Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Mühlenhof Ertsgebergte

Saksisch Zwitserland-Oostelijk Ertsgebergte in het dal van de Weißeritz bij Altenberg en de grens me

Max.  12   gasten
150m²  Woonoppervlakte
6 Slaapkamers
2  Badkamer
Max. 12  gasten
150m²
6 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

47 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 6 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

47 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 6 Jaren online



Beschrijving

De Mühlenhof is een grote, voormalige boerderij met twee schuren, gelegen op een enorm landgoed van 5 hectare met bossen, weiden en 2 beken. Het ligt in het dal van de Wilde Weißeritz bij Altenberg en is omgeven door een uniek natuurlandschap waar nog veel te ontdekken valt. Sinds 2019 staat het Osterzgebirge vanwege zijn bijzondere kenmerken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook nu nog klatert de molenbeek in de vallei naast het huis. De twee wooneenheden voor 5 en 7 personen bevinden zich op de bovenverdieping en zijn sfeervol ingericht. Op de begane grond is er een kleine, karige flat en een ruime sauna met een voorkamer waar gasten gebruik kunnen maken van een hometrainer (ergometer). De ruime buitenruimte met tuinmeubilair (tafels, stoelen, ligstoelen), tafeltennistafel, kinderschommel, barbecue en een mooie open haard bij de molenbeek biedt aan alle kanten veel ruimte. Coördinaten: 50 46 01, 13 39 50.9

Accommodatie-eenheid 1 is voor max. 5 personen en heeft een mooie, grote woonkamer met kitchenette en slaapbank voor één persoon, een tweepersoonskamer, een slaapkamer met stapelbed en een badkamer met douche. Accommodatie-eenheid 2 is voor max. 7 personen en heeft een mooie, grote woonkamer met kitchenette, 3 tweepersoonskamers, een eenpersoonskamer, een badkamer met douche en een balkon met een prachtig uitzicht.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 5
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Sauna Sauna
Balkon Balkon
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 11 km

11 km

Supermarkt 4 km

4 km

Restaurant 4 km

4 km

Station 12 km Altenberg

12 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

De Mühlenhof heeft een geweldige, rustige, alleenstaande ligging in het dal van de Wilder Weißeritz, op slechts enkele kilometers van het Kneipp-kuuroord Altenberg en de grens met Tsjechië. Het landschaps- en natuurgebied Sächsische Schweiz/Oostelijk Ertsgebergte is een van de mooiste middelgebergten van Duitsland. De Mühlenhof is een ideaal uitgangspunt voor uitgebreide wandelingen in de prachtige, gevarieerde omgeving met hoogtes tussen 600 en 900 meter. Laat u verrassen door de verschillende manieren waarop u uw vakantie of kort verblijf in de Mühlenhof kunt doorbrengen. Te midden van de ongerepte natuur met een heilzaam stimulerend klimaat kunt u zich hier zowel in de zomer als in de winter ontspannen en tot rust komen. Het is het ideale gebied voor wandelaars of mountainbikers. Populaire bestemmingen zijn het Georgenfelder Hochmoor, de Kohlhaukuppe, de Geising- en Kahleberg en de uitkijktoren in Oberbärenburg

Er is een uitgebreid netwerk van goed bewegwijzerde paden met afstandsinformatie. In het gezondheidscentrum Raupennest in Altenberg vindt u een ruim bad- en saunalandschap en direct daarnaast een prachtig zwemmeer met een reuzenglijbaan en een nudistengedeelte. Andere openluchtzwembaden zijn in Geising, het gratis zwembad in Hermsdorf, dat op slechts 3 km afstand ligt, of het natuurzwembad met volleybalveld in Schönfeld. Meer vrijetijdsactiviteiten in de omgeving vindt u in mijn vrijetijdskompas.

In de winter zijn er talrijke pistes met 6 T-bar liften, een dubbele stoeltjeslift en een "vliegend tapijt" (kinder- en beginnerslift), 70 km geprepareerde langlaufpaden en skiwandelpaden, rodelbanen en paden voor sneeuwschoenwandelingen in het besneeuwde landschap. In het Gründelstadion Geising kunt u kiezen uit schaatsen, ijshockey, curling of curling. De rodel- en bobsleebaan in Kohlgrund is beroemd tot over de landsgrenzen. De sfeer bij de jaarlijkse wereldbekers en internationale kampioenschappen is opwindend. De biatloninstallatie in het Hofmannsloch in Zinnwald is ook het toneel van spannende wedstrijden. Hier kunnen groot en klein naar hartelust rodelen. Op de 120 m lange rodelbaan in Altenberg, op de m lange natuurrodelbaan bij de dubbele stoeltjeslift in Rehefeld of op de 250 m lange rodelbaan in Schellerhau is spoorvrije aardappelpuree het devies. Uitstekende rodelmogelijkheden zijn er ook in Oberbärenburg, Bärenfels, Bärenstein, Zinnwald en Geising.


Recreatiemogelijkheden

Bergbeklimmen
Fietsen
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Skiën
Snowboarden
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Borg: € 200
Aanbetaling: 25 % bij het boeken
Resterend bedrag: 5 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

De genoemde huurprijzen zijn voor beide verhuureenheden voor bezetting tot 10 personen (volwassenen + kinderen), elke extra persoon +7%. Voor boekingen van minder dan 5 nachten wordt een toeslag van 10% in rekening gebracht. Prijzen voor accommodatie-eenheid tot 5 pers. of accommodatie-eenheid tot 7 pers. op aanvraag. Bijkomende kosten en diensten: Elektriciteit en verwarming naar verbruik, optionele eindschoonmaak 120 € (wordt terugbetaald als het appartement schoon wordt achtergelaten), optioneel beddengoed/handdoeken 10 € per persoon, kinderreisbedje met beddengoed eenmalig 20 €, kinderstoel gratis, hondenkosten eenmalig per huisdier 20 €, internet 2,50 € per dag, sleeën gratis, sneeuwschoenen 5 €/dag, borg 200 € (koud seizoen 250 €), toeristenbelasting 1 € per persoon per dag, kinderen/jongeren tot 18 jaar 0,50 €
Als u vragen heeft of meer informatie wenst, ben ik altijd bereid u te helpen en u een individueel aanbod te doen. Ik kijk ernaar uit van u te horen, Uw Eduard Tobias

Annuleringsvoorwaarden:

De gastheer heeft geen annuleringsbeleid verstrekt.

meer informatie:

Geniet van een romantische paardensleetocht door het besneeuwde Osterzgebirge of een Kremser rit in de zomer langs bloeiende kruidenweiden en door dichte bossen. Een Saksische Himalaya - de 14 achtduizend meter hoge toppen in het Osterzgebirge. Hier worden de toppen echter in decimeters gemeten en zo is er een geweldige en interessante wandelroute die de "achtduizenders" van het Erzgebirge met elkaar verbindt. In de botanische tuin Schellerhau staan op geselecteerde locaties negen natuurlijk aangepaste geluidsobjecten die bezoekers uitnodigen om te spelen en te experimenteren. Ze brengen op een speelse manier het verband tussen muziek, wiskunde en natuur over. De in 1992 geopende bezoekersmijn in Zinnwald biedt blijvende indrukken van de ondergrondse werkwereld van de mijnwerkers. De drie kilometer lange tocht voert ondergronds tot aan de Duits-Tsjechische grens.

De Weißeritzbahn - wat een belevenis! Een nostalgische rit op de oudste nog openbaar geëxploiteerde smalspoorbaan, dagelijkse stoomlocomotiefdienst in een prachtige ongerepte natuur - van dit alles kunt u genieten tijdens een reis met de Weißeritztalbahn.
Het smalspoor rijdt sinds 1882 op 750 mm spoorbreedte en wordt vanwege zijn landschappelijke diversiteit beschouwd als een van de mooiste spoorlijnen van Europa.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 16-11-2023


1 Beoordeling

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Juli 2021

Andrea B. uit dresden

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

super vakantiehuis

we zijn onder de indruk van het huisje, de locatie is top en we kijken ernaar uit om terug te komen.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto


Contactpersoon

Dhr. E. Tobias

Dhr. E. Tobias

De drijvende kracht achter mijn activiteiten is mijn liefde voor de natuur en oude gebouwen, vooral in Italië. Het begon bijna 30 jaar geleden in Umbrië, toen ik bij toeval een zeer oude, verlaten boerderij ontdekte in het Nationaal Park Valnerina, met een prachtige panoramische ligging. Ik heb het met veel energie gerestaureerd en verhuurd. Daarna volgde een boerderij in het Nationaal Park Cilento aan zee, te midden van een uniek natuurlandschap ten zuiden van Salerno, en ten slotte de Mühlenhof in het Osterzgebergte bij Altenberg, een prachtig gebied dat sinds 2019 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.


Andere accommodaties van Dhr. E. Tobias


meer informatie

Vakantie-ideeën: Vakantie met hond

Objectnummer: 113515

Laatst bijgewerkt: 03.04.2024

Advertentie online sinds: 6 Jaren, 3 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/113515.htm


«Mühlenhof Ertsgebergte» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 1 gegeven Beoordeling.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven