Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Huis Godewind

Sierksdorf Haffkrug Lübeckbaai Oostzee Sleeswijk-Holstein

Max.  6   gasten
180m²  Woonoppervlakte
4 Slaapkamers
2  Badkamer
Max. 6  gasten
180m²
4 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Beschrijving

Het ruime landhuis op een droomachtige strandlocatie biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de Lübeckse Baai van de Oostzee en over de stranden van de naburige kustplaatsen Haffkrug, Scharbeutz, Timmendorfer Strand, Niendorf en Travemünde. In het weekend sieren zeilboten vaak het water. Aan de horizon passeren herhaaldelijk grotere schepen tussen de haven van Travemünde en de Noordse landen Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken.

het is gebouwd in 1915 in Zweedse stijl en in 2002 gerestaureerd met behoud van de meeste originele kenmerken. Geniet van de rust en de charme van het huis in de zachte geur van het riet, ontspan in de ruime tuin, neem een paar stappen naar het strand in uw zwembroek en kom snel terug voor een koel drankje.

Het uitzicht vanuit het raam wanneer de zon 's morgens opkomt uit de glinsterende golven of de grote oranjerode maan 's avonds tevoorschijn komt uit de donkere zee is onvergetelijk

In overeenstemming met het bouwjaar, 1915, is Haus Godewind grotendeels ingericht in antieke Art Nouveau-stijl die typisch is voor die periode. De exclusieve en comfortabele inrichting, het grote aantal kamers, de grote tuin en de directe ligging aan het strand laten niets te wensen over. De vele ruimtes (1-2 woonkamers, eetkamer, grote eetkeuken, veranda, terras) laten u ontspannen van uw vakantie genieten. 4 slaapkamers, 2 badkamers en 1 gastentoilet bieden royaal plaats aan 6 volwassenen
In de grote tuin met bloemperken en oude bomen vindt iedereen zijn eigen plek van welzijn, in de verwarmende zon of in de koele schaduw, of hij een verfrissend briesje verkiest of een eerder kalme.
Door de volledige omheining van het terrein kunnen zelfs kleine kinderen hier zonder zorgen spelen.

Steeds weer zie je wilde konijnen over het gazon huppelen, die in de aangrenzende heggen en struiken leven. In de grote tuin met oude bomen en planten en de aangrenzende bijgebouwen leven boerenzwaluwen en talrijke andere vogelsoorten.

Aan beide zijden voor het pand nodigen de vele kilometers lichte, fijne zandstranden van de Baai van Lübeck uit tot zwemmen, relaxen in een strandstoel, lange strandwandelingen of watersporten. Wandelingen of fietstochten naar Travemünde zijn mogelijk langs de strandpromenade. Hier vindt u ook talrijke restaurants en mogelijkheden om te winkelen; hoe zuidelijker, hoe levendiger de drukte. Het Hansapark aan de andere kant van Sierksdorf biedt veel plezier en opwinding voor wie hongerig is naar avontuur.

Felgele koolzaadvelden in de lente, gevarieerd strandleven in de zomer, stormen en woelige zeeën in de herfst en de kalme en tintelende zeelucht in de winter bieden in elk jaargetijde een ontspannende vakantie.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 0.005 km

0.005 km

Meer 2.5 km

2.5 km

Supermarkt 0.2 km

0.2 km

Restaurant 0.3 km

0.3 km

Stadscentrum 0.2 km

0.2 km

Bus 0.2 km

0.2 km

Luchthaven 70 km Hamburg

70 km

Station 1 km Haffkrug

1 km

Snelweg-afrit 2 km Eutin/Haffkrug

2 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Omgeving: Door de centrale ligging van Sierksdorf aan het fijne zandstrand van de Oostzee, aan de oever van het natuurpark Holstein Zwitserland en tussen vele romantische stadjes ( Eutin, Neustadt, Travemünde) en aantrekkelijke grote steden ( Lübeck, Hamburg, Kiel) kunt u uw vakantie ontspannen en afwisselend maken. In Scharbeutz (Ostseetherme) en op het Weissenhäuser Strand (Subtropisch zwemparadijs) vindt u avontuurlijke zwembaden. Het Hansa Park in Sierksdorf biedt avontuur. Ook een bezoek aan het Sealife Centre in Timmendorf en het vogelpark in Niendorf zijn de moeite waard. Het Museumshof in Lensahn geeft een gevoel van historisch landleven. Er zijn veel musea, galeries, historische landhuizen en kastelen te bezoeken. Talrijke kunstnijverheidsmarkten en glasblazerijen nodigen u uit voor een bezoek. Met de fietsen (te huur aan het strand) kunt u verschillende excursies maken in de charmante omgeving.

Het golvende achterland is rijk aan lange lanen tussen uitgestrekte velden (vooral prachtig tijdens de koolzaadbloesem!) en bosgebieden, met daartussen prachtige landhuizen. Holstein Zwitserland" met zijn vele meren biedt talloze mogelijkheden voor uitstapjes (Eutin met zijn kasteelpark, Plöner Seenplatte, etc.). Een bezoek aan Lübeck mag u niet missen.

Voor de avonturiers: direct vanaf de pier van Haffkrug (5 minuten lopen) en vanaf de omliggende havens zijn boottochten langs de kustplaatsen of dagtochten mogelijk, die tot in het naburige Scandinavische land reiken. Ook boottochten op een van de vele binnenmeren (bijv. Plöner Seenplatte) behoren tot de mogelijkheden. Een rondvlucht vanaf het kleine vliegveld Sierksdorf / Hof Altona geeft u een weids uitzicht over het charmante Ostholstein en de naburige kust. Diepzeevissen is mogelijk vanuit Neustadt, Niendorf en andere havens. In de omliggende plaatsen zijn verschillende zeilscholen te vinden, waarvan sommige ook rubberbootverhuur aanbieden. Liefhebbers van waterskiën vinden een kabelbaan op het meer in Süsel. Voor scheepsliefhebbers is een bezoek aan de viermastbark 'Passat' op de Privall in Travemünde of een onderzeeboottocht in Laboe (Kiel) een aanrader.

Culturele en andere hoogtepunten: De lente begint met het Jazzfestival in Plön am See van Hemelvaartsdag tot en met zondag. In de laatste volle week van juni wordt de Kielweek gehouden als 's werelds belangrijkste zeilevenement met een windjammerparade. In juli en augustus vindt het muziekfestival van Sleeswijk-Holstein plaats en ongeveer tegelijkertijd de Eutin Summer Games in de kasteeltuin van de rozenstad. De hele zomer kunt u de Karl May spelen in Bad Segeberg bezoeken. De muzikale metropool Hamburg biedt een kleurrijk cultureel programma.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Inline skaten
Jagen
Paardrijden
Zwemmen
Zeilen
Surfen
Duiken
Tennis
Wandelen
Waterskiën
Kitesurfen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 16:00
Uitchecken: 10:00
Borg: € 500
Aanbetaling: 33 % bij het boeken
Resterend bedrag: 4 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Toeristenbelasting vanaf 18 jaar tijdens het seizoen (voor tarieven zie Sierksdorf Tourist Service)

meer informatie:

Haus Godewind is gemaakt voor ontspannende dagen en weken. Enerzijds rust en kalmte, anderzijds een grote verscheidenheid aan vrijetijdsactiviteiten vormen de beste basis voor een mooie en gevarieerde vakantie. Het kilometerslange strand direct voor Haus Godewind nodigt het hele gezin uit om te zwemmen, surfen, zeilen, waterfietsen, duiken. Het strand wordt een enorme zandbak voor de kleintjes, terwijl u in alle rust in een strandstoel geniet van zon en zee. Tijdens het koelere seizoen kunt u genieten van uitgebreide strandwandelingen in de frisse en gezonde zeelucht. Inkopen voor uw dagelijkse behoeften (bakker, kleine supermarkt, vlees- en visrokerij, tijdschriften, apotheek, bank, enz.) zijn mogelijk op 5 minuten loopafstand in het naburige Haffkrug. In Neustadt (ca. 5 km) zijn er verschillende grote supermarkten en andere winkelmogelijkheden. Sierksdorf en de naburige dorpen bieden talrijke restaurants.

Andere activiteiten: Sportvliegveld Hof Altona

Golf: 10 golfbanen met 18-36 holes binnen een straal van ca. 30 km, waarvan 5 binnen een straal van 15 km.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 17-03-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Dhr. S. Haag

Dhr. S. Haag

Opgegroeid in het zuiden van Duitsland en meer gewend aan het Zwarte Woud, de Alpen en de mediterrane landen, waagde ik me pas laat in mijn leven aan het noorden. Verrassend genoeg was het hier ook goed toeven, de zomers zijn niet zo drukkend heet en de winters milder. Plus een goed briesje in de neus. Het is een goede plek om te wonen! Wat vind ik hier vooral leuk? De zee en de lucht met hun steeds veranderende kleuren en gezichten voor mijn ogen. De geur van de zee in je neus. Een goed briesje op mijn gezicht. Het geluid van de golven, het getjilp van de vele vogels en de stilte in je oren. De milde geur van het riet. De rustgevende reis naar de tijd van het in 1915 gebouwde en grotendeels in originele staat bewaarde huis. De heerlijk verfrissende koelte van het huis van hout, riet en turf als het buiten snikheet is. De gezellige warmte van de tegelkachel en de met turf gevulde muren in het koude seizoen. De warme zonnige en koele schaduwplekken van de grote tuin.


meer informatie

Vakantie-ideeën: Strandvakantie

Objectnummer: 116633

Laatst bijgewerkt: 23.01.2024

Advertentie online sinds: 6 Jaren, 1 maand

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/116633.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven