Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Landhaus Hobstin "Alte Kate"

Schönwalde Hobstin

Max.  4   gasten
86m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers (+1)
1  Badkamer
Max. 4  gasten
86m²
2 Slaapkamers (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Duurzaam Deze woning voldoet aan 5 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Hallo van Hobstin en welkom bij de "Alte Kate"!

De "Alte Kate" maakt deel uit van een "Instenkate" uit 1830. Insten waren landarbeiders zonder eigen woonruimte. In de tijd dat ons huisje werd gebouwd, was de regio Deens grondgebied. Volgens een Deense volkstelling uit 1835 woonden hier 35 mensen in vijf wooneenheden. Boven elkaar, met elkaar, door elkaar. Best gezellig.

Vandaag de dag zijn er nog steeds twee wooneenheden onder ons rieten dak. Een daarvan - de "Alte Kate" - vormt het oostelijke eindhuis en is een zelfstandige eenheid. Dit is een heerlijke plek om er even tussenuit te gaan. Een langer verblijf is ook mogelijk, want er zijn aparte meters voor gas, elektriciteit en water.

Het vakantiehuis heeft twee parkeerplaatsen en een ietwat eigenzinnig hutje waar fietsen, kinderwagens, barbecue etc. gestald kunnen worden. Ook het tuinmeubilair wordt hier opgeborgen.

De tuin voor het vakantiehuis "Alte Kate" is beschikbaar voor de gasten. De woning is niet omheind. Het is visueel omheind door dichte struiken en heesters.

Via de aparte ingang kom je in een kleine hal met garderobe en inbouwkast. In de muurkast zijn stofzuigers en ander schoonmaakgerei beschikbaar - voor het geval je een schoonmaakflits krijgt ;-)
Warme pantoffels zijn hier ook beschikbaar.

Een tussendeur geeft toegang tot de gang. De ruime doucheruimte is links en de trap naar de bovenverdieping is rechtdoor. De keuken, eethoek en woonkamer zijn open. Alleen een open raamwerk scheidt de keuken en het eetgedeelte. Een tegelkachel verbindt beide ruimtes. De kachel werkt. Hout kan bij de verhuurder worden geraapt of in handige zakken worden gekocht bij Edeka.

Je zult niets missen in de keuken. Een grote koel-vriescombinatie houdt alles lekker vers en er passen met gemak meerdere zakken crushed ijs en een paar porties ijs in. Naast voldoende servies, glazen, bestek, goed keukengereedschap en kookgerei zijn er ook handige hulpjes zoals een staafmixer, blender en cocktailshaker. Een heteluchtoven, inductiekookplaat, vaatwasser en wasmachine, broodrooster, waterkoker en koffiezetapparaat zijn vanzelfsprekend. Koken, bakken, grillen - alles staat klaar.

In het eetgedeelte aan de overkant biedt de grote beukenhouten tafel comfortabel plaats aan zes personen. De zon is hier bijna de hele dag te gast. Behalve als het slecht weer is.

Het aangrenzende woongedeelte heeft een satelliettelevisie, gezellige fauteuils en een comfortabele slaapbank. De hele benedenverdieping is voorzien van glasvezel-WiFi en gezellige vloerverwarming. Dit laatste natuurlijk alleen in de koelere maanden van het jaar.

De twee slaapkamers bevinden zich op de bovenste verdieping. De kleine slaapkamer heeft twee eenpersoonsbedden, elk met een nachtkastje. In de grote slaapkamer staat niet alleen het grote tweepersoonsbed. Twee gezellige fauteuils met gestoffeerde voetenbankjes nodigen ook uit om te luieren. Een andere satelliettelevisie troont op de ladekast. De kamer wordt verwarmd met klassieke radiatoren. WLAN is ook beschikbaar boven.

Er is een wallbox voor elektrische auto's voor het gastenverblijf aan de andere kant van het pand.

Schönwalde heeft een goed gesorteerde supermarkt, een zeer goede landelijke slagerij, een filiaal van de Sparkasse en Volksbank, een apotheek en verse bloemen. De havenstad Neustadt bereik je in 10 minuten. Daar is twee keer per week een heel leuke weekmarkt, talloze levensmiddelenwinkels, verschillende Lidl- en Aldi-supermarkten, evenals twee Rewe-supermarkten en verder alles wat bij een echte badplaats hoort.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed (180x200 cm)
Slaapkamers 2
Eenpersoonsbed (90x200 cm)
Eenpersoonsbed (90x200 cm)
Woonkamer
Slaapbank (120x190 cm)

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 12 km

12 km

Meer 15 km

15 km

Supermarkt 4.5 km

4.5 km

Restaurant 5 km

5 km

Stadscentrum 5 km

5 km

Bus 2 km

2 km

Luchthaven 101 km Hamburg

101 km

Station 9 km Neustadt (Holstein)

9 km

Snelweg-afrit 6 km Neustadt-Pelzerhaken

6 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Hobstin - hier komen het kustlandschap van de Baai van Lübeck met zijn beroemde Oostzeestranden en Holstein Zwitserland met zijn glooiende heuvels, prachtige merenlandschap en uitgestrekte bossen samen.

Halverwege Lübeck en Fehmarn verlaat je de A1 bij de afslag Neustadt Pelzerhaken. Nadat je zes kilometer landinwaarts bent gereden, bereik je Hobstin. Hobstiner Straße is een smalle zijweg die zich voor de rest van de reis een weg baant tussen de glooiende heuvels. Ongeveer een halve kilometer voordat je aankomt, kun je een eerste glimp opvangen van het landhuis Hobstin, dat nog steeds schuchter onder de heuvels ligt. Kort nadat je Hobstin binnenrijdt, onthult ons huis zich in al zijn pracht en praal.

Hobstin behoort tot de gemeente Schönwalde am Bungsberg en er wonen ongeveer 65 mensen en een paar runderen. Tijdens je verblijf kom je er zeker achter wie wat is ;-)

De Bungsberg bij Schönwalde is ook de eerste excursiebestemming als je niet meteen naar het strand wilt. Met 168 meter boven (huidig) zeeniveau is dit ook de hoogste berg in Sleeswijk-Holstein. De historische Elisabethturm en de Fernmeldeturm kunnen gratis worden beklommen. Zo kun je een eerste overzicht krijgen van het gebied. Ouders opgelet: Er is een prachtige bosspeeltuin op de Bungsberg. Geen toegangsprijs. Hier kun je je kroost laten spelen tot ze naar bed willen. Alle soorten verfrissingen zijn verkrijgbaar in het restaurant en café op 168 meter boven zeeniveau.

Als dat niet avontuurlijk genoeg voor je is, ga dan naar Hansapark, op 15 minuten rijden. Met uitzicht op de Oostzee kun je genieten van de achtbaan of de vrijevaltoren en het broodje vis uit de haven van Neustadt nog eens door je hoofd laten gaan.

Voor fysieke en zweetopwekkende uitdagingen biedt het klimpark bij Lensterstrand, op 25 minuten rijden, een hele reeks touwenparcours en hangbruggen. Een vliegercursus in het nabijgelegen Pelzerhaken is ook een bijzondere ervaring. Je wordt nat van het zweet en tegelijkertijd van de Baltische Zee. Als je liever iets onschuldigers doet, boek dan een klassieke surfcursus.

Over cursussen gesproken: In ons buurdorp Vogelsang, 800 meter verderop, wacht een IJslandse paardenboerderij op je kinderen. Geïnteresseerd? Galoppeer dan, want de cursussen zijn snel volgeboekt.

Een echt Vikinggevoel wacht op je in het Muurmuseum in Oldenburg, dat je in ongeveer 25 minuten kunt bereiken. Naast spannende feiten over het Vikingleven is er ook een authentiek oud Vikingdorp. Kinderen kunnen het opnemen tegen een bebaarde Viking met een houten zwaard en er zijn genoeg showgevechten om je helm af te zetten.

Een wandeling over de Graswarder, een smalle strook land die zich uitstrekt van Heiligenhafen tot aan de Oostzee, is een unieke ervaring. Aan de noordkant ligt het lange zandstrand, aan de rand waarvan prachtige oude rietgedekte huizen vechten voor hun bestaan tegen de krachten van de Oostzee. Aan de zuidkant ligt het fascinerende vogelreservaat, waar ongeveer 40 vogelsoorten hun broedgebied hebben. Je bent er in ongeveer een half uur.

Lübeck! Deze opmerkelijke Hanzestad mag je zeker niet missen. Maak een wandeling over het middeleeuwse oude stadseiland, bezoek het Buddenbrookhaus en het Europees Hanzemuseum, waar je een historische excursie naar de bakermat van de EU kunt beleven. Op de terugweg is het de moeite waard om een omweg te maken naar het pittoreske vissersdorpje Gothmund, dat nog steeds aan de rivier de Trave ligt zoals 500 jaar geleden. Het dorp kan alleen te voet worden verkend. Gelukkig loopt er geen weg doorheen.

Aan de andere kant van de Bungsberg word je begroet door het merenlandschap van Holstein Zwitserland. Eutin met het beroemde kasteel en het kasteelpark boven het Eutinmeer. Plön met het romantische Prinzeninsel of Malente en de beroemde Immenhof. Geen van deze plaatsen ligt op meer dan 30 minuten rijden.
Je moet ongeveer 35 minuten rekenen om het verfijnde landgoed Panker te bereiken. Het trotse landgoed behoort al sinds 1739 toe aan de blauwbloedigen van het Huis Hessen-Kassel. Prachtige Trakehner paarden trekken bijna langer de aandacht dan het prachtige landhuis. In de oude stallen en boerderijgebouwen lokken gezellige designwinkeltjes je portemonnee. Meubels, kunst, woonaccessoires, cosmetica en boeken - maar zeker niet van de hak op de tak en zeker geen Baltische folklore.

En dan zijn er nog de stranden. Je gastheren nemen je graag mee naar het natuurlijke strand bij Brodau. Met de auto ben je er in 12 minuten. Wie langer rijdt, is of te ver of heeft het verkeer geblokkeerd. Maar ook Scharbeutz, Haffkrug, Sierksdorf en Grömitz liggen vlakbij en zijn in 15 tot 25 minuten te bereiken.

Hobstin! Waar wacht je nog op?


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Inline skaten
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zeilen
Surfen
Duiken
Wandelen
Waterskiën
Kitesurfen
Boottochten
Stand Up Paddling
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 20 % bij het boeken
Resterend bedrag: 2 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

We brengen GEEN SEIZOENVAKANTIE in rekening! Dit is om gezinnen in staat te stellen op vakantie te gaan tegen dezelfde voorwaarden als diegenen die niet op vakantie zijn.
Vanaf de tweede week van de boeking verlagen we de huurprijs met 12,- Euro per dag. Tussen 01 juni en 06 oktober is de minimale bezetting een week.

Betalingsmogelijkheden:

Overschrijving
Contant Betalen

Annuleringsvoorwaarden:

  • Je krijgt het boekingsbedrag minus de annuleringskosten teruggestort, als je de boeking ten minste 1 dag voor de geplande check-in tot 12:00 's middags MET (Midden-Europese Tijd) annuleert. Bij een annulering die korter dan 1 dag voor de check-in aangevraagd is, wordt het boekingsbedrag minus de prijs voor de eerste nacht en de annuleringskosten teruggestort.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 16-04-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Dhr. J. Tippenhauer

Dhr. J. Tippenhauer

Hallo, mijn naam is Jens. Samen met mijn partner Raimund hebben we met Landhaus Hobstin een lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan: Weg uit Berlijn en naar het platteland. Frisse lucht, de Oostzee om de hoek, vriendelijke buren - en een onvergetelijke vakantie voor onze vakantiegasten. Onze belangrijkste taak is reclame maken, voornamelijk op de radio, in streaming en op een aantal online kanalen. Daarom is vakantieverhuur onze privépassie. Voor mij persoonlijk is het altijd een opluchting als gasten zich bij ons thuis voelen - en zonder seizoenstoeslagen. Omdat ik zelf ruim drie decennia in grote steden heb gewoond, weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om vakantie en accommodatie in harmonie te hebben. Daarom maak ik graag een praatje met onze gasten, geef ik tips voor uitstapjes, winkelen of uit eten gaan en laat ik me inspireren door hun ervaringen. Maar maak je geen zorgen: als je me liever niet ziet, zie je me ook niet ;-)


meer informatie

Objectnummer: 461844

Laatst bijgewerkt: 01.04.2024

Advertentie online sinds: 3 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/461844.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Duurzaam Deze woning voldoet aan 5 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven