Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Haus

Nationaal Park Saksisch Zwitserland

Max.  8   gasten
140m²  Woonoppervlakte
3 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 8  gasten
140m²
3 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Meer informatie vindt u bij de vermelding Vakantiehuis voor 2 tot 3 personen onderaan. U komt dan op onze
privé homepage door op de link onderaan te klikken.

Plaats en ligging van de accommodatie

Naundorf is een stadsdeel van de gemeente Struppen en ligt midden in Saksisch Zwitserland. In de directe omgeving liggen de vesting Königstein, de stad Wehlen, het kuuroord Rathen en het mooie renaissancestadje Pirna. Een bijzondere bezienswaardigheid is het "Robert-Sterl-Haus". De beroemde schilder woonde en werkte hier, en wordt tegenwoordig herdacht door een kleine tentoonstelling. Er zijn 2 restaurants direct in het dorp.

Het vakantiehuis ligt centraal in het dorp aan de dorpsvijver. Het dorp is zeer rustig.
Aankomst en afstanden

Afstand tot Dresden - 25 km
Afstand tot het volgende treinstation: Wehlen en raderbootvloot - 1,5 km
Afstand tot de volgende afrit: A17 - 10 km
Sportmogelijkheden in de omgeving

Wandelen, klimmen, fietsen, mountainbiken, boottochten
Soort vakantie

Familievakantie
Cultuur & Bezienswaardigheden
Wandelen & klimmen
Vakantie met huisdier

Slaapkamer

Totaal aantal slaapkamers: 3
Badkamer en WC

Totaal aantal badkamers: 1

1 badkamer met 2 douches 2 wastafels 1 WC
Zolder 1 WC met 1 wastafel

Buiteninrichting van het huis

Barbecue
Terras
Plaats om te ravotten

Interieur van het huis

Houtkachel
Vloerverwarming/centrale verwarming

Bestaande apparaten en toebehoren

Televisie
Dvd-speler
Internet DSL 6000 W - LAN
Radio en CD-speler

Keukenapparatuur

4-pits keramische kookplaat met oven
Grote koelkast met vriesvak
Vaatwasser

Andere kenmerken

Lange termijn verhuur mogelijk
Niet-roken accommodatie
Huisdieren welkom

Verdere informatie

Minimum verblijf 3 dagen

Contactpersoon ter plaatse bij aankomst is de

Fam. Annett en Jan Schumann

Meer informatie vindt u op de homepage van ons huis.
Haus am Stein (Ga naar Google en voer Haus am Stein in)

Huurprijs en voorwaarden

minimum huurprijs vanaf 85 EUR (1 of 2 personen) voor elke extra persoon 5 EUR.
Toeristenbelasting per persoon 0,70- €.

Cottage 2 = met 1 aparte slaapkamer 2 personen en een extra bed.

Cottage 1 = met 2 aparte slaapkamers 2 tot 4 personen en een extra bed.

Vakantiehuis 3 = met 3 aparte slaapkamers 2 tot 8 personen.

Vakantiehuis 4 = met 2 aparte slaapkamers 2 tot 4 personen

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Sauna Sauna
Haard Haard
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 2 km

2 km

Supermarkt 0.5 km

0.5 km

Restaurant 0.5 km

0.5 km

Stadscentrum 0.5 km

0.5 km

Bus 0.3 km

0.3 km

Luchthaven 30 km Dresden

30 km

Station 2 km Wehlen

2 km

Snelweg-afrit 15 km Pirna

15 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Wij bieden onze gasten een ideaal uitgangspunt voor tochten, wandelingen en excursies naar Saksisch Zwitserland, de culturele metropool Dresden, Lausitz en Bohemen.

De regio biedt tal van excursiemogelijkheden. Een goed ontwikkeld en bewegwijzerd netwerk van wandelpaden door het nationale park brengt u naar de hoogtepunten en attracties van het Elbezandsteengebergte. Ontdek deze unieke zandsteenwereld en laat u betoveren door de adembenemende schoonheid van de natuur.

De Papststein ligt ongeveer vier kilometer ten zuidoosten van Struppen en ongeveer drie kilometer ten zuiden van Bad Schandau midden op een plateau. Aan de voet van de Papststein ligt het kleine dorpje Papstdorf, dat tot de gemeente Gohrisch behoort.



Op de top bevindt zich een bergherberg en een niet voor het publiek toegankelijke brandwachttoren. De Papststein werd in 1496 voor het eerst in een document vermeld als de Bogerssdorfer Stein. Al heel vroeg - rond 1830 - wekte de berg, die een geweldig uitzicht biedt, toeristische belangstelling. in 1858 werd op de top een houten paviljoen gebouwd, en in 1862 de bergherberg die nog steeds bestaat. in 1889 werd op het hoogste punt van de berg een uitkijktoren gebouwd, waarvan alleen de betonnen fundering nog bestaat. In de DDR-tijd werd op de top een onversierde brandwachttoren van geprefabriceerde betonelementen opgericht.

Het uitzicht vanaf Papststein is vrij weids en strekt zich uit over grote delen van Saksisch en Boheems Zwitserland. Naast de Gohrisch en de Zschirnsteinen zijn de verder weg gelegen bergen Decínský Snežník (Hoge Sneeuwberg), Ružovský vrch (Rozenberg), de Schrammsteine met Falkenstein en Großer Winterberg, Tanecnice (Tanzplan) en Ungerberg opvallende bergen in het gezichtsveld. In het uiterste oosten zijn de bergen van de Lausitz te zien.


De Pfaffenstein is een van de interessantste bergen van de Sächsische Schweiz en wordt vaak aangeduid als Saksisch Zwitserland in het klein.


Pfaffenstein, Barbarijnse rotsnaald rechts

Sinds Pfaffendorf bij Königstein werd ingelijfd, is het de hoogst gelegen berg van Königstein. Met een oppervlakte van 12 hectare, waarvan een deel zeer ruig is, biedt het veel interessante kenmerken. Aan de westelijke voet van de berg ligt een halfronde wal die diende ter bescherming van een nederzetting uit de Bronstijd. Aan de zuidkant staat de Barbarine, een slanke rotsnaald die aan de dalzijde bijna 43 m hoog is. Hij wordt beschouwd als het oriëntatiepunt van de Pfaffenstein en werd voor het eerst beklommen in 1905. Als gevolg van een blikseminslag en ondanks verschillende renovaties moest hij in 1975 voor het klimmen worden gesloten. Met 32 erkende klimtoppen biedt de Pfaffenstein niettemin een rijk activiteitengebied voor bergbeklimmers.



De Pfaffenstein werd relatief laat ontwikkeld voor het toerisme. een zomerherberg werd gebouwd in 1852, maar sloot weer in 1854. De herbergier had een geldvervalser onderdak geboden en verdere vervalsingen aangemoedigd. Beiden werden veroordeeld tot gevangenisstraf. Pas in 1880 werd op dezelfde plaats een nieuw restaurant geopend. In 1891 werd op de huidige plaats het eerste stevige huis (vakwerk) met het hele jaar door bediening geopend. Van 1897-1904 werd het voortdurend uitgebreid. in 1904 verving de huidige massieve uitkijktoren een houten voorganger (1894). in 1897 werd de steile klim door het "oog van de naald" aangelegd en in 1913 werd het kloofpad aangelegd, dat door kloven en over een brug voert.

De Lilienstein is de meest prominente tafelberg in Saksisch Zwitserland. Het is de enige tafelberg op de rechteroever van de Elbe en is opgenomen in het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Hij wordt vaak bezocht vanwege het prachtige uitzicht.



Keramische vondsten bewijzen dat hij al in de prehistorie werd bezocht. De eerste gedocumenteerde vermelding dateert uit 1379. Het was een klein kasteel van de Boheemse koning, waarschijnlijk een bijgebouw van de Königstein. Het kasteel ging in het begin van de 15e eeuw over in Saksisch bezit. De huidige wandelroute voert door de resten van deze burcht.

Augustus de Sterke liet in 1708 aan de zuidkant een trapsgewijs pad aanleggen om de Lilienstein te beklimmen. Op de Osthorn herdacht een vandaag helaas verdwenen obelisk deze gebeurtenis.

In het midden van de 19e eeuw werd een "vliegende herberg" gebouwd. in 1873 werd het eerste permanente gebouw opgetrokken, dat in 1895 en 1903 werd uitgebreid. in 1896 werd een houten observatietoren gebouwd. Sinds 1893 bedient een goederenkabelbaan (de eerste op een berg in Saksisch Zwitserland) de bergherberg.

In 1889, ter gelegenheid van de 800e verjaardag van de Saksische dynastie, richtte de Mountain Club for Saxon Switzerland de 16 meter hoge Wetterobelisk op. De huidige noordelijke beklimming werd in 1900 gebouwd op het traject van de vroegere kasteelbeklimming. Eind jaren 90 werd het bergrestaurant, dat aan renovatie toe was, opnieuw ingericht en dient nu als stopplaats voor wandelaars.

Gastheren en andere aanbieders van toeristische diensten rond de Lilienstein hebben zich verenigd in de vereniging "Die Liliensteiner". De Liliensteiner zorgen voor de kwaliteit van het vakantieaanbod voor gezinnen, zorgen voor de onderlinge koppeling van het aanbod en met het aanbod van de naburige toeristische centra Bad Schandau, Kurort Rathen en Königstein.


De Kleinhennersdorfer Stein ligt op een plateau, ongeveer vier kilometer ten zuidoosten van Königstein en ongeveer twee kilometer ten zuiden van Bad Schandau. Aan de voet ervan liggen de kleine dorpjes Kleinhennersdorf en Papstdorf.



Twee van de beroemdste instortgrotten van Saksisch Zwitserland, de Lichterhöhle en de Hampelhöhle, liggen aan de zuidkant. in 1461 werd de Kleinhennersdorfer Stein voor het eerst genoemd in een document als de Heynersdorfer Stein. Rond 1870 begon Friedrich Herrmann Hempel, een inwoner van Königstein, met de commerciële winning van zandsteen, dat werd gebroken en gemalen en als schuurzand werd verkocht aan herbergen en zeepfabrieken. Op 17 december 1918 kwam Hempel om het leven toen een rots instortte.

Er is geen bewegwijzerd pad naar de Kleinhennersdorfer Stein. Vanaf het zadel aan de zuidkant is het mogelijk om via een smal pad te klimmen.


Vergeleken met de omringende tafelbergen heeft de Quirl slechts een geringe hoogte, maar het grootste gesloten topgebied.

Door een kleilaag, die vermoedelijk tijdens de laatste koudeperiode is opgeblazen, konden er zelfs akkers worden aangelegd die tot het erfdeel Pfaffendorf behoorden. De ligging van deze velden is vandaag de dag nog te herkennen aan historische kiesbosgrensstenen.

De Quirl verdient bijzondere aandacht vanwege zijn grotformaties. Aan zijn NE-zijde bevindt zich de Diebshöhle (ook Diebskeller), die een van de grootste lagengrotten in Saksisch Zwitserland is. Om de ware grootte te zien, moet u naar het einde gaan. Aan de ZW-zijde zijn verschillende puin- of instortingsgrotten. De bekendste zijn de twee Sterlhöhlen, die rond 1885 dienden als schuilplaats voor een roversbende.

Vanwege de nabijheid van de vesting Königstein had de Quirl een zeker strategisch belang. De velden op de top werden in 1865 verkocht aan de staat en de Quirl werd gesloten voor bezoekers. In 1778 (Beierse Successieoorlog) en 1866 (Pruisisch-Oostenrijkse Oorlog) werd de oude weg naar het plateau onbegaanbaar gemaakt.

Aan de zuidelijke voet van de Quirl, direct aan de Promenade du Quirl, bevindt zich een stenen trog, die tegenwoordig als zoutpannen wordt beschouwd, maar in feite een onvoltooide waterbak is. De Promenade van de Bovenste Quirl, die rond de voet van de Quirl loopt, is een van de mooiste hoge bospaden in Saksisch Zwitserland.


Vakantiehuis op de Bärenstein
voor 2-8 personen met 140 m² woonoppervlak

Vrijstaande verbouwde oude boerderij liefdevol gerenoveerd met een totale woonoppervlakte van meer dan 140 m². Op de begane grond is er een grote entree met zithoek, een grote badkamer met douches en WC en een woonkamer van 55 m² met keuken, houtkachel, grote eettafel, een bar en een gezellige zithoek. Er is ook een sauna in de grote badkamer. De sauna kan ter plaatse gereserveerd worden voor € 8,00 per dag.

De gehele benedenruimte is voorzien van vloerverwarming. Op de zolder bevinden zich twee 2-persoonskamers, een 4-persoonskamer en een WC. Bij het vakantiehuis hoort een terras met barbecue en ca. 200 m² weiland. Het vakantiehuis is geschikt voor grotere gezinnen, gezinnen met vrienden en vakanties met viervoeters (die uitdrukkelijk welkom zijn!) De Malerweg loopt direct langs het huis. Verhuurder woont niet op het terrein.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Skiën
Tennis
Volleybal
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 100 € bij het boeken
Resterend bedrag: bij aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Aankomst in het hoogseizoen alleen op zaterdag en 7 nachten. Voor 3 nachten alle dagen.
Toeristenbelasting 1,- € per persoon en dag kinderen 0,60 - €
Huisdier 35,- € extra. Max 2 dieren
De vergoeding voor elektriciteit is 3,50 € per nacht
Betaling is op de dag van aankomst !

Annuleringsvoorwaarden:

De gastheer heeft geen annuleringsbeleid verstrekt.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 24-04-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Dhr. K. Kiessling

Dhr. K. Kiessling

meer informatie

Vakantie-ideeën: Vakantie aan een meer

Objectnummer: 43073

Laatst bijgewerkt: 21.04.2024

Advertentie online sinds: 12 Jaren, 10 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/43073.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven