Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Ferienhaus Am Bach 2-6 Per

Zuid-Harz

Max.  6   gasten
120m²  Woonoppervlakte
4 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 6  gasten
120m²
4 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

18 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 14 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

18 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 14 Jaren online



Beschrijving

Welkom in het groene hart van Duitsland, het middelgebergte Kyffhäuser, ten zuiden van de Harz in de voormalige DDR.
Het gebied wordt gekenmerkt door een gevarieerd cultuurlandschap, stralend zonnig weer en weinig neerslag.
Ons authentieke vakwerkhuis ligt in dit prachtige gebied. Het is een voormalige boerderij met een sfeervolle binnenplaats met tuin en diverse zitjes. Een kabbelend beekje met badende eenden en ganzen loopt langs het terrein en door het dorp.

Het huis is in stijl gerestaureerd, met een moderne en comfortabele inrichting. De kunstenaar Duve van Boggelen heeft de inrichting verzorgd. Unieke kunstwerken van diverse kunstenaars, zowel aan de muren als in de vorm van beelden, zorgen voor een bijzonder inspirerende sfeer in het huis.
Het woongedeelte op de begane grond bestaat uit een woonkamer, eetkamer, keuken, hal en toilet.
Bijzonder is de overdekte entree, waar u van de eerste tot de laatste straal van de zon kunt genieten.

Via de trap bereikt u de hal, de badkamer en 3 slaapkamers op de eerste verdieping. De zolder wordt niet gebruikt. In totaal is er 120 m² woonruimte. Naast de eigenlijke woonruimte zijn er verschillende bijgebouwen.
Het huis is gelegen op een perceel van ca. 300 m². Het geheel heeft een nostalgische uitstraling die je terugbrengt naar grootmoeders tijden. Authentieke elementen, zoals een oud bad voor waterspelen en de voormalige varkensstal met trog zijn bewaard gebleven. Van een schuur is een overdekt terras gemaakt met een doorgang naar de beek. Er is een klein terras voor de avondzon in de zitkuil.
De binnenplaats biedt kinderen een veilige speelplaats, families bijvoorbeeld een aangename barbecueplaats. Een groot deel van het terrein is verhard en kan eventueel ook gebruikt worden voor het parkeren van de auto.
WLAN is beschikbaar.
In combinatie met het huis "Blaue Sperling" kunnen groepen tot 15 personen (plus baby) hier een charmant vakantieverblijf vinden.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 0.3 km

0.3 km

Luchthaven 70 km Erfurt

70 km

Station 6 km Berga

6 km

Snelweg-afrit 12 km Berga

12 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Ons huis ligt in het rustige dorpje Steinthaleben in het Kyffhäuser district. De kleinere dorpen in de omgeving zijn Kelbra, Bendeleben, Rottleben en Badra.
De grotere steden binnen 15-30 minuten rijden zijn Sondershausen, Bad Frankenhausen en Stolberg.
Interessante steden als Erfurt, Weimar en Leipzig liggen binnen een straal van ongeveer 1 uur. Dresden kan worden bezocht als onderdeel van een dagtocht, hoewel het iets verder weg ligt.
Er zijn veel interessante bezienswaardigheden in de directe omgeving, variërend van de Barbarossagrot tot een residentieel kasteel of een kuuroord met Regio heeft een lange geschiedenis. Het was vaak het decor als slagveld van vorsten en keizers. Een veelheid aan burchten getuigt daar ook nu nog van. Het landschap vertoont veel gelijkenis met gebieden als de Morvan in Frankrijk. Heuvelachtig, gemengde bossen, gevarieerde vegetatie en veel oude voetpaden en wandelpaden tussen dorpen en over velden. De dorpen en steden nemen je mee terug in de tijd met hun vakwerkhuizen en smalle straatjes. Steinthaleben is een klein, overzichtelijk en authentiek dorp in het prachtige natuurpark Kyffhäuser, waar het verleden nog voelbaar is. Een plek waar talloze karrensporen en zandpaden langs boomgaarden, heuvels en beken avontuur bieden en waar je 's nachts aangename rust vindt onder een indrukwekkende sterrenhemel.

Het dorp Steinthaleben (524 inwoners) ligt aan de zuidwestelijke rand van het natuurpark Kyffhäuser. Het gehele westelijke deel van dit kleine, beboste middelgebergte behoort tot het gebied van de gemeente. Ongeveer 518 hectare ten zuiden en westen van het dorp wordt voor de landbouw gebruikt. De hoogste hoogte in het district Steinthaleben is de Kulpenberg met 473,4 m boven de zeespiegel. Ondanks het kleine verzorgingsgebied van Steinthaleben is het voorzieningsniveau goed. In het dorp bevinden zich een kleine supermarkt, twee slagers, de herberg "Grüner See" en een ijssalon met bistro. Naast zelfgemaakt ijs kunt u in de ijssalon een goede en eenvoudige maaltijd nuttigen. Op woensdag komt er een bakker naar de herberg in het dorp. De exacte tijden kunt u te weten komen in de herberg. U kunt ook brood kopen bij de supermarkt als u daar op tijd bent (tegen ). Broodjes zijn ook verkrijgbaar bij slagerij Wendorff. De vleeswaren en vleeswaren van de slager kunnen worden aanbevolen. Naast deze ondernemers, die gespecialiseerd zijn in het leven van de mensen hier, heeft het dorp ook een smid (restauratie van de oude rijdende tractoren), Friesenhof, mineralen- en edelsteenwinkel en een leverancier van drijvende statieven.


Recreatiemogelijkheden

Fietsen
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paragliding
Paardrijden
Zwemmen
Surfen
Tennis
Wandelen
Waterskiën
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Borg: € 100

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Korte termijn boekingen per nacht (tot 30 dagen voor aankomst) 75,- €

Annuleringsvoorwaarden:

  • Je krijgt de helft van het boekingsbedrag minus de annuleringskosten teruggestort, als je de boeking ten minste 7 dagen voor de geplande check-in tot 12:00 's middags MET (Midden-Europese Tijd) annuleert. Bij een annulering die korter dan 7 dagen voor de check-in aangevraagd is, krijg je niks vergoed.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 27-02-2024


5 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,6 van 5
4.6 Inrichting
4.7 Prijs / kwaliteit
4.7 Service
4.0 Ligging
4.7 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Mei 2022

Sebastian B. uit Krölpa

4,8
5 5 5 4 5
Toon Duits

Mooie korte vakantie met vrienden

We brachten een weekend door met vrienden in het vakantiehuis, een prachtige woning voor gezinnen, zeer idyllisch en rustig, blij om terug te keren.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden

Oktober 2016

Alfred uit 23689 Techau

4,5
4 5 5 4
Toon Duits

Een week in het minidorp in Thüringen

Onze week in deze prachtige boerderij was zeer ontspannend. Het huis heeft charme en karakter. U kunt verschillende wandelingen direct vanuit het huis beginnen, vele watervogels observeren (verschillende soorten eenden, ganzen en duikers, kraanvogels in het trekseizoen) bij het naburige stuwmeer. In de directe omgeving zijn er veel zeer goed voorbereide tentoonstellingen en musea voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Leuke stadjes zijn snel te bereiken met de auto. De ondersteuning ter plaatse door mevrouw Pilz was erg leuk en persoonlijk. Wij waren hier met 4 volwassenen, 1 peuter en 1 hond en iedereen heeft erg genoten. Voor kinderen een paradijs met een grote tuin en binnen met veel speelgoed. Als we weer in de buurt zijn, komen we hier weer.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden

Maart 2011

Ilonkus uit enschede

4,8
5 4.5 5 4.5 4.9
Toon Duits

geweldig!

we hebben genoten van het verblijf in jullie zeer mooie en comfortabele huis! de omgeving was erg mooi en we hielden van de wandelingen in het nationale park 3km verderop
als je van natuur en cultuur houdt, is het een zeer aan te bevelen plek en huis! bedankt voor het verblijf!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: sehr schon!

Recreatiemogelijkheden: relax und natur

Winkels: etwas weiter, plus minus 20 minuten fahren gibt es mehrere moglichkeiten einkaufen zu machen.

December 2010

namaste63 uit 46509 Xanten

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Mooie jaarwisseling 2010/2011 in het besneeuwde dorp

Na ons eerste verblijf in de zomer van 2009 hebben we nu Steinthaleben en de omgeving in de winter leren kennen.We hebben als viertal (2 stellen) genoten van de jaarwisseling. We zijn verrukt over het huis, want het is met veel liefde en veel kleine details (veel kunstwerken) gerestaureerd.We voelden ons zeer comfortabel en waren zeer tevreden over de accommodatie en de service.Het is een plek waar je je ziel kunt laten bungelen.De natuur, de afzondering, het primitieve sprak ons zeer aan.In het huis zelf ontbreekt het aan niets en voel je je zeer comfortabel!!!! Het zal niet ons laatste verblijf daar zijn geweest en we bevelen het vakantiehuis graag aan anderen aan. Een grote dank aan het Kunsthaus DAVIDU - dat wil zeggen aan de verhuurders, die ook persoonlijk voor ons klaarstonden!!!

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Das Ferienhaus liegt in einem verschlafenen idyllischen kleinen Dorf an einem Bach-eine ganz ruhige Lage.Touristen sind wir im Ort nicht begegnet.Es dient wirklich zur Erholung! Wir haben einen wunderschönen Jahreswechsel in Steinthaleben verbracht!

Recreatiemogelijkheden: Wir sind durch tiefen Schnee zur Barbarossahöhle (eine interessante Besichtigung mit guter Führung)gewandert und in Rotleben urig in einem Restaurant eingekehrt.Die Wanderung zum Kyffhäuserdenkmal war u.a. ein Naturerlebnis und ist empfehlenswert.Bad Frankenhausen mit dem schiefen Kirchturm und Erfurt haben wir mit dem Auto besucht. Im Sommer kann man sicherlich ausgiebigere Wanderungen und Fahrradtouren machen und die Natur auf andere Art und Weise genießen. Das steht nochmal auf dem Programm.

Winkels: Im Dorf selber gibt es einen Tante Emmaladen, in dem Grundnahrungsmittel zu kaufen sind (man kann dort Brötchen bestellen-sehr freundliche Bedienung).In Kelbra (mit dem Auto schnell zu erreichen)gibt es einen Pennymarkt, einen Getränkemarkt und Sondershausen und Bad Frankenhausen sind auch nicht weit entfernt.

Augustus 2010

staudermann uit essen

3,7
3.9 4 3.8 2.5 3.9

Schönes stilvolles altes Haus in sehr ruhigem Dorf

Sehr schönes altes Haus in sehr ruhigem Dorf.
Das Haus sowie der Steingarten sind wirklich toll.
Für das alte, rustikale und gediegene Abmbiente nimmt man dann auch gern die niedrigen Türhöhen und die z.T. schiefen Böden in Kauf.
Der Ort ist sehr ruhig und abgelegen, kaum Tourismus.
Zum Wandern und für schöne Stunden am und im Haus gut geeignet, wer Action und Unterhaltung sucht ist hier fehl am Platz. Wir haben uns mit unseren beiden Kindern sehr wohl gefühlt und waren jeden Tag mit dem Auto unterwqegs.

Aanbevolen voor: Cultuur en bezienswaardigheden


Contactpersoon

Bedrijf kunsthaus DAVIDU
Dhr. D. Van Boggelen

Dhr. D. Van Boggelen

Wij, Duve van Boggelen en Vincent Drost, zijn sinds augustus 2008 de trotse eigenaren van deze voormalige boerderij in deze fantastische omgeving. We waren meteen onder de indruk van de prettige sfeer die het huis en de tuin uitstralen. Bij de renovatie hebben we ervoor gezorgd dat zoveel mogelijk details in hun oorspronkelijke staat zijn gebleven. We hebben gewerkt met materiaal dat recht doet aan het huis en de bouwstijl.


meer informatie

Objectnummer: 31961

Laatst bijgewerkt: 22.03.2023

Advertentie online sinds: 14 Jaren, 6 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/31961.htm


«Ferienhaus Am Bach 2-6 Per» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.6 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 5 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven