dvd's is beschikbaar, een tv is dat niet.
De slaapkamers zijn elk ongeveer 10 m² groot. Een slaapkamer is uitgerust met twee eenpersoonsbedden (90 X 200) en een kledingkast, de tweede slaapkamer is uitgerust met een Frans bed (160 X 200) en een kledingkast.
De badkamer heeft een ruime gelijkvloerse glazen douche, toilet en wastafel.
Tafels met stoelen zijn beschikbaar op de overdekte veranda. Bovendien zijn er parasols en tuinstoelen beschikbaar.
In de tuin kunt u genieten van de rust aan het einde van de baai van Cirali (afgezien van het gekraai van de hanen en de zachte roep van de ).
Villa Kismet ligt ook direct aan de Lycische wandelroute, dicht bij de eeuwige vlammen en op ongeveer 5 kilometer van de oude Lycische stad Olympos, die aan de andere kant van de baai kan worden bezocht.
Kleine supermarkten (met een goed aanbod van eten en drinken), restaurants en fiets- en autoverhuur zijn beschikbaar in het dorpscentrum van Cirali, op 3 km afstand.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Parkeren Parkeren
Airconditioning Airconditioning
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 0.6 km

0.6 km

Supermarkt 3 km

3 km

Restaurant 1.5 km

1.5 km

Stadscentrum 3 km

3 km

Luchthaven 100 km Antalya

100 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Villa Kismet wordt vaak gebruikt door de eigenaren en is ingericht naar hun ideeën. Daarom is er geen kindvriendelijke inrichting beschikbaar en is verhuur aan gezinnen met kinderen niet mogelijk.
De verhuur is dus uitsluitend voor maximaal 2 volwassenen.
Villa Kismet is een rookvrij huis. Gelieve daarom niet te roken in het huis, maar u bent welkom om buiten het huis te roken.
Beddengoed, handdoeken en strandlakens zijn aanwezig. Breng wel een grote stranddeken mee om op te liggen.
De sleutels van de villa worden u overhandigd door het Engels en Duits sprekende personeel van het Azur Hotel. Zij informeren u over de plaatselijke omstandigheden en beantwoorden graag al uw vragen.
Het Azur Hotel biedt zijn gasten ook verschillende excursies aan. U bent welkom om hieraan deel te nemen na inschrijving.

Mocht u iets belangrijks missen in de uitrusting, laat het ons dan weten.

Hoe er te komen:
Met een huurauto:
Vanaf de luchthaven van Antalya volgt u de borden naar Kemer/Mugla (via Antalya). U passeert Kemer, dan Tekirova. Nu gaat de weg de bergen in. U passeert de eerste afslag naar Ulupinar (aan de linkerkant), dan de tweede afslag naar Ulupinar (ook aan de linkerkant). Na ongeveer 1000 meter bereikt u de afslag naar Cirali (aan de linkerkant, bewegwijzerd). Volg de weg naar beneden in de vallei (7 km), bereik Cirali en volg de borden naar het Azur Hotel. Van daaruit wordt u naar Villa Kismet gebracht.
Komende van Mugla, neem de kustweg richting Antalya, passeer Kumluca en bereik de afslag naar Cirali (aan de rechterkant) ongeveer 28 km na Kumluca. Ga door zoals hierboven.

Zonder huurauto:
Als u geen auto wilt huren, kunnen wij er ook voor zorgen dat u op de luchthaven wordt opgehaald. De transfer kost dan 90,-€ per enkele reis voor 2 personen (niet per persoon). De retourtransfer naar de luchthaven is natuurlijk ook mogelijk en kost eveneens 90,-€ per enkele reis.

Met het openbaar vervoer:
Reizen met het openbaar vervoer is iets ingewikkelder en zeer tijdrovend.
Neem elk uur de luchthavenbus naar het busstation van Antalya. Vanaf daar neemt u de dolmus (minibus) op de hoofdweg via Kemer in de richting van Kumluca naar de afslag naar Cirali. Vanaf daar neem je de dolmus naar Cirali. Cirali is een klein dorp en wordt bereikt via een bergweg die vanaf ongeveer 700 meter naar beneden slingert in de baai. De weg eindigt in Cirali.
Hier leeft men voornamelijk van het verbouwen van groenten en fruit. Alleen in de zomermaanden komen vakantiegangers in redelijke aantallen om te genieten van de zee, de natuur en de rust, ver weg van de grote stromen toeristen.
Er zijn verschillende kleine maar goed gesorteerde supermarkten in het dorp. Er is geen bank in Cirali, maar wel een geldautomaat.
Kleine restaurants en pensions in de stad en aan zee bieden typische Turkse gerechten in een meestal gezellige sfeer.
U vindt in het dorp ook verschillende auto- en fietsverhuurbedrijven.
Tip: De vlakte van Cirali is bereikbaar via een ringweg. Deze is ongeveer 8 km lang en loopt rond de rand van de vallei. Omdat er hier geen doorgaand verkeer is, is de fiets het ideale vervoermiddel in de vallei.

Vrije tijd:

Wandelen
Diverse wandelroutes leiden naar verschillende oude bezienswaardigheden.

Kanoën
Kanotochten naar naburige baaien zijn mogelijk. Kanoverhuur in het dorp.

Boottochten
In het seizoen worden verschillende excursies met kleine boten aangeboden.

Fietsen
De mooiste manier om je te verplaatsen in de vallei van Cirali.


Recreatiemogelijkheden

Fietsen
Kanoën
Mountainbiken
Zwemmen
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

De huurprijs is inclusief eindschoonmaak, elektriciteit en water.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst mogelijk.

meer informatie:

Zee en strand
Het kristalheldere water trekt de Caretta-Caretta schildpad aan om in mei en juni eieren te leggen op het strand van Cirali. Tot augustus worden de legsels beschermd door vrijwilligers van het WWF, daarna gaan de kleine schildpadjes de zee in.
Het strand is ongeveer 4 kilometer lang en kan te voet worden bereikt in 10 comfortabele minuten vanaf het huis. Hier vindt u altijd een rustige plek om te zwemmen en te ontspannen.
Zand- en kiezelstranden wisselen elkaar af. Overdag is er altijd een zachte bries van zee, 's avonds een sterkere landwind.

Bezienswaardigheden en wandelingen in de directe omgeving
Als u genoeg hebt genoten van strand, zee en zon, wilt u misschien de omgeving verkennen.
De volgende verkenningen zijn gemakkelijk te voet bereikbaar vanuit het huis:

Chimera
De eeuwige vlammen liggen op ongeveer 3 km afstand. Sla linksaf bij de weg die van het huis komt, volg de weg tot een scherpe bocht naar links, rechtdoor naar een grindweg met het bord Chimera (eeuwige vlammen). Volg de grindweg rechtdoor en aan het eind van de kleine vallei bereikt u de ingang van de vlammen. Deze zijn boven je op de berghelling (nog niet te zien). U volgt het pad omhoog (ongeveer 25 minuten comfortabel lopen). De beste tijd is natuurlijk in het donker, maar pas op, het laatste pad bergop is dan moeilijk begaanbaar (zaklamp sterk aanbevolen). Vergeet niet voldoende water mee te nemen (in het seizoen ook te koop bij de ingang).

Olympos
De oude Lycische stad Olympos ligt aan de andere kant van de baai van Cirali, op ongeveer 5 km afstand. U loopt langs het strand (u kunt ook de weg gebruiken) tot het einde van de baai, dan slaat u rechtsaf een smal zijdal in en bent u al in de ruïnes. Links en rechts van de (meestal droge) rivier, verscholen tussen de struiken en bomen, liggen talrijke bezienswaardige ruïnes (theater, triomfboog, mozaïeken, sarcofagen, enz.).

Lycische wandelroute
Een van de mooiste wandelroutes in Turkije loopt langs Villa Kismet op een afstand van ongeveer 200 meter. Je kunt het pad in verschillende richtingen bewandelen. Verschillende reisgidsen hebben hier de bijbehorende wandelingen beschreven.
U kunt ook advies vragen over verdere wandelmogelijkheden bij de Rüya-Pansion in het dorp.

Dagtochten met de auto
Met de auto (of met een door plaatselijke reisbureaus georganiseerde minibus) kunnen verschillende dagtochten worden gemaakt:

Op vrijdag naar de boerenmarkt in Kumluca (30 kilometer). Deze kleurrijke groente- en fruitmarkt is populair bij de plaatselijke bevolking om te winkelen en te kletsen. Tegelijkertijd vindt (ook in Kumluca) een grote textielmarkt plaats. Honderden kraampjes met allerlei soorten nieuw textiel staan in de straten.

Verderop in de richting van Mugla trekken het theater van Myra en de rotsgraven bezoekers. Nicholas heeft hier

Als u in Finike (het volgende dorp na Kumluca in de richting van Mugla) rechtsaf de bergen in gaat, vindt u na ongeveer 20 km borden naar verschillende forelrestaurants. Hier kunt u vers bereide forel eten in een gezellige en ongerepte omgeving bij een beekje (zeer aangenaam in de zomer).
Tip: Als u iets verder landinwaarts rijdt, bereikt u de oude Lycische stad Arykanda, schilderachtig gelegen in de bergen.

Iets verder weg in de richting van Mugla ligt het lange zandstrand van Patara, dat zeer de moeite waard is (het heeft natuurlijk ook enkele zeer interessante ruïnes).

In de richting van Antalya is er de oude stad Phaselis, prachtig gelegen aan twee baaien, het kleine provinciestadje Kemer met vele souvenirwinkels, de oude stad Antalya (bezienswaardig, gerestaureerd), de oude stad Termessos (boven Antalya in de bergen, zeer mooi uitzicht op de baai), het theater van Aspendos (bezienswaardig vanwege de omvang en de staat van bewaring) en talrijke andere antieke plaatsen.

Een heel mooi uitstapje is via Beycik hoog in de bergen naar de Hochalm (ca. 1500 meter). Ongerepte berglandschappen met aangename dagtemperaturen trekken de hittevermoeide bezoeker aan


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 20-02-2024


1 Beoordeling

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Oktober 2015

Karin S. uit Dreieich

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Geweldig vakantiehuis

Wij hebben in oktober 2015 als stel 12 dagen doorgebracht in de prachtige Villa Kismet in Cirali
Het huis was liefdevol en functioneel ingericht door de eigenaar.
Er zijn verschillende plaatsen om te zitten en te liggen in de tuin.
Het strand en de restaurants en winkels in Cirali zijn gemakkelijk met de fiets te bereiken.
Het overhandigen en afgeven van de sleutels bij het Rüya Pension werkte heel goed.
Cirali is een heerlijke, rustige plek om te ontspannen!
We komen zeker terug :-)

Aanbevolen voor: Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Strandvakantie, Romantische vakantie


Contactpersoon

Bedrijf Herr
Dhr. H. Schmitz

Dhr. H. Schmitz

Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Objectnummer: 62432

Laatst bijgewerkt: 09.04.2024

Advertentie online sinds: 10 Jaren

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/62432.htm


«Villa Kismet» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 1 gegeven Beoordeling.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 2 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven