Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Ferienwohnung Seidenglanz

Harz gebergte, Selke vallei

Max.  4   gasten
60m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers (+1)
1  Badkamer
Max. 4  gasten
60m²
1 Slaapkamers (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 28 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Beschrijving

Beschrijving van de

Welkom in de vakantiewoning "Seidenglanz" op de begane grond van ons vakantiehuis Hüttenblick in Straßberg/Harz. Op een royale 60 m² bieden wij u een gezellige woning voor uw verblijf. Ideaal voor 2 personen, maar ook geschikt voor maximaal 4 personen dankzij een comfortabele slaapbank.
Tuin

Als gast van de vakantiewoning "Seidenglanz" kun je heerlijk ontspannen in de tuin of gezellige barbecue-avonden organiseren. De gasbarbecue is beschikbaar in het tuinhuisje, terwijl de zithoek daar in de wintermaanden wordt opgeborgen en in het voorjaar buiten wordt geplaatst.
Woonkamer

De woonkamer nodigt je uit om te blijven hangen met een gezellige hoekbank, die indien gewenst kan worden omgebouwd tot een comfortabele slaapbank. Een grote flatscreen tv met Smart TV en satellietontvangst is beschikbaar voor ontspannen tv-avonden.
Keuken

De keuken is volledig uitgerust met een oven en vaatwasser. De ruime koelkast met vriesvak biedt voldoende ruimte voor je proviand. Koffieliefhebbers kunnen kiezen uit een koffiezetapparaat en een Senseo.
Slaapkamer

De ruime slaapkamer met een comfortabel boxspringbed (1.80m x 2.00m) zorgt voor een goede nachtrust. Om te voorkomen dat de ochtendzon je wakker maakt, kun je het rolluik van het slaapkamerraam naar beneden doen. Een ruime kledingkast biedt genoeg ruimte voor je kleding en met een leeslampje kun je in bed lezen.
Badkamer

De badkamer heeft een douche en een bad, evenals een haardroger en voldoende handdoeken voor je comfort.

Slaapplaatsen

Slaapkamers
Tweepersoonsbed (180x200 cm)
Woonkamer
Slaapbank (300x200 cm)

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Kinderen welkom Kinderen welkom
niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 2 km

2 km

Supermarkt 10 km

10 km

Restaurant 0.2 km

0.2 km

Stadscentrum 0.4 km

0.4 km

Bus 0.2 km

0.2 km

Luchthaven 136 km Leipzig/Halle

136 km

Station 0.2 km Haltepunkt Glasebach Selketal

0.2 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Straßberg in het Harz gebergte ligt schilderachtig genesteld in de bovenste Selke vallei, omgeven door een indrukwekkend natuurlandschap. Het dorp strekt zich uit langs de loop van de rivier de Selke, die door de idyllische vallei stroomt. De historische Selke Valley Railway loopt direct door het dorp en biedt niet alleen een gemakkelijke manier om de omgeving te verkennen, maar ook een charmante reis in het verleden. De omliggende heuvels, vijvers en beboste bergen geven de regio een unieke charme.

Voor liefhebbers van traditie biedt Straßberg heerlijke mogelijkheden, zoals een bezoek aan de Bergschänke. Dit uitnodigende restaurant verrukt met zijn regionale flair en authentieke gerechten. Een ander hoogtepunt is de microbrouwerij "Lindenberger Bahnhofsbräu", die pas sinds 2019 bestaat en met passie en in overeenstemming met de Duitse reinheidswet van 1516 verschillende bieren brouwt. Dompel jezelf onder en laat je verrassen door de verschillende smaken die kunnen ontstaan uit de combinatie van gerst, hop en water. Het mijnmuseum Glasebach aan de rand van Straßberg wacht er ook op om verkend te worden. Als historische mijn geeft het op indrukwekkende wijze de mijntraditie van de regio weer en biedt het fascinerende inzichten in de geschiedenis van de mijnbouw. De centrale ligging in het bovenste Selke dal maakt Straßberg ook een ideaal uitgangspunt voor natuurliefhebbers en wandelliefhebbers. Het dorp ligt in de directe omgeving van de Selkestieg, een uitstekend wandelpad dat langs de Selke slingert. Wandelaars kunnen op deze route volop genieten van de schoonheid van de natuur, langs rotsformaties, schilderachtige uitzichtpunten en door dichte bossen.
De omgeving van ons vakantiehuis biedt niet alleen een fascinerende natuurervaring, maar ook een verscheidenheid aan historische en culturele bezienswaardigheden. Naast het natuurschoon zijn er in de omgeving van Straßberg talrijke excursiebestemmingen die je verblijf verrijken. Een absoluut hoogtepunt is het nabijgelegen Quedlinburg, een historisch werelderfgoedstadje met een goed bewaard gebleven oude binnenstad bestaande uit meer dan 2000 pittoreske vakwerkhuizen uit acht eeuwen. Een wandeling door de geplaveide straten neemt je mee terug in de tijd en is zeker een bezoek waard. Even indrukwekkend is kasteel Wernigerode met zijn imposante architectuur, die de aandacht trekt en een fascinerend verhaal vertelt.


Voor een panoramisch uitzicht raden we het 38 meter hoge Josephskreuz op de Auerberg aan, een indrukwekkend herkenningspunt in de regio. Als je volop van de natuur wilt genieten, is wandelen een geweldige optie. Je kunt zelfs de Harz Wandelkeizer worden door de uitdagingen van de Harz Wandelnaald te overwinnen.

Ervaar een perfecte mix van natuur, geschiedenis en cultuur in onze omgeving en maak van je verblijf een onvergetelijke ontdekkingsreis.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Jagen
Mountainbiken
Zwemmen
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

*Per dag wordt een extra gastbijdrage in rekening gebracht. Aankomst- en vertrekdagen worden als één dag gerekend.

- voor volwassenen 2,50 €
- voor kinderen (7-16 jaar) 1,50 €

Annuleringsvoorwaarden:

  • Gratis annuleren tot 28 dagen voor aankomst mogelijk.
  • Bei Rücktritt fallen Stornogebühren an, abhängig vom Zeitpunkt der Stornierung. Stornierung 28 Tage oder mehr vor dem Check-in-Datum: Eine Rückerstattung von 100 % des Gesamtbetrags Stornierung 15–27 Tage vor dem Check-in-Datum: Eine Rückerstattung von 50 % des Gesamtbetrags Stornierung weniger als 15 Tage vor dem Check-in-Datum: Keine Rückerstattung wird gewährt. Kein Erscheinen: Keine Rückerstattung wird gewähr.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 24-04-2024


Het Vakantieappartement heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Dhr. S. Sacks

Dhr. S. Sacks

meer informatie

Vakantie-ideeën: Vakantie aan een meer

Objectnummer: 4667803

Laatst bijgewerkt: 18.04.2024

Advertentie online sinds: 1 maand

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/4667803.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 28 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven