Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Hofgut Koryto (clean&safe)

Europa

Max.  10   gasten
300m²  Woonoppervlakte
5 Slaapkamers (+1)
3  Badkamer
Max. 10  gasten
300m²
5 Slaapkamers (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

14 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 4 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

14 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 4 Jaren online



Beschrijving

Het huidige vakantiehuis maakte deel uit van een historische vierkantshoeve die na onteigening in 1946 eigendom werd van de staat. Er volgden jaren van verval en vestiging door wisselende families, meestal uit broederstaten van Tsjecho-Slowakije. In de jaren 1950 werden twee bouwdelen van de vierhoekige boerderij verbrand als brandstof en werden de restanten gesloopt en geëgaliseerd.

Het resterende gebouw werd tot het jaar van teruggave in 1994 gebruikt door een familie uit het nabijgelegen Prachatice. In mei 1994 kochten we de ruïnes van hen. Zorgvuldig en met veel hulp van vrienden en bouwbedrijven werden de oude muren gerestaureerd en weer bewoonbaar gemaakt. Oude dingen werden veilig gesteld en nieuwe dingen werden op een verantwoorde manier toegevoegd. in 1999 vierde onze familie voor het eerst Kerstmis in het hoofdgebouw van "Hofgut Koryto".

In 2005 was het bouwdeel van de voormalige koeienstal met de hooizolder erboven grondig gerenoveerd en verbouwd tot gastenverblijf. De toevoeging van een overdekte arcade aan de ontbrekende delen van het gebouw gaf het ensemble zijn oorspronkelijke karakter van een vierzijdige boerderij terug

Het bijna volledig vervallen gedeelte voor het houden van vee werd als laatste bouwfase nieuw leven ingeblazen. Onder het waardevolle gewelf op de begane grond is vandaag de ruime woon-, eet- en keukenruimte gecreëerd. De anderhalve meter dikke muren met nissen en richels stralen veiligheid en gezelligheid uit.

Een open, zware haard zorgt voor extra, gezellige warmte in de overgangsseizoenen en in de winter. Het met Bluetooth en AUX compatibele geluidsapparaat met een kleine selectie CD's met klassieke en hedendaagse muziek en wat lectuur ronden de woonruimte af. De open keuken is uitgerust met moderne technologie en biedt een goede werkomgeving, zelfs voor ambitieuze koks. Een vijf-pits gasfornuis met afzuigkap, de oven, allerlei handige keukengadgets, koffiezetapparaat, broodrooster en vaatwasser maken het keukenwerk gemakkelijk. In het eetgedeelte met zijn grote houten tafel en veelzijdig servies, glazen en bestek voor 12 personen, is er een toonbank met barkrukken waar u kunt genieten van een goed glas wijn en kunt kijken naar de creatieve mensen die in de keuken koken

Twee badkamers met douche en toilet, één op de begane grond, één op de bovenverdieping met wasmachine, staan ter beschikking van de gasten. Op de bovenverdieping, de voormalige open hooizolder, zijn nu drie slaapkamers voor elk twee gasten. Een ervan is zeer ruim en bestaat, naast het slaapgedeelte op een galerij, uit een gezellig woongedeelte dat zich uitstrekt over twee verdiepingen tot aan het dak. Hier zijn op verzoek extra slaapplaatsen voor gasten of kinderen op twee slaapbanken beschikbaar. Een hifi-installatie, een kleine bibliotheek en vele spelletjes verbannen elke verveling.

Het vakantiehuis wordt centraal verwarmd en heeft warm en koud stromend water uit eigen bron. Indien nodig kan het appartement worden uitgebreid met een of twee slaapkamers. Als er twee slaapkamers worden toegevoegd, hebben de gasten ook toegang tot een extra badkamer met douche en toilet. Het vakantiehuis biedt dan meer dan 300 vierkante meter ruimte voor maximaal 12 gasten om van een heerlijke vakantie te genieten.

De boerderij is omgeven door drie hectare privéterrein dat uitnodigt tot sportieve activiteiten of gewoon tot ontspanning. Twee terrassen met tuinmeubelen en een grote tafel nodigen u uit om naar buiten te gaan. Een voetbalveld met doelen (45 x 20 meter) waar u ook kunt badmintonnen, speedmintonnen of frisbeeën ligt direct voor het huis. Het benodigde materiaal bevindt zich in de schuur onder de oprit, samen met een barbecue, parasols en ligbedden. Jong en oud ontmoeten elkaar bij de open haard rond het kampvuur nadat ze samen in het bos naar vuurmateriaal hebben gezocht. Dit is een beetje avontuur op zonnige niet al te droge dagen.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 5
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Kinderbed Kinderbed
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 10 km

10 km

Meer 10 km

10 km

Skilift 10 km

10 km

Supermarkt 6 km

6 km

Restaurant 6 km

6 km

Stadscentrum 0.2 km

0.2 km

Bus 6 km

6 km

Luchthaven 175 km Prag

175 km

Station 6 km Zbytiny

6 km

Snelweg-afrit 113 km Aicha vorm Wald

113 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Zuid-Bohemen met het Boheemse Woud is een oud cultuurlandschap met prachtige, bijna ongerepte natuur en historisch belangrijke plaatsen. Hier ontspringt de rivier de Vltava en ligt een van de grootste natuurparken van Europa: het Nationaal Park Šumava/Beierse Woud. Direct aangrenzend op een 900 meter hoge bergketen ligt de hoeve Koryto in het gelijknamige dorp. Het kleine gehucht met ongeveer veertig inwoners wordt gekenmerkt door zijn vierhoekige boerderijen, waarvan de meeste dateren uit de tijd van de keizerlijke en koninklijke monarchie. De administratieve stad Prachatice, op 19 kilometer afstand, heeft verschillende supermarkten, winkels en restaurants. een ziekenhuis, apotheken en artsen

Verschillende wandelingen en trektochten leiden vanaf de boerderij de ongerepte natuur in. In combinatie met de trein, die stopt bij het zes kilometer verderop gelegen station Zbytiny, kan de omgeving uitgebreid per fiets of mountainbike worden verkend.

Excursies leiden naar de nabijgelegen steden Budweis en Krumlov, die van grote artistieke en historische waarde zijn. Overal in de omgeving vindt u een rijke gastronomie op het niveau van smakelijke, eenvoudige gerechten. In restaurants, herbergen, rustieke biercafés of plattelandscafés kunt u nog steeds genieten van een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Een grote verscheidenheid aan culturele evenementen op vele plaatsen vult het hele jaar door een gevarieerd programma. Een bijzondere aanrader is het zomerfestival in de kasteeltuin van Krumlov.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Inline skaten
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Zeilen
Skiën
Snowboarden
Surfen
Tennis
Wandelen
Waterskiën
Kitesurfen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 11:00
Borg: € 100
Aanbetaling: 100 € bij het boeken
Resterend bedrag: 6 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Vanaf een bezetting van 6 personen kunnen extra gasten worden ondergebracht op de slaapbanken in de woonkamer van de galerijkamer: per persoon/nacht 10 EUR

Annuleringsvoorwaarden:

  • Der Gast ist berechtigt, vor Mietbeginn vom Vertrag zurückzutreten. Bis 30 Tage vor Anreise ist der Rücktritt kostenfrei. Bis 14 Tage vor Anreise beträgt die Entschädigung für den Rücktritt 10 Prozent des Mietpreises. Danach 90 Prozent des Mietpreises. Stellt der Gast einen Ersatzmieter, der die Ferienwohnung Hofgut Koryto wie gebucht übernimmt, entfallen die Rücktrittsgebühren. Empfehlenswert ist der Abschluss einer Reiserücktrittskostenversicherung.

meer informatie:

Er zijn talrijke mogelijkheden voor een actieve vakantie in de omgeving

Wandelen in het Boheemse Woud naar het nabijgelegen dorp Ovesné; naar de Maidenstein-ruïne; naar kasteel Helfenburg of naar de uitkijktoren van Líbin
Fietstochten langs de rivier Vltava, het Vltavareservoir, het Schwarzenberg Alluviale kanaal of in het Boheemse merengebied rond Trebon.
Kanoën of raften op de nog jonge Vltava voor het stuwmeer of daarna van Vyssi Brod via Rosenberg, Krumlov tot vlak voor Budweis.
Golfen in de Golf Club Hluboka met 27 holes, in de Golf Club Cesky Krumlov met 18 holes, in het Golf Resort Pisek met 18 holes.
Tennisbanen bevinden zich in het naburige dorp Zbytiny en in Prachatice.
Karten, zeilen, stand-up paddling en surfen rond Horni Plana aan het Vltava-stuwmeer.
Zwemmen in het openluchtzwembad in Prachatice op 19 km afstand, vele natuurlijke zwemmeren met stranden in de buurt.
In de nazomer ligt het uitstekende en overvloedige paddenstoelengebied praktisch voor de deur: cantharellen, herfsttrompetten en eekhoorntjesbrood staan - zoals ze onmiskenbaar zijn - op onze verzamellijst.
Goedkope vismogelijkheden in vele meren, rivieren en vijvers (visvergunning verplicht).
In de winter zijn er zeer goede langlaufmogelijkheden bij Vimperk en Kvilda (langlaufcentrum); diverse gemakkelijke skigebieden en liften binnen een straal van 30 km (deels met schijnwerpers); het Oostenrijkse skigebied Hochficht met moderne liften en 25 km pistes ligt op een uur rijden (ca. 50 km) afstand, aan de Oostenrijks/Tsjechische grens bij Nova Pec; het gezellige Beierse skigebied Mitterdorf-Philippsreut met 6 liften ligt op 35 km afstand
In het vakantiehuis Hofgut Koryto vindt u kaarten en informatiemateriaal over de verschillende recreatiemogelijkheden.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 15-04-2024


6 Beoordelingen

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
5.0 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Oktober 2023

Sandra H. uit Stammham

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Gezinsvakantie

We hebben 4 prachtige en ontspannende dagen genoten met 10 personen en een hond in Hofgut Koryto. Het huis is rustig gelegen aan de rand van het bos en biedt absolute rust en veel ruimte. We waren bezorgd dat het misschien koud zou zijn, maar bij aankomst was het huis al lekker warm en de inrichting is liefdevol gemaakt. Het eerste vakantiehuis waarin absoluut niets ontbrak. Budweis en Krumlov zijn niet ver weg en zeker een bezoek waard. De familie Jaegerhuber stond altijd klaar om ons te helpen met vragen. We komen zeker terug.

Fam. Hartmann

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden

Augustus 2023

Sandra B. uit Rückersdorf

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Rust & Ontspanning in Koryto

We hebben mooie dagen gehad op de boerderij Koryto - het huis ligt idyllisch aan de rand van het bos en is perfect voor een time-out van het dagelijks leven.

De verzorgde tuin nodigt uit om te ontspannen en voor kinderen is er genoeg ruimte om te spelen en te ravotten.

Mijn persoonlijke hoogtepunt is de tegelkachel op de begane grond, die een bijzondere sfeer creëert en de ruimte gezellig warm houdt. De keuken was goed uitgerust met alles wat we nodig hadden om te koken.

De kamers zijn smaakvol ingericht en we voelden ons direct comfortabel en thuis.

Het was echt geweldig - we komen graag terug!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen

Juli 2023

Ricarda S. uit Weilheim

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Super mooi midden in het niets een geweldig huis.

We hebben een week in juli kunnen genieten van het vakantiehuis. Met 8 volwassenen, 2 kinderen en een hond was alles geen probleem. Met de fiets en te voet konden we wonderbaarlijk de omgeving verkennen en ook naar het Moldau stuwmeer gaan.
De accommodatie bevindt zich in een gerenoveerde boerderij, met een heerlijk koele woonkamer in de oude stal en liefdevol ingerichte kamers op de bovenverdieping. De grote tuin zorgde ervoor dat de grote groep nooit verveeld raakte en we ten volle van de tijd konden genieten.
Een echte aanrader, graag weer!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier

Juli 2023

Joachim P. uit Waiblingen

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

perfect

zeer aardige gastheren, we voelden ons erg op ons gemak

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden

Mei 2023

Hans M. uit Entenhausen

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Top sfeer en super vriendelijk

Top ambiance en super vriendelijk

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen

Juli 2021

Stefan B. uit Braunschweig

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Fantastisch huis, gewoon aan te bevelen

We hadden een heerlijke tijd met 8 volwassenen in deze droomboerderij, die met veel aandacht voor detail is voorbereid. Ideaal om midden in de natuur te ontspannen, paddenstoelen te plukken, te wandelen, sterren te kijken en je gewoon goed te voelen.
De familie Jaegerhuber zijn uitstekende gastheren, vriendelijk en gedienstig en hebben alles zeer goed georganiseerd. Een gedetailleerde handleiding beantwoordt bijna alle vragen.
Het gebied is prachtig voor uitstapjes en tussen cultuur, sport en natuur is er voor elk wat wils.
We waren verrukt en kunnen de Hofgut alleen maar aanbevelen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden


Contactpersoon

Dhr. L. Jaegerhuber

Dhr. L. Jaegerhuber

Welkom in Zuid-Bohemen! Maak kennis met dit unieke cultuurlandschap in het hart van Europa en geniet van de vele recreatiemogelijkheden rond de Koryto Farm. Wij hopen dat u - net als vele anderen - verrukt zult zijn.


meer informatie

Objectnummer: 278483

Laatst bijgewerkt: 15.04.2024

Advertentie online sinds: 4 Jaren

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/278483.htm


«Hofgut Koryto (clean&safe)» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 6 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven