Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Vakantiehuis Balaton dichtbij het strand

Balaton

Max.  12   gasten
120m²  Woonoppervlakte
4 Slaapkamers
2  Badkamer
Max. 12  gasten
120m²
4 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 60 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Het vakantiehuis ligt op slechts 3 minuten lopen van de strandopgang, op een rustige locatie.

Het huis is te huur zonder huiseigenaar.

Het gebouw heeft 4 slaapkamers (elk uitgerust met een tweepersoonsbed + extra bed), 2 badkamers, een keuken en een enorme eetkamer waar u allemaal kunt zitten.

Op de begane grond bevinden zich twee kamers, een ingerichte keuken, een eetkamer met TV, een douche en een toilet. Er is ook een groot terras met tuinmeubilair en barbecuefaciliteiten.

Op de eerste verdieping zijn er 2 kamers met airconditioning en balkon en een badkamer met bad, extra toilet.

Parkeerplaatsen zijn beschikbaar in de tuin.
W-lan is gratis beschikbaar.
Licentie- of registratienummer: MA21002226

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Balkon Balkon
Parkeren Parkeren
Barbecue Barbecue
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 0.3 km

0.3 km

Supermarkt 0.5 km

0.5 km

Restaurant 0.3 km

0.3 km

Stadscentrum 0.5 km

0.5 km

Bus 0.5 km

0.5 km

Luchthaven 125 km Budapest

125 km

Station 0.5 km Balatonarács

0.5 km

Snelweg-afrit 36 km

36 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Het huis is rustig gelegen, op 300 meter van de strandopgang Oude woonwijken, gebouwen, kerken, sfeervolle wijngaarden, parken en eeuwenoude bomen begroeten de moderne mens.
De naam wordt voor het eerst genoemd in het kadaster van de abdij van Tihany in 1211. In het gebied van het huidige Füred waren in de middeleeuwen verschillende nederzettingen. Eerst en vooral was er Füred, die nog steeds leeft, maar pas sinds de Reformatie een belangrijke rol speelt. Ten zuiden daarvan lag Papsoka -dat vanaf de 14e eeuw Siske heette-, dat in korte tijd werd samengevoegd met Füred. Ten zuiden van Füred lag het Kéki-dal, dat zijn naam van het vroegere Kék-dorp tot op heden heeft behouden. Arács, dat nu het noordoostelijke deel van Füred vormt, was tot 1954 een zelfstandige gemeente. De nederzetting Magyaré, die ten zuidoosten van Arács ligt, werd tot het einde van de middeleeuwen dezelfde als Arács.
De levenswijze en het gedrag van de inwoners en gasten van Füred zijn altijd bepaald door de historische traditie. Het toerisme gaat eeuwen terug, en nadat het in de eerste helft van de jaren 1700 tot kuuroord werd verklaard, kwam het onmiddellijk in de belangstelling van het land. Sinds 1971 is het het eerste kuuroord van ons land en 'de internationale stad van druiven en wijn'. (sinds 1987)
Het dankt zijn beloopbaarheid aan zijn mediterrane klimaat en zijn zure bronnen. Tegenwoordig wordt het water uit de fonteinen gebruikt in de State Heart Clinic met als doel genezing. U kunt het beroemde zure water van Füred proeven bij de Kossuth Bron, de Berzsenyi Bron, de Szekér Ernő Bron en de Schneider Bron. Veel hartpatiënten herwonnen hun gezondheid in de hartkliniek, waaronder de beroemde Nobelprijswinnaar, de Indiase dichter Rabindranath Tagore, naar wie ook een parkpad aan de oever van het meer werd genoemd.
De stad is ongelooflijk rijk aan historische monumenten. De meeste zijn verbouwd of gerenoveerd. Ze hebben vandaag de dag misschien een andere functie dan vroeger, maar ze maken deel uit van de cultuur van Füred. Er zijn veel van dergelijke gerenommeerde villa's en curiae in de stad, waarvan de eigenaren hebben bijgedragen aan de vertegenwoordiging van Balatonfüred en de reputatie ervan ver met zich mee hebben gebracht.
Het architectonische meesterwerk van de 18e eeuw is de Nagyvendéglő. Het staatsziekenhuis, het bronhuis van Kossuth Lajos, het grotere huis van Pálóczi Horváth Ádám en het kasteel van Széchenyi Ferenc bepalen nog steeds de sfeer van de stad.
De ontwikkeling van Balatonfüred begon in de jaren 1800, in het tijdperk van de hervorming. Het werd de favoriete ontmoetingsplaats van politici en kunstenaars, zijn historische en culturele rol was in die tijd het belangrijkst. De stad heeft talrijke monumenten, belangrijke gebouwen en tradities uit deze periode: in 1825 werd hier het eerste Anna-bal gehouden in het Horváth-huis.
Kisfaludy Sándor opende het eerste stenen theater in Transdanubië in 1831 in Balatonfüred, de bakermat van de Hongaarse taal, toen de officiële taal Duits was. De hervormingsgezinde sfeer van het historische benedengedeelte van de stad wordt verrijkt door de Blaha Lujza Villa, waar de beroemde Hongaarse prima donna van rond de eeuwwisseling, de Nachtegaal der Natie, 23 jaar lang haar zomers doorbracht. Het gebouw doet nu dienst als hotel en herberg. De populaire kuurarts, Huray István, eigenaar van de Huray Huizen had hier een vakantiehuis, maar van de destijds gebouwde vakantiehuizen werd het Dőry Vakantiehuis het mooiste genoemd, het is de moeite waard om hem te bekijken. Op het ontmoetingspunt van de Jókai en Blaha Lujza straat staat een ronde Ionische peristyle met een koepeldak. De Kerektemplom (ronde kerk), waarvan de plannen werden gemaakt door Fruhmann Antal, die het beeld van de Romeinse Panteon als basis nam, werd gebouwd in 1850. De Jókai Villa werd gebouwd in 1870 in vroeg eclectische stijl. Het leven van de grootste verteller en het meubilair van de villa worden in het gebouw gepresenteerd door middel van een permanente tentoonstelling.
De Hervormde Kerk, de Katholieke Kerk en de nieuw gebouwde Evangelische Kerk verrijzen als de schatten van het bovenste deel van de stad, als wakend over de rust van de stad.
De huidige oude stad -het oude dorp en Balatonarács, dat ook in 1954 werd geannexeerd- heeft nog veel waardevolle monumenten. Aan beide zijden van de hoofdstraat (Kossuth Street) die naar de oude stad leidt, staan rijen gebouwen met één verdieping en gebouwen met meerdere verdiepingen. In het oude dorp, dat nu de Oude Stad heet, behouden de gebouwen, die ook gedenkplaten hebben, de volksvormen. De Siske straat is het deel van de oude stad waarvan het einde al in het bos ligt, hier begint een wandelstraat, dus het is een prachtige excursie- en wandelplaats van Balatonfüred.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Zwemmen
Zeilen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 14:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 50 % bij het boeken
Resterend bedrag: bij aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Toeristenbelasting exclusief: 1,8 €/nacht/boven de 18 jaar

Annuleringsvoorwaarden:

  • Gratis annuleren tot 60 dagen voor aankomst mogelijk.
  • Sie bekommen die Hälfte des Buchungsbetrages abzüglich der Stornierungsgebühr zurückerstattet, wenn Sie die Buchung mindestens 30Tage vor dem geplanten Check-in bis 12 Uhr mittags MEZ (Mitteleuropäische Zeit) stornieren. Bei Stornierungen, die weniger als 30 Tage vor Check-in vorgenommen werden, bekommen Sie nichts zurückerstattet.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 15-04-2023


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Mevr. R. Rácz

Mevr. R. Rácz

Als agent houden wij ons sinds 1998 bezig met vakantiehuizen in Balatonfüred. Met een grote selectie staan wij tot uw beschikking.


Andere accommodaties van Mevr. R. Rácz

Alle accommodaties weergeven van Mevr. R. Rácz

meer informatie

Vakantie-ideeën: Vakantie met hond

Objectnummer: 81618

Laatst bijgewerkt: 12.02.2024

Advertentie online sinds: 8 Jaren

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/81618.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 60 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven