Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Landhaus Diemelsee Haupthaus

Max.  14   gasten
230m²  Woonoppervlakte
8 Slaapkamers
3  Badkamer
Max. 14  gasten
230m²
8 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

67 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 12 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

67 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 12 Jaren online



Beschrijving

Historisch landhuis in klein dorp aan de Diemelsee; volledig gerenoveerd in 2011

Vakantiehuis met 230 m2 woonoppervlak op 3 verdiepingen voor 6 - 14 personen met 8 slaapkamers, 3 badkamers, historisch gestuukt schoollokaal met open haard, grote speel- en recreatieruimte op de zolder; huisdieren welkom.
Tel.: 02991-78356

Ideaal voor familie reünies:
Het huis wordt zeer vaak gebruikt over de generaties heen. De speelvloer houdt de kinderen bezig. Als grootouders meekomen, kunnen ze zich vestigen in het westelijke deel van het huis. Ze hebben een eigen ingang, een eigen badkamer zonder drempels en, als de kleinkinderen te wild worden, kunnen ze de deur naar het hoofdgebouw op slot doen. Dit maakt een gezinsreis veel ontspannender.

Ideaal voor kinderen:
De tarieven zijn kindvriendelijk en het huis is voorzien van veel speelgoed en boeken voor alle leeftijden. Zelfs met veel kinderen wordt het nooit te druk, want het huis, met bijna 250 m2, biedt voldoende ruimte om rond te rennen. Vooral populair bij de kinderen zijn de speelvloer en de "schuilplaats". In de winter kunt u rodelen op slechts 200 m afstand, en in de zomer lonkt de nabijgelegen Diemelsee.

Ideaal voor kampen:
Verschillende groepen uit onderwijsinstellingen of mensen met een handicap hebben ons huis al gebruikt voor vakantiekampen. Ook hier zijn de verschillende retraite-mogelijkheden en de mogelijkheid om zonder auto het Diemelmeer met zijn recreatiemogelijkheden te bereiken een voordeel. Wij verwelkomen mensen van alle leeftijden met en zonder handicap.

Ideaal in de lente:
De lente biedt heel bijzondere indrukken in onze regio. Wanneer de beukenbossen groen worden, is er een kleurenspel in een oneindig aantal tinten groen. Tegelijkertijd bloeien de bosanemonen en is de Eisenberg, de plaatselijke berg van Helminghausen, bedekt met lariksporen. Later bloeien de paardenbloemen volop op de vele weiden die worden omlijst door sleedoornhagen. Ook aan fruitbomen geen gebrek in Helminghausen, die zich van hun mooiste kant laten zien als ze in bloei staan. En u kunt gaan wandelen, fietsen of gewoon een wandeling maken.

Ideaal in de zomer:
Als de dagen warmer worden, schiet het graan omhoog. Klaprozen, korenbloemen en madeliefjes staan langs de kant van de weg en vormen kleurige spatten in de natuur. Vrij naar ästner : In de tuin ruikt het naar munt en kamille, men ziet de warmte en men hoort de stilte. Hoe klein is de hele wereld vandaag, hoe groot en grenzeloos is de idylle. Het Diemelmeer nodigt uit tot zwemmen, duiken en varen. Een stop in de biertuinen aan het meer of in het dorp bekroont het wellnessgevoel in deze tijd van het jaar.

Ideaal in de herfst:
De herfst is het mooiste seizoen voor lange wandelingen. Maar vaak zijn er nog mooie zonnige dagen aan de Diemelsee om van te genieten. De veerboot en de bootverhuur zijn nog open tot het einde van de herfstvakantie, zodat de bewegwijzerde "Ferry Boat Hiking Trail" ook een mooie combinatie is van ontspannen varen en wandelen. In de herfst is er ook een aardappelvuur in Helminghausen en de mogelijkheid voor kinderen om bieten te snijden.

Ideaal in de winter:
De winter laat zich in het Sauerland vaak van zijn mooie kant zien. Terwijl het in het laagland grimmig weer is, hebben wij regelmatig een deken van sneeuw waar jong en oud op hun eigen manier van kunnen genieten. Het fietspad langs de Diemelsee tussen de Westfaalse kant en Heringhausen wordt in de winter geruimd, zodat het mogelijk is om hier te wandelen, zelfs als er meer sneeuw ligt. Als de vorst aanhoudt, vriest het meer dicht en kan er worden geschaatst nadat de ijslaag door de Dienst Water en Scheepvaart is vrijgemaakt. Wie van de drukte van de wintersport houdt, is in 15 minuten in het toeristische bolwerk Willingen en zal aan het eind van de dag graag terugkeren naar de rust van ons kleine dorp.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 5
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 6
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 7
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 8
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren welkom Huisdieren welkom
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 0.7 km

0.7 km

Skilift 15 km

15 km

Supermarkt 3 km

3 km

Restaurant 0.2 km

0.2 km

Bus 0.2 km

0.2 km

Luchthaven 30 km Paderborn

30 km

Station 5 km Bredelar

5 km

Snelweg-afrit 20 km Marsberg

20 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Het vakantiehuis, waarin van 1867 tot 1930 de Helminghaus-school was gevestigd, ligt midden in het dorp. Het huis, dat al meer dan 200 jaar op de monumentenlijst staat, werd in 2011 volledig gerenoveerd en omgebouwd tot vakantiehuis. Het oude bouwweefsel met lemen muren en eiken raamwerk is grotendeels bewaard gebleven.
Het huis ligt direct aan de wandelpaden X1, Sauerland-Waldroute en HL2 en ongeveer 100 m van het Diemel-fietspad. Vanaf het dorpscentrum is het slechts 500 m naar de Diemelsee met zijn vele toeristische attracties in elk seizoen. De dorpsherberg, 2 snackbars en 3 restaurants/cafés zijn op loopafstand. Een kleine kiosk bevindt zich in het buurhuis direct naast de deur. Helminghausen is een klein, gezellig dorp midden in het natuurpark Diemelsee. Hier, op de staatsgrens tussen Hessen en NRW, ontmoet het Hochsauerland met zijn beboste heuvels het Waldecker Upland met het toeristische bolwerk Willingen op slechts een paar autominuten afstand.
In Helminghausen kunt u wandelen op eersteklas wandelpaden, fietsen op bewegwijzerde routes, zwemmen in de Diemelsee of gewoon tot rust komen. U kunt deelnemen aan de dorpsfeesten, met de veerboot tochten maken en zelfs koning worden. Helminghausen is het enige dorp in het Sauerland dat zijn eigen vogelschieten aanbiedt aan de gasten van de schietwedstrijd.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Jagen
Kanoën
Zwemmen
Zeilen
Skiën
Duiken
Tennis
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanbetaling: 20 % bij het boeken
Resterend bedrag: bij aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Huurprijs afhankelijk van aantal personen; zie homepage

Annuleringsvoorwaarden:

  • Je krijgt het boekingsbedrag minus de annuleringskosten teruggestort, als je de boeking ten minste 4 dagen voor de geplande check-in tot 12:00 's middags MET (Midden-Europese Tijd) annuleert. Bij een annulering die korter dan 4 dagen voor de check-in aangevraagd is, wordt 50% van het boekingsbedrag minus de prijs voor de eerste nacht en de annuleringskosten teruggestort.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 14-04-2024


7 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,8 van 5
4.8 Inrichting
4.9 Prijs / kwaliteit
4.9 Service
4.4 Ligging
4.7 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

September 2022

Martim D. uit Gladbeck

4,6
5 5 5 3 5
Toon Duits

Oud mooi en weer gezellig

Wij (5 broers en zussen) hebben hier een hele leuke tijd doorgebracht. Geweldige uitrusting, zeer goed en gezellig meubilair, het ontbrak aan niets. Wij kunnen het alleen maar van harte aanbevelen!

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier

Juli 2021

Marianne H. uit Bielefeld

4,6
4.5 4.5 4.5 4.5 5
Toon Duits

Bijeenkomst broers en zussen 2021 weer een groot succes

Ons verblijf was een ontspannende afwisseling na de deprimerende gebeurtenissen van de watersnoodramp en een goede gelegenheid om na de Corona Lock Downs met het gezin een luchtje te scheppen in de natuur en met plezier en goed humeur te genieten van de aangename sfeer van dit landhuis.

Aanbevolen voor: Mindervaliden, Senioren, Gezinnen met kinderen

Juli 2020

Norbert M. uit Dortmund

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Een mooi huis, liefdevol ingericht en goed uitgerust.

Een mooi huis, liefdevol ingericht en goed uitgerust, waar we ons jaarlijkse broers- en zussen-weekend met veel plezier hebben doorgebracht. De omgeving biedt veel ruimte voor natuurliefhebbers en het Diemelsee is een bezoek waard.

Juni 2020

Bianca S. uit Dorsten

4,2
4 5 5 3.5 3.5

Schöne Auszeit

Wir hatten eine sehr schöne Zeit hier, dass haus eignet sich wunderbar für einen Gruppenurlaub. Wir sind mit der Familie (3 Generationen) angereist und sowohl die ganz Kleinen wie auch die großen konnten die Zeit genießen. Es ist ein tolles Haus und eine schöne umgebung

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier

Mei 2019

Petra uit 51645 Gummersbach

5,0
5 5 5 5

Familienwochenende

Wir hatten eine sehr schöne Zeit in dem alten Haus. Das Nebenhaus für die Eltern, auch zum Rückzug, war perfekt. Mit 10 Personen und zwei Hunden haben wir uns sehr wohl gefühlt und hatten genügend Platz. In der Küche war alles zum Kochen vorhanden. Im kleinen Garten konnten wir entspannt sitzen und zum Diemelsee ist es zu Fuß nicht weit. Die Böötchenfahrt mit den Elektrobooten war einfach fantastisch und ist sehr zu empfehlen. Einzig der Platz zum Parken, wenn man mit 4 Autos anreisen muss, ist etwas knapp, hat aber, dank netter Nachbarn, auch geklappt. Vielen Dank an die Familie Kirchhoff!

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier

Maart 2016

Katja K. uit Dortmund

5,0
5 5 5 5

Immer wieder wunderbar!!!

In allen Bereichen 5 von 5

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen

Mei 2013

Melly2401 uit Erkrath

5,0
5 5 5 5 5

Tolles

Das Landhaus Diemelsee war der perfekte Ort für unseren kleinen Kegelausflug. Wir hatten Haupt-und Nebenhaus gebucht und waren von der gemütlichen Atmosphäre gleich angetan. Schöne Zimmer, unglaublich viel Platz, 3 Bäder - es hat alles gepasst. Selbst dem schlechten Wetter haben wir getrotzt und die Grillmöglichkeiten genutzt. Die schöne Lage war toll für unsere Ausflüge. Alle waren begeistert und wir werden auf jeden Fall wiederkommen!

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden

Omgeving van de accommodatie: Das Landhaus liegt im kleinen Ort Helminghausen, nur einen kurzen Fußweg vom Diemelsee entfernt. Toll für Wanderungen, mit dem Auto ist man schnell in Willingen, Brilon oder Winterberg und hat somit viele Möglichkeiten für Ausflüge jeglicher Art. Auch der Möhnesee lohnt einen Besuch.

Recreatiemogelijkheden: In Helminghausen selbst gibt es neben dem nahegelegenen Diemelsee einen Minigolfplatz und ein sehr empfehlenswertes Restaurant (Gasthof zum Diemeltal). Im Umkreis ebenfalls Minigolf, in Willingen zahlreiche Möglichkeiten (Seilbahn, Sommerrodelbahn, Erlebnisbad usw.)

Winkels: Direkt neben dem Haus ist ein Kiosk, in Padberg und Messinghausen sind Bäcker. Brilon bietet Supermärkte und Einkaufszone, Fahrtzeit ca. 20 min.


Contactpersoon

Mevr. F. Kirchhoff

Mevr. F. Kirchhoff

meer informatie

Objectnummer: 45709

Laatst bijgewerkt: 08.04.2024

Advertentie online sinds: 12 Jaren, 4 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/45709.htm


«Landhaus Diemelsee Haupthaus» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.8 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 7 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen
2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven