Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur bereikbaar: +49 30 609 891 44 (Lokaal tarief)

Vakantiehuis en vakantiewoning verhuren - simpel en provisievrij aanmelden!

Het portaal om succesvol jouw accommodatie te verhuren


 • Hoge bezetting in het hoog- en laagseizoen Meer dan 1 miljoen boekingsaanvragen per jaar
 • Top-ranking in zoekmachines Ruim 14 miljoen vakantiegasten per jaar dankzij top-positionering
 • Internationale reikwijdte Vermelding op 8 internetportals (in het Duits, Engels, Frans, Pools, Italiaans, Spaans, Nederlands en Kroatisch)
 • Maximale huurinkomsten Geen servicekosten - geen boekingskosten - geen provisies
 • Concernonafhankelijke partner Al 16 jaar succesvol op de markt, door de eigenaar beheerd
 • Maximale onafhankelijkheid Bij ons heb je de vrijheid en communiceer je direct met de huurders
 • Geen risico - geen automatische verlenging! Alleen jij beslist of je wilt verlengen
 • Persoonlijke klantenservice Telefonische ondersteuning van maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 17:00 uur

Meld je vakantiehuis in slechts 3 stappen aan

1
Gratis registreren

Meld je gratis en vrijblijvend aan

2
Beschrijf jouw vakantiewoning

Maak gemakkelijk en snel een objectbeschrijving met maximaal 30 foto's.

3
Succesvol verhuren

Snelle publicatie van jouw advertentie na onze gratis advertentiecontrole en ontvangst van de betaling

Veelgestelde vragen

Waarom is vakantiehuisnu.nl de juiste partner?
Vakantiehuisnu.nl is de dochter van een van de grootste Duitstalige reisportals Ferienhausmiete.de. Je wilt jouw vakantiewoning probleemloos en succesvol verhuren? Met meer dan 14 miljoen bezoekers per jaar en ruim 1 miljoen boekingsaanvragen zijn wij de juiste partner! Onze uitstekende positionering in de zoekmachines maakt het gemakkelijk.
Hoeveel kost een advertentie?
Een advertentie bij vakantiehuisnu.nl kost 99,- euro per jaar excl. btw. Elke volgende advertentie kost 79,- euro per jaar. Als je meer dan 10 advertenties wil plaatsen, neem dan direct contact met ons op, zodat wij een persoonlijke offerte kunnen maken. Wij berekenen geen provisie, service- of boekingskosten.
Door het boeken van een topadvertentie kan je je object al op de landingspagina van de regio presenteren. Een topadvertentie kost 25,- euro per maand. Bij het boeken van een topadvertentie voor 12 maanden betaal je slechts 10 maanden.
Moet ik provisie betalen?
Nee. Bij ons betaal je slechts een lage jaarlijkse vergoeding per advertentie. Wij berekenen geen provisie of servicekosten, dus 100% van de huurinkomsten zijn voor jou!
Hoe lang is de looptijd van het contract?
De looptijd van de advertentie is één jaar en loopt automatisch af. Alleen jij beslist of je de advertentie wilt verlengen. Als je voor 24 jaar boekt ontvang je een korting van 5%.
Verschijnt mijn advertentie ook in zoekmachines?
Ja. Wij zorgen ervoor dat de advertentie in de zoekmachines verschijnt en door vakantiegasten gevonden wordt. Ferienhausmiete.de is een van de grootste Duitstalige reisportals. Onze uitstekende positionering in de zoekmachines levert aanvragen en boekingen op!
Hoe kan ik de positie van mijn advertentie verbeteren?
De criteria actualiteit en volledigheid hebben invloed op de positie van de advertentie. Om een goede positionering te bereiken, moet je op de volgende punten letten:
 • Geef de seizoensprijzen vooraf voor het hele jaar aan
 • Houd de beschikbaarheidskalender altijd up-to-date
 • Voeg het maximale aantal foto's in hoge resolutie toe
 • Vul alle tekstvelden in met relevante teksten
 • Verzamel veel beoordelingen

Al deze punten zijn niet alleen belangrijk voor de interne positie, maar ook voor de bezoekers van de advertentie. Dit levert niet alleen meer aanvragen, maar meer boekingen op.
Als je een betere positie voor de advertentie wilt, dan raden wij aan om een topadvertentie te boeken. Met de boeking van een topadvertentie wordt jouw object op de landingspagina van jouw regio gepresenteerd. Een topadvertentie kost 25,- euro per maand. Bij het boeken van een topadvertentie voor 12 maanden betaal je slechts 10 maanden.
Hoe snel wordt mijn advertentie gepubliceerd?
Als je de advertentie hebt gemaakt en alle beschrijvingen en objectafbeeldingen hebt ingevoegd, klik dan op "Advertentie nu online zetten". Na het invoeren van het factuuradres kan je de advertentie bestellen en ontvang je automatisch een order per e-mail. Onmiddellijk na ontvangst van de betaling wordt de advertentie door onze klantenservice gecontroleerd en gepubliceerd.

Heb je nog vragen?

Je kan ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 9:00 - 17:00 uur:

+49 30 609 891 44 (Lokaal tarief)

Verplichte velden
Tips & tricks voor verhuurders


5 Tips om te starten met het verhuren van je vakantiehuis!


Vakantiehuis verhuren - Handige zaken om in de gaten te houden voordat je begint


Het verhuren van vakantiehuisjes is geen rocket science maar toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden om het succesvol te doen. Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van verhuurders van vakantiewoningen en delen graag onze tips en tricks om jouw vakantieaccommodatie zo met veel succes te verhuren!


1. Klantgerichtheid


Natuurlijk staat de klant op nummer één. Als eigenaar, en verhuurder, van een vakantieaccommodatie is het namelijk belangrijk om in de gaten te houden voor wie je het doet en wat zij belangrijk vinden.

Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil tussen het verhuren van enkel een paar slaapkamers of een vakantiehuisje dat ook tot een langer verblijf uitnodigt. De meeste gasten die op zoek zijn naar een vakantiehuisje, zoeken die voor een langere periode zodat ze hun gehele vakantie vanuit een vaste plek kunnen beleven. Door ervoor te zorgen dat de vakantiewoning is ingericht op een wat langer verblijf (bijvoorbeeld een midweek) is het voor de gasten veel fijner om er te verblijven. Denk hierbij aan een goede keuken, een goed ingedeelde badkamer en een woonkamer waar je je thuis voelt.

Tip: Stel jezelf aan het begin de vraag aan welke gasten je je accommodatie zou willen verhuren. Afhankelijk van de grootte en locatie van de vakantiewoning zijn er waarschijnlijk meerdere soorten gasten die wellicht bij je kunnen boeken en het is belangrijk om de woning in te richten op hun wensen.


2. Thuis voelen staat gelijk aan terugkeren


Het maakt niet uit aan welke soort vakantieganger je je vakantiehuis wilt verhuren, iedereen vindt het fijn om zich thuis (of misschien zelfs beter dan thuis) te voelen in een accommodatie. In het bijzonder gasten die langer dan één of twee nachtjes verblijven, hun harten kan je winnen door te zorgen dat het de vakantiewoning aan niks ontbreekt. Neem van te voren rustig de tijd om uit te zoeken waar je gasten wellicht behoefte aan hebben. Is het een goed uitgeruste keuken zodat ze uitgebreid kunnen koken? Of een multimedia player of smart-tv waardoor ze ook hun relaxte avondjes die ze van thuis gewend zijn, ook op jouw bank kunnen voortzetten? Leef je in in de verschillende groepen gasten die je kan ontvangen en speel in op hun behoeften.

Tip: Zie de kosten voor het aanschaffen van bijvoorbeeld speeltoestellen (een grote plus mocht je je richten op gezinnen met kleine kinderen) of een verbouwing aan de badkamer, niet als financiële belasting maar juist als toekomstgerichte investering.


Holiday home rentals – The right marketing strategy


Your apartment or cottage has a new coat of paint, the bathroom is barrier-free and the kitchen well-equipped with quality appliances. You have the most attractive holiday home with the best offer on the market, now all you need is a platform with a broad audience of potential guests! And that is the essential marketing quest of all holiday home hosts and hostesses: How to attract potential guests?


3. Zet je vakantiehuis goed in de markt


Is je vakantiehuis helemaal aangepast naar de wensen van de gasten en klaar om te verhuren, dan is het tijd voor de volgende stap. Want laten we eerlijk zijn, je hebt vrij weinig aan een prachtige vakantiewoning voor de verhuur als je geen gasten hebt. Maar hoe bereik je die?

Het overgrote deel van de vakantiegangers boekt zijn vakantie online, dat kan geen verrassing zijn. En voor het merendeel hiervan spelen recensies en beoordelingen een hele belangrijke rol. Als je je vakantiehuis op Google hebt aangemeld, is het namelijk voor gasten mogelijk om daar een recensie achter te laten. Zodra potentiële gasten vervolgens via de zoekmachine zoeken op een vakantiehuis, zijn ze eerder geneigd te klikken op plaatsen die positieve reviews hebben gekregen van eerdere gasten, dan op huisjes die er nog helemaal geen (of alleen negatieve) hebben.

Maar laten we even een stap terug nemen: je hebt je vakantiehuis op Google geregistreerd als locatie, maar daar is eigenlijk verder nog vrij weinig informatie aan verbonden. Een handige stap, is het maken van een eigen website voor de vakantiewoning. Daarmee win je geloofwaardigheid en tegelijkertijd het vertrouwen van gasten, een win-win dus. Zorg dat de teksten en foto’s op de website van hoog niveau zijn, zodat de bezoeker de gewenste informatie zonder veel moeite kan vinden.

Tip: Goede foto’s maken echt een verschil. Huur desnoods een fotograaf in om professionele foto’s te maken.


4. Voor nog meer publiek: maak gebruik van verhuurportalen


Een bijna onmisbare manier om je vakantiehuis te verhuren, zijn verhuurportalen. Deze websites maken het gemakkelijker om je vakantiewoning vol te hebben, aangezien zij vaak al hoog aangeschreven staan bij vakantiegangers. De reiziger die niet via een zoekmachine zijn reis boekt, maar direct naar zo’n portal gaat, wil je natuurlijk ook op het bestaan van jouw mooie vakantiewoning wijzen. 

Voor veel gasten is het boeken via zo’n verhuurportaal een extra zekerheid dat het allemaal goedkomt. Vaak is er een bepaalde mate van onzekerheid dat gepaard gaat bij het boeken van een particulier vakantiehuisje, maar de veiligheid om een vakantiehuis via een gerenommeerde partij te boeken, biedt vaak net dat beetje extra dat mensen de stap doet nemen.

Om gebruik te maken van een verhuurportaal, hoef je ook niet altijd meteen diep in de buidel te tasten. Bij ons, vakantiehuisnu.nl, bijvoorbeeld kan je al voor 99,- euro per jaar excl. BTW je vakantiewoning aanbieden. Daar komen dan geen verborgen kosten als provisie-, boekings- of servicekosten bij. Dit bedrag heb je al snel uit het aantal boekingen dat het aanbieden van je huis op een website als deze zal opleveren. Dus, waarom niet?

Tip: Vaak hebben verhuurportalen verschillende extraatjes die het als verhuurder helemaal interessant maken om je daar aan te sluiten. Zo krijg je bij vakantiehuisnu.nl een mooie pakketprijs als je meerdere huizen bij ons aanbiedt. Maar ook hebben we een boekingskalender die je tevens kan plaatsen op je eigen website, zodat je niet meer hoeft te puzzelen om dubbele boekingen tegen te gaan.


5. Denk buiten de gebaande paden


Met een eigen website en het aanbieden van je vakantiewoning op verhuurportalen heb je al een hele grote slag geslagen en is alles in werking gezet om je huisje succesvol te verhuren. Maar er zijn nog enkele extra stappen die je kan nemen om ervoor te zorgen dat je woning meer potentiele gasten bereikt.

Welke teksten staan er bijvoorbeeld op je website? Heb je alleen informatie over de woning beschreven? Denk eens aan een extra pagina met tips over de omgeving. Voor veel vakantiegangers is het prettig als ze al wat tips krijgen wat er in de omgeving allemaal te doen is. Probeer niet de standaard tips te delen, maar put uit eigen ervaring. Tip de wat bijzonderdere plekken waaruit blijkt dat jij als verhuurder ook weet waar je het over hebt. Op deze manier verbind je online met minimale inspanning al je gasten aan je.

Tip: Mocht je nog wat meer tijd in online marketing willen stoppen, denk eens aan sociale media. Een Facebook-pagina voor je vakantiewoning is namelijk zo slecht nog niet. Via dat platform delen veel mensen hun vakantietips en als zij een fijne tijd in jouw woning hebben gehad, is het net zo gemakkelijk dat via Facebook aan hun familie en vrienden mee te delen.


Je zoekt nog vakantiegangers voor jouw vakantiehuis of vakantiewoning?

Vakantie-appartementen en vakantiehuizen promoten en verhuren

vakantiehuisnu.nl is al meer dan 16 jaar een betrouwbare partner om vakantiegasten en verhuurders op een eenvoudige en directe manier. bij elkaar te brengen. Ons aanbod richt tot alle verhuurders, die met succes hun vakantiewoning of vakantiehuis willen promoten en verhuren. Wij zijn een van de grootste Duitstalige reisportals met meer dan 14 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 17.500 tevreden verhuurders. Vakantiewoningen, vakantiehuizen en andere accommodaties kan je bij ons heel eenvoudig met een paar klikken promoten. Verdien geld door jouw accommodatie te verhuren en verwelkom nieuwe gasten en huurders. Overtuig jezelf en registreer je nu gratis. Verhuur je vakantieaccommodatie vandaag nog met een voordelige advertentie op ons portaal en ontvang meteen de eerste boekingen! Vertrouw ook op onze service en promoot jouw object voordelig op vakantiehuisnu.nl. Onze persoonlijke klantenservice staat van maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur en via support@ferienhausmiete.de op elk moment voor je klaar.


Liever persoonlijk advies? Onze klantenservice helpt je graag verder!

Wij zijn telefonisch van maandag t/m vrijdag
van 09:00 - 17:00 bereikbaar.
Telefoon +49 30 609 891 44 (Lokaal tarief)

Of per e-mail via:
support@ferienhausmiete.de