Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

HochkeilLodge-Mühlbach am Hochkönig

Salzburgerland

Max.  12   gasten
190m²  Woonoppervlakte
5 Slaapkamers
4  Badkamer
Max. 12  gasten
190m²
5 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Een vakantie in Hochkeil Lodge is niet alleen een vakantie in een luxe alpine lodge. Het is een way of life, een overtuiging dat alles bij elkaar kan komen op vakantie. Ruimte in je hoofd om te genieten. Bezig zijn met wat jij wilt. Ontspannen. In luxe. In comfort. Met elkaar.

Welkom in Hochkeil Lodge gelegen op een alm tegen de bosrand net boven Mühlbach am Hochkönig op 1250 m hoogte.

Opgeleverd in deember. 2019, met zorg ontworpen en met smaak ingericht. Zodat jij kunt genieten. Quality time.

• 12 Personen
• 5 Slaapkamers
• 4 Badkamers
• Royale woonkamer met houtkachel
• Ruime open keuken
• Prive- sauna
• Ski-opslag met verwarmd skischoen rek
• Oppervlakte 190m2
• 2 Grote terrassen en balkon
• Parkeerplaats op eigen terrein voor drie auto’s waarvan één onder de carport

Unieke ligging: Op een idyllische helling van de berg Hochkeil (1720 m) met vijf nieuwe luxueuze villa’s, waarvan Hochkeil Lodge het hoogstgelegen chalet is. Aan een klein landweggetje, ligt dit vrijstaande chalet in een oase van rust, ruimte & natuur.

Ook de inrichting ademt rust en comfort uit: Natuurlijke kleuren en materialen, comfortabele en stijlvolle inrichting. Kwaliteit. Compleet.

Dankzij de ligging op het zuiden heeft het chalet een groot aantal zonne-uren met lange zonnedagen om heerlijk van te genieten op de ruime terrassen of het grote balkon. Hiervandaan prachtige uitzichten op de vallei van Mühlbach am Hochkönig en de hoge besneeuwde alpentoppen.

Adembenemend!

De Lodge

Bij het ontwerp van de Lodge was het doel om een complete ervaring te creëren: Een licht, ruim en robuust chalet, waar de Alpen bij je op schoot zitten. Duurzaamheid speelde een grote rol bij het ontwerp van het chalet. De warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en het isolerende vermogen van het huis, maken het een uiterst comfortabel en duurzaam chalet. Het chalet is gebouwd voor mensen die van kwaliteit houden en hier zuinig op zijn.

Er is ook high-speed wifi en Netflix aanwezig. Om de lodge puur en mooi te houden, zijn roken en huisdieren niet toegestaan.

De woonkamer heeft een hoog plafond en is aan alle zijden omgeven door veel glas wat het een oase van licht maakt. De glazen openslaande deuren geven toegang tot de beide terrassen en over de gehele breedte van de woonkamer kunt u de deur naar het balkon openzetten, dankzij de twee grote glazen schuifdeuren van 4 meter. Uitzicht op de bergen aan alle zijden! Voor de inrichting is gebruik gemaakt van hout en andere hoogwaardige materialen.

• Een elegante 3 meter lange eiken boomstam tafel waar u met gemak met 12 personen heerlijk kunt toeven. Dit is de centrale plek in de woonkamer met uitzicht op de Alpen. Hier kunt u uren met elkaar tafelen of gewoon lekker de krant lezen of een spelletje doen.

• Royale zitbank met gezellige loungehoek waar u om de sfeervolle houtkachel heen met elkaar kunt genieten.

Keuken

Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich de ruime open keuken. De luxe keuken is van alle gemakken en apparatuur voorzien:

• Inductie kooksysteem, extra grote oven, luxe koffiemachine (Jura), vaatwasser, koelkast en vriezer

Terrassen en balkon

Hochkeil Lodge heeft aan drie zijden terrassen en balkon, allen met zonne-ligging.

• Aan de oostzijde een ochtend terras met openslaande deuren waar u heerlijk in het ochtendzonnetje kunt genieten in een van de loungestoelen.

• Aan de zuidzijde een balkon wat rondom de gehele Lodge loopt en de beide terrassen met elkaar verbindt. Door de grote glazen schuifdeuren te openen komt de Alpenzon echt tot aan uw eettafel of tot in de zithoek!

• Aan de westzijde een groot terras met middag- en avondzon. Hier kan met gemak met 12 personen aan een grote tafel genoten worden van een goed glas wijn of diner na een actieve dag.

•Iedere slaapkamer heeft zijn eigen openslaande deuren met terras. Het chalet is robuust gebouwd, waarbij u geen geluidsoverlast zult hebben van elkaar. De slaapkamers hebben verduisterende gordijnen voor een optimale nachtrust. De bedden bevatten goede matrassen van hotelkwaliteit. Alle slaapkamers hebben de beschikking over een televisie met Netflix abonnement.

Vier slaapkamers op de begane grond en een slaapkamer op de eerste verdieping:

• Slaapkamer 1 heeft een Kingsize bed van 180 cm bij 210 cm en deur aan de zuidzijde

• Slaapkamer 2 heeft twee stapelbedden van 90 cm bij 200 cm en 90 cm bij 210 cm en deur aan de zuidzijde.

• Slaapkamer 3 heeft een Kingsize bed van 180 cm bij 210 cm en deur aan de zuidzijde.

• Slaapkamer 4 heeft een Kingsize bed van 180 cm bij 200 cm en deur aan de zuidzijde,

Deze vier slaapkamers kunnen gebruik maken van de twee riante gemeenschappelijke badkamers op de begane grond.

De vijfde slaapkamer bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een ensuite badkamer.

• Slaapkamer 5 heeft een Kingsize bed van 180 cm bij 210 cm en deur op het west-terras.




Licentie- of registratienummer: 50415-006487-2020

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Sauna Sauna
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Skilift 6.4 km

6.4 km

Supermarkt 4.5 km

4.5 km

Restaurant 0.1 km

0.1 km

Stadscentrum 4.5 km

4.5 km

Bus 0.1 km

0.1 km

Luchthaven 66 km Salzburg

66 km

Station 15 km Bischofshofen

15 km

Snelweg-afrit 16 km Bischofshofen

16 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Ligging van de Lodge

Bij sneeuwval kan het zo zijn dat u sneeuwkettingen nodig hebt om De Lodge per auto te kunnen bereiken.

Het dorp Mühlbach am Hochkönig ligt op 6 autominuten rijden van het chalet en op 10 autominuten ligt de moderne Karbachalm Bahn cabinelift met ruime (gratis) parkeermogelijkheden.

De Karbachalm Bahn brengt u in enkele minuten naar het skigebied van Hochkönig: Een volwaardig skigebied met up-to-date liften ( 33 stuks) en 120 km piste. In dit skigebied is de Königstour een zeer 2geliefde ski-dagtocht van 35 km over 6 bergtoppen heen.

Mocht u liever de auto thuislaten, dan stopt de gratis skibus op 5 loopminuten van het chalet en brengt deze u naar dezelfde Karbachalm Bahn.

Het skigebied van Hochkönig is onderdeel van het veel grotere Ski Amadé, die 5 regio’s omvat, 25 dorpen, 760 km piste en 270 liften.

Om de hoek bij het chalet, ligt op 3 autominuten het kleinschalige skigebied van Hochkeil. Een klein gebied met een paar sleepliften. Ideaal voor kinderen om de eerste stappen op de ski’s te zetten of voor een dagje sneeuwpret op de slee of voor een wandeling. Aandacht voor de allerkleinsten.

Tevens is dit in de zomer een kruispunt van wandelroutes langs en over het Hochkönig massief. Wandelpaden starten ook direct in het bos achter de lodge, een prachtig natuurgebied waar u de Hochkeilrundweg (10,5km) kunt lopen.

Mocht u graag genieten van de klassieke Oostenrijkse keuken, dan ligt op 50m loopafstand van het chalet het lokaal geliefde restaurant van gasthof Grünholz. Wandelend vanuit de eigen Lodge uit dineren, midden op een berg!

Mühlbach am Hochkönig

Het kindvriendelijke Mühlbach is een rustig, authentiek dorp op een hoogte van ongeveer 900m. Het dorp wordt doorkruist door een beek en heeft verschillende goede restaurants, een supermarkt en een bakkerij. Tevens zijn alle faciliteiten aanwezig voor de wintersport en voor de actieve zomervakantie: Skischool, skiverhuur, sportwinkels, mountainbike verhuur etc.

Ook heeft het dorp een mijnbouwmuseum in de vroegere oude kopermijn en in de zomer is het verwarmde openluchtzwembad geopend. Een groter zwembad met verschillende faciliteiten en glijbaan is gelegen op een half uurtje rijden in het dorp Maria Alm.

Het dorp Mühlbach am Hochkönig ligt op 980 km van Utrecht en is gemakkelijk bereikbaar op 45 autominuten van het vliegveld van Salzburg.

Het ligt op 15 autominuten van de regionale plaats Bischofshofen, wat ook goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Golfen
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paragliding
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Skiën
Snowboarden
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 16:00
Uitchecken: 09:45
Borg: € 750
Aanbetaling: 750 € bij het boeken
Resterend bedrag: 12 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

We kijken ernaar uit u te verwelkomen! Hier is wat praktische informatie. Minimum verblijf in het hoogseizoen is 7 nachten ( van zaterdag tot zaterdag) en gedurende de rest van het jaar 4 nachten. Uw huurprijs is inbegrepen: Beddengoed, handdoeken, onbeperkt gebruik van sauna, internet en Netflix. De huurprijs is exclusief: schoonmaakkosten 200€ en toeristenbelasting 1,55€ per dag per persoon ouder dan 14 jaar. Een borgsom van 750 euro wordt van u gevraagd. Deze wordt u als aparte rekening toegestuurd met het verzoek om bij de reservering de borg en de schoonmaakkosten als aanbetaling te betalen. De eerste 48 uur nadat u de reservering heeft gemaakt, kan de boeking 100% gratis worden geannuleerd. Om de Lodge puur en mooi te houden zijn roken en huisdieren niet toegestaan. Bij sneeuwval kan het zo zijn dat sneeuwketting nodig zijn om de Lodge per auto te bereiken.

Annuleringsvoorwaarden:

  •  Restitutie na annulering door de gast is als volgt:  Tot 10 weken voor aankomstdatum- 50% restitutie van totale huurkosten  Tot 8 weken voor aankomstdatum- 40% restitutie van totale huurkosten  Tot 6 weken voor aankomstdatum- 30% restitutie van totale huurkosten  Tot 4 weken voor aankomstdatum- 20% restitutie van totale huurkosten  Tot 2 weken voor aankomstdatum – 10% restitutie van totale huurkosten  Minder dan 2 weken voor aankomstdatum- 0% restitutie van totale huurkosten

meer informatie:

Winter

Skiën
Door de ligging het Hochkönig massief is het skigebied van Mühlbach am Hochkönig door de jaren heen een zeer sneeuwzeker skigebied gebleken. De liften zijn -afhankelijk van de sneeuwcondities- geopend van begin december tot medio april.
Een skipas voor het Hochkönig gebied is tevens de skipas voor het hele Ski Amadé gebied. Er is ook een skipas voor alleen het kleinere Hochkeil gebied (12 km piste).

Ski Amadé omvat maar liefst 760 km(!) aan pistes en bestaat uit 5 skigebieden; Hochkönig, Gasteinertal , Großarltal , Salzburger Sportwelt en Schladming-Dachstein en is hiermee het grootste skigebied van Oostenrijk. U kunt overal naartoe met uw skipas en de skibus brengt u.
Het rustige skigebied Hochkönig met uitzicht op het imposante Hochkönig massief (2941 m) heeft 120 km pistes en bestaat uit de dorpjes Mühlbach, Dienten en Maria .Moderne liften en weinig wachttijden maken het een zeer aantrekkelijk gebied. De Königstour (35 km) brengt u al skiënd van de ene kant van het gebied naar de andere kant.
De jeugdigen onder ons kunnen los gaan in de drie verschillende funparks.

Langlaufen
Geniet van maar liefst 700 km geprepareerde goed onderhouden loipes in het Ski Amadé gebied.

Toerskiën
Voor de echte cracks is er toerskiën. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos, de gids vertelt u de weg.

Sleeën/ Rodelen
Sleeën is als karten en geeft een bijzondere snelheid sensatie. Mühlbach heeft de langste rodelbaan (4,5 km) in het gebied.

Wandelen/hiken
Als u door de natuur en de uitgestrekte bossen wilt wandelen en wilt genieten van schone lucht en verse sneeuw dan is Mühlbach een ideaal gebied voor u met zijn 85 km aan geprepareerde winterwandelpaden. Sommige wandelpaden beginnen vlakbij Hochkeil Lodge

En meer
Verder kunt u bijvoorbeeld een Arrenslee-tocht maken,FAT-biken of lekker ontspannen in de verschillende Spa’s & Thermen in het gebied.

Zomer

Het Hochkönig gebied heeft in de winter maar zeker ook in de zomer heel veel mogelijkheden voor activiteiten voor jong en oud.

Wandelen
Wandelen in de zomer vanuit de Hochkeil Lodge is ronduit fantastisch en betekent op pad in een geweldige natuur met bloeiende almen en eindeloze naaldbossen. Er ligt ruim 300 km aan goed bewegwijzerde paden.
U kunt trouwens letterlijk in de achtertuin van Hochkeil Lodge met uw wandeling beginnen. Over de berg Hochkeil (1720m) loopt de Hochkeilrundweg, een panorama wandeling van 10,5 km.
Als u een langere tour wilt maken raden wij u de “Majestätische Weitwanderweg” aan, een prachtige meerdaagse rondtocht van 73 km.
Er is ook een stevige tocht (in de zomermaanden) naar het Matrashaus op meter hoogte op de top van de Hochkönig.
De skibus wordt in het zomerseizoen de gratis wandelbus (vanaf mei tot oktober) en stopt vlakbij Hochkeil Lodge.

Fietsen
Het Hochkönig gebied is een lust en tegelijk een uitdaging voor fietsers. Er zijn vele routes welke u langs geweldige plekken met grootse uitzichten voeren.
In Mühlbach zijn er verschillende fietsenzaken, waar u zowel MTBs als e-bikes kunt huren.

Zwemmen
Er zijn twee zwembaden in de buurt. Een -kleiner- verwarmd bad in Mühlbach en het Sommerstein-avonturenbad in Maria Alm.
Zwemt u liever in de een diep blauw bergmeer, ook dit is mogelijk op rijafstand in meren in de buurt.
Ook zijn er in de omgeving thermale baden en spa’s te vinden.

Mijnbouw museum in Mühlbach.
Hier is het bewijs voor de kopermijnbouw in dit gebied welke 4000 jaar teruggaat in de tijd. Maak kennis met de evolutie van de kopermijnbouw technieken.

Golf
Er zijn verschillende golfbanen in het gebied.
De twee dichtstbijzijnde 18 holes banen;
• Golf court Urslautal en Sankt Johann im Pongau.

Klimmen en klettersteigen
De Hochkönig is een enorm massief van 2,943 meter hoog en behoort tot de 7 hoogste pieken in de noordoostelijke Alpen.

Großglockner Hochalpenstraße
Dit is een fenomenale bergroute die tussen mei en oktober open is.
Hij wordt door velen graag een keer (of vaker) gereden. De route is 48 km lang.

Ijsgrot Eisriesenwelt
Deze grot is de grootste ijsgrot van de wereld en is echt iets bijzonders
Geopend tussen April en Oktober.

Hohenwerfen kasteel
Het uitgebreide wapenarsenaal en de roofvogelshow zullen zeker tot de verbeelding spreken.

Vliegen in stilte
Door de thermiek door de bergen is paragliden een ideale bezigheid in het Alpenlandschap.

Nog meer activiteiten voor de kinderen
Verschillende kinderboerderijen in Mühlbach ,ook wel Bergdorf der Tiere genoemd. Bij deze verschillende boerderijen kunnen ezels, geiten, schapen, koeien, paarden en Alpaca’s ook gevoederd worden.

Toni’s Alpen speeltuin met water- en zandspeeltoestellen: Een summum voor de kinderen

Avonturen-speeltuin Waldseilgarten Natrun met een uitdagend parcours van tokkelbanen en touwladders voor kinderen om de grenzen te verleggen.

En meer.
• Geocaching (GPS schatzoeken)
• Vissen in de beek van Mühlbach
• Raften


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 26-03-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Bedrijf Hochkeil Lodge
Bedrijf D. Hochkeil Lodge

Bedrijf D. Hochkeil Lodge

Elmer en Dominique zijn beide liefhebbers van actieve vakanties in de bergen. Elmer stond na verschillende bergklimcursussen in zijn jeugd al vroeg op Grossglockner en ook Dominique kent de sneeuw in de Alpen al van toen ze nog maar net kon lopen en op de ski’s stond. Beide werden verliefd op het Hochkönig gebied en de vallei van Mühlbach. Tijdens hun vakanties ontdekten ze dat er relatief weinig kwalitatief goede accommodatie te vinden is in de door hen geliefde Alpen. Maar waarom zou je op vakantie een stap terug moeten doen in comfort en luxe? Daarom ontwierpen zij Hochkeil Lodge. Van de allereerste schets tot en met het serviesgoed hebben zij hun filosofie doorgevoerd: Één zijn met de rustieke ligging, overweldigd worden door de schoonheid van de Alpen en tegelijkertijd genieten met je dierbaren in een luxe en sfeervolle omgeving. We heten u graag van harte welkom in Hochkeil Lodge!


meer informatie

Vakantie-ideeën: Skivakantie

Objectnummer: 231039

Laatst bijgewerkt: 26.03.2024

Advertentie online sinds: 4 Jaren, 10 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/231039.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven