Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Säby Perstorp

Småland, Korsberga, Vetlanda, Jonköping

Max.  12   gasten
150m²  Woonoppervlakte
4 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 12  gasten
150m²
4 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

14 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 5 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 8 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

14 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 5 Jaren online



Beschrijving

Säby Perstorp ligt in een sprookjesbos - het gebied, extreem heuvelachtig voor Småland, met vaak steile hellingen, kronkelende paden, hier en daar afgewisseld met oude stenen muren en altijd in de buurt van meren, is knoestig, eenzamer dan andere delen van Smaland, betoverend en eigenaardig, het doet velen denken aan Värmland - gewoonweg fantastisch!

Op ongeveer 3000 vierkante meter land groeien bosbessen, lingonbessen, aalbessen, kruisbessen, frambozen, appels en peren. In de herfst is het bos bezaaid met cantharellen en de porcini paddenstoelen die hier Carl Johann worden genoemd (naar de oude Zweedse koning die van deze paddenstoelen hield). We hebben een oude esdoorn en een enorme dennenboom.

Het huis van de buren is slechts vaag te zien vanuit de achtertuin (ongeveer 150 meter), het is het enige huis in de wijde omtrek en: het pad wordt alleen gebruikt door de buurman (als hij er is - dit is alleen zijn zomerhuis) en ons/jou ... de rust is overweldigend! Maar soms wordt hij "gestoord" door de schapen die rond het huis grazen (van Anki uit Bråten). Geloof ons: het is geweldig om schapen in de buurt te hebben. Met een voorzichtige nieuwsgierigheid komen de dieren graag tot aan het hek en laten zich aaien.

Ons Säby Perstorp is gebouwd in de late jaren 1800 en werd voor ons meestal alleen op de begane grond bewoond. We hebben de zolder liefdevol verbouwd en gerenoveerd. Kom mee op een rondleiding door het huis:

U komt Perstorp binnen via de zij-ingang met vestibule uit 1949 en staat in een vierkante hal van waaruit de badkamer met douche en toilet vertrekt.

Via de deur links kom je in de keuken-woonkamer, die voorzien is van een moderne koel-vriescombinatie (nieuw in 2018), magnetron (nieuw in 2018), waterkoker (nieuw in 2018), koffiezetapparaat, broodrooster (nieuw in 2018), kooktoestel (een houtkachel - toen we het huis overnamen wilden we die weggooien ... wat waren we dom: dit ding is briljant, je krijgt de oven gemakkelijk op 300 graden, pizza uit deze oven is zoveel beter dan uit het conventionele elektrische ding, in de overgangsperiode verwarmt de dikke witte de hele keuken, we geven hem nooit meer weg!), elektrisch fornuis met keramische kookplaat en convectie (nieuw in 2019), beide ingebouwd in een oude schoorsteen, tafel, stoelen en bank voor 8 personen en voldoende complete uitrusting van potten, pannen, borden, bestek, glazen en wat dies meer zij

Vanuit de keuken is er ook de slaapkamer beneden, uitgerust met een tweepersoonsbed (2x90x200), nachtkastjes, ladekast, oud keukenfornuis maar ook 2 elektrische kachels voor de overgangsperiode - ideaal voor oudere heren of de jonge whippersnappers die graag wat ongestoorder zijn.

Rechtdoor is de woonkamer van ongeveer 30 m². Hier staat de eettafel met 6-8 stoelen, een (slaap)bank (1-2 personen), 2 fauteuils, gedrapeerd direct voor de belangrijkste plek ... de grote, open haard. Oh ja ... we hebben ook een TV met Duits satellietprogramma en DVD-speler (2019), discreet verborgen! In onze leeshoek hebben we onder meer Glennkill en Garou, de schapenthrillers van Leonie Swan en, zoals in Herrafällan, Tomte Tummetott. Sinds mei 2022 hebben we een luchtwarmtepomp in de woonkamer.

Vanuit de woonkamer komt u in de achterste hal, met nog een deur naar de keuken en de slaapkamer beneden, en via de oude ingang links komt u in de voortuin.

Verborgen in de keuken is er onze kastrap naar de bovenverdieping. Hier vindt u onder de twee schuine daken de Tomtekammer (een bed voor 1-2 personen 100x200, een stapelbed voor een kind of tiener 80x180) aan de linkerkant en de Elchkammer (een bed voor 1-2 personen 120x200 en een stapelbed voor een kind of tiener 80x180) aan de andere kant. Daartussen ligt de barokke kamer van ongeveer 15 m² met een tweepersoonsbed (2x90x200), nachtkastjes, bank en open haard. Alle matrassen en dekbedden zijn NIEUW.

En dan is er nog de gemeenschappelijke ruimte van ongeveer 50 vierkante meter - hier staat een gloednieuwe tafelvoetbal (2019), er is een toernooi dartbord en een speeltafel met 6 stoelen.

Voor het huis staat onze schuur, achter de eerste deur vanaf het pad ligt het brandhout, ook de 6 fietsen die aan het begin van het seizoen worden onderhouden staan hier. Onze gele kano ligt vlakbij bij Skärsjön. Peddels en zwemvesten voor kinderen liggen in de schuur.

Een beetje terzijde, rechts van het huis en min of meer in het midden van de schapenweide staat het oude washuis, dat later vele jaren als kippenhok werd gebruikt. Hier vindt u onze nieuwe sauna en ontspanningsruimte (door de constructie van het gebouw is het lekker koel bij de grond, op warme dagen pauzeerden we daar graag tijdens de bouwfase).

De sauna heeft banken in 2 hoogtes en een kleine ligstoel. Voor de gezworen (harde) saunagangers is er een hoge verdieping. De Harvia 36 (kW!) kachel verwarmt de sauna tot 100 graden bij halve belasting en de bijna 70 kg stenen (oorspronkelijk afkomstig van een van de stenen muren in de schapenweide) gaan lang mee.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Sauna Sauna
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 3 km

3 km

Supermarkt 12 km

12 km

Restaurant 12 km

12 km

Bus 3 km

3 km

Luchthaven 69 km Växjö

69 km

Station 28 km Vetlanda

28 km

Snelweg-afrit 64 km Klevshult

64 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

*) Het huis is vrijwel volledig geïsoleerd gelegen (de enige buur is op ca. 200 m afstand), omgeven door bossen en weilanden, inclusief een kudde schapen in de buurt!
*) U kunt het huis alleen bereiken via een klein bospad, dat de enige toegang is tot de twee huizen.
*) Naar het dichtstbijzijnde natuurgebied
*) De volgende openbare badplaats vindt u in het dorpje Paddingetorp (Slageryd) op minder dan 10 km afstand, een kleine idyllische onofficiële badplaats op 6,5 km met de auto of ca. 4,5 km met de fiets bij het Södrasjön (Säby Nabben). Er is hier ook een klein natuurreservaat.
*) 2 supermarkten zijn in Landsbro (ca. 14 km) en in Ramkvilla (ca. 13 km), voor de echt grote boodschappen moet je naar Vetlanda (ca. 28 km)
*) U kunt naar een van de vele badplaatsen rijden, Ramkvilla, Bäckaby of Korsberga
*) U kunt een oude kopermijn bezoeken (ongeveer 45 minuten rijden)
*) De noordelijke poort van het glaskoninkrijk Småland (Målerås) ligt op ongeveer 50 minuten rijden.
*) Grönåsens Elk Park ligt 70 km naar het zuiden.
*) Nieuw in Kosta is het Safaripark ook ongeveer 70 km.
*) Kalmar, de poort naar Öland, ligt op ongeveer 130 km afstand.
*) Op Öland is er het Djurpark - geweldig voor de kleintjes, ongeveer 2 uur rijden
*) Naar de Astrid Lindgren Wereld in Vimmerby slechts ongeveer 100 km, ongeveer 1,5 uur rijden.
*) Heel ver maar echt de moeite waard is een uitstapje naar Kolmården, een safari- en themapark ten zuiden van Norrköping (3 uur rijden)
*) Nabij Nydala bij Rusken kunt u de Munkaleden bewandelen, een oud monnikenpad met meditatieplaatsen in de natuur (ongeveer 50 km)
*) Ook bij Rusken ligt Moens Gård, een prachtig natuurgebied.
*) In Ädelfors kunt u proberen genoeg goud te vinden om uw vakantiekas te vullen.
*) In het voorjaar vindt u in Kettelsås veel skipistes.
*) In Gränna (130 km) zijn er de beroemde Polkagrisar en u kunt de veerboot nemen naar Visingsö en het oude fort bezoeken)
*) Bezoek Nationaal Park Store Mosse, een moerasgebied waar u op houten planken doorheen kunt wandelen, ongeveer 65 minuten met de auto
*) Iets verderop ligt High Chaparral, ongeveer 95 km
*) U kunt winkelen in Ramkvilla bij ICA Nära, een tante-Annika winkel (14 km), Landsbro is al veel groter dan in Ramkvilla (15 km) of Vetlanda - daar vindt u alles, veel winkels, cafés etc. (34 km)
*) Er zijn veel indrukwekkende stenen kerken in de omgeving - de dichtstbijzijnde is in Bäckaby (op 5 km afstand).
*) Badplaatsen zijn te vinden in Paddingetorp (10 minuten met de auto) en Puketorp (10 minuten met de fiets) maar ook in andere plaatsen.
*) nog veel meer suggesties en altijd actuele brochures vindt u in onze gastenmap
*) is er een goed restaurant in Ramkvilla, het creatieve café in Hörnebo, echte Britse fish&chips in Korsberga, in de zomer taart in Bäckaby ... ons beste huis in termen van culinaire hoogstandjes


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zeilen
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 11:00
Borg: € 250
Aanbetaling: 20 % bij het boeken
Resterend bedrag: 8 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Prijsinformatie voor 2023:

Wij bieden ook: een linnenverhuurservice (4 handdoeken (1 sauna/badhanddoek, 2 grote gewone handdoeken, 1 theedoek), lakens, 1 set dekbedovertrekken) voor €20 per persoon per verblijf.

Met voorafgaande kennisgeving kunnen wij zorgen voor: 1 extra kano €75/week, extra fietsen €25/week/stuk.

De elektriciteit (afkomstig van zuivere waterkracht) wordt momenteel aangerekend tegen 35 cent/kWh en afgetrokken van de waarborgsom. LET OP: in de huidige situatie kunnen we geen voorspellingen doen over de elektriciteitsprijs in 2023, we willen geen geld verdienen met de verkoop van elektriciteit, maar we willen ook niet meer betalen. Er is een overeenkomstige passage in het contract.

Op aanvraag: korte vakanties (3 dagen=80%, 4 dagen=85%, 5 dagen=90% van de weekprijs), maar meestal alleen van/naar zaterdag of zonder zaterdag.

Roken in de gebouwen en het meebrengen van huisdieren van welke aard dan ook is over het algemeen niet toegestaan, aangezien wij allergiepatiënten in de familie hebben. Er wordt een huurcontract gesloten, waarin ook algemene huurvoorwaarden en huisregels zijn opgenomen

Geen verhuur aan jeugdgroepen.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Bei Stornierung bis 60 Tage vor dem Anreisetag erheben wir eine Gebühr von 20% auf den Mietpreis bis 35 Tage vor dem Anreisetag erheben wir eine Gebühr von 50% auf den Mietpreis danach erheben wir eine Gebühr von 85% auf den Mietpreis Wir werden im Stornierungsfall versuchen, das Haus noch zu vermieten - je, nach Zeitspanne bis zum Mietbeginn im Zweifel auch mit Rabatten. Gelingt das, so zahlt der stornierende Mieter nur die Differenz zur Höhe der eigenen Miete plus € 200.

meer informatie:

Er wordt jaarlijks verhuurd vanaf het begin van de paasvakantie tot het einde van de herfstvakantie - op afspraak ook tijdens de rest van het jaar.

In het hoofdseizoen is de aankomstdag altijd zaterdag. Het is echter mogelijk om korte vakanties te boeken, die dan slechts 3, 4 of 5 dagen duren en andere aankomst- en vertrekdagen toestaan.

Wij zorgen voor een WLAN router (mobiel internet van TELIA) met SIM kaart. Elk beschikbaar krediet kan worden gebruikt / verbruikt. De gast kan krediet kopen en dit gewoon op de kaart laden, wij helpen hier graag bij.

De fietsen zijn deels ouder en daarom gratis bij de prijs inbegrepen.

Voor langere huurperiodes zijn speciale voorwaarden mogelijk. Met voorafgaande kennisgeving kunnen wij zorgen voor: 2e kano €65/week, extra fietsen €15/week/stuk.

We willen dat onze gasten zich comfortabel voelen en goed kunnen uitrusten. We houden ook niet van verborgen kosten en lange eindrekeningen - dus sinds 2019 is de huurprijs inclusief:

1) de eindschoonmaak
2) brandhout voor open haard en sauna
3) onze kano

Alleen de volgende items kosten extra:

1) Wasservice
2) elektriciteit


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 25-04-2024


7 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,9 van 5
4.8 Inrichting
4.9 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
4.9 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Mei 2023

Ulrike J. uit Steinmauern

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Droomvakantie in Småland

We hebben een geweldige tijd gehad in Perstorp en hebben elk moment genoten!
Het liefdevol ingerichte huis ligt op een droomlocatie midden in de natuur - 's ochtends zie je konijnen, tijdens onze ochtendjogging kwamen we een eland tegen en de schapen begroetten ons als we terugkwamen van een uitstapje.
Het huis is volledig uitgerust met alles wat je nodig zou kunnen hebben tijdens de vakantie, er ontbreekt echt niets. En mocht er toch kleine problemen zijn, dan zijn Kolja en Cajus altijd met super snelle support beschikbaar.
We waren met een gezin van 6 personen in Perstorp. De kinderen (18, 16, 13 en 9 jaar oud) klaagden aanvankelijk over het ontbreken van wifi, maar met de verschillende aanbiedingen in en rondom het huis (spelopslag met dart en tafelvoetbal en het nabijgelegen meer) werd dat al snel van secundair belang en konden we veel tijd als gezin samen doorbrengen.
We zouden graag langer zijn gebleven en komen zeker terug!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen

Juli 2020

Horst J. uit Lingen

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Huis met droomsauna!

Geweldig, ruim huis met super faciliteiten. De natuur voor de deur. Geweldige excursiebestemmingen. En een HAMMER sauna! Dank u, het was een heerlijke week bij u, we komen terug.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen

Juni 2020

Familie F. uit dem Ruhrgebiet

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Super locatie, geweldig huis

We hadden een geweldige tijd in Perstorp. S Morgens werden we begroet door de veldhazen die rustig hun ochtendklaver aten, het getjilp van de vogels, het geritsel in de bomen - en verder niets! Het was hemels stil en daarom zo rustgevend!
Bij aankomst vonden niet alleen de kinderen het spannend om het huis te verkennen, vooral natuurlijk de verborgen trap naar de bovenverdieping met de grote speelkamer: het hele huis is zo gezellig en liefdevol ingericht dat we ook van regenachtige dagen konden genieten
Verder hebben we de bosrijke omgeving uitgebreid te voet verkend, de leisteenmijn bezocht, veel plezier gehad met de kinderen in de kopermijn en natuurlijk bij mooi weer gebaad in het nabijgelegen meer
Kolja en Cajus zijn geweldige verhuurders die altijd behulpzaam, benaderbaar en ook zeer persoonlijk zijn, zodat we konden genieten van de perfecte Zweedse vakantie (net als in 2018 in hun huis Herrafällan) en zeker terug zullen komen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen

Juli 2019

Martin uit Flensburg

4,8
4 5 5 5
Toon Duits

verlangde plek

We hebben met onze 4 kinderen een prachtige Bullerbü-vakantie hier doorgebracht, ver weg van autolawaai en drukte. In plaats daarvan werd er urenlang gebouwd en gespeeld met mos, stokken en stenen terwijl wij ontspanden in de hangmat. De inrichting is liefdevol samengesteld in de stijl van een oud Zweeds vakantiehuis. Het contact met de verhuurders was ontspannen en hartelijk. Heel graag weer!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Romantische vakantie

Juli 2019

Vroni L. uit 52396 Heimbach

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Eenzaam, rustig en schilderachtig.

We waren enthousiast over de afgelegen, rustige ligging van dit geweldige, sfeervolle oude en volledig uitgeruste Zweedse huis! We hebben de aanbevelingen in de gastenmap één voor één afgehandeld, maar verder zijn we vooral thuis gebleven en hebben we veel tijd ter plaatse doorgebracht en van de rust genoten. Een geweldig gebied waar Perstorp ligt, met een fantastisch zwemmeer om de hoek ... en 's avonds hebben de schapen ons in slaap geblaat. Bedankt dat we hier mochten zijn.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Juli 2019

Lena uit 60385

4,4
4.5 4 5 4
Toon Duits

Perfecte plek om te ontspannen

Rustige ligging midden in het bos, goede uitrusting met fietsen, open haard, vaatwasser, vuurplaats en nog veel meer... Meer op 15 minuten fietsafstand. We komen graag terug ;-)

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Romantische vakantie

Juni 2019

Gerda T. uit 49808 Lingen

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Beste recreatie in de bossen van Smaland

Mijn man en ik brachten in juni 2 fantastische weken door met onze 6-jarige tweeling in dit betoverende, ruime Zweedse huis in Småland en voelden ons zeer comfortabel. We hielden van de afgelegen locatie in de prachtige Zweedse natuur, de nabijgelegen meren om te zwemmen, het kampvuur 's avonds en de mogelijkheden om op regenachtige dagen tafelvoetbal of darts te spelen in het huis en nog veel meer. Het huis en de inrichting stralen een heerlijke charme uit. De kinderen voelden zich zo op hun gemak dat ze aan het eind niet meer naar huis wilden! Het vriendelijke contact met de verhuurders moet ook worden benadrukt. We komen graag terug!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen


Contactpersoon

Dhr. C. Mahlke

Dhr. C. Mahlke

Cajus bezit sinds 1985 een huis in Småland, waar hij jaarlijks vele weken doorbrengt en waar zijn kinderen een groot deel van hun jeugd hebben doorgebracht, en nu komen ook de kleinkinderen regelmatig. Hij heeft vele jaren ervaring in het verhuren van vakantiewoningen. Kolja bracht ook veel tijd door in Zweden met zijn ouders tijdens zijn kindervakanties en geniet nu al bijna 15 jaar samen met zijn gezin van zijn vakantie in een huis in de buurt en werkt voor een Zweeds bedrijf. We houden allebei van het land, de mensen, de prachtige natuur, de mooie rode huizen, de rust en de nabijheid van de natuur. In 2016 besloten we samen op zoek te gaan naar een huurwoning die, op basis van al onze ervaringen, zou voldoen aan onze eigen eisen voor een ontspannende vakantie in Zuid-Zweden. Vanwege diverse spamoproepen hebben wij onze telefoonnummers hier verwijderd - gebruik het contactformulier om voor het eerst contact met ons op te nemen. Hartelijk dank.


Andere accommodaties van Dhr. C. Mahlke


Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Objectnummer: 174968

Laatst bijgewerkt: 23.11.2023

Advertentie online sinds: 5 Jaren, 6 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/174968.htm


«Säby Perstorp» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.9 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 7 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 8 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven