Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Vakantiehuis Hayingen met WLAN u Sky

Biosfeerreservaat Zwabische Alb

Max.  4   gasten
45m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 4  gasten
45m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 14 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies


Beschrijving

Het huisje is in februari en maart volledig gerenoveerd: nieuwe deuren, nieuwe ramen, nieuwe vloer, nieuwe matrassen, nieuwe woonkamer meubels, nieuwe gordijnen, nieuw servies voor de keuken, 2e TV in de slaapkamer.

U woont in een mooie blokhut voor maximaal 4 personen op 45 m² woonoppervlak, slaapkamer met tweepersoonsbed met 2e TV, kinderkamer met stapelbed, woonkamer met open haard, aparte eethoek, volledig ingerichte inbouwkeuken, badkamer/toilet, terras, SAT-kleurentelevisie, berging parkeerplaats aan de rand van het complex. Speciale uitrusting: kinderbed, kinderstoel, parasol en terrasmeubilair. Het vakantiehuis ligt zeer rustig en heeft een grote weide voor het terras en is daarom geschikt voor kinderen om te spelen. Kinderen en huisdieren zijn welkom. Beddengoed kan worden gehuurd, lakens kunnen worden meegebracht of tegen betaling worden gereserveerd.

U verblijft in een autovrij vakantieparkcomplex, gelegen op een zacht glooiende heuvelrug direct naast het bos. De "Lauterdörfle" heeft in totaal 105 gezellige houten huisjes, het restaurant "Lauterstüble" met zijn romantische biertuin. Op aanvraag: ontbijt, halfpension of volpension en broodjesservice.
Parkeerplaatsen bevinden zich aan de rand van het vakantiedorp, handkarren zijn beschikbaar voor bagagevervoer. Receptie met conciërgedienst.

Binnen het vakantiedorp is er (tegen betaling) een sauna, wasmachine, droger en fitnessruimte in een gemeenschappelijk huis.
NIEUW! Internettoegang via WLAN
gratis internettoegang via WLAN is beschikbaar in de binnen- en buitenruimten van het restaurant "Lauterstüble". U ontvangt de toegangsgegevens direct in het restaurant.
Op aanvraag: ontbijt, halfpension of volpension en broodjesservice. Buiten parkeerplaats voor auto's aan de rand van het vakantiedorp, karretjes zijn beschikbaar voor bagagevervoer

Sky Cinema
Sky Bundesliga
Sky Sport 1
Sky Disney Channel

Tennisbaan
Minigolf
Basketbalveld
Voetbalveld
Speelhuisje met tafeltennis en tafelvoetbal
2 zeer grote kinderspeelplaatsen
Schaken in de vrije lucht
3 barbecueplaatsen
Was- en droogruimte

Kinderopvang
Hayingen Natuurtheater
Kanoën op de Lauter en de Donau
Zomerrodelbaan
Klimpark
Thermale baden in Albstadt
Bug Lichtenstein
Berengrot
Mistgrot

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren welkom Huisdieren welkom
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Sauna Sauna
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 20 km

20 km

Skilift 30 km

30 km

Supermarkt 1 km

1 km

Stadscentrum 1 km

1 km

Bus 1 km

1 km

Luchthaven 70 km Stuttgart

70 km

Station 25 km Riedlingen

25 km

Snelweg-afrit 70 km Stuttgart

70 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Hayingen met zijn districten Anhausen, Indelhausen im Lautertal, Ehestetten en Münzdorf is al jaren een van de populaire vakantie- en excursiebestemmingen in de Schwäbische Alb. Het luchtkuuroord Hayingen met zijn dalen en plateaus heeft een van de beste klimaten van de Schwäbische Alb. Genesteld in een laag berglandschap tot 1000 meter boven de zeespiegel, beleeft u hier de diversiteit van de natuur, haalt u opgelucht adem in de vakantieregio tussen de Neckar en de Donau. Het dal van de Grote Lauter nodigt u uit in een van de meest romantische wandellandschappen. Geweldige uitkijkpunten, kastelen (Lichtenstein, Hohenzollern), ruïnes, grotten - Bärenhöhle, Nelhöhle, Kohlenmeiler enz. behoren tot de bestemmingen rond Hayingen.
et dal van de Grote Lauter nodigt u uit in een van de meest romantische wandellandschappen. Wandelaars vinden op het plateau stilte en harmonie tussen bloemenweiden, jeneverbesheide, beukenbossen en kalkrotsen. Geweldige uitkijkpunten, kastelen, ruïnes, grotten, houtskoolbergen enz. behoren tot de bestemmingen rond Hayingen.


Goed onderhouden en bewegwijzerde paden ontsluiten een prachtig landschap met de unieke charme van de Alb. Aan de oevers van de Lauter, de Zwiefalter Ach en in het Glastal kunt u forellen in het kristalheldere water en reigers bekijken, luisteren naar het kabbelen en ruisen van het water, genieten van de rust en de stilte of gewoon onthouden dat de Schwäbische Alb zijn ontstaan dankt aan een enorme Jurazee. Fossilisaties, karstgrotten, rotsgaten en geërodeerde valleien getuigen van het verstrijken van de tijd. Behalve in het weekend kunt u kanoën op de Lauter (kano's kunnen worden gehuurd).
De nabijgelegen Wimsen-grot kan tot eind oktober per boot worden bezocht. Het gezonde middelgebergteklimaat van de Schwäbische Alb, de heldere, kruidige lucht zijn weldadig voor longen en ziel. Hier vindt u zuivere lucht om te oefenen: Wandelen, fietsen, zweefvliegen, ballonvaren, tennissen, kanoën of peddelen en in de winter langlaufen op geprepareerde loipes. Deze helende lucht is ook een weldaad voor allergiepatiënten. Volgens het aantal zonnige dagen is de regio Hayingen een van de meest geliefde landschappen in Duitsland. Op heldere dagen kun je vanuit Hayingen tot aan de Alpen kijken. Wimsen Grot in de Schwäbische Alb
Vakantiewoningen in Hayingen op de Schwäbische Alb In Hayingen en omgeving worden nog steeds gebruiken gekweekt, "Feschtle" zijn een spreekwoordelijke traditie geworden. Bijvoorbeeld het stadsfeest, het zwembadfeest, de Backhaushockete, de vliegveldhockete medio september of de huttenavond op kasteel Derneck medio oktober. Sinds 50 jaar voert Hayingen zelfgeschreven dialectspelen op in de open lucht, voor unieke, door de natuur gecreëerde coulissen, in de kloof van het Hayingerdal: theater in zijn oorspronkelijke vorm, van half juli tot begin september, elke zaterdag om en elke zondag om Met de Alb-Guide op pad kunt u de schoonheden van de natuur en de cultuur, het land en de mensen leren kennen

Minister-president Günther Oettinger (CDU) heeft het UNESCO-certificaat voor het biosfeerreservaat Schwäbische Alb in Münsingen in ontvangst genomen. Het UNESCO-zegel garandeert de bescherming van het unieke natuurlijke en culturele landschap.

Winter in de Schwäbische Alb Het biosfeergebied werd in juni 2009 door de UNESCO erkend. Dit betekent dat de Schwäbische Alb nu behoort tot de kring van 15 Duitse en meer dan 500 biosfeerreservaten wereldwijd. Friends of the Earth Duitsland (BUND) verwelkomde de erkenning. Zij waarschuwde er echter voor andere belangrijke natuurbeschermingsprojecten in de deelstaat niet te verwaarlozen. Zelfs buiten de grote beschermde gebieden moet het natuurbehoud in Baden-Württemberg stevig worden gefinancierd, aldus BUND-directeur Berthold Frieß.

Het biosfeergebied Schwäbische Alb ligt ongeveer 50 kilometer ten zuidoosten van Stuttgart. Het strekt zich uit rond het voormalige militaire oefenterrein Münsingen tot delen van de districten Reutlingen, Esslingen en Alb-Donau-Kreis en omvat 29 gemeenten. Met een totale oppervlakte van ongeveer één hectare is het het eerste grootschalige beschermde gebied in Baden-Württemberg. Bijzondere kenmerken van dit gebied zijn de helling- en ravijnbossen op de Alb-rug, het gevarieerde cultuurlandschap en de nauwe verwevenheid met stedelijke ruimten

Ver weg van het massatoerisme biedt de Schwäbische Alb alles voor volledig natuurlijke recreatie. Misschien is er in het zuiden van Duitsland nog een laatste wild paradijs waar je je puur en romantisch thuis kunt voelen: de Schwäbische Alb biedt gewoon meer dan alleen natuur en oude kastelen - hij wordt omlijst door steden vol leven.
.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Kanoën
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 20 % bij het boeken
Resterend bedrag: 4 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Toeristenbelasting € 0,9 per persoon per dag

Hond kost 6 € per dag extra

Annuleringsvoorwaarden:

  • Gratis annuleren tot 14 dagen voor aankomst mogelijk.

meer informatie:

U vindt de stad met de hoogste levenskwaliteit van Duitsland net zo goed de oudste stad van Zwaben, die tegenwoordig een van de modernste designbolwerken is. Middeleeuwse vakwerkhuizen, kastelen midden in het centrum, idyllische marktpleinen, smalle straatjes en steegjes - dit zijn omgevingen die gemaakt zijn om te leven en op te leven. Geen wonder dat een groot aantal dichters en denkers, kunstenaars en uitvinders in het bijzonder met de Zwabische Jura worden geassocieerd: Ludwig Uhland, Eduard Mörike, Hölderlin, Hesse, Hauff, Einstein, List, Bosch, Steiff, Märklin, Kepler, Bloch, om maar een paar van de bekendste te noemen. Misschien is het de mix van ongerept landschap en de stimulerende diversiteit van de steden die een bron is van zeer bijzondere gedachten - zelfs vandaag de dag

Vrijetijdsvoorzieningen:
Tennisbaan, basketbalveld, voetbalveld, overdekt speelhuis met tafelvoetbal en tafeltennis, 2 kinderspeelplaatsen, openluchtschaakspel, sauna, barbecueplaatsen en een "Wasch- und Trockenstüble". Fiets-, e-bike- en Segwayverhuur in het dorp.

De midgetgolfbaan met 18 velden is een bijzonder hoogtepunt voor alle vakantiegasten. Sport is een populaire vrijetijdsbesteding omdat het naast rust en concentratie voor het individu ook vreugde en gezelligheid in de gemeenschap kan betekenen. Speel een rondje met uw vrienden en kennissen in het vakantiepark Lauterdörfle.
Prijzen
Volwassenen 1,50 €
Kinderen 1,00 €
Borg per racket 2,50 €
Vergaderruimte in het vakantiepark Lauterdörfle Vrije tijd voor kinderen: speeltuin Tennisbaan in het vakantiepark Lauterdörfle
Kanoën op de Lauter en de Donau, zomerrodelbaan, wandelen, fietstochten, golfen, thermen in Neu-Ulm, Aulendorf en Albstadt, grotten, bezoeken aan kastelen, brouwerijen en kloosters, Ravensburger Spieleland en Legoland in Günzburg en het natuurzwembad in Zwiefalten. In de winter: geprepareerde loipes, kleine skiliften, rodelen, sneeuwschoenwandelingen.

Ontdek de hoogtepunten van de omgeving
Een speciale service voor onze vakantiegasten

Er is zoveel te ontdekken in de Midden-Zwabische Alb, en vooral in het gebied in of rond het dal van de Große Lauter.
Ga met ons mee op een virtuele reis door dit landschap. Laat u verrassen en inspireren door het gevarieerde vrijetijdsaanbod, ook buiten de bekende ansichtkaartmotieven om. Profiteer van de kennis van een ervaren Alb-insider. Kies het juiste ding voor u uit de cornucopia van mogelijkheden. Investeer hier een beetje tijd voor.

Informatiebijeenkomst voor alle vakantiegasten in de Lauterdörfle, in het restaurant Lauterstüble:

Elke maandag van tot ca

Met de resultaten om de omgeving met andere ogen te zien, om de vakantie beter en bewogener te kunnen inrichten.

Vrije tijd: fietsen Vrije tijd: langlaufen Luchtfoto van het vakantiepark Lauterdörfle Waterval Schwäbische Alb
sky-Logo In het vakantiepark Lauterdörfle ontvangt u sky.

Op sky Cinema kun je de nieuwste films zien uit de first-run bioscoop.
Op sky Sport 1 zie je:
alle wedstrijden van de UEFA Champions League live,
de topwedstrijden van de UEFA Europa League,
evenals vele wedstrijden uit de Europese topcompetities.
Op sky Fußball Bundesliga kun je de 1e en 2e Bundesliga live volgen in de conference.
Op Disney Cinemagic kunt u de bij kinderen populaire animatiefilms bekijken

De nieuwe speeltuin in Ferienpark Lauterdörfle
Plezier en spelletjes in een uitnodigende en vooral veilige omgeving. Een grote keuze aan nieuwe speeltoestellen zal het hart van uw kinderen sneller doen kloppen.

Restaurant "Lauterstüble" in het vakantiepark Lauterdörfle
De "Lauterstüble" heet u van harte welkom! Geniet van een goede thuiskeuken midden in de natuur. Alle gasten van Ferienpark Lauterdörfle krijgen gratis W-LAN in het restaurant

Goed onderhouden en bewegwijzerde paden ontsluiten een prachtig landschap met zijn eigen charmes van de Alb. Aan de oevers van de Lauter, de Zwiefalter Ach en in het Glastal kunt u forellen in het kristalheldere water en reigers bekijken, luisteren naar het kabbelen en ruisen van het water, genieten van de rust en de stilte of gewoon onthouden dat de Schwäbische Alb zijn ontstaan dankt aan een enorme Jurazee. Fossilisaties, karstgrotten, rotsgaten en geërodeerde valleien getuigen van het verstrijken van de tijd. Behalve in het weekend kunt u kanoën op de Lauter (kano's kunnen worden gehuurd).
De nabijgelegen Wimsen-grot kan tot eind oktober per boot worden bezocht. Het gezonde middelgebergteklimaat van de Schwäbische Alb, de heldere, kruidige lucht zijn weldadig voor longen en ziel. Hier vindt u zuivere lucht om te oefenen: Wandelen, fietsen, zweefvliegen, ballonvaren, tennissen, kanoën of peddelen en in de winter langlaufen op geprepareerde loipes. Deze helende lucht is ook een weldaad voor allergiepatiënten. Volgens het aantal zonnige dagen is de regio Hayingen een van de meest geliefde landschappen in Duitsland.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 07-02-2024


Het Vakantiehuis heeft nog geen beoordeling

De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
Beoordeling toevoegen
Beoordeling toevoegen
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Contactpersoon

Mevr. H. Bruckner

Mevr. H. Bruckner

Mijn man en ik wonen in een kleine stad in de buurt van Stuttgart. We houden van de Zwabische Alb. Daarom hebben we nu een vakantiehuis in Hayingen gekocht, dat we sinds augustus 2016 als vakantiewoning verhuren. Het vakantiepark met zijn vele recreatiemogelijkheden bevalt ons uitstekend. Ook het restaurant in het vakantiepark vinden wij erg gezellig en aantrekkelijk.


meer informatie

Vakantie-ideeën: Vakantie met hond

Objectnummer: 88058

Laatst bijgewerkt: 07.02.2024

Advertentie online sinds: 7 Jaren, 7 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/88058.htm

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Gratis afzegging tot 14 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven