Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Vakantiewoning Wildflower

Osterzgebirge

Max.  4   gasten
50m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers (+1)
1  Badkamer
Max. 4  gasten
50m²
1 Slaapkamers (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

34 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 7 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Bijzonder duurzaam Deze woning voldoet aan 9 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

100% Aanbeveling

34 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 7 Jaren online



Beschrijving

Geef jezelf dagen van vertraging. Dagen die je in staat stellen even afstand te nemen van de drukte van alledag. Gun uzelf een tijdelijke vakantie in onze onder monumentenzorg staande, liefdevol gerenoveerde "houthakkers- en boerderij", een historisch pand uit 1787 op een aantrekkelijke, afgelegen locatie in Oberholzhau (765 m hoogte) direct aan de rand van het bos met directe toegang tot het uitgestrekte langlauf- en wandelgebied, grenzend aan Tsjechië. Holzhau is het hoogste district van de gemeente Rechenberg-Bienenmühle in het Ertsgebergte. Geniet van de uitgestrekte en ongerepte natuur in Oberholzhau in de winter met zon en sneeuw of van de natuur in haar jaargetijden tijdens het wandelen, fietsen en skiën of ontspan op ons natuurgerichte terrein met een uniek uitzicht in het dal van de Mulde. Onze vakantiewoning is een niet-rokers woning. U kunt ook meer informatie krijgen op onze homepage "".

Slaapplaats

Slaapkamers
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Supermarkt 5.5 km

5.5 km

Restaurant 0.2 km

0.2 km

Stadscentrum 3.7 km

3.7 km

Bus 0.2 km

0.2 km

Luchthaven 60 km Dresden

60 km

Station 1 km Holzhau

1 km

Snelweg-afrit 45 km Siebenlehn

45 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Het vakantiehuis ligt in het district Holzhau in de gemeente Rechenberg-Bienenmühle in het Ertsgebergte. Het ruime pand wordt gekenmerkt door de aantrekkelijke, zeer rustige, afgelegen ligging in Oberholzhau (hoogte 765 m) met een weids uitzicht op het dal van de Mulde, de ruime tuin, direct gelegen aan de rand van het bos met directe toegang tot het uitgebreide langlaufnetwerk (80 km) en wandelgebied van Oberholzhau (wandelen, inline skaten, schaatsen, fietsen, mountain - biken), en door de mogelijkheid tot optimaal sterren kijken. De restaurants 'Fischerbaude' en 'Talblick' liggen op loopafstand. In de winter kunt u naast langlaufen ook rodelen op de geprepareerde rodelbaan, skiën (3 liften) en schaatsen. De ligging van het huis is bijzonder aantrekkelijk voor langlaufen in de winter, want de hooggelegen loipe met aansluiting op het 80 km lange loipennetwerk loopt direct langs het huis en Oberholzhau geldt als sneeuwzeker. Bij sneeuwweer is de toegangsweg niet begaanbaar met de auto en moet er geparkeerd worden op een geruimde parkeerplaats aan de toegangsweg ( voetpad naar het huis ca. 160 m)


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Golfen
Inline skaten
Jagen
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Skiën
Snowboarden
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 16:00
Uitchecken: 10:00
Aanbetaling: 20 %
Resterend bedrag: 2 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Belasting voor gasten
Voor een verblijf van minder dan 4 dagen geldt een toeslag van 30 €
Kinderen tot 12 jaar 5 €
Schoonmaaktoeslag verhoogde inspanning als gevolg van de coronapandemie 40,00 €

Annuleringsvoorwaarden:

  • Je krijgt het boekingsbedrag minus de annuleringskosten teruggestort, als je de boeking ten minste 4 dagen voor de geplande check-in tot 12:00 's middags MET (Midden-Europese Tijd) annuleert. Bij een annulering die korter dan 4 dagen voor de check-in aangevraagd is, wordt 50% van het boekingsbedrag minus de prijs voor de eerste nacht en de annuleringskosten teruggestort.

meer informatie:

Enkele tips voor lokale activiteiten:
Ökobad
Midden in het idyllische landschap van het Muldedal, omgeven door bossen en bergweiden, ligt het ecologisch zwembad Rechenberg. Tijdens het badseizoen van mei tot september is het zwembad dagelijks geopend.
Brouwerij Museum
Een rondleiding door het Saksische Brouwerijmuseum, gevolgd door een proeverij, is ook een bijzondere ervaring. In Rechenberg wordt al sinds 1558 bier gebrouwen, dat tot ver buiten de landsgrenzen bekend is.
Natuurpaden en themawandelingen
Ore Mountains-Vogtland Ridge Trail
De Kammweg Erzgebirge-Vogtland (289 km) is waarschijnlijk de bekendste wandelroute in onze regio. Op elke wandeldag valt er veel te ontdekken: zeldzame formaties, de Schneckenstein (een van de twee topaasrotsen ter wereld) bij Klingenthal, dassen, korhoenders, meer dan 23 musea, meer dan 100 ambachtelijke werkplaatsen, sommige met showrooms, kastelen, meer dan 20 recreatiemogelijkheden, showmijnen, tunnels, historische getuigenissen .... Kaarten, wandelgidsen en het boekje Entdecker-Touren am Kammweg zijn verkrijgbaar bij onze VVV.
Natuurpad Neugraben vlotten
Het grensoverschrijdende natuurpad Neugrabenflöße vertelt over de achtergrond, bijzonderheden en moeilijkheden van de bouw van de Neugraben en de organisatie van de rafting in de periode van 1569 tot 1874 op 23 km pad met 25 informatieborden voor wandel- en geschiedenisminnende gasten. Niet alleen het pad zelf is landschappelijk indrukwekkend, maar ook het ongeveer 250° panoramische uitzicht vanaf het uitzichtplatform / bord 22.
Het natuurpad is geïntegreerd in het wandelroutenetwerk op lokaal, nationaal en grensoverschrijdend niveau. Interessante feiten, wetenswaardigheden en vier aanbevolen routes (rondwandelingen) worden gepresenteerd in een tweetalig boekje van 76 bladzijden.

Rondwandelingen langs het glasmakerspad
Ook langs de Glasmachersteig worden vier rondwandelingen aanbevolen. Op
Glasblazerij tussen de 12e en de 19e eeuw - dit themapad leidt van Moldava door ons dorp naar het Glasfabriekmuseum Neuhausen.
Wandel- en pelgrimspad
750 jaar Duits-Boheemse geschiedenis met verdwenen bergdorpjes, oude handelsroutes, de ruïnes van de burcht Riesenburg, het cisterciënzerklooster van Osek ... en natuurbeleving in het bos, bij de Flaje-stuwdam en het verre uitzicht vanaf de top van het Ertsgebergte vormen het totale belevingspakket op het wandel- en pelgrimspad (28 km) tussen Rechenberg-Bienenmühle en Marianske Radcice.
Op het bospad
Het werk van de houthakkers gaf onze wijk Holzhau zijn naam - 11 borden langs het themapad Auf dem Holzweg tussen Oberholzhau en de wijk Teichhaus nodigen u uit om te blijven hangen, te lezen en de bosbouw van vroeger en nu te begrijpen.
Rechenberg Kruidenpad
Het Rechenberg Kruidenpad (1,5 km) met 59 bewegwijzerde stations inspireert de bezoekers om de planten van ons middelgebergte nader te bekijken en te leren over hun gezondheidsbevorderende werking - natuurbeleving in haar puurste vorm staat op dit pad op het programma. Het begint en eindigt aan de voet van onze kasteelrots à een korte pauze in de boerentuin bij de vlotter.
Trostgrund Natuurpad
het natuurpad is 3 kilometer lang en loopt door het natuurgebied Trostgrund. Hier kunt u leren over typische bosplanten en boomsoorten en vervolgens ontspanning vinden voor vermoeide voeten in het Kneipp-watertrapbad.
De schuilplaats en de barbecueplaats worden verzorgd en schoongehouden door wandelvrienden, de Flinken Knechten zu Rechenberg - als u er gebruik van wilt maken, meld u dan aan bij de heer Wunderlich op tel: 03 73 27 - 70 29.
Kruidenwandeling ...
... langs ons kruidenpad voor volwassenen en kinderen met onze "Kräuterweibl"


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 10-04-2024


2 Beoordelingen

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

April 2019

Silke uit 10999 Berlin

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Nostalgisch en rustig aan de rand van het bos

We hebben een heerlijke en ontspannen wandelvakantie doorgebracht in deze liefdevol ingerichte en goed onderhouden vakantiewoning. Het historische huis is zeer rustig en idyllisch gelegen aan de rand van het bos, met uitzicht over bergweiden naar het dal. De Kammweg / wandelroute loopt direct achter het huis en u kunt snel naar Tsjechië wandelen
Onze gastvrouw zorgde voor alles zodat onze verwachtingen ruimschoots werden overtroffen! We komen graag terug.

Aanbevolen voor: Senioren, Skivakantie, Romantische vakantie

December 2017

Helmut Konrad uit Bremerhaven

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Geweldige woonplaats voor een time-out!

Een vakantiewoning om je goed in te voelen - gezellig en met oog voor detail ingericht. Alles is zeer schoon en op zijn plaats. In de winter verwarmt de tegelkachel de boel. De rustige ligging met een prachtig uitzicht deed ons de tijd vergeten. Direct vanuit het huis kunt u de charmante wandelpaden of de langlaufloipes tot in Tsjechië volgen. Het is zeker de moeite waard om op andere tijden van het jaar terug te komen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Skivakantie, Romantische vakantie


Contactpersoon

Mevr. C. Sundermeyer

Mevr. C. Sundermeyer

meer informatie

Vakantie-ideeën: Gezinsvakantie

Objectnummer: 92984

Laatst bijgewerkt: 10.04.2024

Advertentie online sinds: 7 Jaren, 3 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/92984.htm

Mevr. Christiane Sundermeyer

Apelerweg 17

27574 Bremerhaven

0049(0) 171 294 5617


«Vakantiewoning Wildflower» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 2 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Bijzonder duurzaam Deze woning voldoet aan 9 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven