Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten
Max.  7   gasten
180m²  Woonoppervlakte
3 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 7  gasten
180m²
3 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Voor wie belangstelling heeft voor geschiedenis en religie is Saint Père sous Vézelay een ontdekking. Wandelend op oude pelgrimswegen loop je door de prachtigste natuur. Vézelay, een middeleeuws stadje dat het startpunt was van de pelgrimsroute naar Santiago, heeft een bijzondere, aan Maria Magdalena gewijde, duizend jaar oude kloosterkerk. Saint Père ligt in het natuurpark de Morvan, het hart van Bourgogne, 200 km ten zuidoosten van Parijs, 6 uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Fietsen en kano's zijn aanwezig. De huizen zijn ook geschikt voor vakantievieren samen met familie of vrienden. En van de herfst tot de lente voor individuele sabbaticals.

Het boerenhuis heeft aan de voorkant een tuin en ligt aan een pad naar de rivier. Aan de rivier is het terras. Aan de andere kant van het pad ligt een oude watermolen die al sinds mensheugenis niet meer in gebruik is. Ooit was het hier een komen en gaan van boeren die er hun graan lieten malen. Tegenwoordig hoor je alleen het water nog door de ruïne heen kletteren. Dat het vakantiehuis ooit van een boer was, blijkt nog uit kleine dingen zoals de ringen in de muren waar beesten aan vast hebben gezeten. De inmiddels bij het huis getrokken grange (1852 staat boven een raam) was de boerenschuur.
 
Het authentieke en comfortabel ingerichte huis biedt plaats aan maximaal zeven personen. In de 'kelder' op de begane grond (te bereiken via een trap in de woonkeuken), bevinden zich het toilet en de badkamer (beide zijn nieuw) en een wasmachine. Keuken en woonkamer worden verwarmd met houtkachels, en mocht het eens echt koud zijn, dan zijn er beneden en boven tevens elektrische kachels. Er is telefoon en draadloos internet.
Achter de grote woonkeuken bevindt zich een knusse woonkamer (een bed). In deze kamer treft u een uitgebreide verzameling langspeelplaten aan (verschillende genres).
Boven is een slaapkamer met twee bedden, en de ruime overloop wordt, afgescheiden door een gordijn, eveneens gebruikt als slaapkamer voor twee personen. 
    
Enkele jaren geleden is het huis ingrijpend verbouwd. De oude grange is bij het huis getrokken. Sindsdien ligt de nieuwe, zeer ruime huiskamer op de eerste verdieping aan de rivier, je hebt een prachtig uitzicht, op de oude brug en de natuur aan de overkant van de rivier. Het huis is hierdoor niet alleen mooier en landelijker komen te liggen, ook is het een stuk groter geworden. De nieuwe huiskamer is ongeveer 7 meter lang, 5 meter breed en 5 meter hoog. De prachtige dakconstructie van oude balken is goed zichtbaar gebleven. In de huiskamer is een kleine verdieping, de 'slaapzolder', met een tweepersoonsbed en tuimelramen die uitzicht geven op de rivier. Klik hier voor de plattegrond.

Met een trap kom je op de begane grond, een grote ruimte met openslaande deuren naar het terras aan de rivier. Zo kunnen we nog meer genieten van huis en plek. Met zijn tweeën heb je lekker veel ruimte, en ook vakantie met vrienden wordt nu een groot plezier: wel de lusten van elkaar, maar vanwege de ruimte, niet de lasten. Hierbij moet aangetekend dat de sanitaire voorzieningen dan nog wel gedeeld zouden moeten worden met die vrienden. Wel zijn ze onafhankelijk van elkaar toegankelijk. En is er een handige tweede keuken in de benedenruimte van de grange voor als je aan de rivier wilt eten. 

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Balkon Balkon
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 15 km

15 km

Supermarkt 0.1 km

0.1 km

Restaurant 0.2 km

0.2 km

Stadscentrum 0.2 km

0.2 km

Bus 0.5 km

0.5 km

Luchthaven 200 km Paris

200 km

Station 12 km Sermizelles/Avallon

12 km

Snelweg-afrit 20 km Nitri

20 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Zowel voor als achter het huis kunt u heerlijk buiten zitten. Achter het huis stroomt de rivier de Cure. Vanuit het terras hebt u een prachtig uitzicht op de rivier en de glooiende heuvels, met bos en boerenland aan de overkant. Op het terras (de bak genoemd) kunt u barbecueën (barbecue aanwezig). Voor de huurders liggen in de grange kano's, met peddels en zwemvesten. De kano's zijn geschikt voor het varen op de snelstromende rivier de Cure. Het water stroomt snel, maar niet zo snel dat je kano-ervaring moet hebben. Op de Cure zijn mooie tochten te maken. Poedelen kan ook in de Cure. Verder zijn er twee mountainbikes. U kunt in de omgeving mooie fietstochten maken. Er zijn tal van rustige geasfalteerde weggetjes waarop het goed fietsen is, en in de omgeving zijn mountainbikeroutes uitgezet - over paadjes door bossen en weilanden heb je een veel groter bereik dan lopend. In de boomgaard (2005) die op enkele honderden meters van het huis ligt, is het goed badmintonnen. Bomen met rijpe vruchten mogen worden geplukt. Het huis ligt aan een rustig straatje van een klein dorp. Om de hoek zijn een bakker, een slager, een kleine supermarkt, een kroeg en een restaurant.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Zwemmen
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 10:00
Borg: € 100
Aanbetaling: 25 % bij het boeken
Resterend bedrag: 4 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Toeristenbelasting 0,66 volwassene/nacht.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Sie werden gebeten zur bestätigung dieser Buchung 25% des Gesamtpreises zu überweisen. Der Restbetrag möchten wir spätestens ein Monat vor Anfang der Mietperiode empfangen. Bei Absagen bis zu vier Monaten vor Anfang der Mietperiode überweisen wir Ihnen die vollständige Anzahlung zurück minus 150 euro. Bei Absagen bis zu zwei Monaten vor Anfang behalten wir die Anzahlung ein. Bei späterem Absagen schulden Sie den vollständigen Mietpreis minus Kaution und Reinigung. Wir empfehlen den Abschluss einer Rücktrittskostenversicherung.

meer informatie:

Saint Père (350 inwoners) is beroemd om zijn achthonderd jaar oude kerk. Vezelay overtroeven lukte niet, maar bijzonder is deze kerk wel geworden. Buiten het dorp liggen de drieduizend jaar oude gallo-romaanse bronnen. Ooit werd hier een Keltische godin vereerd en stond er een Romeins badhuis. Het licht-radioactieve water is nog steeds geneeskrachtig.
 
Het stadje Vézelay ligt op de driehonderd meter hoge 'schorpioenenberg'. Op het hoogste punt staat de bijna duizend jaar oude 'kathedraal' van Maria van Magdalena. Deze kerk staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO  en wordt beschreven in elke inleiding kunstgeschiedenis vanwege haar prachtige middeleeuwse beeldhouwwerken van bijbelse figuren, duivels en demonen. Het stadje is nog ommuurd en de sfeer van vervlogen tijden hangt er nog. In de middeleeuwen was Vézelay een belangrijk bedevaartsoord.
        
De heuvelachtige streek leent zich goed voor korte en langere wandelingen door uitgestrekte bossen en velden. Over oude paden en paadjes kun je van dorp naar dorp lopen. Mooie wandelingen zijn bijvoorbeeld: Saint Père - Nanchevre - Asquins; Saint Père - Asquins - Vézelay; Saint Père - Pierre Perthuis. Het gebied is onderdeel van natuurpark De Morvan, waar industrie verboden is. In de enorme bossen ten oosten van Vézelay zit het vol met groot wild. Midden in het bos ligt een Romeins tempeltje.
De Bourgondische keuken is vermaard. Er zijn in deze streek tal van restaurants waar je heerlijk kunt eten.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 19-03-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Dhr. K. Van der Velde

Dhr. K. Van der Velde

Wij komen al 30 jaar in Vézelay, en verhuren al jaren aan veel trouwe terugkomers. We wonen in Nederland, Leiden, maar als het even kan reizen we af om in ons heerlijke huis te zijn - tenzij u het huurt! Welkom.


Andere accommodaties van Dhr. K. Van der Velde


meer informatie

Objectnummer: 32691

Laatst bijgewerkt: 23.01.2024

Advertentie online sinds: 14 Jaren, 4 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/32691.htm

Dhr. Koert Van der Velde

Breestraat

2312 Leiden

0031(0) 643019053

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven