Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Jagdschloss Siedlinghausen

Max.  6   gasten
100m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 6  gasten
100m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

7 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 4 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

7 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 4 Jaren online



Beschrijving

Gerenoveerd appartement in het Jagdschloss Siedlinghausen. Dit bijzondere jachtslot ligt midden in een van de mooiste dalen van het Sauerland, op 4 km afstand van het centrum van het dorp Siedlinghausen. Het hele karakter en de indeling, zowel binnen als buiten, doet zich voorkomen als een slot. Alles is centraal gelegen, alhoewel men daar zelf weinig van merkt, geen drukte, alleen maar heerlijke rustige natuur om u heen, met tevens een fenomenaal uitzicht! Het huis heeft een ruime tuin met terras, speeltoestellen, boomhut, zandbak trampoline en groot grasveld. In het bos achter huis beginnen een aantal wandelroutes.
Het appartement op de eerste verdieping voor maximaal 6 personen biedt een nieuwe, volledige uitgeruste keuken incl. vaatwasser. In de gezellig ingerichte woonkamer staat een televisie waar alle Nederlandse en Duitse zenders via een schotel zijn te zien.
Gratis wifi geeft uw toegang tot het internet. De eetkamer biedt plaats aan 6 personen. In de nieuwe ruime badkamer is een toilet, een douche, een ligbad en een wastafel.
Er zijn twee slaapkamers waarvan een met 2 eenpersoons boxspringbedden en een stapelbed en de andere slaapkamer heeft een tweepersoonsbed.

Men kan gebruik maken van het buitenterras voor ontspanning of een gezellige BBQ. Er staat, naast een tuinset, standaard een 6 persoons picknicktafel. U kunt eventueel uw meegenomen fietsen veilig stallen in het afsluitbare (verwarmde)schuurtje.
In de winter staan uw ski's daar ook veilig.

Handdoeken en beddengoed zijn niet bij de prijs inbegrepen, maar kunt u zelf meenemen.
Handdoeken € 4,00 per persoon
Bedlinnen € 7,00 per persoon
Eindschoonmaak verplicht, kosten €40,00
Aankomst vanaf uur, vertrek voor uur.

Slaapplaats

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand over 50 km

over 50 km

Meer 1 km

1 km

Skilift 7 km

7 km

Supermarkt 4 km

4 km

Restaurant 2 km

2 km

Stadscentrum 4 km

4 km

Bus 4 km

4 km

Luchthaven 100 km Dortmund

100 km

Station 5 km Siedlinghausen

5 km

Snelweg-afrit 24 km A46

24 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Siedlinghausen is een rustig dorpje, gelegen op ca. 470 meter hoogte tussen de heuvels van het Sauerland op een afstand van ongeveer 10 kilometer van de bekende wintersportplaats Winterberg.

In het centrum zijn diverse winkels (bakker, supermarkt, drogist, banken en VVV), restaurants en benzinepompen te vinden. Datzelfde geldt voor een openluchtzwembad, overdekt zwembad en tennisbanen.

Siedlinghausen ligt in het Negertal, het dal waar het riviertje de Neger stroomt. Zij ontspringt in het Rothaargebirge op de Klappersberg (729,9 m.) op een hoogte van 722 m. De eerste plaats in het stroomgebied van de Neger is Siedlinghausen. In dat kleine dorp stroomt ook nog een ander riviertje, met de opmerkelijke naam de Namenlose (Lamelofe), die noordwestelijk van Winterberg ontspringt en met 8,4 km lengte de langste zijrivier van de Neger is. In het centrum van Siedlinghausen komen de twee riviertjes bij elkaar.

In voor- en najaar en zeker in de zomer is er in Siedlinghausen en omgeving zoveel te doen dat het volgende slechts een kleine greep daaruit is: de grotere (toeristen)plaatsen Winterberg en Willingen, in het noordoosten (het middeleeuwse) Brilon, naar het westen Schmallenberg, naar het zuiden Hallenberg, Frankenberg en Marburg. In Winterberg is de bij mountainbikers bekende Bike Arena met (vandaar uit) een circa km. lange verscheidenheid aan downhill-, trail- en cross country-routes, de Panorama Erlebnis Brücke, het klimbos Kletterwald, een Sommerrodelbahn, een 9 holes golfbaan, een minigolfbaan, een indoor kartbaan, bowling en paintball alsook de SalzGrotte Winterberg voor wellness en lichamelijk welbevinden. In Niedersfeld, net buiten Winterberg, is een outdoor kartbaan. In Schmallenberg ligt een 18 holes golfbaan. In Bestwig bevindt zich het attractiepark Fort Fun Abenteuerland. Op de Hillebachsee kunt u waterskiën. Verder kunt u paardrijden, paragliden, kamperen, inlineskaten aan het Biggemeer, vleermuissafariën. In Attendorn is de Atta-Höhle, het grootste samenhangende (druip)grottensysteem van Duitsland.
Wandelaars en fietsers hebben ook rondom Winterberg mogelijkheden genoeg. Zo is de Rothaarsteig één van de vele en de langste wandelroute die door Winterberg loopt. De 86,2 km lange Winterberger Hochtour kunt u direct achter het huis starten. Het Jagdschloss Siedlinghausen wordt hier zelfs als een van de 11 bezienswaardigheden genoemd! Daarnaast zijn er nog veel meer bewegwijzerde routes te bewandelen.
De sportieve mountainbiker kan zich uitleven op één van de afdalingstrajecten in Bike Park Winterberg. De Lenneroute is een prachtige fietsroute die begint bij de bron van de Lenne en voert u met de rivier mee door het landschap. Over 140 km brengt de route u langs drie natuurreservaten; het Rothaarsteiggebergte, Natuurpark Homert en het Ebbegebergte.

’s Winters zijn er in de omgeving van Siedlinghausen meerdere prachtige wintersportgebieden. Niet alleen Winterberg (10 km), met een totaal van 40 kilometer piste, variërend van "makkelijk tot moeilijk", maar ook het skigebied van Altastenberg (7 km) met 7 pistes is makkelijk aan te rijden en daarnaast is ook Willingen met nog eens 18 kilometer aan pistes op zo’n 28 kilometer afstand een wintersportbezoek waard.

Winterberg
Gelegen in Nordrhein-Westfalen op een hoogte van 670 meter ligt dit bij vele Nederlanders, vanwege de wintersport, bekende vakantieoord Winterberg. Maar Winterberg is niet alleen in de winter een prima plek om uw vakantie te vieren. Ook in de zomer is het er goed toeven. Het centrum met het gezellige marktplein waar restaurants, terrasjes en winkels het hart van het stadje vormen, loopt uit in een lange winkelstraat. Ook een supermarkt is in het centrum aanwezig en net buiten het centrum vindt u onder andere een benzinestation, bouwmarkt en een McDonalds.
In de winter is Winterberg ideaal voor wintersport op korte afstand van Nederland, de relatief goede sneeuwzekerheid (Winterberg heeft vele sneeuwkanonnen) bieden de perfecte mogelijkheid voor een (korte) wintersportvakantie. Waarbij u de plaats van bestemming al binnen twee uur vanaf de Nederlandse grens met de auto bereikt. Winterberg heeft 34 skipisten verdeeld over 7 bergen en een aantal daarvan zijn ook verlicht en kan er dus ook in de avond geskied worden. Rondom de 841 meter hoge Kahler Asten ligt een prachtig langlaufgebied met maar liefst 120 km aan loipes. De Après-ski in Winterberg is uiteraard ook goed.


Recreatiemogelijkheden

Bergbeklimmen
Fietsen
Golfen
Jagen
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Skiën
Snowboarden
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 10:30
Borg: € 100
Aanbetaling: 100 € bij het boeken
Resterend bedrag: 4 weken voor aankomst

Annuleringsvoorwaarden:

  • Jede Stornierung soll schriftlich oder per Mail an die Eigentümer gemeldet werden. Die Eigentümer berechnet der folgende Betrag, abhängig der Datum der Stornierung durch die Mieter:  Stornierung mehr als 6 Monaten vor Anfang der Mietfrist: 7,5% der Mietpreis  Stornierung zwischen 3 und 6 Monaten vor Anfang der Mietfrist: 15% der Mietpreis.  Stornierung zwischen die 90e und die 60e Tag vor Anfang der Mietfrist: 30% der Mietpreis.  Stornierung zwischen die 59e und die 30e Tag vor Anfang der Mietfrist: 60% der Mietpreis.  Stornierung minder als 30 Tage vor Anfang der Mietfrist: 90% der Mietpreis. Falls der Mieter die Ferienwohnung nicht benutzt oder diese vor Ende der Mietfrist verlasst, wird keine Rückerstattung stattfinden. Der Mieter kann jederzeit vom Vertrag unter folgenden Bedingungen zurücktreten: bis 7 Tage vor Anreise kostenfrei, wenn es Corona Maßnahmen der Regierung gibt. Kostenfreie Stornierung oder Umbuchung für Reisen bis 31.12.2021. Das bedeutet: 100% Erstattung bei einer Stornierung, die spätestens 7 Tage vor Anreise erfolgt.

meer informatie:

In 1858 werd door Baron von Furstenberg het jachtslot Siedlinghausen gebouwd. Het jachthuis ligt ongeveer drie kilometer van het stadscentrum aan de voet van de Steinberg (713 m) op de L742 tussen Siedlinghausen en Schmallenberg-Rehsiepen langs de rivier de Neger. Het adellijke huis is altijd belangrijk geweest voor Siedlinghausen. Na de overname van het landgoed rond 1370 werd door de familie van Gaugreben een landhuis / kasteel op deze locatie gebouwd. Tot 1657 bleef het landgoed in handen van de familie van Gaugreben, waarna het door vererving in handen van Caspar Christian Vogt van Elspe kwam. In 1810 werd het landgoed aan de gemeente te koop aangeboden, maar deze ging daar niet op in. Baron Friedrich Leopold von Fürstenberg ontfermde zich vervolgens over het geheel en bouwde in 1858 het toenmalige jachtslot. In 1966 werd het hoofdgebouw afgebroken en herbouwd. De zijvleugel, de stallen, het koetshuis en de ijskelder achter het huis zijn nog steeds aanwezig, bij de stallen is ook een wapen met het jaar 1858 bevestigd.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 05-04-2024


2 Beoordelingen

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Juli 2020

Steffi W. uit Krefeld

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Een prachtige plek van rust

Het was prachtig. De inrichting is top, de locatie is betoverend.
Erg aardige hospita. Alles was perfect

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Skivakantie, Romantische vakantie

Juni 2019

Gergana A. uit 28329 Bremen

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Mooi en ontspannend

De flat in het jachthuis is zeer schoon en super uitgerust, je hebt er alles - voor groot en klein - binnen en ook buiten! Prachtige locatie, puur natuur!
We hebben er erg leuke dagen doorgebracht - 4 volwassenen, 2 kinderen en 1 baby!
Bedankt

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen

Antwoord van Mevr. M. Hoedjes:

Herzlichen Dank für die Bewertung.
Sie waren sehr angenehme Gäste und würden uns über ein Wiedersehen freuen.
Mit freundlichen Grüßen, Marco und Mariëtte


Contactpersoon

Mevr. M. Hoedjes

Mevr. M. Hoedjes

meer informatie

Objectnummer: 230336

Laatst bijgewerkt: 05.04.2024

Advertentie online sinds: 4 Jaren, 11 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/230336.htm


«Jagdschloss Siedlinghausen» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 2 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven