Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Oma's vakantiehuisje

Engelskirchen

Max.  8   gasten
130m²  Woonoppervlakte
3 Slaapkamers (+1)
2  Badkamer
Max. 8  gasten
130m²
3 Slaapkamers (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
DTV-classificatie Deze accommodatie is gecontroleerd en beoordeeld volgens de sterrencriteria van de Duitse Toerismevereniging. Afhankelijk van de faciliteiten en de service, krijgt de accommodatie één tot vijf sterren.

DTV-classificatie Deze accommodatie is gecontroleerd en beoordeeld volgens de sterrencriteria van de Duitse Toerismevereniging. Afhankelijk van de faciliteiten en de service, krijgt de accommodatie één tot vijf sterren.
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Bijzonder duurzaam Deze woning voldoet aan 9 van de 12 duurzaamheidscriteria.

Gratis afzegging tot 30 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

DTV-classificatie Deze accommodatie is gecontroleerd en beoordeeld volgens de sterrencriteria van de Duitse Toerismevereniging. Afhankelijk van de faciliteiten en de service, krijgt de accommodatie één tot vijf sterren.

Beschrijving

Oma's vakantiehuis is de perfecte plek om even uit te schakelen en je ziel te laten bungelen. Alleen, met familie of vrienden, het huis biedt veel recreatiemogelijkheden zoals de sauna, de whirlpool en het zwembad met overkapping. Het is ook omgeven door een grote tuin waar u 's avonds rond het kampvuur kunt zitten, basketbal of voetbal kunt spelen, in de zon kunt liggen of in de herfst de appels van de bomen kunt eten en nog veel meer. Het huis ligt op een heuvel, waar u kunt uitkijken over het prachtige heuvelachtige Bergische landschap waarin het vakantiehuis ligt. Het Bergisches Land is een uitstekende plek om veel sportieve activiteiten te doen of om uitstapjes te maken naar bezienswaardigheden zoals grotten, kastelen en musea. Volg de weg bergopwaarts achter het huis om het aangrenzende bos te bereiken, waar u lange wandelingen en fietstochten kunt maken. Als u de weg bergafwaarts volgt richting het centrum, bereikt u alle winkels, restaurants en openbaar vervoer te voet in een paar minuten.

Naar uw accommodatie:
Omas Ferienhäuschen ligt in Bergweg 7, 51766 Engelskirchen.
Op een bewoonbare oppervlakte van 130 m² vindt u 5 kamers en een kelder, waarvan 3 slaapkamers, 1 woonkamer, 1 eetkamer + keuken en 2 badkamers met douche, waarvan 1 ook met bad.
In de kelder van het huis vindt u een wasruimte en een lounge met tafelvoetbaltafel en hometrainer. De keuken is volledig uitgerust en biedt alles wat u nodig heeft om te koken, de bedden zijn opgemaakt en elke gast krijgt een badjas, een handdoek en slippers (u kunt slippers mee naar huis nemen). In het weidegebied vindt u een tuinhuis met zitjes binnen en buiten, een barbecue, een sauna, een zwembad met overkapping (alleen zomergebruik) + een whirlpool (gebruik het hele jaar door), u vindt er ook een vuurschaal, basketbalring en 2 goals.
Licentie- of registratienummer: keine Lizenz benötigt

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Zwembad Zwembad
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 3 km

3 km

Supermarkt 0.6 km

0.6 km

Restaurant 0.5 km

0.5 km

Stadscentrum 1 km

1 km

Bus 0.6 km

0.6 km

Luchthaven 36.3 km Köln Bonn Airport

36.3 km

Station 1.3 km Engelskirchen Bahnhof

1.3 km

Snelweg-afrit 2 km Engelskirchen

2 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Op slechts 30 minuten afstand van de bruisende stad Keulen, die de grootste invloed heeft op de regio, kunt u heerlijk bijkomen van de "drukte van de grote stad". Wie daarentegen genoeg heeft van de rust van het "Bergisches", kan de 40 km met de auto via de A4 snel afleggen, hoewel bus (OVAG) en trein (RB 25) ook rechtstreeks naar het hart van de Rijnlandse metropool leiden.

Er komen steeds meer attracties bij. De meest recente spectaculaire toevoeging werd een klein jaar geleden aan het toeristische aanbod toegevoegd, toen de 35-miljoen jaar oude grot, die pas in 2019 werd ontdekt, met het "Windloch" voor het toerisme in een nieuw jasje werd gestoken. Hoewel je de grot niet direct kunt bezoeken (hij wordt momenteel ook verder onderzocht), kunnen gezinnen via het 8,4 km lange "grottenpad" veel ontdekken over de vorming en het verloop van grotten in het algemeen en in het bijzonder. In de loop van 2022 zal een "grottenbelevingscentrum" worden geopend in het loketgedeelte van de "Aggertalhöhle", dat in de directe omgeving ligt. En het is maar 3 km om er te komen!

Zoals aan het begin vermeld, vinden wandelaars en fietsers in de Bergische regio een Dorado aan verschillende paden en routes - en om elke bocht is er een nieuw, soms verstrekkend en adembenemend uitzicht. De wandel- en fietsbus brengt u na de tocht ook weer terug naar het beginpunt van uw tocht. Sommige aanbieders hebben ook mooie tochten die u per MTB - elektrisch of conventioneel - kunt ontdekken.

Maar ook de sportieve racefietsers komen in de Bergisch aan hun trekken - en bereiken misschien ook hun grenzen: Het korte en snelle, afwisselende "op en neer" is ongelooflijk veeleisend voor je uithoudingsvermogen en conditie. Dat merken zowel profs als amateurs tijdens de jaarlijkse dagtocht "Rund um Köln": In de Bergische regio wordt vaak het kaf van het koren gescheiden, en niet zelden worden ontsnappingssuccessen mogelijk gemaakt door de hoeksteen in de Bergische regio. Als je hier hard kunt rijden, kun je het overal.
Wat dat betreft: breek het wiel en de spaken!

Een heel bijzonder hoogtepunt, vooral in de zomer, zijn natuurlijk de vele stuwdammen. De Bergische regio heeft in totaal 12 stuwmeren, hoewel de bekendste, de Wiehltalsperre (Wiehl Reservoir), die alleen voor drinkwater wordt gebruikt, niet betreden of gebruikt mag worden
In Engelskirchen zelf bevindt zich ook het "Panoramabad" op de Rommersberg. Vanuit het centrum van het dorp slingert een smal en weliswaar vrij steil pad zich vanaf de Bergische Strasse (tegenover Pizzeria Side) naar boven. Natuurlijk is het gemakkelijker om met de auto te gaan, maar vooral op warme weekdagen zijn de vele parkeerplaatsen bij het panoramabad soms te weinig - het uitzicht vanaf de grote ligweide over het Aggerdal is zelfs voor gestreste Keulenaren te mooi.

Andere hoogtepunten zijn natuurlijk "Schloss Gimborn" in zijn Doornroosje-slaap, "Schloss Homburg" - en als je toch al in Nümbrecht bent - waarom zou je je blik niet over het hele Bergisches Land laten dwalen: De "Trum" en het "Wildwipfelpfad" in het "Naturerlebnispark Panarbora" in Waldbröl.

In Engelskirchen vindt u ook - natuurlijk en logisch =,o) het eerste Duitse Engels Museum in het pand van de oude spinnerij Engels in Engelskirchen. Het bedrijf Ermen und Engels, waaruit Friedrich Engels, niet minder beroemd om zijn samenwerking met Karl Marx, voortkwam, kwam in de jaren 1930 uit Barmen / Wuppertal. In de gebouwen van de oude spinnerij, waar tegenwoordig het gemeentebestuur, de brandweer, de politie en het industriemuseum van de LVR (Landschaftsverband Rheinland - Regionale Raad Rijnland) zijn gevestigd, is ook het 1e Duitse Engels Museum gevestigd in de "oude slotenmakerij" van de fabriek.


Recreatiemogelijkheden

Fietsen
Golfen
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 16:00
Uitchecken: 11:00
Aanbetaling: 50 % bij het boeken
Resterend bedrag: 2 weken voor aankomst

Annuleringsvoorwaarden:

  • Gratis annuleren tot 30 dagen voor aankomst mogelijk.
  • 100% Erstattung: Wenn Sie mindestens 30 Tage vor Check-in stornieren. 50% Erstattung: Wenn Sie mindestens 14 Tage vor Check-in stornieren. Keine Erstattung: Wenn Sie weniger als 14 Tage vor Check-in stornieren. Wir empfehlen den Abschluss einer Reiserücktrittsversicherung.

meer informatie:

Op onze website kunt u een 360° tour van het huis en de woning maken.
Rondleiding en verdere informatie over het vakantiehuis op -> omas-ferienhäuschen.de


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 27-04-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Bedrijf JR Marketing Services
Dhr. J. Remmel

Dhr. J. Remmel

Zij wonen in "oma's vakantiehuisje" - het huis van mijn ouders, dat mijn familie voor het eerst huurde in augustus 1974. Na de dood van mijn vader in 1983 kocht mijn moeder het huis en heeft sindsdien het huis, dat oorspronkelijk in 1928 werd gebouwd, samen met de tuin voortdurend gerenoveerd. De laatste grote energetische/thermische en elektrische/elektronische renovatie vond plaats van juni 2020 tot 05-2021. Oorspronkelijk had het huis "slechts" het omliggende en omheinde perceel van ongeveer 1000m2, daarna werd begin jaren 2010 het noordelijke deel met ongeveer 2700m2 toegevoegd, dat tijdens de grote renovatie in 2020 ook volledig omheind en opnieuw beplant werd. Zelf heb ik in dit huis gewoond tot ik in 1993 verhuisde - bijna 20 jaar. In die tijd is er veel technisch aan het huis veranderd, maar het meubilair is "bijna" zoals het toen was. Ik woon nu met mijn gezin in de Holledau ( = Hallertau - waar de goede hop vandaan komt) in Neder-Beieren, ben zelfstandig ondernemer en eigenaar van een evenementen- en reclamebureau. Door mijn vele zakenreizen, vooral naar het Rijn/Ruhrgebied, was ik natuurlijk ook vaak thuis "bij mijn moeder", totdat zij in februari 2020 helaas veel te vroeg overleed. Niet in de laatste plaats vanwege deze vele bezoeken aan huis en de nog steeds nauwe familie- en vriendschapscontacten met de "Bergische", hebben het huis en de tuin / de regio zelf en natuurlijk de mensen die er wonen een vaste plaats in mijn hart. Ik vertrouw dit graag aan u toe en ik zou heel blij zijn als u zich in het huis van mijn ouders net zo op uw gemak voelt als ikzelf - dat wil zeggen, meestal =,o)! Hartelijke groeten en een geweldig en ontspannen verblijf in mijn/jullie "oma's vakantiehuisje"! Mainburg in juni 2021, Joachim Remmel


meer informatie

Objectnummer: 426449

Laatst bijgewerkt: 27.04.2024

Advertentie online sinds: 1 Jaar, 2 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/426449.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Bijzonder duurzaam Deze woning voldoet aan 9 van de 12 duurzaamheidscriteria.

Gratis afzegging tot 30 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven