Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Appartement Cera

Istrië

Max.  6   gasten
75m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
2  Badkamer
Max. 6  gasten
75m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

15 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 6 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

15 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 6 Jaren online



Beschrijving

Nieuw ruim appartement voor 6 personen. (75m2).
2 slaapkamers met kingsize bedden, twee badkamers, grote woonkamer met volledig uitgeruste keuken, terace met uitzicht op de zee.
Het is gelegen 2000 m van het centrum van Pula, 500 m van de zee en 1500 m van het strand.
De dichtstbijzijnde winkels en restaurants zijn 500 m.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Balkon Balkon
Kinderbed Kinderbed
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 2 km

2 km

Supermarkt 0.5 km

0.5 km

Restaurant 0.5 km

0.5 km

Stadscentrum 2 km

2 km

Bus 0.5 km

0.5 km

Luchthaven 10 km Pula airport

10 km

Station 1.5 km Pula

1.5 km

Snelweg-afrit 5 km Pula

5 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Pula is de grootste stad in Istrië County, Kroatië, gelegen aan de zuidpunt van het Istrië schiereiland, met een bevolking van (2011). Net als de rest van de regio is het bekend om zijn zachte klimaat, vloeiende zee en ongerepte natuur. De stad heeft een lange traditie van wijnbouw, vissen, scheepsbouw en toerisme. Het is ook het administratieve centrum van Istrië sinds de oude Romeinse tijd.

Bezienswaardigheden:

De stad is bekend om zijn vele overblijvende oude Romeinse gebouwen. Het bekendste daarvan is het 1ste-eeuwse amfitheater, dat behoort tot de zes grootste overlevende Romeinse arena's in de wereld. [10] En lokaal bekend als de Arena. Dit is een van de best bewaarde amfitheaters uit de oudheid en is vandaag nog in gebruik tijdens de zomerfilmfestivals. Tijdens de Italiaanse fascistische regering van de Tweede Wereldoorlog probeerden de arena te ontmantelen en te verplaatsen naar het Italiaanse vasteland, die snel weggelaten werden door de kosten daarbij.

Twee andere opvallende en goed bewaarde oude Romeinse structuren zijn de 1e eeuwse triomfboog, de Boog van de Sergii en de mede-tempel van Rome en Augustus, gebouwd in de 1e eeuw AD die op het forum werd gebouwd tijdens de regering van de Romeinse keizer Augustus.

De Twin Gates (Porta Gemina) is een van de weinige overblijvende poorten nadat de stadsmuren in het begin van de 19e eeuw werden getrokken. Het dateert uit het midden van de 2e eeuw, die een vroegere poort vervangt. Het bestaat uit twee bogen, kolommen, een vlakke architrave en een versierde frise. Dichtbij zijn een paar overblijfselen van de oude stadsmuur.

De poort van Hercules dateert uit de 1e eeuw. Op de top van de enkele boog kan men het bebaarde hoofd van Hercules zien, gesneden in hoge reliëf, en zijn club op de aangrenzende voussoir. Een beschadigd opschrift, dicht bij de club, bevat de namen van Lucius Calpurnius Piso en Gaius Cassius Longinus, die door de Romeinse senaat werden toevertrouwd om een ​​kolonie op de plaats Pula te vinden. Zo kan worden afgeleid dat Pula tussen 47 en 44 voor Christus werd opgericht.

Het Augusta Forum werd gebouwd in de 1e eeuw voor Christus, dicht bij de zee. In de Romeinse tijd werd het omringd door tempels van Jupiter, Juno en Minerva. Dit Romeinse commerciële en administratieve centrum van de stad bleef het centrale plein van de klassieke en middeleeuwse Pula-Pola. Het is nog steeds het belangrijkste administratieve en wetgevende centrum van de stad


Toerisme:

De natuurlijke schoonheid van het omliggende platteland en het turquoise water van de Adriatische Zee van Pula / Pola heeft de stad een internationaal populaire zomervakantiebestemming gemaakt. De parel in de buurt is het eiland Brioni of het nationale park Brijuni, bezocht door talrijke wereldleiders sinds het de zomervakantie van Josip Broz Tito was. Romeinse villa's en tempels liggen nog steeds begraven onder boerderijvelden en langs de kustlijn van de tientallen omliggende vissers- en boerderijen. De kustwateren bieden stranden, vissen, wrakduiken naar oude Romeinse galerijen en oorlogsschepen van de Eerste Wereldoorlog, klif duiken en zeilen naar ongerepte baaien en eilanden groot en klein.

Pula - Pola is het eindpunt van de EuroVelo 9 fietsroute die loopt van Gdańsk aan de Oostzee door Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië.

Het is mogelijk om dinosaurusvoetafdrukken op de nabijgelegen zeegebieden te volgen; Er zijn nog wat meer belangrijke vondsten op een onbekende locatie in de buurt van Bale gemaakt.

Vervoer:

Pula Airport ligt ten noordoosten van Pula / Pola en serveert zowel binnenlandse als internationale bestemmingen. [31] Net als bij de nabijgelegen Rijeka Airport is het geen belangrijke internationale bestemming. Dit zal waarschijnlijk veranderen als een goedkope luchtvaartmaatschappij. Ryanair heeft sinds november 2006 geplande vluchten naar Pula begonnen. Jet2 biedt ook vluchten vanaf Newcastle, Birmingham, Glasgow, Leeds-Bradford, Belfast, Manchester en East Midlands. Scandinavian Airlines (SAS) vervoert geregelde vluchten vanuit Stockholm en Kopenhagen in de zomer. Nabijgelegen internationale luchthavens zijn Triëst in Italië, Zagreb, Kroatiens hoofdstad en Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Er zijn directe vluchten naar Pula luchthaven van Londen en Dublin gedurende het hele jaar en diverse andere grote luchthavens in West-Europa in de zomer. Op 9 april 2015 heeft European Coastal Airlines een dagelijkse zeevliegtuigdienst opgericht vanaf de binnenstad van de zeepaneel in de belangrijkste waterkant van de stad. Bestemmingen vanaf april 2015 zijn Rijeka, het eiland Rab en Mali Losinj. [32] [33]

Een treindienst rijdt noordwaarts van Pula / Pola naar Slovenië, maar de lijn blijft losgekoppeld van de rest van het Kroatische Spoorwegen netwerk. Plannen om de 'ontbrekende link' tussen deze lijn en van Rijeka tunnel te tunnel hebben bestaan ​​al vele jaren, en ondanks het werk dat eerder op dit project is begonnen, is de voltooiing nog nooit gezien.

Pula Bus Terminus / Terminal is de belangrijkste hub voor Istrië en ligt aan de rand van de stad net ten westen van het Amfitheater. Van daaruit is het hele jaar door een uitstekende service aan een breed scala aan lokale, binnenlandse en internationale locaties beschikbaar


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Golfen
Jagen
Mountainbiken
Paragliding
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Zeilen
Surfen
Duiken
Tennis
Volleybal
Wandelen
Waterskiën
Surfen
Kitesurfen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Borg: € 150
Aanbetaling: 30 % bij het boeken
Resterend bedrag: bij aankomst

Annuleringsvoorwaarden:

  • 1. If you cancel reservation 60 days or more before check in we will refund the full amount of the reservation fee (rental deposit). 2. If you cancel reservation 30- 60 days before check in we will refund half of the amount of the reservation fee (rental deposit). 3. If you cancel reservation less than 30 days before check in, there is no refund for the reservation fee (rental deposit).


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 22-02-2024


2 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,8 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
4.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Augustus 2023

Patrick H. uit Deutschland

4,8
5 5 5 4 5

Gute Ausstattung, ruhige Lage

Gut ausgestattet saubere Ferienwohnung, freundliche Vermieter. Die Innenstadt und Strände Pulas sind schnell und gut mit dem Auto zu erreichen.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Strandvakantie

Juli 2023

Dirk R. uit Jena

4,8
5 5 5 4 5
Toon Duits

Vakantie

Zeer mooi en schoon appartement.
Afspraken over de aankomst waren eenvoudig en we werden meteen bij aankomst door de verhuurder ontvangen.
Het appartement ligt aan de rand van Pula en dus ook rustig.
Met de auto is alles wat je wilt zien goed bereikbaar, het centrum van Pula is ook goed te voet bereikbaar.
In de buurt (ca. 200 m) is een kleine winkel die alles heeft wat je dagelijks nodig hebt.
Met de auto bereik je alle "stranden" in een half uur.
Zeker een aanrader.
Graag weer.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Strandvakantie


Contactpersoon

Mevr. K. Mandic Ceric

Mevr. K. Mandic Ceric

Andere accommodaties van Mevr. K. Mandic Ceric


meer informatie

Vakantie-ideeën: Strandvakantie

Objectnummer: 101544

Laatst bijgewerkt: 10.01.2024

Advertentie online sinds: 6 Jaren, 9 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/101544.htm


«Appartement Cera» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.8 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 2 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven