Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Seminarhuis bij de steencirkel

Ottenstein Plateau

Max.  6   gasten
100m²  Woonoppervlakte
3 Slaapkamers
2  Badkamer
Max. 6  gasten
100m²
3 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

58 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 9 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

58 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 9 Jaren online



Beschrijving

Een schilderachtige, meer dan 150 jaar oude boerderij (gebouwd in 1859). Het huis ligt op het Ottenstein-plateau boven het Weserbergland, tussen het natuurpark Weserbergland en het natuurpark Solling. 12 km van Bad Pyrmont, 14 km van Bodenwerder aan de Weser, 21 km van Hameln. De heuvelachtige omgeving nodigt uit tot lange wandelingen en trektochten.

Het Seminarhaus am Steinkreis is een liefdevol gerestaureerde monumentale boerderij. Tijdens de bouw van het gehele pand (helaas is noch de buitenkant noch de binnenkant toegankelijk voor gehandicapten!) waren onze uitgangspunten originaliteit en esthetiek, alsmede de integratie van oude symboliek en rituelen.

Dit huis en zijn omgeving zijn bij uitstek geschikt voor uw korte vakantie, als een korte onderbreking van het dagelijks leven, maar ook als retraite voor seminars en groepswerk in kleine groepen van max. 8 personen. Wij verhuren ons nieuwe atelier ook graag aan een kunstenaar als werk- en/of expositieruimte

Wij kijken uit naar uw aanvraag en uw bezoek!

Prof. asoc. Dr. Dieter Sawalies & Günter Sawalies

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Wasmachine Wasmachine
Parkeren Parkeren
Barbecue Barbecue
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Plaats en de locatie van de accommodatie

Begane grond: Grote tweepersoonskamer en badkamer met douche aan de overkant,
1 salon met open haard en zithoek
Keuken van het huis met zithoek voor ca. 8 personen
Personen

1. Bovenverdieping: 1 grote slaapkamer met kingsize hemelbed voor
2 personen - 1 kleinere slaapkamer, maar ook met
Kingsize bed voor 2 personen, 1 badkamer met grote
Hoekbad

Prijs per nacht voor één persoon: 20,-€ in de kleinere kamer / 25,-€ in de grote kamer

Groepstarief voor de gehele vakantiewoning per nacht: 150,- € incl. alle kamers
Self-catering is mogelijk

Beddengoed en handdoeken kunnen tegen een kleine vergoeding worden aangevraagd.
Hiervoor wordt 20,-€ in rekening gebracht.


Het dorp Lichtenhagen met zijn ca. 340 inwoners ligt op het Ottensteiner plateau [350 m boven de zeespiegel] midden in het prachtige Weserbergland. Het dorp vierde zijn 700ste verjaardag in 2004. U kunt Lichtenhagen bereiken via de Duitse Sprookjesweg. Vanaf hier kunt u genieten van een uitzicht over de prachtige bergen en dalen van de Weser.


Recreatiemogelijkheden

Fietsen
Kanoën
Paardrijden
Zwemmen
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Het is mogelijk om het hele huis te huren. Op verzoek kunnen individuele overnachtingen voor één persoon of meer worden geregeld. Beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen.

Annuleringsvoorwaarden:

De gastheer heeft geen annuleringsbeleid verstrekt.

meer informatie:

Vakantie- en seminarhuis op het Ottensteiner plateau ....


" ...met uit de lucht gevallen stenen"

Opgroeiend als jongen uit Oldenburg in de jaren vijftig van de vorige eeuw, waren we al vroeg vertrouwd met de namen van Germaanse volkeren via school en scouting (katholieke basisschool Harlingerstrasse, Gotenstrasse, Chaukenstrasse, Friesenstrasse, Sachsenstrasse, Frankenstrasse en Cheruskerweg). Hun indrukwekkende megalithische bouwwerken van grillige blokken, de enorme stenen die in de ijstijd door gletsjers zijn meegevoerd en achtergelaten en die nu kenmerkend zijn voor ons landschap, vonden we in kleinere versies in onze tuin in Donnerschwee en we vonden ze tijdens onze excursies overal in het zuiden van Oldenburg, vooral "op de klassieke vierkante mijl van de Duitse prehistorie" tussen Ahlhorn en Visbek, met offertafels en "versteende bruid" uit de plaatselijke legenden. Bovendien kregen we les in "plaatselijke geschiedenis" aan de hand van Germaanse vondsten uit de Oldenburgse heide als tentoonstellingsstukken in het plaatselijke museum.

Met de aankoop van een 150 jaar oude boerderij in het oude cultuurlandschap van het Weserbergland was het dus logisch om ook de prehistorie te behandelen. En ter voorbereiding van 2009, de festiviteiten rond de 2000e verjaardag van de Varusslag, en in de nabijheid van de voormalige heidense cultusplaats van de oude Germaanse stammen en een van Duitslands bijzondere natuurbezienswaardigheden, de Externsteine, het idee van reconstructies van de grafheuvels, Steencirkel, cultusfiguren, runensteen, "Steinmännchen" en larger-than-life houten figuren ontstond en de betekenis van de grillige kei in ons leven en zijn metaforische gebruik als funderingssteen, grafsteen en gedenksteen, en zijn hardheid, kracht en stevigheid van stenen werd ook in metaforische taal opgenomen.

Een brug van het oude vaderland naar het nieuwe vaderland; een uiting van een fascinatie voor een uitgesproken doden- en vooroudercultus en de herinnering aan het voorbijgaande leven ("memento mori"), de oproep om vandaag van onze schaarse levenstijd te genieten ("Carpe diem !"), de dag bewust te leven en het verlangen naar het eeuwige

Een seminar huis dus, "...met stenen uit de hemel gevallen"; stenen als symbool van de eeuwigheid.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 20-04-2024


6 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,9 van 5
5.0 Inrichting
4.8 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
4.7 Ligging
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Augustus 2019

Nina uit Köln

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Prachtig ontspannend - we komen terug!

Mijn man en ik verbleven in de zomer drie weken in het seminarhuis bij de steencirkel en we kregen precies wat we wilden en nodig hadden: Rust, ontspanning en prachtige natuur en veel ruimte voor ons. Het huis is erg gezellig en biedt veel ruimte, de locatie inclusief het uitzicht is ongelooflijk mooi en afgelegen. Met de auto kunt u echter zeer snel in de omliggende steden komen, mocht het "te rustig" worden. Onze gastheer Günter was zeer meegaand en vriendelijk, altijd aanwezig of beschikbaar als er ooit een vraag was. Het huis zelf heeft een aangename sfeer, de kamers zijn goed uitgerust, achter het huis is er een grote tuin met een open haard en een prachtig uitzicht, zodat alles er is voor elk weer.
Het was echt een leuke vakantie, hartelijk dank - we komen terug! =)

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Mei 2018

Sigrid P. uit 28757 bremen

4,5
5 4 5 4
Toon Duits

seminarhuis bij de steencirkel

ruimtes zeer aangenaam, er waren 4 volwassenen en een kind. helaas was er geen kinderuitrusting, maar wel een speelruimte in de tuin, schapen en een kleine fontein. verhuurder sympathiek.

Aanbevolen voor: Senioren, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Mei 2018

Ingrid M. uit Kassel

5,0
5 5 5 5

Pfingsten

Wir hatten eine erholsame Zeit im gut ausgestatteten Seminarhaus. Vor allem das Grillen in der Feuerschale mit tollen Fernblick war sehr schön.

April 2018

Marion R. uit 28203 Bremen

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Pure ontspanning

We werden hartelijk ontvangen en na een kopje thee begon de vakantie. Het huis is de moeite van het bekijken en beleven waard, het uitzicht is onbeschrijfelijk. Hier kan men tot rust komen. We komen graag terug.

Aanbevolen voor: Romantische vakantie

Oktober 2017

Susann uit 14480

5,0
5 5 5 5

Einfach Gemütlich, nur Empfehlenswert

Ein wunderschönes Fachwerkhaus, in idyllischer Lage und einem Vermieter der einem den Aufenthalt zu etwas besonderen macht. Wir kommen definitiv wieder.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen

April 2017

Ramona S. uit Düsseldorf

4,8
5 5 5 4

Traumhaft gelegen. Entspannung vom Alltag

Lieben Dank für den herzlichen Empfang. Meine Tochter und ich haben sehr schöne Tage erleben können. Wir haben uns sehr wohl gefühlt

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie


Contactpersoon

Dhr. G. Sawalies

Dhr. G. Sawalies

Een schilderachtige, meer dan 150 jaar oude boerderij (gebouwd in 1859). Het huis ligt op het Ottenstein-plateau boven het Weserbergland, tussen het natuurpark Weserbergland en het natuurpark Solling. 12 km van Bad Pyrmont, 14 km van Bodenwerder aan de Weser, 21 km van Hameln. De heuvelachtige omgeving nodigt uit tot lange wandelingen en trektochten. Het Seminarhaus am Steinkreis is een liefdevol gerestaureerde monumentale boerderij. Tijdens de bouw van het gehele pand (helaas is noch de buitenkant noch de binnenkant toegankelijk voor gehandicapten!) waren onze uitgangspunten originaliteit en esthetiek, alsmede de integratie van oude symboliek en rituelen. Dit huis en zijn omgeving zijn bij uitstek geschikt voor uw korte vakantie, als een korte onderbreking van het dagelijks leven, maar ook als retraite voor seminars en groepswerk in kleine groepen van max. 8 personen. Wij verhuren ons nieuwe atelier ook graag aan een kunstenaar als werk- en/of expositieruimte.


meer informatie

Objectnummer: 65374

Laatst bijgewerkt: 20.04.2024

Advertentie online sinds: 9 Jaren, 6 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/65374.htm


«Seminarhuis bij de steencirkel» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.9 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 6 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven