Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Les Volets Bleus

Max.  8   gasten
110m²  Woonoppervlakte
3 Slaapkamers
2  Badkamer
Max. 8  gasten
110m²
3 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

30 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 18 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

30 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 18 Jaren online



Beschrijving

In het hart van het authentieke deel van het oude centrum van Antibes vindt u dit beschutte en rustig gelegen herenhuis, dat stijlvol is gerenoveerd met traditionele materialen in historische middeleeuwse muren met Provençaalse blauwe luiken. Het is samengebracht uit twee oorspronkelijk kleinere huizen door de meubelrestaurateur die nog steeds in de straat woont.
Les Volets Bleus is optimaal ingericht voor 6 personen, maar kan ook gemakkelijk tot 8 personen herbergen op een goede 100 m².
Het bestaat uit een volledig ingerichte studio op de begane grond (die op verzoek kan worden afgesloten en apart kan worden gebruikt), een slaapkamer en een badkamer met een aparte wc op de begane grond. Boven, het hoofdgedeelte van het huis met L-vormige keuken en eettafel incl. barbecue hoek open haard en doorgang naar de ruime "sejour" met galerij (dubbel bed en sofa), van waaruit het beschutte terras met gedeeltelijk uitzicht op de baai van Nice uitkomt.
Les Volets Bleus is een dubbele (studio) voorzien van alle comfort inclusief DVD. Het middeleeuwse metselwerk en het oordeelkundig gebruik van de volets bleus (luiken) beschermen het huis tegen hoge temperaturen, zelfs in het heetst van de zomer.
Het huis is ook geschikt voor een langer verblijf in de winter, het heeft centrale verwarming op gas.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
WiFi WiFi
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Kinderbed Kinderbed
Parkeren Parkeren
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 0.3 km

0.3 km

Skilift 45 km

45 km

Supermarkt 0.1 km

0.1 km

Restaurant 0.1 km

0.1 km

Stadscentrum 0.2 km

0.2 km

Bus 0.5 km

0.5 km

Luchthaven 17 km Nizza

17 km

Station 1 km Antibes

1 km

Snelweg-afrit 5 km Antibes Nr. 44

5 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

De beste manier om vanuit het huis alles in Antibes te bereiken is te voet. Antibes is een aangename uitzondering op de drukte van de Côte, van Monte Carlo tot het mondaine Nice tot het mondaine Cannes, en is qua karakter alleen te vergelijken met Menton. Maar nergens aan de Côte verenigen geschiedenis (Antibes) en het jeugdige strandleven (Juan les Pins) zich in zo'n symbiotische eenheid als aan weerszijden van de Cap d'Antibes.
Beide zijn te bereiken via een korte afstand, of te voet via de Cap op charmante paden.
Het huis ligt bovendien op een uiterst centrale, gunstige locatie in het hart van de Côte d'Azur tussen Nice en Cannes. De luchthaven van Nice ligt op minder dan 20 km afstand, het treinstation van Antibes (stopplaats van de TGV!) is in minder dan 15 minuten te voet of met de gratis Navette te bereiken, verder leidt een busstation met vele goede openbaar vervoer verbindingen naar de regio vanuit de oude stad
Niet ver van het huis bieden alle gerenommeerde autoverhuurbedrijven de mogelijkheid om goedkoop een auto te huren. Parkeren in Antibes is een lastige kwestie, de kronkelige straatjes laten niets toe direct bij het huis, en parkeren wordt steeds meer beperkt ten gunste van voetgangers. Twee van de zeldzame gratis parkeerplaatsen bevinden zich bijna direct bij de Volets Bleus op de oude stadsmuren, de "remparts". Hier kun je - met een beetje geluk - een parkeerplaats krijgen en houden. Maar er is geen garantie. In de bezienswaardige haven, die zich uitstrekt aan de voet van de wijk, of bij de "Ponteil", zijn niet ver daarvandaan andere vrije plaatsen beschikbaar.
Bovendien kunnen wij u sinds kort een langparkeervergunning aanbieden voor een apart parkeerterrein voor bewoners in de haven op minder dan 500 meter afstand.
Klik op "Toon kaart" om de exacte locatie van het huis te zien bij de hoogste zoomfactor met zicht op het beschutte terras (links van de pijl)! Op een steenworp afstand van enkele van de meest bezochte hoogtepunten van de Côte d'Azur, zoals het Picasso Museum of de kathedraal, de marchee provencale en de heerlijk kronkelende steegjes van de oude stad met zijn verscheidenheid en rijkdom aan winkels en gastronomie, ligt het huis als in een oase in een autovrije straat vol geschiedenis. De schrijver Jaques Audiberti werd hier geboren en de grote Franse chansonnier Claude Nougaro schreef en zong er een prachtig lied over, net zoals de schilder Nicolas de Stael zijn beroemdste creatieve periode afsloot op slechts een paar huizen afstand.
Het huis ligt beschut door een rij huizen direct aan de strandboulevard boven het "Plage Gravette", het kleine baaiachtige zandstrand aan de voet van de oude stad.
De bezienswaardige jachthaven van Antibes, onder de bescherming van het uitdagende Fort Carree, het grootste in zijn soort in de Middellandse Zee, vormt het sfeervolle decor voor een adembenemend panorama van de Maritieme Alpen en de "Balcons de la Côte d'Azur" van Mougins tot Vence, onder wier beschermende invloed het milde microklimaat zich kan ontwikkelen, vooral in Antibes.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Golfen
Inline skaten
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paragliding
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Zeilen
Skiën
Snowboarden
Surfen
Duiken
Tennis
Volleybal
Wandelen
Waterskiën
Surfen
Kitesurfen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Borg: € 200
Aanbetaling: 33 % bij het boeken
Resterend bedrag: 4 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Extra kosten per persoon en week 25 euro, met verwarming 35 euro. De kosten zijn inclusief beddengoed op reeds opgemaakte bedden. De eindschoonmaak is al in de huurprijs inbegrepen. De extra kosten, zoals de borg van 200 euro, dienen ter plaatse bij het inchecken contant te worden betaald. De borgsom wordt terugbetaald op de dag van vertrek. In geval van twijfel of schade wordt de borgsom binnen een week gedeeltelijk terugbetaald.
Pick-up en drop-off service van en naar de luchthaven op aanvraag.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Sie bekommen die Hälfte des Buchungsbetrages abzüglich der Stornierungsgebühr zurückerstattet, wenn Sie die Buchung mind. 30 Tage vor dem geplanten Check-in bis 12 Uhr mittags MEZ (Mitteleuropäische Zeit) stornieren. Bei Stornierungen, die weniger als 30 Tage vor Check-in vorgenommen werden, bekommen Sie nichts zurückerstattet, es sei denn die Wohnung wird entsprechend erneut vermietet, dann erstatten wir 75% des für den stornierten und neu vermieteten Zeitraum erzielten Mietpreises zurück.

meer informatie:

In de regel verhuren wij alleen per week van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn in overleg ook flexibele boekingen mogelijk. Max. Korting voor kortere huurperiodes 35% op de respectievelijke weekprijzen. De weekprijzen variëren van minimaal 875 €/week tot maximaal 1475 € afhankelijk van het seizoen.
Speciale prijzen voor langdurige winterverhuur zijn mogelijk in overleg met de verhuurder.
Tijdens het hoogseizoen wordt het huis alleen verhuurd samen met de kleine maar, op de warmwatervoorziening na, vrijwel zelfvoorzienende studio (ca. 12 m²) op de begane grond. Buiten deze tijden kan de studio apart verhuurd worden. Prijzen op aanvraag. Per persoon en per week betaalt u 35 € voor beddengoed (de bedden zijn al opgemaakt), water en elektriciteit en andere kosten, in de winter 45 € voor verwarming. In de prijs zijn ook handdoekensets inbegrepen, een grote en een middelgrote. Een losplaats is nog beschikbaar in 2023 op een kleine parkeerplaats in de directe omgeving van het huis. Het doorgaande verkeer wordt echter volledig afgesloten en in 2024 vervalt waarschijnlijk ook deze losmogelijkheid. Hoe dit dan geregeld wordt, moet dan duidelijk worden. In 2023 is het vanwege de gewijzigde verkeerssituatie wellicht mogelijk om de auto's in de directe omgeving van de woning te parkeren. Voor de veiligheid zullen wij echter een permanente parkeervergunning verstrekken voor een voor bewoners gereserveerde parkeerplaats in de haven op minder dan 500 meter afstand. De verkeersluwe situatie rond de historische oude stad is echter een aanwinst en ondersteunt de verblijfskwaliteit in deze buurt.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 24-03-2024


5 Beoordelingen

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
4.9 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

December 2016

Anna-Katharina M. uit 20096 Hamburg

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Een mooi huis voor individualisten

Als u op zoek bent naar iets ongewoons, weg van de hoofdstroom, dan is de Volets Bleus de plek voor u. Een betoverend oud huis tussen andere even oude huizen, liefdevol gerestaureerd zonder opzichtigheid en kitsch, 100 meter van het unieke Picasso-museum en een paar meter van de kathedraal, niet aan de drukke kustweg, maar in de parallelstraat zonder verkeer.... Er is alles om zelf te koken - een Provençaalse markt vol lekkernijen in de directe omgeving - plus een klein dakterras met uitzicht op de kronkelende oude stadshuizen en zelfs de zee, kortom: een plek om je goed te voelen. Zelfs eind december/begin januari konden we lunchen op het dakterras of 's avonds nog een glas rode wijn drinken onder de heldere winterhemel met jas en sjaal om. Je voelt je er thuis en minder als een huurder, want het huis is persoonlijk maar niet kitscherig en met eenvoudig vakmanschap gerestaureerd. We komen graag terug.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Strandvakantie, Romantische vakantie

Juli 2016

Sebastian E. uit 22085

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Stijlvol huis in het oude centrum van Antibes

Het huis is rustig gelegen in een pittoreske steeg van Antibes, midden in het historische centrum. Binnen 3 minuten lopen bereik je het stadsstrand, de haven met megajachten maar ook goedkope motorbootverhuur, het marktplein, de stadsmuur en de boulevard met veel bars en restaurants. Het huis is zeer liefdevol en authentiek ingericht. We hebben niets gemist. We hebben croissants en stokbrood gehaald bij een nabijgelegen bakkerij en ontbeten op het zonnige dakterras. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de daken van Antibes en op de zee. Het terras is ook een aanrader voor gezellige avonden met rode wijn.
De omliggende plaatsen Nice, Cannes en Monaco zijn snel te bereiken met de auto, maar ook met de trein.
De eigenaren waren zeer behulpzaam en hebben ons nog wat inside tips gegeven.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Strandvakantie, Romantische vakantie

December 2012

Madant uit Stuttgart

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Een prachtig herenhuis

We waren gasten in de aangegeven tijd.
Het is een fantastisch huis op een ideale locatie.
De eigenaren van het huis zijn erg aardig.

Oktober 2009

anja uit berlin

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

prachtig!

We hebben onze vakantie al vaak doorgebracht in het prachtige Les Volets Bleus, in het voorjaar, de zomer, de herfst - met vrienden en later als gezin met kinderen. De beschrijving van het object belooft niets wat het niet waar kan maken. Het huis is gekenmerkt door de prachtige Provençaalse stijl van de oude stad en is dienovereenkomstig ingericht. In de met veel aandacht voor detail ingerichte kamers voelt men zich meteen thuis en kan men het "savoir vivre" gevoel volop genieten op de bloemrijke dakterras met uitzicht over de oude daken en daarachter de zee! Antibes zelf biedt al veel met zijn leuke restaurants, bars, boetiekjes, markten, de haven en musea en natuurlijk de stranden. De baai om te zwemmen, op 2 minuten lopen van het huis, is iets privéer en rustiger dan de grote, open strandpromenade van de stad en ook ideaal voor kleine kinderen. Voor winkelen of sightseeing kunt u (naast Antibes) gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Cannes of Nice reizen en ook de naburige badplaats Juan les Pins is een bezoek waard. We vonden altijd de wandelingen of ochtendjogging naar Cap d'Antibes erg mooi, waar je naast het adembenemende uitzicht op zee ook kunt genieten van de luxueuze villa's. Al met al was het na zoveel vorige en hopelijk ook toekomstige verblijven op deze plek nu nodig om hem te beoordelen!
Anja, Axel en Lieselotte

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Strandvakantie, Romantische vakantie

Januari 2004

cmz uit Inning

5,0
5 5 5 5 4.7
Toon Duits

Ontspannende dagen in het 2600 jaar oude Antibes.

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Wohnung zentral im schönsten Teil der Altstadt gelegen

Recreatiemogelijkheden: schwimmen, sonnenbaden, joggen, fahrrad fahren, Tennis, surfen, segeln, Besichtigungen, Museen

Winkels: alles zu Fuß in ein paar Minuten zu erreichen


Contactpersoon

Dhr. R. Ammann

Dhr. R. Ammann

Wij zijn een ouder Duits echtpaar dat lang geleden via vrienden een paar keer met Pasen naar Juan les Pins is gekomen. We werden echter verliefd op het oudere stadje Antibes aan de andere kant van de Cap d'Antibes en het toeval wilde dat we daar een huis in de historische oude stad konden kopen. Wij zijn er nog regelmatig, inmiddels geholpen door het feit dat wij zijn verhuisd naar een landelijk bejaardentehuis in het nabijgelegen Piemonte in Italië. Antibes biedt een heel andere tegenhanger. Ondanks de negatieve effecten van het toerisme is Antibes een "dorp in de stad" gebleven, wat Antibes en vooral de wijk Volets Bleus een heel bijzonder karakter geeft, dat echter wel gevoeld moet worden.


Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Objectnummer: 8908

Laatst bijgewerkt: 17.04.2024

Advertentie online sinds: 18 Jaren, 1 maand

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/8908.htm


«Les Volets Bleus » krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 5 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven