Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

FeWo/Huis: Nature Grill Black Forest

Zwarte Woud - Baiersbronn. In het nationale park, direct aan het bos, boven de stad/treinstation, zu

Max.  4   gasten
40m²  Woonoppervlakte
3 Slaapkamers (+1)
1  Badkamer
Max. 4  gasten
40m²
3 Slaapkamers (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

2 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 2 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

2 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 2 Jaren online



Beschrijving

Het kleine vakwerkhuis in Baiersbronn in het noordelijke Zwarte Woud met barbecuehut en natuurtuin is ideaal voor recreatieve en actieve vakanties: uitgangspunt voor sport, ontspanning, genot en cultuur. Het achterste Rußberghaus met typische dakspanen en rode zandstenen ondergrond is liefdevol gerenoveerd en biedt twee vakantiewoningen met balkon, tuin en barbecuehut. Er zijn twee vakantiewoningen. De kleine FeWo Maria en de grotere FeWo Rosine kunnen afzonderlijk of samen als één vakantiewoning gehuurd worden.

In het achterste deel van het halfvrijstaande huis bevinden zich de twee vakantiewoningen. Ze liggen op een steile berg- en zuidhelling met uitzicht over Baiersbronn, bos en weilanden. Tochten kunnen starten vanaf het huis, te voet, per fiets, mountainbike, met de auto of de trein. Het treinstation en het stadscentrum liggen in het zicht en op 20 minuten lopen. De steile toegang is via kleine, smalle steegjes. Er is parkeergelegenheid op het terrein. Automobilisten moeten het starten en keren op een heuvel in een klein gebied goed mogelijk vinden. Restaurants, ontbijtcafés en winkels liggen op loopafstand. Vanwege de nabijheid van de stad en de ligging in de bergen zijn de straat, de kerkklokken en, in de zomer, de kinderen in het buitenzwembad van Baiersbronn te horen op het balkon.

In de nabije omgeving kunnen actieve vakantiegangers wandelen, fietsen, trendsporten, klimmen, zwemmen, vliegeren, natuurlijk minigolf, standup paddling, kanoën, langlaufen, skiën, schaatsen. Het wandel- en fietsparadijs Baiersbronn heeft 550 km wandelpaden en 400 km fietspaden, 11 mountainbikeroutes van alle niveaus. Op loopafstand ligt het openluchtzwembad van Baiersbronn, in Mitteltal het natuurzwembad, in Freudenstadt het panoramabad met wellness en avontuurlijke glijbanen.

Als natuurliefhebber vindt u in Baiersbronn vijf karstmeren, het Nationaal Park Zwarte Woud met bezoekerscentrum, vlakbij de Schwarzenbachstuwdam, de Mummelsee, de watervallen in Buhlbach en Allerheiligen, bronwandelpaden, dieren, bergen en natuurmonumenten. Voor cultuur en fijnproevers zijn er de beste restaurants, wellness, kloosters en musea, de sterrenkeuken van Baiersbronn heeft ook verzorgde hutten zonder registratie. De Sattelei vom Barreis en de Traube-Hütte liggen op loopafstand van het huis.

Voor kinderen: speelhuis Murgel, houten avonturenpad, waterspeelplaats, baden, stuwmeer om zelf te stuwen, berenpark. Voor jongeren: Duitslands langste zipline, Mehliskopf zomerrodelbaan, Experimenta in Freudenstadt, rivierwandelen, raften, geo-caching, Valley of the Hammers of de open haard in de tuin.

Vakantiewoning Maria
Het kleine, gezellige zolderappartement Maria (40 m²) is geschikt voor 1-4 personen en beschikt over een woonkamer, keuken, badkamer met daglicht, twee slaapkamers en een balkon.

In de open keuken vindt u een fornuis, oven, afzuigkap, koelkast met vriesvak, spoelbak, vaatwasser, broodrooster, waterkoker, magnetron, bubbler en een volautomatisch koffiezetapparaat voor café, espresso, late macchiato, cacao. In de woonkamer staat een uitschuifbare eettafel, bank/slaapbank, HD TV en een open haard met bakplaat. De oude houten vloerdelen van de zolder werden gebruikt om het aanrecht en de planken te maken.

De daglicht badkamer heeft douche en toilet, een ander toilet is in het gastentoilet. De zolderflat is ingebouwd in het dak van het vakwerkhuis. Het heeft een eigen ingang via een houten trap en een eigen balkon met een prachtig uitzicht over Baiersbronn en het bos.

De kleine slaapkamer is een zogenaamde alkoof (bedkast), die vroeger in boerderijen of op schepen voorkwam. Het 1,40 m brede en 2 m lange tweepersoonsbed is ingebouwd in het schuine dak. De alkoof heeft een dakraam en een schuifdeur. Verdere slaapmogelijkheden zijn twee matrassen naast elkaar, elk 90 cm breed en 2 m lang, op de vloer op de afsluitbare zolder en een uittrekbare slaapbank voor 1-2 personen in de woonkamer (1,40 m x 2 m).

Vanaf het privé balkon heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het biedt extra ruimte bij mooi weer.

Rudi-hut
De Rudi-Hütte in de tuin van het Rußberghaus is een klein vakwerkhuisje op zandstenen ondergrond met buiten een gemetselde barbecue en binnen een houtoven. Het staat gratis open voor vakantiegasten voor gemeenschappelijk gebruik en zelfreiniging.

De barbecue en de houtoven zijn gebouwd in de traditionele stijl van dorpen en boerderijen in het Zwarte Woud uit oude staande stenen. De barbecue is aan de buitenkant van de hutmuur onder de luifel gebouwd, zodat u ongeacht het weer kunt barbecueën. Bij regen blijft het vuur aan en de grill droog.

Er is plaats voor ongeveer 12 personen aan de tafel. Uitrusting: palletbar, koelkast en een kleine kachel. Als u tijd en vrije tijd heeft, kunt u in de houtoven houtgestookte pizza's, brood, tarte flambée, gebraad, gestoofde groenten of gebraden kippen bakken. Gerechten en gerechten kunnen van de vakantiewoningen naar de barbecuehut worden gebracht. Er is geen wateraansluiting in de barbecuehut. Het hout moet u zelf kopen. De hut is alleen toegankelijk voor gasten van de vakantiewoningen.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Haard Haard
Balkon Balkon
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 6 km

6 km

Skilift 15 km

15 km

Supermarkt 0.5 km

0.5 km

Restaurant 0.5 km

0.5 km

Stadscentrum 0.8 km

0.8 km

Bus 0.5 km

0.5 km

Luchthaven 80 km Stuttgart Echterdingen

80 km

Station 0.8 km Baiersbronn

0.8 km

Snelweg-afrit 20 km Rottenburg

20 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

De twee vakantiewoningen, flat Maria en flat Rosine, met Rudi-hut bevinden zich in het achterste gedeelte van het Rußberghaus: Schiefelgasse 11 in het centrum van 72270 Baiersbronn in het noordelijke Zwarte Woud. Het voorste deel van het huis is Schiefelgasse 9 met de aardige buren familie Blendin met hond

Vanuit het huis en het balkon heeft u een prachtig uitzicht in het bos en over Baiersbronn naar de Drachenflugberg en de voormalige skipiste Stöckerkopf met de gehoste (hut) Glasmännle Hütte. Het huis ligt direct aan het grote netwerk van wandelroutes en mountainbikeroutes in Baiersbronn. Vanaf de Schiefelgasse leiden de wandelpaden naar het Nationaal Park, Rinkenturm, Ellbachsee, Baiersbronner Wanderhimmel en Genusswanderpfade, Westweg, naar de Murgleiter en naar de gasthutten Sattelei, Traube Hütte, Seidenhof, Darmstädter Hütte, toegang tot de Westweg. In 15 minuten lopen bereikt u het station, het centrum van Baiersbronn, de speeltuin, het openluchtzwembad of de ijsbaan, winkelmogelijkheden en de afslag naar de Sankenbachsee, de Buhlbachsee, de deltavliegberg Stöckerkopf en de gastvrije Glasmännlehütte met brouwerij op de berg.


Recreatiemogelijkheden

Bergbeklimmen
Fietsen
Inline skaten
Kanoën
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Skiën
Snowboarden
Surfen
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 16:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 100 % bij het boeken
Resterend bedrag: bij het boeken

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Voor korte verblijven van 2 nachten geldt een toeslag van EUR 50 per appartement voor beddengoed en schoonmaak
In de maanden juni tot september zijn alleen boekingen van minimaal 7 nachten mogelijk
Vraag naar uitzonderingen.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Stornierung/Rücktritt: Sie erhalten die Hälfte des Buchungsbetrages zurückerstattet, wenn Sie die Buchung mindestens 30 Tage vor dem geplanten Check-in bis 12 Uhr mittags MEZ (Mitteleuropäische Zeit) stornieren. Bei Stornierungen, die weniger als 30 Tage vor Check-in vorgenommen werden, bekommen Sie nichts zurückerstattet.

meer informatie:

Grotere vakantiewoning Rosine

De vakantiewoning Rosine (70 m²) is geschikt voor 2-4, max. 6 personen. Het heeft twee kleine slaapkamers, een woon- en eetkamer, keuken, badkamer, gastentoilet verdeeld over twee verdiepingen en een groot zonnig privé balkon.

Op de begane grond bevinden zich de twee kleine, afzonderlijk afsluitbare slaapkamers, één met een tweepersoonsbed (1,60 x 2 m) en één met twee stapelbedden (elk 90 cm x 2 m), de badkamer met douche en wasmachine en het aparte toilet.

Op de eerste verdieping bevinden zich een woon- en eetkamer, een keuken en een gastentoilet. De woonkamer heeft twee slaapbanken, HD TV en een open haard. De eettafel biedt plaats aan 8 personen. De tafel kan verlengd worden, de twee zijkanten staan in de schuur. Meer stoelen staan in de Rudi hut.

In de kleine, halfopen keuken is alles wat belangrijk is tot op de centimeter ondergebracht: 4-pits kooktoestel, oven, afzuigkap, koelkast met vriesvak, gootsteen, vaatwasser, volautomatische koffiemachine voor cappuccino, espresso, latte macchiatto, cacao, waterkoker, bubbler. Hoewel klein, is de keuken goed uitgerust: keukenweegschaal, staafmixer, handmixer, braadpan, spätzlespresse, kookboeken. Het keukenbuffet staat in de eetkamer, de voorraadkast in de gang.

Het houten balkon van 28 m² met zithoek, parasol en ligstoel strekt zich uit van het woon- en eetgedeelte. Vanaf uw eigen balkon heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het biedt extra ruimte bij mooi weer.

Het huis

Oma Rosine Rothfuß werd hier in 1900 in het Rußberghaus geboren. De kleinkinderen renoveerden het achterste gedeelte volgens ecologische en historische aspecten. Oud gecombineerd met nieuw. Ter nagedachtenis aan Rosine, Maria, Rudi ontstonden 2 vakantiewoningen en de Rudi-hut. De kleinkinderen wonen in Sindelfingen en verhuren via gsm & mail. In het voorste gedeelte wonen zeer aardige buren met een hond.

Het typische oude gebouw is bochtig, heeft kleine kamers met veel ramen, houten vloeren, open vakwerk en een bijzondere charme. De renovatie van de meer dan 100 jaar oude helft van het huis werd uitgevoerd volgens energetische, ecologische en historische aspecten. Het dak werd thermisch geïsoleerd en voorzien van latten om ruimte te besparen, het dak van de Rudi-hut en stenen balken voor de dieren in de tuin werden gemaakt van de oude dakpannen, de nieuwe geïsoleerde ramen en voordeur werden gemaakt volgens oude patronen, en de inrichting van het interieur is ofwel historisch meubilair ofwel nieuw meubilair in retro- of landhuisstijl.

Bij de renovatie is gebruik gemaakt van lokale houtsoorten, zoals de douglasspar uit Duitsland, en van graniet en zandsteen uit het Zwarte Woud. De oude bouwelementen werden behouden of gerestaureerd. De renovatie redde het achterste deel van het huis van verval en maakte een permanent gebruik van het leegstaande gebouw na 40 jaar weer mogelijk.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 21-04-2024


2 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,8 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
4.0 Ligging
4.8 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Mei 2023

Johannes&Michaela-V. R. uit Coburg

4,8
5 5 5 4 5
Toon Duits

Knusse kleine vakantiewoning met geweldige voorzieningen.

Het vakantieappartement was precies zoals beschreven in de advertentie. Je merkt aan de inrichting en uitrusting dat er een familieverband met het huis is en niet alleen een commerciële verhuurder erachter zit. Het appartement is zeer liefdevol ingericht. De keukenapparatuur is bovengemiddeld - geweldige koffiemachine, vaatwasser, fornuis en alle keukengerei / servies dat je nodig hebt. De verhuurder Norbert had goede tips en stond altijd klaar bij vragen / problemen. Op het balkon kun je genieten van een heerlijk ontbijt / diner met een prachtig uitzicht.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen

Juli 2021

Simon B. uit Euskirchen

4,7
5 5 5 4 4.5
Toon Duits

Fijne kleine zolder

Een heerlijk schilderachtig en gezellig huisje dat veel doordachte details biedt om te ontdekken en van te genieten. Elke nis werd slim benut bij de inrichting, en het ontbrak ons werkelijk aan niets. Het uitzicht vanuit het keukenraam over Baiersbronn bij de ochtendkoffie, het diner op het balkon, of een avond rond het kampvuur, dit is een geslaagd sjabloon voor een ontspannende vakantie. De gastheren zijn zeer vriendelijk en gedienstig, tips voor excursies en een perfecte voorbereiding van het verblijf zijn inbegrepen. Lange mensen moeten echter oppassen voor hun hoofd in de zolderflat.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie


Contactpersoon

Bedrijf Comac GmbH
Dhr. N. Eder

Dhr. N. Eder

Oma Rosine Rothfuß werd hier geboren in het Rußberghaus in 1900. De kleinkinderen renoveerden het achterste gedeelte volgens ecologische en historische aspecten. Oud gecombineerd met nieuw. Ter nagedachtenis aan Rosine, Maria en Rudi werden 2 vakantiewoningen en de Rudi-hut gecreëerd. De verhuurder, Norbert Eder, woont in Sindelfingen en verhuurt per mobiele telefoon & mail. In het voorste gedeelte wonen hele aardige buren met een hond.


meer informatie

Vakantie-ideeën: Wandel- en klimvakantie

Objectnummer: 348693

Laatst bijgewerkt: 04.02.2024

Advertentie online sinds: 2 Jaren, 10 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/348693.htm

Dhr. Norbert Eder

Hasenweg 44

71063 Sindelfingen

0049(0) 0049 162 6914064

DE304791318


«FeWo/Huis: Nature Grill Black Forest» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.8 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 2 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven