Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten
Max.  6   gasten
90m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers (+1)
1  Badkamer
Max. 6  gasten
90m²
2 Slaapkamers (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

45 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 4 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

45 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 4 Jaren online



Beschrijving

Het huis, gebouwd in 1998, heeft op de begane grond een woonkamer met open keuken (incl. inbouwkeuken) met open haard, een slaapkamer, een berging, een doucheruimte en een hal met toegang tot de zolder. Op zolder is er een studiokamer met tweepersoonsbed en slaapbank en een gastentoilet. Alle ramen zijn voorzien van buitenzonwering en meestal van horren. De terrasdeur op de begane grond leidt naar het tegen wind en uitzicht beschermde terras met zonnescherm. Het ca. 600 m² grote terrein is omheind.
Het huis heeft geen centrale verwarming. De verwarming zal voornamelijk gebeuren door de open haard. Er is elektrische verwarming in de badkamers en in het woongedeelte.

Slaapplaats

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Haard Haard
Parkeren Parkeren
Kinderen welkom Kinderen welkom
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 6 km

6 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Polz is het meest zuidelijke dorp in Mecklenburg-Vorpommern. Tot 2004 was Polz een zelfstandige gemeente en sindsdien is het een stadsdeel van de stad Dömitz en behoort het dus tot het kantoor Dömitz-Malliß in het district Ludwigslust-Parchim. Polz ligt aan de rivier de Löcknitz. Klein Schmölen, een andere wijk van Dömitz, ligt in het westen en Breetz in het zuidoosten. Breetz is een stadsdeel van Lenzen (Elbe) in de deelstaat Brandenburg. Vanaf Klein Schmölen strekt een landinwaarts stuivend zandduin zich parallel aan de Löcknitz in noordelijke richting uit naar Polz. Polz wordt aan drie kanten omringd door uitgestrekte dennenbossen; alleen in het zuiden wordt het dorp begrensd door de oevers van de Löcknitz en de achterliggende weilanden.
Het vakantiehuis ligt aan de rand van Polz, een groter, goed onderhouden dorp in het biosfeerreservaat van het rivierlandschap Elbe, tussen Dömitz en Lenzen, op een rustige locatie, direct naast het bos.
De plaatselijke bebouwing wordt gekenmerkt door grotere boerderijen en woonwijken en is door de grote percelen zeer los. Maar ook kleinere vakantiehuizen, zoals die in deze woonwijk, zijn in Polz te vinden. In Dömitz en ook in Lenzen zijn er diverse winkelmogelijkheden, administratie, artsen, sportclubs.
De regio tussen de twee stadjes wordt gekenmerkt door het rivierlandschap van de Elbe, uitgestrekte dennenbossen en landbouw.
Polz heeft goede regionale en nationale verkeersverbindingen via districts- en rijkswegen en de Elbe-brug bij Dömitz.
Op de Mühlenberg, een binnenduin, staat een aarden hollandse molen uit 1887. Hij raakte in verval nadat hij niet meer in bedrijf was en werd in 1987 verbouwd tot restaurant, waarbij het molenkarakter verloren ging door de plaatsing van een uitkijkplatform in plaats van een kap met molenwieken. Na de val van de muur werd de molen gesloten. Het werd in 2000 gerenoveerd en wordt nu gebruikt als woning.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Inline skaten
Kanoën
Zwemmen
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 11:00
Aanbetaling: 25 % bij het boeken
Resterend bedrag: 2 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

extra volwassen persoon 20,- € per nacht; kinderen 6 - 16 jaar 10,- € per nacht
Alle benodigdheden (dekens, kussens, manden, handdoeken...) voor de huisdieren kunnen niet worden verstrekt en wij vragen u deze zelf mee te nemen.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Sie bekommen den Buchungsbetrag zurückerstattet, wenn Sie die Buchung mindestens 4 Tage vor dem geplanten Check-in bis 12 Uhr mittags MEZ (Mitteleuropäische Zeit) stornieren. Bei Stornierungen, die weniger als 4 Tage vor Check-in vorgenommen werden, bekommen Sie 50% des Buchungsbetrags zurückerstattet.

meer informatie:

Bestemmingen voor excursies
Duin bij Klein Schmölen
Er zijn niet veel natuurlijke verhogingen in de uiterwaarden van de Elbe, wat fietsers zou moeten bevallen. Des te interessanter is de aanblik van de binnenduinen bij Klein Schmölen bij Dömitz, die van verre te zien zijn vanaf de Elbe-oeverweg.
Aan de rand van het natuurpark Mecklenburgse Elbevallei verheft zich indrukwekkend Europa's grootste wandelduin in het binnenland. Vanaf het hoogste punt, ongeveer 42 meter boven de zeespiegel, hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het laagland van de Löcknitz in Mecklenburg, de Lenzerwische in Brandenburg en het voorland van de Elbe aan de kant van Nedersaksen. Het fascinerende duincomplex met een lengte van ruim twee kilometer werd gevormd aan het einde van de laatste ijstijd, ongeveer 12 000 jaar geleden.
Door het bijzondere klimaat en de zeer uiteenlopende bodemgesteldheid heeft zich hier een uiterst gevarieerde flora kunnen ontwikkelen, die op haar beurt een habitat vormt voor zeldzame en beschermde vogelsoorten en insecten. Het duin kan worden bewandeld via gemarkeerde paden, en informatieborden langs de weg geven informatie over de bijzondere kenmerken van de geologische formatie. Er worden ook regelmatig rondleidingen aangeboden.

Dömitz
De direct aan de rechteroever van de Elbe gelegen vesting Dömitz maakt indruk met haar vijfhoekige basisvorm, bastions, kazematgewelven en 10 meter hoge bakstenen muren. In de grootste vesting van Mecklenburg leren bezoekers niet alleen interessante feiten over de stad en haar militaire geschiedenis en over de tijd van Fritz Reuter in de gevangenis.
Dömitz is omgeven door de rivieren Elbe, Elde, Löcknitz en Rögnitz en biedt de beste omstandigheden voor motorsport of kanoën. Een zeer aantrekkelijk havencomplex met een jachthaven en een maritiem hotel, dat met zijn avontuurlijke gastronomie, havenbar en beachclub grote populariteit geniet, is het vlaggenschip van Dömitz.

Rüterberg
Aan de rand van de zogenaamde "dorpsrepubliek Rüterberg" ligt een natuurjuweel van bijzondere aard. Meer dan 80 jaar lang werd hier met de hand klei gewonnen. Eerst sporadisch sinds het begin van de 19e eeuw, maar vanaf 1889 industrieel. Toen de grens werd beveiligd, werd het gebied in 1968 gesloten. Wat overbleef was een industriële woestenij.
Woestijnkraterlandschappen, diepe kuilen en hoge hopen zonder bomen en struiken waren het resultaat van tientallen jaren kleiwinning. Terwijl steeds meer mensen het toen beperkte gebied verlieten, herwon de natuur het land. Al snel koloniseerden zwarte sprinkhaan, espen en zandberken de dorre grond en in de loop der decennia ontwikkelde zich in en rond de kleiput een dicht gemengd loofbos, dat de levensbasis werd voor een gevarieerde flora en fauna. De kleiput vulde zich geleidelijk met water, waardoor een klein meer ontstond.
Tegenwoordig loopt er een interessante rondwandeling om dit meer, die niet alleen de sporen van menselijke activiteit weergeeft, maar ook het resultaat van bijna 50 jaar natuurlijke ontwikkeling. In de afgelopen jaren heeft de "Natuurbeschermingsvereniging Elbetal" het pad omgevormd tot een natuurpad met informatieborden en stands die de geschiedenis van dit unieke landschap en zijn geologische kenmerken uitleggen. Bezoekers leren ook interessante feiten over het mijnverleden van het dorp en over de dieren en planten die hier leven. De goed bewegwijzerde rondwandeling is ongeveer 1,2 kilometer lang. Als u alle acht stations wilt bezoeken en meer wilt weten, moet u rekenen op anderhalf uur.

Lenzen (Elbe)
Lenzen (Elbe) is een stad in het district Prignitz. Het is de zetel van het Amt Lenzen-Elbtalaue, dat ook de gemeenten Cumlosen, Lanz en Lenzerwische omvat. Als een van de oudste steden van Prignitz biedt Lenzen bezienswaardigheden en plaatsen met een boeiende geschiedenis, zoals het kasteel
Rondom Lenzen lonkt een verscheidenheid aan natuurschoon, en kleine vakwerkstadjes en romantische Elbe-dorpjes nodigen uit tot wandelen en vertoeven. Het rivierlandschap van de Elbe is een internationaal belangrijk rust- en trekgebied voor talrijke vogelsoorten. Voor duizenden kraanvogels, wilde ganzen en kieviten is de brede gletsjervallei de trekroute en een belangrijk rust- en foerageergebied. In de herfst en de lente kunnen alleen al in de Elbtalaue tot wel 150 grote zwanen, meer dan kraanvogels en enkele tienduizenden toendra- en witkopganzen worden waargenomen.

Gartow
Het vakwerkstadje Gartow nodigt uit tot een wandeling in zijn idyllische omgeving aan het Gartowmeer. De 75 meter hoge Höhbeck, tegenover Lenzen, is een geologisch kenmerk en altijd een uitstapje waard. Met zijn uitkijktoren kijkt u over de Elbe naar het kasteel en de stad Lenzen tot ver in de natuur.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 22-04-2024


7 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,9 van 5
4.9 Inrichting
4.9 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
4.9 Ligging
4.8 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

December 2023

Silvia H. uit Berlin

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Oud en Nieuw in het vakantiehuis in Polz

Het huis is zeer rustig en idyllisch gelegen en heeft een omheinde tuin. Van daaruit bevindt u zich direct op het veld en direct in het bos en kunt u prachtige wandelingen maken met uw honden. We hebben eekhoorns en herten van heel dichtbij kunnen observeren.
De oven verspreidt heel snel een aangename warmte. Alle keukengerei is aanwezig en het huis is erg schoon.
De verhuurders zijn erg vriendelijk, er zat zelfs een fles champagne in de koelkast.
Als u rust en eenzaamheid zoekt, bent u daar met uw viervoeters aan het juiste adres.
We waren er voor de eerste keer maar zeker niet voor de laatste keer.
Hartelijk dank voor deze mooie dagen.

Aanbevolen voor: Vakantie met huisdier

Juli 2023

Birgit H. uit Bitterfeld-Wolfen, OT Wolfen

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Prachtige vakantiewoning op een rustige locatie

Wij en onze viervoeters brachten hier een week door in volledige rust. Voor rustzoekers gewoon ideaal. Het huis is zeer goed uitgerust, er ontbrak niets - alles was aanwezig, een volledig uitgerust huishouden. Er ontbreken zelfs geen fietsen. Omdat we veel reizen, kunnen we dit goed beoordelen. Op twee koelere avonden was de warmte van de houtkachel aangenaam. Er was ook genoeg hout aanwezig.
We maakten dagelijks fietstochten door het aangrenzende bos en de omgeving en konden veel bosdieren observeren, zelfs voor het perceel.
We kunnen het vakantiehuis alleen maar aanbevelen en komen graag terug.
Een hartelijk bedankt aan de Fam. Behnke/Houvennaghel.

Oktober 2021

Carola F. uit Leegebruch

4,9
5 4.5 5 5 5
Toon Duits

Zeer mooi vakantiehuis

Bedankt voor een ontspannen lang weekend. We hebben genoten van de rust en de natuur was geweldig en het weer werkte ook mee. De herfst toonde zich in prachtige kleuren. Het huis is zeer goed uitgerust, we hebben niets gemist.

Aanbevolen voor: Vakantie met huisdier

Juni 2021

Roswitha M. uit Limbach-Oberfrohna

4,7
5 5 5 5 3.5

Super Urlaub

Wer Ruhe und Erholung sucht, ist hier genau richtig. Die Unterkunft liegt direkt am Wald, wir konnten fast jeden Tag Rehe beobachten. Einfach Natur pur. Das Haus selbst ist sehr zweckmäßig eingerichtet, Wohnküche ist gut ausgestattet, es gibt viel Geschirr, Töpfe, Besteck und viele kleine Utensilien. Wir haben nichts vermisst, fühlten uns fast wie zuhause. Terrasse auch wunderschön gelegen.
Alles in allem einfach nur super. Ein herzliches Dankeschön an die Gastgeber.
Wir werden diesen Urlaub nicht so schnell vergessen und auf jeden Fall weiterempfehlen.

Roswitha und Jürgen mit Dackeldame "Flo" aus Chemnitz

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier

September 2020

Claudia S. uit Oldenburg

5,0
5 5 5 5 5

mitten in der Natur

Wer Entspannung abseits von Lärm und Hektik sucht, der wird hier fündig. An einem sonnigen Herbsttag auf der Terrasse ist nichts zu hören außer dem Rascheln der Blätter im Wind. Für Einkäufe und Ausflüge in größere Städte empfiehlt sich ein Auto. Ansonsten erreicht man auch mit dem Fahrrad einige schöne Orte zum Wandern und "Natur gucken".
Das Haus ist super ausgestattet, sauber und ordentlich, die Vermieter sehr freundlich und bemüht.
Unser Hund und wir haben uns hier sehr wohl gefühlt.

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Single-vakantie, Romantische vakantie

Juli 2020

Anita E. uit 64404 Bickenbach

4,9
4.5 5 5 5 5

Ferien pur

Rehe vor dem Fenster und herrliche Ruhe, Lage und Ausstattung des Hauses sind topp. Für eine größere Familie würde ich mir einen Geschirrspüler wünschen. Die Gegend hat uns sehr gut gefallen, Naturliebhaber kommen voll auf ihre Kosten, im Umkreis von 30km ist viel anzusehen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Mindervaliden, Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Mei 2020

Beate uit Berlin

4,8
5 5 5 4 5

Entspannung pur

Wer Ruhe und Entspannung sucht, ist hier genau richtig. Das Haus ist gut ausgestattet und in der Küche gibt es alles, was man braucht und noch mehr.
Der Vermieter hat alles getan, damit man sich hier wohl fühlt.

Aanbevolen voor: Vakantie met huisdier


Contactpersoon

Bedrijf Haus am Wald in Polz
Familie K. Houvenaghel/Behnke

Familie K. Houvenaghel/Behnke

meer informatie

Objectnummer: 278458

Laatst bijgewerkt: 17.04.2024

Advertentie online sinds: 4 Jaren

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/278458.htm


«Huis bij het bos in Polz» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.9 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 7 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven