Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Grönaberg

Småland

Max.  9   gasten
100m²  Woonoppervlakte
5 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 9  gasten
100m²
5 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

13 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 5 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 8 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

13 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 5 Jaren online



Beschrijving

Grönaberg is een oud Soldattorp, een klein maar zeer fijn huis, toen bestaande uit slechts 1-2 kamers, vandaag individueel ingericht en volledig uitgerust met veel aandacht voor detail

U komt het huis binnen via een open portiek met gezellige bankjes aan weerszijden en bereikt een kleine, uitnodigende hal die in roze is geschilderd, van waaruit links de deur naar de blauw-witte slaapkamer leidt. Deze is uitgerust met een spiegel, kledingkast en ladekast en een tweepersoonsbed dat bestaat uit 2 eenpersoonsbedden (90 cm x 200 cm). Een geweldige oude tegelkachel verwarmt het heerlijk in de overgangsseizoenen!

De deur rechts leidt naar de woonkamer. Er is hier ook een tegelkachel. Een heerlijk zachte bank en de twee schommelstoelen vormen onze gezellige zithoek. Bij het voorraam staat de speeltafel met 4 stoelen. Daarnaast is er een plank met allerlei dingen om je bezig te houden op regenachtige dagen (kinderboeken en romans in het Duits, Deens en Zweeds, diverse bordspellen, een doos Lego en ander speelgoed).

Voor geïnteresseerden is er ook een kroniek over de Zweedse emigranten (veel mensen emigreerden uit deze regio, er zijn tal van lokale geschiedenisverenigingen die zich uitgebreid met dit onderwerp bezighouden) en historische informatie over het huis en de omgeving. U vindt er onder meer het eerste deel van Vilhelm Moberg over dit onderwerp. Ook tuinliefhebbers komen hier aan hun trekken.

In de woonkamer vindt u ook ons dagbed - perfect om overdag te ontspannen of te lezen en 's nachts een gezellig eenpersoonsbed met een comfortabele matras (90 cm x 200).

Vanuit de blauw-witte slaapkamer en de woonkamer komt u in de keuken-woonkamer. Het heeft een groot raam met uitzicht op de achtertuin (de ochtendzon schijnt naar binnen voor het ontbijt) en nodigt u uit om maaltijden te delen met een geweldige oude bank en 4 stoelen. De keuken werd volledig heringericht in 2013 en is volledig uitgerust met een grote koelkast met vriesvak, een elektrisch fornuis met oven, broodrooster, koffiezetapparaat en waterkoker, evenals voldoende werkplekken om samen te koken. Potten, pannen en serviesgoed zijn in voldoende mate aanwezig.

Vanuit de keuken leidt een gang naar de badkamer. Ook dit is een paar jaar geleden volledig heringericht op een typisch charmante Zweedse manier. Er is een douche met een douchegordijn, een wastafel, een kast voor het opbergen van toiletartikelen, een toilet en een wasmachine.

Een trap met leuning leidt naar de bovenverdieping. Er is een kleine knuffel- en speelruimte met Lego vooraan. Aan de rechtermuur in de gang staat een stapelbed voor een volwassene of maximaal 2 kabouters (matras 90 x 200). Aan de voorkant hebben we een open kamer met commode en slaapzolder voor 2 (futon 160 x 200) en aan de achterkant nog een schaapkamer met kleine kachel, commode en tweepersoonsbed (origineel handgemaakt, uit de 19e eeuw) samen met nachtkastjes (2 x 90 x 200).

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Wasmachine Wasmachine
Parkeren Parkeren
Barbecue Barbecue
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 0.8 km

0.8 km

Supermarkt 14 km

14 km

Restaurant 14 km

14 km

Stadscentrum 14 km

14 km

Bus 2.5 km

2.5 km

Luchthaven 34 km Småland Airport

34 km

Station 14 km Moheda Station

14 km

Snelweg-afrit 55 km Ljungby

55 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Grönaberg ligt immers bijna "om de hoek" bij ons, dus we kunnen hier uit de naaidoos praten. Dit zijn onze hoogtepunten als het gaat om een korte of dagtocht:

*) Neem onze roeiboot en verover het meer Åbodasjön (een gedetailleerde beschrijving van de ligging vindt u in de gastenmap).
*) U kunt een van de prachtige badplaatsen bezoeken, heel dichtbij: Åboda, Sörsjön, Sjöanäs, iets verder weg maar echt leuk (en met kanoverhuur): Grunnen
*) Vlak ernaast ligt het natuurreservaat Fiolenområdet, waar het heerlijk fietsen is.
*) Bezoek een van de oude kerken in Slätthög of Harlöv.
*) Bezoek Nationaal Park Store Mosse, een moerasgebied waar u op houten planken doorheen kunt wandelen, ongeveer 45 minuten met de auto
*) De noordelijke poort van het glaskoninkrijk Småland (Målerås en Kosta) ligt op ongeveer 1 uur rijden.
*) Grönåsens Elk Park is een leuke bestemming, gelegen op ongeveer 80 km ten zuidoosten.
*) Nieuw in Kosta is het Safaripark, ook ongeveer 80 km.
*) De Astrid Lindgren Wereld in Vimmerby ligt op ongeveer 150 km afstand, ongeveer 2 uur rijden. Een leuke ervaring, weinig opwindend, soms druk.
*) Met een totale lengte van 3,3 kilometer is de zipline bij "Little Rock Lake" in het zuidoosten van Småland de langste zipline in zijn soort in Europa.
*) In het westen (duidelijk ;) ligt het westelijke stadje High Chaparral, ongeveer 1 uur rijden
*) Vanuit Ohs loopt een door stoom aangedreven smalspoor door het midden van het bos.
*) Nabij Nydala bij Rusken kunt u de Munkaleden bewandelen, een oud monnikenpad met meditatieplaatsen in de natuur.
*) Ook bij Rusken ligt Moens Gård, een prachtig natuurgebied.
*) Op de weg van Moheda naar Växjö vindt u verschillende loppis (vlooien- en antiekmarkten) - veel van de meubels in dit huis komen daar vandaan, ideaal om souvenirs uit Zweden te kopen.
*) Op weg naar Alvesta is er een zweefvliegveld en een golfbaan.
*) U kunt er niet alleen naar luisteren - in Ljungby is er het Sprookjesmuseum, in de hele regio zijn er veel plaatsen die sprookjes als thema hebben - meer informatie vindt u in de gastenmap.
*) De steden Växjö (40 km), Kalmar (150 km, toegangspoort tot Öland), Jönköping (100 km, aan de zuidkant van Vättern) zijn populair bij onze meisjes.
*) In Gränna (130 km) zijn er de beroemde Polkagrisar en u kunt de veerboot nemen naar Visingsö en het oude fort bezoeken)
*) Er zijn veel leuke boerderij cafés in de buurt, net om de hoek de "bei der Pferdefrau", een ook met hartig eten in Möcklehult (in de buurt van de Grunnen badplaats, )
*) Er ligt hier vaak sneeuw, niet zozeer in de winter als wel in het voorjaar - er zijn een paar pistes in het Hanaslöv skigebied ten zuiden van Alvesta.
*) In het noorden van Växjö is een mooi natuurgebied met een trekpont en een rondwandeling over een eiland, vlakbij het kasteel
*) U vindt nog veel meer suggesties en altijd actuele brochures in onze gastenmap


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 11:00
Borg: € 250
Aanbetaling: 20 % bij het boeken
Resterend bedrag: 8 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Met voorafgaande kennisgeving kunnen we: Kano €75/week, extra fietsen €25/week/stuk.

De elektriciteit (afkomstig van zuivere waterkracht) wordt aangerekend tegen 35 cent/kWh en afgetrokken van de waarborgsom. LET OP: in de huidige situatie kunnen wij de elektriciteitsprijs voor 2023 niet garanderen, er is een overeenkomstige passage in het huurcontract - één ding is zeker: wij willen niet verdienen aan het verbruik van onze gasten, noch willen wij het subsidiëren

Op aanvraag: korte vakanties (3 dagen=80%, 4 dagen=85%, 5 dagen=90% van de weekprijs), maar meestal alleen van/naar zaterdag of zonder zaterdag

Roken in de gebouwen en het meebrengen van huisdieren van welke aard dan ook is over het algemeen niet toegestaan, aangezien wij allergiepatiënten in de familie hebben. Er wordt een huurcontract gesloten, waarin ook algemene huurvoorwaarden en huisregels zijn opgenomen

Geen verhuur aan jeugdgroepen.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Bei Stornierung bis 60 Tage vor dem Anreisetag erheben wir eine Gebühr von 20% auf den Mietpreis bis 35 Tage vor dem Anreisetag erheben wir eine Gebühr von 50% auf den Mietpreis danach erheben wir eine Gebühr von 85% auf den Mietpreis Wir werden im Stornierungsfall versuchen, das Haus noch zu vermieten - je, nach Zeitspanne bis zum Mietbeginn im Zweifel auch mit Rabatten. Gelingt das, so zahlt der stornierende Mieter nur die Differenz zur Höhe der eigenen Miete plus € 200.

meer informatie:

Er wordt jaarlijks verhuurd vanaf het begin van de paasvakantie tot het einde van de herfstvakantie - op afspraak ook tijdens de rest van het jaar.

De aankomstdag is altijd zaterdag, maar het is mogelijk om korte vakanties te boeken die dan slechts 3, 4 of 5 dagen duren en andere aankomst- en vertrekdagen toestaan. Bewoning van het hoofdgebouw met maximaal 3 personen plus baby.

Wij zorgen voor een WLAN router (mobiel internet van TELIA) met SIM kaart. Elk beschikbaar krediet kan worden gebruikt / verbruikt. De gast kan krediet kopen en dit gewoon op de kaart laden, wij helpen hier graag bij

De fietsen zijn deels ouder en daarom gratis bij de prijs inbegrepen.

Voor langere huurperiodes zijn speciale voorwaarden mogelijk. Met voorafgaande kennisgeving kunnen wij zorgen voor: 2e kano €75/week, extra fietsen €25/week/stuk.

We willen dat onze gasten zich comfortabel voelen en goed kunnen uitrusten. Daarom zijn voortaan alle diensten inbegrepen, behalve elektriciteit.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 16-04-2024


5 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,9 van 5
4.8 Inrichting
4.8 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
4.8 Ligging
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Oktober 2019

Astrid uit Münster

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Onze herfstvakantie

We hebben twee heerlijke weken samen doorgebracht in Haus Grönaberg. De sleuteloverdracht was zeer ongecompliceerd (sleutelkluis). Er is een liefdevol ontworpen map met brochures en wandelroutes, die ons inspireerde tot vele excursies. Zo gingen we naar verschillende meren en "tilden" enkele geocachingschatten op. We hebben bewust besloten om geen wi-fi te kopen. Het was een vakantie waarin we echt konden ontspannen. Een auto is echter zeer aan te bevelen voor boodschappen, evenals voor excursies, aankomst en vertrek, want het huis ligt nogal idyllisch afgelegen! 5 sterren van ons.

Aanbevolen voor: Mindervaliden, Senioren, Gezinnen met kinderen, Romantische vakantie

Augustus 2019

Kerstin P. uit 16540 Hohen Neuendorf

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Gezellig vakantiehuis

Het huis is zeer liefdevol ingericht, heeft een dromerige tuin en ligt in een bijna schilderachtig landschap. Het is een prachtige plek - perfect om te ontspannen, gewoon de ziel te laten rusten of actief te zijn. Zowel de aanwezige fietsen als de roeiboot op het nabijgelegen meer hebben we graag gebruikt - de gastheren hebben aan alles gedacht. Het contact was erg hartelijk. Vragen werden direct beantwoord. Bedankt voor jullie geduld.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Romantische vakantie

Juli 2019

Jürgen S. uit 58332 Schwelm

4,3
4 4 5 4
Toon Duits

Bijna volledige stilte

We waren in juli 2019 voor een week in Grönaberg en hebben erg genoten van de rust. Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen door Myriam en Kolja en de overdracht verliep volledig probleemloos. We kunnen het zeker aanraden voor een rustige vakantie als je, net als wij, zonder televisie, radio en internet wilt. Er komt maximaal drie keer per dag een auto langs het huis.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden

Juli 2019

Kaia S. uit 27809 Lernwerder

5,0
5 5 5 5

Die Seele baumeln lassen ...

Wir waren für eine traumhafte Woche im Juli hier, bei tollem Wetter genossen wir endlose Stunden im Garten und machten ausgiebige Radtouren in der näheren Umgebung. All unsere mit Hilfe des tollen Infoordners angedachten Ausflüge warfen wir peu á peu über Bord und genossen einfach nur dieses schöne Fleckchen und die Ruhe.

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Single-vakantie, Romantische vakantie

Juni 2019

Sonja V. uit 30559 Hannover

5,0
5 5 5 5

Schwedenurlaub wie man ihn sich wünscht

Wir (2 Erwachsene und ein Baby) haben wunderbare 2 Wochen in Grönaberg verbracht. Das Haus liegt gut erreichbar aber trotzdem ruhig an einer kaum befahrenen Straße. Der Garten ist riesig und lädt zum verweilen, spielen und entspannen(Hängematte, Piratennest, Liegestühle) ein. Wir hatten das Glück fast jeden Tag in der Sonne vor dem Haus frühstücken zu können.
Die Einrichtung ist sehr gemütlich- wir haben uns sofort wie zu Hause gefühlt. Die Küchenausstattung top- für ein Ferienhaus wirklich überdurchschnittlich- wir haben nichts vermisst. Besonders toll fanden wir das große Bücher/Spieleangebot (In und Outdoor). Hier findet wirklich jedes Kind (vom Baby bis zum Schulkind) eine Beschäftigungsmöglichkeit.

In der Umgebung finden sich viele Seen, die alle toll zum Baden sind, nach Moheda zum einkaufen, tanken etc. fährt man ca. 25 min.

Wir kommen auf jeden Fall wieder

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Mindervaliden, Gezinnen met kinderen, Romantische vakantie


Contactpersoon

Mevr. M. Weicker

Mevr. M. Weicker

Jarenlang heb ik een vakantiehuis in Smaland gehad, waar ik met mijn gezin vele heerlijke vakanties heb doorgebracht. Om het mogelijk te maken dat vrienden en uitgebreide familie ons kunnen bezoeken, speelde al een tijdje het idee om nog een vakantiehuis in de buurt te kopen. In de zomer van 2018 hadden we geluk en vonden we het huis in Grönaberg (een paar kilometer van het onze), dat me meteen betoverde. Gezellig en liefdevol ingericht, op een heel mooie en rustige locatie en nu ook te huur voor vakantiegasten tijdens de "gezinsloze" tijden.


meer informatie

Objectnummer: 176304

Laatst bijgewerkt: 29.09.2023

Advertentie online sinds: 5 Jaren, 5 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/176304.htm


«Grönaberg» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.9 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 5 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 8 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven