Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Casa Lisa

Transsylvanië/Transsylvanië - bij Sighisoara/Säßburg

Max.  5   gasten
80m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 5  gasten
80m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

14 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 16 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

14 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 16 Jaren online



Beschrijving

CASA LISA is een kleine voormalige boerderij gebouwd door Transsylvanische Saksen ongeveer 100 jaar geleden in het dromerige dorpje Cund/Reussdorf - in de buurt van Sighisoara/Schässburg. Het huis werd door de eigenaar liefdevol gerenoveerd en omgetoverd tot een romantisch vakantiehuis in landhuisstijl. De renovatie werd uitsluitend uitgevoerd met werknemers uit het dorp, grotendeels met hergebruikte, oude materialen en volgens traditionele handwerkmethoden.
CASA LISA ligt bij de ingang van het dorp met uitzicht op de omliggende heuvels, velden en bossen. Het mooie, ca. 700 m² grote terrein is volledig omheind en loopt aan de achterzijde door tot aan een beekje. In de richting van de dorpsweg beschermt een houten poort tegen ongewenste blikken. In de omheinde tuin vinden kinderen volop ruimte om te spelen en te ontdekken. Speciaal voor u is een moestuin aangelegd, waar u afhankelijk van het seizoen verse groenten, kruiden of bessen kunt oogsten. Slechts een paar stappen van het huis vandaan begint het glooiende heuvellandschap met loofbossen, velden, schapenweiden - pure rust en natuur.
Een kleine trap leidt naar de ingang aan de zuidkant, waardoor u in de eerste kamer komt. Hier vindt u een volledig uitgeruste landelijke keuken met keramische kookplaat, koel/vriescombinatie, gootsteen, kasten, enz. Aan de voorzijde van het huis bevindt zich de slaapkamer, voorzien van een tweepersoonsbed (180 x 200 cm met grote matras) en kledingkast, alsmede een kinderbedje. Daarnaast is er een klein slaapgedeelte voor kinderen met een stapelbed. Ook vanuit de keuken komt u in de kleine, zeer aantrekkelijke badkamer. In plaats van tegels zijn hier rivierstenen gebruikt, u vindt er een douchecabine, WC en wastafel.
Naast de badkamer leidt een trap naar de voormalige schuur, die we hebben omgebouwd tot een ruime serre met eethoek en banken.
Van hieruit komt u direct in de groene tuin met wijnranken, een fruitboom, kruiden, etc.
Het huis wordt verwarmd door middel van een open haard, die ook op koude nachten voldoende warmte geeft aan de slaapvertrekken. In de woonkamer staat ook een houtgestookt keukenfornuis voor verwarmen, bakken en koken.
De eigenaar spreekt Duits en Engels en woont in hetzelfde dorp - is erg blij om uw vragen en verzoeken te beantwoorden.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Terras Terras
Haard Haard
Kinderbed Kinderbed
Parkeren Parkeren
Barbecue Barbecue
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 0.2 km

0.2 km

Restaurant 0.8 km

0.8 km

Luchthaven 45 km Tirgu Mures

45 km

Station 12 km Dumbraveni

12 km

Snelweg-afrit 35 km Tg Mures

35 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Het huis ligt aan de dorpsweg als een van de laatste huizen aan het einde van het dorp met een mooie, afgesloten buitenruimte met uitzicht op groene heuvels en velden. Het kleine dorp Reussdorf (rum. Cund) ligt in het centrum van Transsylvanië in de buurt van de middeleeuwse stad Sighisoara (25km). Het dorp wordt gekenmerkt door de nog steeds alom aanwezige tradities en gebruiken van de Transsylvanische Saksen, die de cultuur van dit gebied meer dan 700 jaar domineerden. Veel van de dorpelingen spreken Duits. Reussdorf is een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van heel Transsylvanië: alle Transsylvaanse steden zijn binnen een dagreis te bereiken: Hermannstadt / Sibiu ligt op ongeveer 75 km, Schäßburg / Sighisioara op ongeveer 28 km, Medias op ongeveer 29 km, Bistrita op ongeveer 150 km, Brasov / Kronstadt op 125 km.
Cund/Reussdorf heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een insider tip in het Roemeense dorpstoerisme. Verschillende kleine vakantiehuizen, een stijlvol restaurant, de mogelijkheid tot paardrijden en fietsen, ezelwandelingen en vooral de zeer oorspronkelijke en meestal vrijwel ongerepte natuur nodigen uit tot wandelen, ontspannen en genieten.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanbetaling: 25 %

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Toeslag per extra persoon in het hoogseizoen € 10,00, anders € 5,00 / nacht. 5 % korting vanaf 8e nacht. Minimale huurperiode 5 nachten
Lange termijn verhuur (min. 1 maand) tegen speciale tarieven mogelijk.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Je krijgt de helft van het boekingsbedrag minus de annuleringskosten teruggestort, als je de boeking ten minste 7 dagen voor de geplande check-in tot 12:00 's middags MET (Midden-Europese Tijd) annuleert. Bij een annulering die korter dan 7 dagen voor de check-in aangevraagd is, krijg je niks vergoed.

meer informatie:

Verhuur op lange termijn (1 maand +) tegen speciale prijzen mogelijk!


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 12-03-2024


4 Beoordelingen

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Oktober 2014

Kaya K. uit Dresden

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Prachtige dagen

Casa Lisa is een super vakantiehuis. Het beviel ons hier in Cund meteen. Het huis heeft een grote keuken met een aangrenzende eethoek, een mooie slaapkamer, een interessante badkamer, een groot terras en een mooie tuin beplant met kruiden en groenten. Hier konden we echt ontspannen, want er was geen internet en mobiel netwerk en ook geen TV. Een plek van rust en ontspanning. Hier voel je je alsof je in een vroegere tijd bent beland. Bij de buren hoorden we het geknor van het varken, het gekakel van de kippen, 's avonds zagen en hoorden we de kuddes schapen met de bellen om hun nek, de honden in de buurt blaften en communiceerden met elkaar. De omgeving van Cund is prachtig met de korenvelden en het hele landschap. S Avonds zagen we steeds weer prachtige zonsondergangen.

Als we melk nodig hadden, gingen we naar een inwoner van het dorp die de melk 's avonds vers van de koeien bracht, en we haalden er ook de nodige groenten. De kruidenier was maar een paar stappen verderop.
De Christen heeft hier een klein paradijs gecreëerd. Hij is zeer geïnteresseerd in zijn gasten en maakt ook graag een praatje. Op een dag bezochten we hem ook in zijn winkeltje in Sighisoara. Het is gevuld met natuurlijke producten en zeer mooi ingericht.
We vonden het erg leuk.
Wij wensen hem nog vele gasten en veel succes met zijn projecten.
Kaya en Alik

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Juli 2014

Kerry S. uit Winchester

5,0
5 5 5 5

Very relaxing

Casa Lisa is a well-maintained cottage in a very relaxing rural environment. Indeed, the route into the village of Cund involves a gorgeous 20-minute drive on rough roads/dirt tracks. The garden is lovely and our two-year-old loved the sandpit, paddling pool, next-door pig and haystack. We barbecued most nights and really enjoyed having every meal in the garden. We also lit a fire most nights. The produce left in the cottage by Christian (fruit juice, liqueur, jam and wine) was excellent. The local people are very friendly, and we enjoyed eggs brought round by a neighbour thanks to Christian's help, as well as a horse and cart ride. We ordered wonderful oven-baked bread, local cheese and raspberries from a neighbour.

There is very little to do in the village. There are two basic grocery stores, but no park or play area. There is also no mobile reception other than up the hill opposite. We enjoyed visiting nearby Sighisoara and Biertan.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Juni 2014

Nikolaus S. uit Bingen am Rhein

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Prachtig

Casa Lisa in Cund is een plek tussen nu en gisteren, afgezonderd in een groene, schilderachtige omgeving en toch goed verbonden (Targ Mures, Sighisoara, Sibiu, Medias). De Casa Lisa - een goed gerenoveerd, solide, klein Saksisch huis, netjes ingericht, met alles wat je nodig hebt - hoewel daar geen televisie bij hoort. De verwarming wordt verzorgd door een centraal gelegen houtkachel, maar die hebben we slechts één avond gebruikt. De badkamer: klein en functioneel - met douchecabine.
De keuken staat centraal in het huis met een goede koelkast, een keramische kookplaat met 2 platen, een grote gootsteen en veel bergruimte - royaal geplaatst. De oven is vervangen door een traditioneel buitenfornuis in de aangrenzende open schuur. Het is houtgestookt. We hebben het twee keer gebruikt voor gestoofde gerechten en waren er erg blij mee.
Het hoogtepunt voor ons was de tuin op het terrein. Sla, uien, knoflook, erwten, wortelen, mediterrane kruiden en 3 verschillende soorten krenten stonden tot onze beschikking. Radijsjes werden gezaaid, aardbeien waren al geoogst. Er groeiden nog steeds pompoenen en druiven. Nieuw geplant waren kersenbomen en een walnotenboom.
De huisbaas, die uit Oostenrijk komt, woont zelf in Cund. Hij stelde ons voor aan een buurvrouw, Marcella, die ons zelfgemaakte tomatensaus en zeer goede auberginetomatenpuree verkocht. We konden meer voedsel kopen in een kleine winkel (Magazin mixt) twee huizen verderop. De eigenaar spreekt wat Duits, wat het winkelen vergemakkelijkte. Via de familie Varga in het centrum van het dorp konden we zeer goed zelfgemaakt wit brood kopen, evenals verse koemelk en verse kaas. Het feit dat de hele familie Duits spreekt heeft ons erg geholpen.
Er is ook een chique restaurant in de stad. Ze bieden één vast menu per dag. De Duitse eigenaar is erg wijnafin, wat ons goed uitkwam. De dag voor ons vertrek organiseerde het personeel voor ons ter plaatse verzamelde zomertruffels. Ze hielden ons de volgende dagen na onze terugkeer uit Cund verbonden met de vakantie.
Al met al een heel bijzondere vakantie - onze beste vakantie tot nu toe.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Juni 2014

Heike W. uit Neustadt/Wstr.

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

net als vroeger - alleen comfortabeler!

In Casa Lisa voelt men het verleden. Opgelucht door het comfort van het huis en de voorbereiding, genoten we alleen van de mooiste kanten van het zomerse landleven : - rust, eenvoud, groenten oogsten uit eigen tuin, zuivelproducten van de buurman, open vuur - gespaard van "polyacryl kitsch" en TV - alles ontroerend eenvoudig en echt en eerlijk - doet je goed!

En u kunt ook uit eten gaan in dit minidorp - zelfs de beste! Christian gaf ons (naast heerlijke zelfgemaakte appelsap) waardevolle tips - bijv. voor de overnachting in Sibiu - nogmaals veel dank! - Heike en Andreas

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie


Contactpersoon

Dhr. C. Harfmann

Dhr. C. Harfmann

Hallo, ik ben Christian Harfmann, Oostenrijker van geboorte en woon al meer dan 10 jaar in Roemenië. Hier run ik een biologisch fruitbedrijf, een ezelopvangcentrum en organiseer ik reizen op maat voor mensen die geïnteresseerd zijn in Roemenië. Ik deel graag mijn ervaringen en reistips met mijn gasten uit de hele wereld.


Andere accommodaties van Dhr. C. Harfmann


Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Objectnummer: 21971

Laatst bijgewerkt: 08.01.2024

Advertentie online sinds: 16 Jaren, 1 maand

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/21971.htm


«Casa Lisa» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 4 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven