Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Bij de Scheve Toren

Südharz-Kyffhäuser

Max.  3   gasten
75m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 3  gasten
75m²
1 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

15 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 9 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Duurzaam Deze woning voldoet aan 6 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

15 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 9 Jaren online



Beschrijving

Bezoek Bad Frankenausen en de regio Kyffhäuser met zijn talrijke bezienswaardigheden
Het vakantiehuis "Am Schiefen Turm" is de ideale plek om te verblijven voor u.

Het oude huisje heeft lang stil gelegen. Visueel wil hij niet onderdoen voor de nabijgelegen Scheve Toren en is daarom zelf een beetje scheef. Nu is het huis volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Het is beschikbaar voor uw verblijf in Bad Frankenhausen en de regio Kyffhäuser

Het vakantiehuis is verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich de slaapkamer met tweepersoonsbed en de badkamer met douche, wastafel en WC. Via de achteruitgang bereikt u de beschutte binnenplaats.
De ruime woon-, eet- en kookruimte strekt zich uit over de gehele bovenverdieping. De keuken is uitgerust met moderne elektrische apparaten, waaronder een vaatwasser. Eten doe je in de gezellige eethoek.
De woonkamer heeft een elektrische open haard. De comfortabele hoekbank kan desgewenst als extra slaapgelegenheid worden gebruikt
Vanaf de bovenverdieping heeft u rechtstreeks toegang tot het tuinterras en het aangelegde perceel op het zuiden, dat ter beschikking staat van de gasten. Hier kunt u genieten van het mooie weer, een goed boek lezen of gewoon ontspannen. En natuurlijk is er de mogelijkheid om hier de beroemde Thüringer grillworsten te grillen.

Dus: WELKOM BIJ HET VAKANTIEHUIS AAN DE LAGE TOREN !!!

Slaapplaats

Slaapkamers
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Haard Haard
Balkon Balkon
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 0.4 km

0.4 km

Restaurant 0.1 km

0.1 km

Stadscentrum 0.3 km

0.3 km

Bus 1 km

1 km

Luchthaven 60 km Erfurt

60 km

Station 12 km Heldrungen

12 km

Snelweg-afrit 15 km Artern

15 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Het vakantiehuis ligt - zoals de naam al doet vermoeden - direct aan het beroemdste symbool van de stad, de Scheve Toren.
Vanaf hier loopt u direct de natuur in en na een korte wandeling bereikt u de Hausmannsturm en even later ook het Panoramamuseum. U zult al genieten van de weg daarheen, over weilanden en door bossen.
In de richting van de stad loopt u 5 minuten door het kuurpark en bereikt u de Anger of het marktplein - d.w.z. het centrum van de stad. De Kyffhäusertherme ligt ook op loopafstand. Direct in het zicht van het vakantiehuis vindt u een midgetgolfbaan, een show zoutkookhuis, de bron van de pekelbronnen en het pekelwater vitaliteitspark. Bad Frankenhausen, de 1000 jaar oude zoutstad op de zuidelijke helling van het Kyffhäuser gebergte, maakt indruk met talrijke bezienswaardigheden, waaronder de scheve bovenkerk, de Hausmannsturm uit de 13e eeuw en het monumentale schilderij van de Boerenstrijd in het Panoramamuseum

Het beroemde Kyffhäuser Monument ligt in de directe omgeving. Eveneens op slechts enkele kilometers van Bad Frankenhausen is de enige showgrot van Europa in anhydrietgesteente zeker een bezoek waard - de Barbarossagrot.

Het landschap en de natuur van het Kyffhäuser gebergte nodigen bezoekers van de regio uit om te wandelen of te fietsen. Er valt hier genoeg te ontdekken.

Als kuuroord biedt Bad Frankenhausen ook veel mogelijkheden om iets voor de gezondheid te doen. In het kuuroord Kyffhäusertherme kunt u baden in de pekel van de zoutbronnen van de stad of ontspannen met massages en verschillende saunasessies en kracht opdoen voor het dagelijks leven.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Zeilen
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 10:00
Resterend bedrag: bij aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Beddengoed en handdoeken inbegrepen

De stad Bad Frankenhausen heft toeristenbelasting:
voor de leeftijd van 6 jaar - 0 €/dag
vanaf 6 jaar - 1,50 €/dag
vanaf 16 jaar - 2,50 €/dag

Annuleringsvoorwaarden:

  • Je krijgt het boekingsbedrag minus de annuleringskosten teruggestort, als je de boeking ten minste 4 dagen voor de geplande check-in tot 12:00 's middags MET (Midden-Europese Tijd) annuleert. Bij een annulering die korter dan 4 dagen voor de check-in aangevraagd is, wordt 50% van het boekingsbedrag minus de prijs voor de eerste nacht en de annuleringskosten teruggestort.

meer informatie:

... en hier is wat informatie over de scheve toren:

- als de kerk "Unserer Lieben Frauen am Berge" of ook Berg- of Oberkirche voltooid in 1382
- 56 m hoge toren
- gebouwd over de Kyffhäuser-Südrandstörung, een geologisch onstabiel gebied dat langs het Kyffhäusergebergte naar het zuiden loopt
- leunt nu meer dan de Toren van Pisa
Gekantelde positie (punt uit het lood):
1920 ca. 2,21 m
rond 1960 ca. 3,60 m
2001 ca. 3,89 m
2004 ca. 4,07 m
10/2005 ca. 4,22 m
2/2007 ca. 4,30 m
10/2007 ca. 4,41 m
3/2010 ca. 4,45 m
9/2012 ca. 4,49 m
6/2013 ca. 4,60 m

Met de kennis van vandaag kan de toren op lange termijn alleen worden gered door een geschikte draagconstructie die een deel van de bouwlast overbrengt naar de nabijgelegen gebieden met een rotsachtige ondergrond. Extra compensatie van de gekarstificeerde ondergrond kan de doeltreffendheid van deze maatregel vergroten.

De stad Bad Frankenhausen kocht de Oberkirchturm van de vorige eigenaar voor de symbolische prijs van één euro. Hierdoor kon de afbraak, waartoe de Protestantse Kerk van Thüringen al had besloten, niet op tijd plaatsvinden.

Na een jarenlange vruchteloze strijd om steun van de regering van de deelstaat Thüringen, werd medio november 2014 bekend dat de stad Bad Frankenhausen voor het behoud van de Oberkirchturm subsidie zou ontvangen uit het in 2014 opnieuw gelanceerde federale programma "Nationale projecten voor stadsontwikkeling". Zo heeft de federale overheid de toren geclassificeerd als een architectonisch monument met bijzondere nationale zichtbaarheid, stedenbouwkundige kwaliteiten en een bovengemiddelde kwaliteit.

De bouw van de draagstructuur om de toren te redden is inmiddels voltooid. Nu wordt het door het weer aangetaste metselwerk gerenoveerd, zodat de toren zijn bezoekers nog vele jaren kan blijven fascineren.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 15-04-2024


6 Beoordelingen

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
4.8 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Juli 2016

Eduard B. uit Neukirchen

4,8
5 4 5 5
Toon Duits

Zeer verfijnd vakantiehuis

We hadden maar 2 nachten geboekt en waren graag langer gebleven. Eindelijk een vakantiehuis waar je met plezier aan terugdenkt en naar terugkomt. Alles is modern, perfect en smaakvol ingericht met veel aandacht voor detail. We waren vooral onder de indruk van de grote badkamer. Er was voldoende en zeer mooi servies aanwezig, zodat je niet na elke maaltijd hoefde af te wassen of de vaatwasser te gebruiken. Het is een aanrader en we zullen het zeker weer boeken als we de volgende keer in Bad Frankenhausen zijn.

Aanbevolen voor: Senioren, Cultuur en bezienswaardigheden

Juni 2016

Gisela uit Insel Rügen

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Uitstapje naar de Kyffhäuser

Het vakantiehuis Am schiefen Turm is ons zeer goed bevallen:
Goed slapen, wonen en parkeren. Alles was zeer schoon en goed uitgerust.
Voor excursies namen we de belbus. De bus kwam op tijd en de chauffeurs waren zo aardig en beleefd als je je op vakantie kunt wensen, tegen matige prijzen!
We komen graag terug naar het huis bij de scheve toren.
Gisela eiland Rügen

Aanbevolen voor: Cultuur en bezienswaardigheden

Mei 2016

Regina und Frank M. uit Altdorf bei Nürnberg

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Zeer aan te bevelen vakantiehuis

De inrichting is comfortabel, zeer liefdevol tot in de puntjes verzorgd en superschoon. Het huis is centraal gelegen. De oude stad met zijn restaurants, het kuurpark, de thermale baden en winkels voor de dagelijkse behoeften liggen op slechts enkele minuten lopen. We vonden het erg leuk!

Februari 2016

Dörte B. uit Wiehl

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Rondom genieten

Zo stellen we ons vakantie voor. Binnenkomen en meteen comfortabel voelen. Niet alleen de perfecte uitrusting, maar ook het liefdevol en smaakvol ingerichte appartement zorgen voor dit gevoel. We komen graag terug.

Aanbevolen voor: Cultuur en bezienswaardigheden

December 2015

A. R. uit Halle (Saale)

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Jaarwisseling in Bad Frankenhausen

We hebben de kerstdagen en oud en nieuw doorgebracht in het vakantiehuis bij de Scheve Toren en waren helemaal tevreden. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf en wat afstand van het dagelijks leven. De inrichting van het vakantiehuis is zeer modern. De open haard zorgt voor gezellige uurtjes. De ligging van het huis is perfect, omdat je alles te voet kunt bereiken. Je bent snel in de stad, maar de vele wandelpaden nodigen ook uit om de omgeving te verkennen. We kunnen de accommodatie zonder beperkingen aanbevelen en komen graag terug!

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Romantische vakantie

Juni 2015

Güttler F. uit Gerabronn

5,0
5 5 5 5

Picobello

Toll und stilvoll ausgebautes Häuschen mit nahezu perfekter Ausstattung. Sehr empfehlenswert!

Aanbevolen voor: Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie


Contactpersoon

Dhr. M. Ritter

Dhr. M. Ritter

meer informatie

Objectnummer: 65803

Laatst bijgewerkt: 15.04.2024

Advertentie online sinds: 9 Jaren, 5 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/65803.htm


«Bij de Scheve Toren» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 6 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Duurzaam Deze woning voldoet aan 6 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven