Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Bij de Wilde Man

Dresden, Saksisch Zwitserland, Meissen, Moritzburg

Max.  4   gasten
50m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 4  gasten
50m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

69 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 10 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

69 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 10 Jaren online



Beschrijving

De flat
De vakantiewoning is ca. 50 m² groot, bevindt zich in de kelder van het huis en heeft een aparte ingang. Het heeft een keuken, een woonkamer, een slaapkamer en een badkamer met douche/wc. De flat ligt aan de zuidkant van het huis, desondanks is het er 's zomers aangenaam koel. Het kleine terras direct ervoor is overdekt met een balkon, u kunt genieten van het uitzicht op de rotstuin, de mooie voortuin met fontein, weide, schommel en grote bomen.
De keuken is uitgerust met een eethoek voor 4 personen (+ kinderstoelen indien nodig), en de woonkamer is nog comfortabeler met fauteuils en een bank, die ook kan worden gebruikt als slaapbank voor 2 personen. Televisie en een kleine selectie boeken dragen bij tot de ontspanning. Hier vindt u ook een aparte werkplek voor uw laptop met directe internetverbinding.
De lichte slaapkamer is uitgerust met een tweepersoonsbed, u vindt voldoende opbergruimte in de kledingkast en de ladekast. De badkamer is uitgerust met een douche, WC en wastafel en is toegankelijk vanuit de slaapkamer.
De bijzondere sfeer van dit kleine appartement wordt gecreëerd door de interactie van de materialen en kleuren die in het kamerontwerp en de inrichting zijn gebruikt. Veel hout (waar mogelijk zorgvuldig opgeknapte originele deuren en kasten), ademende muurverf, doordachte vormgeving en originele kunstwerken dragen allemaal bij.

Slaapplaats

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Kinderbed Kinderbed
Parkeren Parkeren
Kinderen welkom Kinderen welkom
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 0.2 km

0.2 km

Bus 0.3 km

0.3 km

Luchthaven 7 km Dresden Klotzsche

7 km

Station 5 km Dresden Neustadt

5 km

Snelweg-afrit 1 km Dresden Wilder Mann

1 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Ongeveer 300 m na de snelwegafrit Wilder Mann richting centrum, aan de voet van de voormalige wijngaarden van Wilder Mann, gaat de Schützenhofstr. naar rechts. (Overigens bevinden de eindhalte van tramlijn 3 en de busverbinding zich op dit kruispunt). Na nog eens 200 m op de Schützenhofstr. heeft u uw bestemming al bereikt. In het midden van de grote tuin van het heuvelachtige landgoed ligt het gerenoveerde, onder monumentenzorg vallende Gründerzeit-huis. Hier, aan de rand van de stad, midden in de groene wijk Trachau / Wilder Mann, heb je niet het gevoel dat je in de grote stad bent, hoewel je met treinlijn 3 in een paar minuten in het centrum bent of in Moritzburg, op het vliegveld, het academisch ziekenhuis of in het Elbepark met 4 verschillende buslijnen. Met de S-Bahn bent u in een half uur in Saksisch Zwitserland of Meißen. De luchthaven Dresden-Klotzsche ligt op 10 minuten rijden. Goed verbonden en een ideaal vertrekpunt voor uw vakantie! Zelfs als u voor zaken naar Dresden reist, kunt u alle bestemmingen snel en gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.
Aangezien de Dresdener Heide boven het landgoed begint, kunt u prachtige wandelingen of trektochten maken in de richting van Moritzburg of Radebeul (tot aan de wijngaarden) zonder erheen te hoeven rijden. Het doel van een korte wandeling kan dan het boven de wijngaarden gelegen restaurant Spitzhaus zijn, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het hele Elbedal.
In de directe omgeving zijn er verschillende supermarkten, een natuurvoedingswinkel, dokter en apotheek, bakker, kapper, enz. Wij geven u aanbevelingen voor diverse restaurants. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het uitgebreide culturele aanbod van Dresden! Stad en omgeving
Dresden combineert een eersteklas, zeer breed scala aan culturele en artistieke activiteiten met een ongelooflijk divers, prachtig omliggend landschap. Gezien vanaf de hellingen van Radebeul of Loschwitz of de Elbe kastelen, lijkt de stad zacht en rustig genesteld in het brede Elbe dal met zijn beroemde, gelukkig nog onbebouwde Elbe weiden. Het silhouet van de stad wordt gedomineerd door de Frauenkirche, de stadhuistoren, de Hofkirche en de Kreuzkirche. Interessante voorbeelden van moderne architectuur zijn het Militair Historisch Museum (Libeskind) of de synagoge. Het Semper Opera House en de State Art Collections inclusief de Green Vault, talrijke galeries (ook in de Nieuwe Stad!), maar ook bioscopen en theaters, het Duitse Hygiëne Museum en de Dresden Zwinger nodigen uit.
In de zogenaamde "scenewijk" Neustadt heerst een heel andere sfeer. Natuurlijk is Neustadt door de herontwikkeling sterk veranderd, maar wat gebleven is, is de sfeer van een wijk met een bijzonder eigen karakter. De beste manier om je hier te verplaatsen is te voet, om te slenteren door smalle straatjes, binnenplaatsen met talloze kleine pubs, winkels, galeries met hedendaagse kunst, clubs met live muziek, om je te verdiepen in een van de kleine boekwinkels of om je te vergapen aan prachtig gerestaureerde trappen en om 's avonds een film te zien in de Schauburg.
Het Elbe-fietspad lokt natuurlijk voetgangers, fietsers en inline-skaters, maar in de zomer zijn er ook kleine ijssalons, talloze fietscafés, een echt strand inclusief bars en het hoogtepunt: filmavonden aan de oever van de Elbe direct in het centrum tegen de achtergrond van het Brühlterras. Actieve vakantiegangers kunnen ook geïnteresseerd zijn in fietsen langs de Elbe naar Saksisch Zwitserland of Meissen. De Sächsische Schweiz is een paradijs voor wandelaars en klimmers van alle moeilijkheidsgraden, en het is ook mogelijk om gemakkelijke wandelingen te maken langs de pas geopende "Malerweg". Hier kunt u wandelen naar plaatsen die beroemd zijn geworden door romantische schilders als Carus (naar wie het academisch ziekenhuis is genoemd) en Ludwig Richter.
De tocht met de historische raderboten voert ook langs de Elbe kastelen via kasteel Pillnitz naar Königstein, Wehlen of Bad Schandau in Saksisch Zwitserland.
In 10 minuten met de auto (of met de bus) bereikt u Moritzburg met het jachtslot van Augustus de Sterke, huis Käthe Kollwitz, fazantenburcht of wildpark en een prachtig merenlandschap, waar u overigens ook kunt zwemmen.
Kasteel Stolpen of Hohnstein, kasteel Weesenstein, de Albrechtsburg in Meissen - er zijn er te veel om hier op te noemen. Op een uur rijden ten zuiden van Dresden bent u al in het hart van het Ertsgebergte, de bakermat van de kersttraditie. Kastelen zoals Frauenstein, de houtsnijwerkplaatsen van Seifen, tentoonstellingsmijnen zijn interessant, maar wintersport ook! U kunt snel de pistes van Altenberg of Tsjechië bereiken.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Inline skaten
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Duiken
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 16:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 10 % bij het boeken
Resterend bedrag: 2 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Minimum verblijf 2 dagen, kinderen tot 3 jaar gratis,
vanaf 7 dagen 10% korting op de huurprijs
Attentie! Handdoeken + beddengoed kunnen worden verstrekt voor € 10,- per persoon of zelf worden meegebracht
Nieuw vanaf 2019: Verblijfsbelasting van de stad Dresden 6% van de huurprijs /nacht per persoon

Annuleringsvoorwaarden:

De gastheer heeft geen annuleringsbeleid verstrekt.

meer informatie:

te huur:
Verhuurder spreekt Duits/Engels.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 11-01-2024


6 Beoordelingen

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

September 2020

Kristin S. uit 83679 Sachsenkam

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Zeer aanbevolen!

Het smaakvolle en gezellige ingerichte appartement bevindt zich in een zeer mooie, rustige wijk van Dresden. Het contact met de verhuurder was vriendelijk en informatief. We vonden het ook erg leuk dat de tram naar het historische centrum, maar ook naar het treinstation, op slechts een paar minuten loopafstand te bereiken is. Een gezinsticket kost in Dresden slechts 10 €. We waren enthousiast over de prachtige stad en de prachtige excursiemogelijkheden, bijvoorbeeld naar Loschwitz.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie

Maart 2016

M. J. uit Halle

5,0
5 5 5 5

voll zufrieden

Wir haben die Tage sehr genossen in Dresden. Diese Unterkunft kann ich nur weiterempfehlen. Sehr gemütlich, ruhig und uns hat es an nichts gefehlt. Ein Lob an unsere Gastgeber.
Wir kommen gern wieder.

Aanbevolen voor: Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

April 2015

L. uit Dresden Wilder Mann

5,0
5 5 5 5

Stilvoll eingerichtete Ferienwohnung

Wir wurden von Herrn Grimmer sehr freundlich empfangen und haben den Aufenthalt in seiner Ferienwohnung genossen. Die Wohnung ist schön eingerichtet und gut ausgestattet. Herr Grimmer hat uns sogar ein Reisebett und eine Kinderstuhl für unseren einjährigen Sohn zur Verfügung gestellt. Wir haben ohne Probleme immer einen Parkplatz vor der Tür gefunden, ansonsten kommt man mit der Straßenbahnlinie 3 auch direkt in die Dresdner Altstadt. Bei gutem Wetter ist es bestimmt auch schön auf der Wiese im Vorgarten zu sitzen, nur leider hatte uns das Wetter einen Strich durch die Rechnung gemacht.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden

Juni 2014

Yvonne uit Spenge

5,0
5 5 5 5 5

Kurzurlaub in Dresden

Super Wohnung, super Ausstattung, gute, ruhige Lage mit Verkehrsanbindung und Läden um die Ecke. Nette Vermieter, die freundlich und hilfsbereit aber nicht aufdringlich sind.

Aanbevolen voor: Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Gepflegte, ruhige Wohngegend

Recreatiemogelijkheden: Altstadt, Neustadt und andere Sehenswürdigkeiten sind mit öffentlichen Verkehrmitteln zu erreichen. Die A4 ist nicht weit, so das man auch schnell im Elbsandsteingebirge oder in Tschechien ist.

Winkels: Alles was man braucht ist fußläufig zu erreichen: Bäcker, Fleischer, Supermarkt etc.

Mei 2014

veronika uit Berlin

5,0
5 5 5 5 5

Danke

Sehr schön

Aanbevolen voor: Cultuur en bezienswaardigheden

Omgeving van de accommodatie: schön

Recreatiemogelijkheden: kultur

Winkels: Aldi

April 2014

Chrischan37 uit Brandis

5,0
5 5 5 5 5

Ein kleiner Traum am Rande einer schönen Stadt

Wir habend die Ferienwohnung mit unseren beiden Kindern für ein paar ruhige Tage in Dresden genutzt und nur schöne Erinnerungen daran... (Nur die Zeit war viel zu schnell vorbei!)

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Wunderschön gelegen, gut erreichbar (unweit der Autobahn aber ohne Lärm), die Straßenbahnhaltestelle in der Nähe...was will man mehr?!

Recreatiemogelijkheden: Alles was Dresden und Umgebung zu bieten hat...und bis Meißen und Bautzen ist es auch nicht weit!

Winkels: Zwei Bäcker und ein Supermarkt in Laufdistanz (mehr haben wir nicht gebraucht)...

Antwoord van Dhr. G. Grimmer:

.... es hat etwas gedauert, bis ich die Option der Rückantwort registriert habe: herzlichen Dank für den Eintrag!
A. Voigt


Contactpersoon

Dhr. G. Grimmer

Dhr. G. Grimmer

meer informatie

Vakantie-ideeën: Stedenreizen

Objectnummer: 61094

Laatst bijgewerkt: 11.03.2024

Advertentie online sinds: 10 Jaren, 2 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/61094.htm


«Bij de Wilde Man» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 6 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven