Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

House of the blue ray

Albuñol

Max.  8   gasten
398m²  Woonoppervlakte
4 Slaapkamers
2  Badkamer
Max. 8  gasten
398m²
4 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Het huis ligt in de stad Albuñol in de provincie Granada in Andalusië.

Slaapgelegenheid:
Het huis is in principe ontworpen voor 8 volwassenen. Extra bedden voor kinderen kunnen zowel in de suites als in de grotkamer worden geplaatst.
De bedden zijn als volgt verdeeld:
Suites (2 aparte kamers) 1 tweepersoons hemelbed en een tweepersoonsslaapbank
Grotkamer: 1 tweepersoons hemelbed
Bibliotheek: 1 tweepersoonsbed

Andere kamers:
Setwan, Salon, keuken/eethoek, Boabdil's kamer en 2 badkamers met douches.

Hamam (zwembad), terras, theesalon, de groene kamer en het sterrenterras.

Keuken faciliteiten:
Fornuis, oven, vaatwasser, wasmachine, koelkast, vriezer en stomme ober.

Koeling:
De dikke muren van het huis houden het koel. Ook wordt de eerste verdieping gekoeld door middel van 8 grote plafondventilatoren. We hebben bewust airconditioning vermeden omdat dit soort koude de lichaamstemperatuur niet op een natuurlijke manier reguleert. Als je te veel zweet in de zomerhitte, doe dan zoals de Moren deden. Neem een duik in onze hamam en na 5 minuten is je lichaamstemperatuur gereguleerd, ook al is het 35 graden.

Technisch:
Draadloze internetverbinding.

Services inbegrepen in de prijs voor maximaal 4 personen:
Lichte schoonmaak van een half uur van de keuken, badkamer en terrassen
Service zwembad
Gebruik van gas
Gratis internet
Licentie- of registratienummer: CTC 2018077959

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Zwembad Zwembad
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Balkon Balkon
Kinderbed Kinderbed
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 5 km

5 km

Meer 80 km

80 km

Skilift over 50 km

over 50 km

Luchthaven 131 km Malaga

131 km

Station 105 km granada

105 km

Snelweg-afrit 2 km E-15/A-7

2 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

De stad Albuñol vormt de toegangspoort tot de bergketen Las Alpujarras, waar passages uit de legenden van de provincie Granada de reiziger naar de melancholische luchtspiegeling lokken die wordt gecreëerd door kleine witte huisjes die als parels dansen op de naar amandelen geurende rotsrichels van het leistenen landschap.

De geschiedenis van het Huis van de Blauwe Schaduwen gaat terug tot de Moorse periode, het Sultanaat van Alhambra, paleis van mythen, waarvan de oorsprong verloren is gegaan in de nevelen van de tijd.

Met zijn 400 kubieke meter steekt het "huis met de toren" zijn spits uit naar de glinsterende blauwe hemel.

De onschuldige buitenmuren verbergen hun eigen universum, een privé toevluchtsoord dat een vuurwerk van poëzie en luxe biedt.


Recreatiemogelijkheden

Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Borg: € 300
Aanbetaling: 25 %

Annuleringsvoorwaarden:

  • A booking is regarded as having been made from the day it is done via e-mail. A deposit of 25% of the total rental, plus an amount of EUR 300 as security to cover possible damage to property and inventory caused by the renter, must be paid latest 7 days after this date. This amount will be repaid to the renter, after the deduction of electricity consumption and possible costs to cover damage have been deducted, latest 14 days after the termination of the rental period. The remainder of the rent must be paid latest 45 days before arrival at the house. Payment must be made through an international credit card or bank transfer. Cancellations: If a valid booking is cancelled, the deposit of 25% of the rent is forfeit. If the cancellation is made after payment of the full rental amount, the full rental amount will be forfeit. Arrival and departure days: A rental period starts 16.00 on a Saturday and ends at 10.00 in the morning of the Saturday the rental period ends. If you have other requirements, we will do our best to accommodate them. The final agreement will be made by e-mail latest 45 days before arrival.

meer informatie:

TOEGANGSPOORT TOT DE BERGEN
Albuñol is een Granadaanse stad op 5 km van de Middellandse Zeekust. Aan de oppervlakte ziet het er niet veel anders uit dan veel andere Andalusische steden, en vandaag de dag is het glorieuze verleden zeker ook vergeten door bijna iedereen behalve de lokale bevolking.
Voor de nieuwe bestuurder zijn er misschien maar twee wegen die er veilig en aantrekkelijk uitzien. Alle andere wegen in de stad zijn klein en smal, en meer geschikt voor voetgangers en ezels dan voor auto's. Daarom zullen veel mensen gewoon doorrijden. Daarom zullen veel mensen snel de berg op gaan, waar de lucht fris is en het uitzicht spectaculair.
Als je echter het type bent dat plezier beleeft aan avontuur en echte mensen, en samen met echte Andalusische bergboeren van je tapas wilt genieten, dan ben je hier echt aan het juiste adres. Vooral op dit punt onderscheidt het stadje zich van de massa.
Waar de meeste andere witte stadjes in het berglandschap van de Alpujarras aan de oppervlakte lieflijk en zogenaamd "onbedorven" zijn, zal een nadere blik onthullen dat de jongere generatie meestal wegtrekt om hun geluk in de grote steden te zoeken. Zo is het niet in Albuñol. Hier leven jong en oud in voor- en tegenspoed samen, zoals ze dat al eeuwen doen. Het is daarom niet verkeerd om het stadje een tijdcapsule te noemen, en als je hier een tijdje verblijft, kun je bijna het idee krijgen dat je in een soort levend museum bent, of in een zwart-witfilm van een van Hemmingways Spaanse verhalen.

Nu weet ik zeker dat elke reisschrijver al een lijst zou hebben opgesteld met de weinige historische monumenten van de stad. Ik zou de reiziger echter willen aanraden om de tijd te nemen op de pleinen en in de bars van de stad. Het is hier echt allemaal, dus sluip rustig naar binnen. Palmbomen, de geur van jasmijn, overweldigende bourgonvillas en hangende tuinen met bloeiende geraniums. Er is ook een mooie kerk, die indertijd over een moskee heen is gebouwd, en kleine, kromme straatjes - maar die hebben alle steden. Bovenal opent zich voor je ogen een multicultureel tafereel. Hoewel je het in het begin niet helemaal merkt, bevindt de stad zich midden in een stille revolutie waarbij een aantal immigranten hun intrek heeft genomen in een aantal oude huizen.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 09-08-2023


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Bedrijf House of the Blue Ray
M. Wulff

M. Wulff

Wij zijn een gezin van vier (Morten en Berit en onze twee dochters Inez en Isabel). We kochten ons huis in 2006 en knapten het op tot 2011, toen we ook onze eerste gasten konden verwelkomen in het Huis van de Blauwe Straal. We verhuren het huis wanneer we het zelf niet gebruiken. Morten heeft een wijnimport en -winkel en Berit is professor in de epidemiologie aan de Universiteit van Kopenhagen. Je kunt meer lezen over ons huis op We wisten niets over Andalusië of Spanje toen we op een zonnige middag in 2006 een auto huurden in Malaga. Ja, ik had in een ver verleden Hemmingway en zijn soortgenoten gelezen. Ik had ook wel eens een vliegbezoek gebracht aan de Costa del Sol, maar dat was nogal wazig in mijn geheugen toen we vertrokken in de gehuurde auto, een Nissan Micra die zo klein was dat mijn knieën tegen het stuur geklemd zaten. Het doel van onze reis was om een goedkoop toevluchtsoord te vinden - het moest gewoon in een beter klimaat liggen dan het klimaat dat we in Denemarken kenden. Een nogal gewone droom zou ik denken, een paradox, iets waar ik altijd al van gedroomd had, maar dat ik tegelijkertijd associeerde met oudere miljonairs die hun tijd graag zeven dagen per week, driehonderdvijfenzestig dagen per jaar verspilden. Hadden we - zonder het te weten - de klassieke transformatie ondergaan van jonge idealisten tot bejaarde excentriekelingen, die er nu alleen nog maar op zaten te wachten om zich dood te drinken op een zonovergoten terras? Bereidden we een leven voor waarin het hoogtepunt van de dag de verplichte "sundowner" zou zijn, waarin klachten over luie Spanjaarden zich zouden vermengen met echtelijke onenigheid, vroeg ik me af. We zouden veel wijzer worden in de komende vier jaar! De discussies werden zeker intenser en breder. Na een paar dagen te hebben rondgezworven met verschillende obscure makelaars langs de Andalusische oostkust, belandden we in een klein, vergeten gehucht genaamd Albuñol. We waren non-stop "on the road" geweest en werden moe, maar juist die dag voelden we een sfeer van verwachting; we wisten zeker dat het een fantastische dag zou worden. Op de afgesproken plek werden we opgewacht door een Engelse vrouw van middelbare leeftijd met donkere kringen onder haar ogen. Ze zou ons dat favoriete huis laten zien dat we op internet hadden uitgekozen. Het zag er zo betoverend uit op het scherm, kan ik je vertellen. Maar, maar, maar ... zoals zo vaak gebeurt, was het in werkelijkheid iets anders dan het romantische plaatje dat we op het internet hadden gezien terwijl we Rioja dronken bij de Aldi. Het bleek een ruïne te zijn. De bewoners van het huis, een grote troep postduiven, verdwenen luidruchtig door een open raam toen we binnenkwamen via een van de deuren die nog net op zijn scharnieren kon hangen. Op de vloer lag een stevige berg duivenguano van ongeveer een meter hoog. We waren ineens erg teleurgesteld. Ondanks alles probeerden we toch optimistisch te blijven.. -We veronderstellen dat er nog andere oude huizen zijn in deze stad? - Ja, ik kan jullie een ander huis laten zien, het is pas 3 dagen geleden op de markt gebracht, zei ze met haar diepe, door alcohol aangetaste stem, terwijl ze wanhopig probeerde klantvriendelijk naar ons te glimlachen. Het huis was een gigantisch oud gebouw in het historische centrum van de stad, La Plaza. De naam riekte naar poëzie, Casa Frederico, de naam van de mythologische gemartelde dichter uit Granada, Fredericio García Lorca. Hij staat zeker in de annalen van dit huis, dacht ik. Met zijn vele labyrintische doorgangen en kleine kamers was het huis veel meer dan een huis. Ik zal je de details besparen van hoe Casa Frederico langzaam werd getransformeerd. Maar van een mysterieuze, barakachtige, semi-ruïne is het weer in zijn oude glorie hersteld. Als een feniks heeft het zijn trotse karakter herontdekt als ons Carmen Del Rayo Azul, of het Huis van de Blauwe Schaduwen, zoals we het hebben gedoopt. Andalucia.dk heeft twee doelen: enerzijds om mensen aan te trekken die een unieke rondreis door het berglandschap van Granadan willen maken en anderzijds om poëzie en melancholie te voelen door het Huis van de Blauwe Schaduwen te huren. Ik dank u voor uw interesse en hoop dat u zich op uw gemak zult voelen bij mijn stieren, zigeuners, dichters, Moorse huurlingen, paarden, Columbus, bandoleros, cynici, tuinders, de ongelukkige Sultan Boabdil, illegale immigranten en gewone bergboeren. Welkom bij de verste grens van Europa, welkom bij Las Alpujarras - het grasland of Al-Busherat zoals de Moren de bergen rond het Huis van de Blauwe Schaduwen noemden. Met vriendelijke groet Morten Wulff en Berit Heitmann


Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Objectnummer: 173843

Laatst bijgewerkt: 06.09.2023

Advertentie online sinds: 5 Jaren, 8 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/173843.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven