Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Vila Strážan

Poprad

Max.  14   gasten
0m²  Woonoppervlakte
4 Slaapkamers (+4)
3  Badkamer
Max. 14  gasten
0m²
4 Slaapkamers (+4)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Stražan Villa is gelegen in een aantrekkelijk en rustig deel van Poprad -Stráže pod Tatrami. In de buurt van 1 km is er het bekende waterparadijs Aqua City met thermaal water 60 ° C (open en overdekt zwembad met volledige service), Tatra Museum en stadsbehoud Zippser zaterdag met bewaard gebleven Renaissance huizen en de kerk met het handgeglazuurde altaar van Meester Pavol van Levoča en vele andere attracties.





Wij bieden accommodatie in tweepersoons suites met keuken en badkamer en tweepersoons kamers met extra bed in verschillende standaarden. Als u geïnteresseerd bent, kunnen we ontbijtbuffet, lunch en diner regelen.



De kamers zijn uitgerust in hotel standaard met TV / SAT / Wi-Fi. Flats met keuken en aparte badkamer - douche, wastafel en toilet. Tweepersoonskamers met een of twee bedden hebben de badkamer op de gang.

In Villa Stražan kunt u genieten van goede Slowaakse wijnen in onze eigen kleine wijnkelder "Clement" en afhankelijk van de interesses met een korte sommeliers presentatie en voorbeeldig management.



Ontspan in onze droge populieren Finse sauna of verfris uzelf met een drankje van het barmenu op het tuinterras met eigen barbecueplaats.









Als u geïnteresseerd bent, kunnen we samen met een professionele gids een bergbeklimming van verschillende toppen van de Hoge en Lage Tatra organiseren of we kunnen rafting rivieren in het gebied organiseren ook met een professionele instructeur.



Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op!

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren welkom Huisdieren welkom
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Sauna Sauna
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Skilift 20 km

20 km

Supermarkt 0.2 km

0.2 km

Restaurant 1.1 km

1.1 km

Bus 0.25 km

0.25 km

Luchthaven 10 km Poprad-Tatry

10 km

Station 3 km Poprad-Tatry

3 km

Snelweg-afrit 3 km Poprad Východ

3 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

In het centrum van het district Stráže ontstond, zoals de naam al doet vermoeden, een bewakingsgemeenschap ter bescherming van de Hongaarse grenzen. De oudste schriftelijke vermelding dateert van 1276. De geschiedenis en de economie waren nauw verbonden met die van de buren - Spišská Sobota, Veľká en Matejovce. De stad had een agrarisch karakter. De ambachtslieden werkten hier alleen voor de behoeften van de plaatselijke bevolking. Het interessante is dat in Stráže rijkdom niet werd geërfd, maar ook binnen de familie werd verkocht. Rond het jaar 1758 werd een molen gebouwd aan de rivier de Popper. In datzelfde jaar woonden er 80 burgers, 21 pachters, 73 boerenknechten en 220 kinderen in Stráže. De nieuwe molen werd gebouwd in 1848. In 1927 werd de molen gewonnen door Jozef Girgaš, die de laatste molenaar was tot de nationalisatie in 1949. In 1940 woonden er 778 inwoners in Stráže, in 1944 - 1945 verlieten ongeveer 300 Duitsers het dorp. In 1952 werd hier een landbouwproductiecoöperatie opgericht.

De inwoners van Stráže behielden hun tradities en leidden een rijk geestelijk leven. In de oorspronkelijke gotische kerk van St. Jan Krstiteľ uit de 14e eeuw werd in 1927 een klooster van de orde der Redemptoristen gebouwd. Het stadsplein wordt gesierd door het prachtige standbeeld van Immaculata (1724 - 1730), dat in 2005 werd gereconstrueerd. Als een van de eersten in Spiš begonnen hier rond 1527 de ideeën van de Reformatie door te sijpelen. In 1784 werd de bakstenen Evangelisch Classicistische kerk gebouwd. Op het stadsplein staat het gebouw van het stadhuis, dat in 1996 werd gereconstrueerd.

Stráže staat in de omgeving bekend om zijn rijke culturele en sociale leven. Het theatergezelschap Ozvena is zeer succesvol. De eerste theaterscènes werden door de theateracteurs met Pasen in 1896 in het Duits opgevoerd. Een van de grondleggers van het Slowaakse theater was Julius Maličký (1901 - 1978). Hij was kleermaker van opleiding, maar was gefascineerd door theater. De eerste voorstelling was "De stenen weg" in 1919. Vanaf die tijd ontwikkelde zich in Stráže een traditie, volgens welke met Kerstmis en Pasen altijd theatervoorstellingen werden gehouden. In 1920 werd Julius Maličký lid van het vrijwillige brandweerkorps en in de jaren 1930 - 1945 werd hij tot leider ervan gekozen.

Het genoemde brandweerkorps heeft een lange traditie in Stráže, al vóór 1863, toen het gezamenlijke brandweerkorps werd opgericht door de inwoners van Matejovce, Spišská Sobota en Poprad. De gemeenschappelijke en buitengewoon actieve leider van de brandweerlieden was Eduard Blasy (1820 - 1888) uit Veľká. Het vrijwillige brandweerkorps met het korps in Spišská Sobota is een van de meest actieve in de stad en in het district Poprad. Steun in de stad wordt ook genoten door verschillende sportactiviteiten. De bekendste sportpersoonlijkheid is de ijshockeyspeler Peter Bondra, die hier zijn jeugd doorbracht.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Golfen
Inline skaten
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paragliding
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Zeilen
Skiën
Snowboarden
Surfen
Duiken
Tennis
Volleybal
Wandelen
Waterskiën
Surfen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 14:30
Uitchecken: 21:30
Aanbetaling: 20 % bij het boeken
Resterend bedrag: bij het boeken

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Aankomst na 22.00 uur 5,- € voor elk begonnen uur

Annuleringsvoorwaarden:

De gastheer heeft geen annuleringsbeleid verstrekt.

meer informatie:

Finse sauna en eigen wijnkelder direct in het pand


Beschikbaarheid

Boekingskalender niet beschikbaar. Vraag direct bij de verhuurder naar beschikbare data.


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Bedrijf 3MTS s.r.o.
Dhr. M. Stepan

Dhr. M. Stepan

Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Objectnummer: 63851

Laatst bijgewerkt: 12.08.2023

Advertentie online sinds: 9 Jaren, 10 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/63851.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven