Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Villa Gramà

Ogliastra

Max.  6   gasten
85m²  Woonoppervlakte
3 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 6  gasten
85m²
3 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

17 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 17 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

17 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 17 Jaren online



Beschrijving

Vierkamerappartement in Lotzorai met vijf + één slaapplaatsen (verhoogde begane grond).
Drie slaapkamers, keuken met kookhoek, badkamer en overdekt terras.
Deze flat bevindt zich in een recent gebouwd huis, met aandacht voor details, comfort. De slaapkamers liggen aan de achterkant van het appartement en zijn ruim, koel (voor de warme dagen) en rustig. De slaapkamer met tweepersoonsbed heeft een balkon met uitzicht op de Supramonte.
Om de slaapkamers te scheiden van de rest van het appartement is er een kleine gang, waardoor u de badkamer met douche, wastafel, WC, bidet bereikt. De keuken kijkt uit op de tuin en biedt gemakkelijk plaats aan zes personen. Van daaruit heeft u ook direct toegang tot het ruime, overdekte terras. De "Olivastro" boom zorgt voor schaduw. Het terras is in typisch Sardijnse stijl gebouwd door een lokale ambachtsman. In de tuin staan ligstoelen om van een goed boek te genieten. Achter het huis is er ook een open haard en tuinstoelen. Dit appartement is ideaal omdat het praktisch is voor een gezin en alles heeft wat je nodig hebt voor een leuke vakantie.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren welkom Huisdieren welkom
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Balkon Balkon
Parkeren Parkeren
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 1.5 km

1.5 km

Supermarkt 0.1 km

0.1 km

Restaurant 0.5 km

0.5 km

Stadscentrum 0.1 km

0.1 km

Luchthaven 6 km Tortolì-Arbatax

6 km

Station 3 km

3 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

De provincie Ogliastra is misschien het minst bekend, maar niet daarom. Haar oorsprong gaat waarschijnlijk terug tot het "Neolitico" tijdperk, toen de bevolking zich voornamelijk aan de kust bevond. Door invasies van piraten werden de inwoners gedwongen zich in het binnenland van Sardinië te vestigen, waardoor de eerste nederzettingen ontstonden die vandaag de dag Ogliastra weerspiegelen met zijn veeteelt enz. De vondsten uit 2000 voor Christus, zoals "Mentir" en "Le domus de Janas", maken duidelijk dat de bewoners van dit gebied heidense riten beoefenden, enz. De "mentir" zijn grote rotsen die dateren uit het stenen tijdperk en een grootte van 15m bereiken. Een ander bewijs van heidense rituelen zijn de "Domus de Janas", begraafplaatsen in rotsen van verschillende vorm. Deze zijn over heel Sardinië te vinden, zo ook in Lotzorai waar er minstens 15 zijn. Ook hier is de omgeving passend, want het lijkt erop dat de bouwers een rustige en stille plek zochten. Op het hele grondgebied van Ogliastra zijn er ook sterke tekenen van de nuraghe tijdperken (Epoca nuragica), want er zijn er meer dan 200 in het gebied.
Van de nuraghi "Tholos" tot "Tombe die Giganti" en "Pozzi e fonti sacre". De keuze van de bouwplaats werd niet aan het toeval overgelaten, maar was een strategische positie. Het volstaat te denken aan noodzakelijke doorgangen, waterbronnen, enz. In de VII eeuw voor Christus stond Ogliastra onder de heerschappij van de Feniciërs, en in de III eeuw van de Romeinen, die betere omstandigheden creëerden voor de kustbewoners, maar niet slaagden bij de bevolking van het binnenland, omdat zij er niet in slaagden de vijandigheid jegens de inkomende bevolking te verminderen. De situatie in de Middeleeuwen is minder duidelijk, aangezien er vóór 455 regelmatig politieke veranderingen plaatsvonden in deze periode.
Volgens sommige archeologische studies was Lotzorai al in de Bronstijd bewoond en werd het vanaf de zesde eeuw bewoond door de "Punici" en vervolgens door de Romeinen. De oorspronkelijke naam stamt uit 1117, waarin de fractie "Donigala" jaren 1930, tijdens de Spaanse bezetting; Lotzorai werd opgenomen in het feodale systeem. Volgens de legende kreeg deze plaats zijn naam van de eerste inwoner, de boer genaamd Lozoranus. Uit andere vondsten blijkt dat het echte dorp "Ogliastra" het huidige Donigala was, waar de bevolking zich terugtrok om zich te beschermen tegen invallen vanuit zee. Er ontstonden nieuwe nederzettingen zoals "Cuccureddu" (het hoogste punt van het dorp). Aan de rand van Lotzorai, langs de weg naar Tortoli, zijn de overgebleven ruïnes van het middeleeuwse kasteel "Medusa" te zien. In feite kan een oplettend oog meer zien dan de resten van de militaire voorpost die de nabijgelegen haven op de heuvel beschermde.
Het kasteel is een verplichte bestemming, omdat men vanaf deze heuvel kan genieten van het uitzicht op "L'isolotto" en de kalkrijke, massieve bergen bij Bauneis. Een van de vele legenden over dit kasteel vertelt dat er een koningin woonde en stierf. Een andere archeologische site die zeker bezocht moet worden is "Domus de Janas". Dit zijn collectieve graven in steen die kunnen worden bezocht als echte woningen op een paar km van Lotzorai langs de hoofdweg Lotzorai-Talana en op 2300m van de door SardegnaHoliday aangeboden appartementen. De laatste jaren is het gebied goed onderhouden, met goed gemarkeerde paden die naar de graven leiden, en het strand is rijk aan archeologische vondsten, zoals die uit de Nuraghische periode, en het is niet ongewoon dat er vondsten uit verschillende periodes op de zeebodem verschijnen. Lotzorai heeft het voordeel dicht bij het strand te liggen, dat een van de schoonste is. Het volstaat te denken aan de baaien en grotten van Baunei, zoals Cala Sisine, Cala Luna, Cala Mariolu en Grotta del Fico (behorend tot Baunei en Dorgali), Grotta del Bue Marino. Lotzorai ligt direct aan het strand, maar niettemin mag de "Supramonte" (berg) met zijn wandelpaden naar de bovengenoemde baaien niet worden genegeerd lang, wit, dun zandstrand is een centrum van aantrekkingskracht voor talrijke toeristen. Het strand wordt gekenmerkt door het kristalheldere water en door de "levendige" zeebodem. Achter het strand bevindt zich het zeldzame dennenbos, waar u op warme dagen kunt genieten van wat frisse lucht. LOtzorai heeft een verscheidenheid aan stranden die, zelfs met een groot aantal bezoekers, niet de indruk wekken overvol te zijn. Als u toch op een rustig plekje wilt neerstrijken, kan dat zonder problemen, want u kunt gewoon uw spullen meenemen en een geschikt plekje uitzoeken, want het gaat hier niet om privé-stranden (die kunnen toebehoren aan hotels of dergelijke), maar om vrije stranden.
Tegenover het strand (tussen Arbatax en de haven van Santa Maria Navarrese) ligt L'isolotto, dat op de kaart slechts een rots in zee is, maar voor de inwoners van Lotzorai en natuurliefhebbers een paradijs is, omgeven door kristalhelder water en een fantastische zeebodem.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Golfen
Kanoën
Mountainbiken
Snowboarden
Surfen
Duiken
Volleybal
Wandelen
Waterskiën
Surfen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Mogelijkheid om linnengoed te huren: 10 euro per persoon per dag.

meer informatie:

In het Italiaans wordt deze term geassocieerd met excursies, omdat deze activiteit vooral in de bergen enz. wordt beoefend en men in nauw contact blijft met de natuur. Talloze liefhebbers komen elk jaar naar Sardinië om nieuwe paden te ontdekken of om de reeds bekende paden opnieuw te bezoeken. Trekking kan op verschillende moeilijkheidsgraden beoefend worden, maar toch, voor alle niveaus: ernst en respect voor deze ernst van deze sport, respect voor de natuur, dieren zonder het beoefenen van activiteiten die schadelijk zijn voor hen zijn enkele van de regels voor de excursionisten om zich één te voelen met de natuur. Het grondgebied van Baunei is een van de meest geschikte gebieden voor deze sport. Hier zijn vele paden die vroeger door herders werden "gebruikt" en tegenwoordig door natuurliefhebbers. Verschillende en op hun eigen manier interessante paden stellen leken en deskundigen in staat om landschappen met een onmiskenbare schoonheid te ontdekken. Dit is de wilde natuur ver van het verkeer en de chaos van de stad, waar de rust van de voorbije decennia, deze plaatsen werden gebruikt door herders en de herdershutten enz. laten zien hoe zij zich toen organiseerden en leefden, waardoor zij een duidelijke bijdrage leverden aan de bescherming van de natuur en deze in haar traditionele staat lieten. U zult dus plaatsen ontdekken waar de natuur uniek werk heeft verricht en eeuwenoude bomen, riviertjes in de rotsen, bergtoppen en rotsbogen zullen u de "geheimen" van dit landschap laten zien. Wij raden leken en kenners die het gebied niet kennen aan om mee te gaan met een gids die u op professionele wijze naar de mooiste plekjes brengt. Mis deze kans niet om Sardinië te begrijpen en te begrijpen waarom dit landschap een bijzondere rol speelt voor zijn inwoners. Bernard Grimek schreef: "In de komende decennia en eeuwen zal de mensheid niet langer de nieuwigheden van de technologie enz. bezoeken, maar de plaatsen waar Gods geschapen wezens in vrede leefden. Laat de landen die deze plaatsen hebben beschermd, gezegend en benijd worden door anderen, want zij zullen de trekpleister zijn voor talloze toeristen. De natuur is niet te vergelijken met gebouwen die in een oorlog zijn verwoest, want die kunnen weer worden opgebouwd, in tegenstelling tot de natuur."


Beschikbaarheid

Boekingskalender niet beschikbaar. Vraag direct bij de verhuurder naar beschikbare data.


1 Beoordeling

Totale beoordeling

4,8 van 5
4.8 Inrichting
4.7 Prijs / kwaliteit
4.8 Service
5.0 Ligging
4.8 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Juli 2009

Antony uit Parys

4,8
4.9 4.7 4.9 5 4.8
Toon Duits

Mooie vakantie in Sardinië

"Zeer aardige verhuurders, zeer mooie flat en omgeving!"

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden

Omgeving van de accommodatie: New and beautiful apartment


Contactpersoon

Bedrijf Annamaria
Mevr. A. Cabras

Mevr. A. Cabras

Net als u houden wij van reizen en hebben wij graag gasten in onze villa..


meer informatie

Objectnummer: 12740

Laatst bijgewerkt: 27.01.2022

Advertentie online sinds: 17 Jaren, 5 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/12740.htm


«Villa Gramà» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.8 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 1 gegeven Beoordeling.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven