Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten
Max.  4   gasten
120m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 4  gasten
120m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 90 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Beschrijving

Je vakantiehuis is bijna 200 jaar oud en we hebben geprobeerd de sfeer zoveel mogelijk te behouden, niet in de laatste plaats door de antieke inrichting van de woon- en slaapkamers.
Via de voordeur kom je in de keuken en woonkamer met natuurstenen muren, een grote keukenhaard en een kleine open haard, waar je regionale en mediterrane producten kunt eten - er zijn ook kookboeken voor - van wijn genieten en ontspannen. Natuurlijk is er ook een keramische kookplaat en elektrische oven en alles wat je nodig hebt om een goede maaltijd te bereiden. De koelkast, wasmachine en vaatwasser staan in een kleine achterkamer om de huiselijkheid niet te verstoren. Er zijn ook kaarten en informatie over het dorp en de omgeving, voor excursies en wandelingen door de Corbières - en zelfs vakantie lectuur met betrekking tot de regio!
De oude terracotta trap leidt je naar de eerste verdieping, naar de badkamer met een oud gietijzeren bad, antieke wastafel en douchecabine en wc, een slaapkamer met een queensize bed en een aparte wc, en de 'kinderkamer' met twee eenpersoonsbedden, een ijzeren in een alkoof met een gordijn en een houten bed.
Dan ga je verder naar boven en door naar de zomerkeuken met kookplaten en een kleine koelkast voor de verfrissende rosé waarvan je kunt genieten op het dakterras, dat groen en bloemrijk is met veel planten, bijvoorbeeld met gebarbecued eten op de houtskoolgrill. Hier ben je helemaal voor jezelf, hoewel je midden in het dorp op de ligstoelen kunt zonnebaden of dineren onder de meestal indrukwekkende sterrenhemel en je volgende excursieplannen kunt maken. En voor het ontbijt vind je croissants, stokbrood en meer op ongeveer 50 passen afstand bij onze bakker op het dorpsplein.

En als je je, tegen de verwachting in, verveelt of iets niet kunt vinden wat je zoekt: ik woon op slechts ongeveer 200 m van je huis en help je graag met tips en informatie die je niet in het huis hebt gevonden - en natuurlijk als je een ongelukje overkomt.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Barbecue Barbecue
Kinderen welkom Kinderen welkom
niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Plaats en de locatie van de accommodatie

La Placette is een oud stenen huis in een smal steegje op een plek met een boom, midden in Bizanet, een typisch Frans wijndorp in de Corbières. Het dorp is omringd door wijngaarden en dus hebben wijnliefhebbers veel te proeven, bij de coöperatie en bij zelf persende wijnboeren, natuurlijk ook in de naburige of verder gelegen dorpen!
Naast de bakker op het dorpsplein is er een restaurant iets boven het plein, onderweg een klein café voor een verfrissende pastis en een paar stappen verder een pizzeria en een kleine supermarkt voor fruit, groenten en alle overlevingsbenodigdheden!
Er zijn ook pijnbomen en olijfbomen in en rond Bizanet, en daarmee prachtige kleine wandelingen die direct voor de deur beginnen - en vele andere iets verder weg, zoals bij de abdij van Fontfroide (4 km). De abdij kan natuurlijk worden bezocht, wat ook een aanrader is. Maar daarachter zijn er mooie wandelmogelijkheden, ook naar het kruis erboven met een prachtig uitzicht over het terrein en ver in de omgeving. En je kunt ook heel goed eten in de abdij!
Vele mooie weggetjes leiden je door de Corbières, door lieflijke oude dorpjes, naar de adembenemend gelegen Katharen kastelen, zoals Quéribus en Peyrepertuse in het bijzonder, over heuveltoppen en door kloven - voor alle eisen, smaken, dromen en afhankelijk van je conditie vind je hier het juiste. En op verschillende plaatsen kun je je na een wandeling verfrissen op mooie plekjes in de riviertjes, bijvoorbeeld aan de voet van Peyrepertuse. Een bijzonder mooie van deze weggetjes leidt 17 km van ons naar Fontjoncouse, waar je kunt wandelen of ook bijzonder kunt eten in een van de beste restaurants van Frankrijk (3 Michelinsterren!).
La Placette is dus een goed startpunt in de Corbières, maar ook de middeleeuwse stad Carcassonne is gemakkelijk te bereiken - bijvoorbeeld via een leuk weggetje dat ik je kan beschrijven.
En onderweg is er het middeleeuwse stadje Lagrasse, dat zeker de moeite waard is, met een Romeinse brug waarover je de abdij kunt bereiken, die ook interessant is, ook met leuke zwemmogelijkheden in de rivier.
En er zijn nog veel meer juweeltjes verborgen in de bergen, zoals Villerouge Termenès (met een heel mooi, goed gerestaureerd kasteel, waar ook een restaurant is gevestigd waar je gerechten uit de XIII-XIV eeuw kunt proeven in een authentieke sfeer).
En langs het Canal du Midi kun je een ontspannende vlakke wandeling maken langs de voormalige jaagpaden, onder eeuwenoude pijnbomen, en...

Wie geïnteresseerd is in de Romeinse provinciale geschiedenis vindt fresco's en mozaïeken die zelden bewaard zijn gebleven in de provincie, evenals vele gevonden voorwerpen, in het museum "NARBO VIA" in Narbonne. En op het plein voor het aartsbisschoppelijk paleis kun je zelfs over een stuk van de VIA DOMITIA lopen! De kathedraal ernaast is ook een bezoek waard, evenals enkele andere middeleeuwse kerken en gebouwen - en de stad zelf! Voor rust en verfrissing zijn er natuurlijk cafés en restaurants in Narbonne, waaronder een met 2 Michelinsterren bekroond restaurant.

En last but not least, de zee is niet te ver weg om je erin te ontspannen en te verfrissen en op de lange en brede zandstranden - maar zonder voortdurend te worden blootgesteld aan de drukte van het strand en de talloze muggen die er tegen de avond zijn...


Recreatiemogelijkheden

Fietsen
Paardrijden
Zwemmen
Surfen
Duiken
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 18:00
Uitchecken: 09:00
Borg: € 400
Aanbetaling: 30 % bij het boeken
Resterend bedrag: 4 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Als je beddengoed huurt, zijn handdoeken en theedoeken inbegrepen.
Aankomst- en vertrektijden kunnen natuurlijk flexibeler zijn als er niemand direct voor of achter je is, dus zeker in het laagseizoen, dan ook de aankomst- en vertrekdagen.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Gratis annuleren tot 90 dagen voor aankomst mogelijk.
  • Bei Stornierung zwischen 90 und 60 Tagen vor Anreisedatum erhebe ich 10% Stornierungsgebühr, zwischen 60 und 30 Tagen 30% und danach 100% des Mietpreises -aber abzüglich von Zeiten des gemieteten Zeitraumes, der wieder vermietet wurde: Sie zahlen Stornierungsgebühren also nur für die Tage Ihres Mietzeitraumes, in denen das Haus tatsächlich unvermietet bleibt.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 18-03-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Dhr. J. Arndt

Dhr. J. Arndt

meer informatie

Objectnummer: 445342

Laatst bijgewerkt: 25.09.2023

Advertentie online sinds: 9 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/445342.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 90 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven