Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Fischerhaus Godewind***** / 60 m²

Oostzee / Lagune van Szczecin

Max.  4   gasten
60m²  Woonoppervlakte
1 Slaapkamers (+1)
1  Badkamer
Max. 4  gasten
60m²
1 Slaapkamers (+1)
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen
DTV-classificatie Deze accommodatie is gecontroleerd en beoordeeld volgens de sterrencriteria van de Duitse Toerismevereniging. Afhankelijk van de faciliteiten en de service, krijgt de accommodatie één tot vijf sterren.

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

64 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 15 Jaren online



DTV-classificatie Deze accommodatie is gecontroleerd en beoordeeld volgens de sterrencriteria van de Duitse Toerismevereniging. Afhankelijk van de faciliteiten en de service, krijgt de accommodatie één tot vijf sterren.
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 8 van de 12 duurzaamheidscriteria.

Gratis afzegging tot 45 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

DTV-classificatie Deze accommodatie is gecontroleerd en beoordeeld volgens de sterrencriteria van de Duitse Toerismevereniging. Afhankelijk van de faciliteiten en de service, krijgt de accommodatie één tot vijf sterren.

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

64 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 15 Jaren online



Beschrijving

In het kleine vissersdorpje Altwarp, gelegen op een schiereiland aan de Duitse kant van de lagune van Szczecin, niet ver van Ueckermünde, ligt het historische vissershuis "Godewind" *****. Het is gebouwd rond 1800, een gezellig vakwerkhuis. Sinds 2005 is het consequent geclassificeerd met 5 van de 5 sterren door de Duitse Vereniging voor Toerisme. Een rookvrij huis in een tuin van 650 m², op slechts 50 m van het strand.

De kust aan de lagune en de Oostzee wordt natuurlijk al eeuwenlang gekenmerkt door de visserij, dus wat is er natuurlijker dan een historisch vissershuis te kiezen als romantisch vakantiehuis?

Op de begane grond van het huis bevinden zich een vakantiewoning van 60 m² (2 tot max. 4 personen) en een studio van 45 m² (max. 2 personen) met een aparte volledige keuken naast elkaar en zijn toch volledig gescheiden en zelfstandig. U krijgt het 5-sterrenniveau als beide appartementen voor 4 personen worden geboekt, in welk geval wij gratis beddengoed en handdoeken verstrekken.

Hier boekt u het grotere appartement, ca. 60 m², geschikt voor 2 tot max. 4 personen. Het bestaat uit een woonkamer met comfortabele slaapbank, een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden, een badkamer met bad, een complete keuken met vaatwasser, een eethoek voor maximaal 6 personen en een uitgang naar het privé-terras voor maximaal 6 personen met houten/stoffen parasol. Deze flat is zo ontworpen dat, indien gewenst, alle 6 huurders van beide flats, dus ook die van de kleinere flats, samen kunnen komen in de woonkamer, de keuken en op het grote terras.

Als u alleen de kleinere flat wilt boeken, kijk dan onder objectnummer: 31884

Het huis heeft elektrische verwarming in alle kamers en historische maar goed werkende kachels. Desgewenst kunt u hout/kolen stoken uit onze schuur voor een vast tarief van 40 euro per week. Mocht u bij koud weer aankomen, dan hebben wij in ieder geval één tot drie dagen voorverwarmd. De opstartfase is voor jou niet nodig. In de winter raden wij onze gasten aan de kachels te gebruiken. Bij het overhandigen van de sleutels krijgt u uitleg, zodat u de kachels ook zonder ervaring kunt bedienen. In de overgangsperiode raden wij elektrische verwarming aan.

Tot nu toe geen bezoekersbelasting of parkeergeld. Ook beschikbaar zonder extra kosten:
WLAN in het hele huis en in de hele tuin.
2 gratis parkeerplaatsen op het terrein, dus uitsluitend één per appartement.
Barbecue, dvd-speler, cd-muziekinstallatie, cd's en dvd-films, gezelschapsspellen, boeken, informatiemateriaal over het dorp, de omgeving, uitstapjes, natuurpark, (fiets)wandelkaarten, ... een hengel, badminton, Hollywood-schommel, ligstoelen van hoge kwaliteit, houten stoelen en banken, ligstoelen die u ook mee kunt nemen naar het strand, waslijn, ..., op verzoek ook gebruik van wasmachine en droger op het terrein. Ook beschikbaar zonder extra kosten: kinderstoel, bolderkar, kinderfiets, informeer vooraf zodat u het gebruik van beide appartementen niet hoeft te delen als u apart boekt

Natuurlijk verwachten wij dat het gebruik van het gehele pand met zorg gebeurt.

Godewind is een rookvrij huis, maar rokers kunnen bij slecht weer gebruik maken van de historische rokerij in de tuin. U kunt ook uw meegebrachte fietsen of vistoebehoren op een afsluitbare plaats opbergen.

U kunt bij ons tot zes zeer soepel lopende, robuuste toer damesfietsen huren voor € 20/fiets en week. Op één daarvan kan een peuterzitje worden gemonteerd, dat u zonder extra kosten maar op verzoek kunt gebruiken. Een kinderfiets met omkeerbare zijwieltjes en een trolley zijn ook gratis beschikbaar. We hebben 2 fietshelmen, maar als u dit voor uw kinderen belangrijk vindt, neem dan uw eigen fietshelm mee.
Een eigen kano is beschikbaar op aanvraag (€ 25/dag of € 100/week)

Er zijn seizoensgebonden massa's in de tuin: aalbessen en kruisbessen, die je zoveel kunt eten als je wilt.

Pet:
Eén goed verzorgde hond per flat is welkom. U mag een hond tot en met golden retrieverformaat meenemen tegen een toeslag van 5 euro per nacht. Hij mag vrij spelen in de omheinde, teckelvrije tuin. De tuin is echter geen speelplaats voor honden, maar vooral een speelplaats voor de kinderen van de vakantiegasten. We zien hem graag en zijn niet kieskeurig als hij een gat in de tuin graaft of een tulp afbreekt. Wij eisen echter wel dat u hem niet zonder toezicht alleen laat in de flat en de tuin, dat hij de andere gasten of dorpelingen niet stoort, geen stoffering of bedden bevuilt, geen pootafdrukken achterlaat op muren binnen en buiten en niet gaat wandelen in de tuin. Dat hij in het dorp aangelijnd is en dat je zijn poep opruimt

Dat hij alleen baadt op het aangewezen hondenstrand. Er zijn twee andere natuurlijke badplaatsen in het dorp en twee natuurlijke stranden in de nederzetting op 30-40 minuten loopafstand, evenals een groter hondenstrandgedeelte in Ueckermünde.

Slaapplaatsen

Slaapkamers
Eenpersoonsbed (100x200 cm)
Eenpersoonsbed (100x200 cm)
Woonkamer
Slaapbank (140x200 cm)

Kamers en inrichting

Huisdieren in overleg Huisdieren in overleg
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Haard Haard
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 0.1 km

0.1 km

Meer 0.8 km

0.8 km

Supermarkt 0.1 km

0.1 km

Restaurant 0.05 km

0.05 km

Stadscentrum 0.4 km

0.4 km

Bus 0.3 km

0.3 km

Luchthaven 52 km Stettin-Golenie

52 km

Station 16 km Ueckermünde-Stadthafen

16 km

Snelweg-afrit 45 km A20 Pasewalk

45 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

Maximale bezetting
Houd bij het boeken rekening met een maximale bezetting van 2-4 personen en een hond voor dit appartement
Gelieve hiermee rekening te houden bij uw reservering

De verhuurder is af en toe in het huis om de vrije appartementen klaar te maken voor de volgende gasten, of om de tuin te verzorgen als u op excursie gaat, zodat u niet gestoord wordt door de grasmaaier. Wij zorgen ook voor het winteronderhoud zodat u niet ingesneeuwd raakt. De verhuurder woont in de vrije flat of op zolder, maar dit zou u niet moeten storen, aangezien er geen voetstapgeluiden of iets dergelijks zijn. Dus we zijn altijd beschikbaar voor u als u problemen heeft. Zelfs als er niemand ter plaatse is, zijn we altijd telefonisch bereikbaar. Als u beide appartementen boekt en de woning helemaal voor uzelf wilt hebben, is dat geen probleem.

Grotere speeltoestellen voor kinderen:
Op het badstrand op 50 m afstand zijn er enkele speeltoestellen voor kinderen, klimschip, schommels, ... en volleybal, strandbal.
Aan de andere kant van het dorp, onder de oude molen, is er ook een voetbalveld.

Geschiedenis van het huis:
Huizen met rieten daken, of rieten daken zoals ze hier worden genoemd, zijn kenmerkend voor de stijl van de Haff-kust. Godewind had echter nooit een rieten dak, dus hebben we de historische dakpannen behouden en toegevoegd tijdens de grote restauratie in 2005. Een bord van de gemeente voor het huis geeft aan dat het in zijn lange geschiedenis ook een kapiteinswoning was. Qua architectuur is het echter een vissershuis. Sinds we het in 2005 begonnen te verhuren, is het consequent geclassificeerd met 5 sterren. Maar het is ook een bijzonder object: met zeer oude onderdelen, kachels, meubels, ... De foto's laten het duidelijk zien. Er zijn geen geïsoleerde ramen of thermische isolatiesystemen, maar toch is het comfortabel warm, zelfs bij -29 graden en met een oostenwind. Het huis is gerestaureerd met plafonds, muren, enkele beglazing en deuren in klei/kalksteen die in de historische verhoudingen bewaard zijn gebleven. Na de restauratie in 2005 was het niet het einde, maar als het huis niet wordt verhuurd, zodat we geen gasten kunnen storen, voeren we het hele jaar door renovaties en reparaties uit.


Het huis is centraal gelegen in het dorp en toch rustig, want door de ligging als enige dorp op de punt van een landtong is er geen doorgaand verkeer en wordt het niet doorsneden door een lawaaierige hoofdweg zoals veel andere dorpen.

Kust:
Een vissershuis staat natuurlijk dicht bij het water. Je hebt een beetje uitzicht op het water vanaf de tuinpoort. Godewind ligt op slechts ongeveer 50 m van het badstrand. Het is een klein dorpsstrand, niet groot maar nooit druk. Nog twee badplaatsen in/bij het dorp. Twee andere zeer mooie stranden op 20 minuten fietsen, zeer gemakkelijk te fietsen door prachtig kustlandschap. Alle stranden in de regio worden in het seizoen onderhouden door de gemeenten en de waterkwaliteit wordt gecontroleerd door de regionale autoriteiten. Alles is klein en overzichtelijk; in tegenstelling tot de Oostzeekust steunt de regio op het zachte toerisme. Er zijn geen files, gebrek aan parkeerplaatsen, hoge parkeertarieven of toeristenbelasting aan de Haff-kust zoals aan de Oostzeekust.
Een kano is beschikbaar in de tuin tegen betaling (25 €/dag, 100 € borg). We hebben geen zwemvesten, maar het Haff is erg ondiep bij het dorpsstrand en bij de rietvelden en daarom ook perfect geschikt voor kleine kinderen en in de winter voor schaatsen. Het is verfrissend zelfs in extreem hete zomers, nooit zo ijzig als de Oostzee, heeft geen kwallen omdat het zoet water is.
De visserij kenmerkt het dorp al sinds 1150, en de vissers nemen u tegen een kleine vergoeding graag mee in hun kleine houten bootjes op hun tocht door de lagune in de vroege ochtend. Een houten vissersboot met twee masten is voorbereid op excursies en vertrekt vanuit zijn thuishaven in Altwarp voor tochten over de lagune. Andere boottochten van Ueckermünde naar Swinemünde, Szczecin, ..


Dorp en omgeving:
De plaatselijke bevolking in het dorp en de regio is zeer vriendelijk.
Altwarp ligt op de punt van een schiereiland. U ervaart pure natuur, want het dorp ligt direct in het (!) natuurpark "Stettiner Haff" en is daardoor zeer ruim omgeven door kustlandschap met water, duinen, moerasweiden en oeverbossen. Er is een aparte administratie voor het enorme natuurpark, dat wandel-, fiets- en kanotochten (bever, ...) organiseert en tegen redelijke prijzen aanbiedt. Informatiemateriaal, bij ons thuis, of over het natuurpark. Natuurlijk kunt u ook gaan vissen, op eigen houtje de natuur verkennen met onze kano of fiets, gaan zeilen, surfen, kitesurfen, .... In de herfst kun je de herten in de tuin horen brullen. 's Avonds hangen ze in de duinen en het riet vlak naast het dorp en eten ze de laatste appels uit de boom. In de winter kunt u schaatsen op de lagune. De winterdienst werkt zeer goed, wij kennen geen afgesneden dorpen op de lagune, zoals op Rügen in 2010.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Golfen
Inline skaten
Jagen
Kanoën
Mountainbiken
Paragliding
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Zeilen
Surfen
Duiken
Tennis
Volleybal
Wandelen
Waterskiën
Surfen
Kitesurfen
Boottochten
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 16:00
Uitchecken: 10:00
Borg: € 100
Aanbetaling: 20 % bij het boeken

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

Elektriciteit en water naar verbruik. 45 cent/kWh, 5 euro/cbm
In de winter adviseren wij voor de kachels onze stookolie tegen kostprijs uit onze eigen schuur te gebruiken.

Betalingsmogelijkheden:

Overschrijving
Contant Betalen

Annuleringsvoorwaarden:

  • Gratis annuleren tot 45 dagen voor aankomst mogelijk.
  • Stornierung Tritt der Mieter durch schriftliche Erklärung gegenüber dem Vermieter des Vertrags zurück, maßgeblich ist der Zeitpunkt des Zugangs der Rücktrittserklärung beim Vermieter, schuldet er dem Vermieter folgende Stornierungsgebühren: bis zum 45. Tag vor Reiseantritt 0 % des Reisepreises bis zum 31. Tag vor Reiseantritt 20% des Reisepreises bis zum 21. Tag vor Reiseantritt 50 % des Reisepreises bis zum 7. Tag vor Reiseantritt 75 % des Reisepreises danach 100 % des Reisepreises zuzüglich einer Bearbeitungsgebühr in Höhe von 50,00 €

meer informatie:

De regio wordt gekenmerkt door het kustlandschap en is bovendien zeer dun bevolkt. Daarom is het zelfs in het zomerseizoen niet overvol zoals aan de Oostzeekust. Je kunt er uren wandelen of fietsen zonder mensen tegen te komen, je bent alleen met de natuur, de adelaars (3 soorten), reigers, kraanvogels, bevers, herten, ....

Winkelen, restaurants:
Het is ongeveer 30 m naar de winkel van tante Emma. U vindt bij aankomst, startvoorwaarden met voldoende tabbladen voor de vaatwasser, zeep, koffiefilter, zout, peper, theedoeken, afwasmiddel, toiletpapier, .... De kleine winkel in het dorp is op zaterdag tot uur open. Ondanks zijn beperkte omvang is het zeer goed gevuld en niet duur. Bij aankomst passeert u Ueckermünde, een zeer mooie kustplaats, waar u alle gebruikelijke discounters, banken, bioscoop, station, ... vindt.
Er zijn twee restaurants in het dorp, die ook in de winter open zijn. Ze bieden allemaal verse, heerlijke visgerechten. Bovendien zijn er bij de haven en in de duinen twee viswinkels die tijdens het seizoen door de vissers van Altwarp worden gerund, met een rokerij, een branderij en een restaurant, met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Er is ook een kapper en een verpleegster in het dorp.

Excursies:
Het is een uur rijden naar Usedom als u zich wilt onderdompelen in de drukte van het kuuroord. Het is ook een uur naar Szczecin, ook met goede busverbindingen vanuit Ueckermünde. Auto's zijn altijd veilig geweest aan de Duitse kant en zijn nu ook veilig aan de Poolse kant.
Bootroutes leiden naar Usedom en Polen, vanuit Altwarp met een schilderachtige oude houten vissersboot of vanuit Ueckermünde. Daar ligt een replica van een groot historisch Hanzewiel in de haven. U kunt vanuit een nabijgelegen haven op een historische Zeesen boot varen of moderne boten huren voor uw eigen tochten.
Niet ver daarvandaan is er een zeer mooi gemaakte Slavische nederzetting en een middeleeuws dorp. Verder is er de botanische tuin in Christiansberg, de dierentuin in Ueckermünde, wellness in twee grotere hotels in naburige steden en in de badplaats Ueckermünde.
Het middeleeuwse zomerspektakel in Ueckermünde en het zangconcours Giulio Perotti dat daar om de twee jaar wordt gehouden, alsmede diverse vis- en havenfeesten in de omliggende dorpen en stadjes.
Opera in het hertogelijke/royale kasteel in Szczecin en de Philharmonie in haar eigen nieuwe gebouw. Vele andere klassieke concerten en muzikale evenementen in de regio gedurende het hele jaar.

Het weer:
Gemiddeld over tien jaar heeft de Haff-kust, net als de Oostzeekust met enkele kleine regio's in Zuid-Duitsland, verreweg de meeste zonuren per jaar. Het is dus geen "geluk" dat de zon schijnt, maar statistisch veel waarschijnlijker dan in de rest van Duitsland. Normaal schijnt de zon, maar als het "slecht" weer is, betekent dit niet permanente regen, maar in het slechtste geval "veranderlijk", d.w.z. het regent een keer en het kan permanent weer zonnig zijn. Een volle dag regen is zeer zeldzaam, zelfs in maart/april. Zoals gewoonlijk aan de kust is het vaak winderig. De winters in Pommeren zijn koud en bedekt met diepe sneeuw. De winterdienst werkt heel goed.

Sleuteloverdracht:
Sleuteloverdracht door de eigenaar ter plaatse op de dag van aankomst vanaf Uhr. Vertrek en teruggave van de sleutels tot uur op de dag van vertrek.
Wij laten u bij aankomst het huis en de tuin zien en zijn tijdens uw vakantie altijd telefonisch bereikbaar, soms ook ter plaatse, voor vragen.

Aankomst:
haus Godewind bereikt u door vanuit Ueckermünde de borden naar Altwarp te volgen, dan langs de "Siedlung Altwarp" te rijden en na het gele plaatsnaambord "Altwarp" na ca. 300 m bij het eerste "juiste" kruispunt (bushalte) linksaf de Seestraße in te slaan. Aan de rechterkant van de weg, nummer 35. Iemand van ons zal na uur in het huis op u wachten.
Als u met de trein komt, kunt u comfortabel en snel (2 uur vanuit Berlijn) naar het eindstation Ueckermünde-Stadthafen reizen.

Muggen:
Door de frequente wind zijn er aan de kust altijd beduidend minder muggen dan in het binnenland.
Bij de Stett. Haff zijn de overgrote meerderheid van de muggen, niet de muggen zoals je ze kent, maar Haff muggen. Je kunt ze herkennen aan hun pluizige antennes.
Deze muggen bijten NOOIT.
Ze eten niets, ze vrijen alleen, als de batterij leeg is, sterven ze vanzelf na 1-3 dagen


Als u meer ruimte wilt:

Als u beide appartementen in dit vissershuis wilt boeken, kijk dan aanvullend naar het objectnummer
31884 (45 m² studio voor 2 personen)

In het Fischerhus Lütt Hauke in hetzelfde dorp vindt u nog twee vakantiewoningen onder de objectnummers
276541 (75 m² voor 2-4 personen)
276548 ( 69 m² voor 2 personen + kind).


Bedankt dat u de tijd neemt om ons te bezoeken en
wij zouden u graag verwelkomen als onze vakantiegasten hier aan de kust !


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 19-04-2024


27 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,9 van 5
4.9 Inrichting
4.8 Prijs / kwaliteit
4.9 Service
4.9 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Oktober 2023

Achim E. uit Stuttgart

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Geweldige accommodatie

Ons verblijf in huis Godewind was gewoon fantastisch! Hagen en René zijn uiterst hartelijke gastheren die uitstekend voor ons hebben gezorgd. De accommodatie was gezellig en uitnodigend, en de ligging in Altwarp gewoon schilderachtig. We waardeerden de aandacht voor detail en de gastvrijheid die onze vakantie tot iets bijzonders hebben gemaakt. Hartelijk bedankt, Hagen en René - we komen graag terug! Achim, Hermann, Angelika, Marjon en Matthias.

September 2023

Heike N. uit Münster

4,6
4 4 5 5 5
Toon Duits

Ontspanning pur.

Voor een weekje weg met twee vriendinnen is dit een geweldig vakantie appartement. Strand, strandcafé, haven, restaurant, natuur, Lütt Matten vissersboot, Stettin, Ueckermünde en nog veel meer. Hagen en René waren aardige gastheren en gaven veel tips. Een scherp keukenmes is handig om mee te nemen – al met al een zeer aan te bevelen vakantiebestemming!

April 2022

Matthias F. uit Berlin

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Geweldig voor een familievakantie!

Ten eerste waren we hier maar een weekend, maar daar zal het zeker niet bij blijven. Hagen en René zijn super gastheren met veel oog voor detail. Zeer indrukwekkend hoe ze het oude kapiteinshuis hebben gerestaureerd zonder de oorspronkelijke charme te verliezen. Ze zorgden ook voor het welzijn van de kinderen met verschillende attenties. Dit is de juiste plaats om te komen als u uw batterijen wilt opladen. De heerlijke rust, het uitzicht op het water en de omgeving nodigen uit tot verkennen. De kinderen waren vooral dol op de duinen. Hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en zeker tot ziens!

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen

Juli 2021

Karsten und Diana M. uit Berlin

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Altijd een heerlijk uitje

We komen al een paar jaar steeds weer naar "Godewind"
De rustige ligging, de pure natuur en last but not least de eerlijke hartelijkheid van de gastheren maken deze woning qua ontspanning gewoonweg onverslaanbaar
De flat is uitgerust met alles wat je nodig hebt. Zelfs bij minder mooi weer kunt u genieten van de smaakvol ingerichte vier muren. Verder is alles mogelijk, van luie ontspanning in de prachtige tuin tot excursies in de omgeving
Desgewenst kunt u direct fietsen reserveren of met uw eigen kano de lagune verkennen
In de directe omgeving zijn een van de twee restaurants in het dorp en een kleine winkel, die zeer goed gevuld is
Voor grotere aankopen bent u met de auto snel in Ueckermünde, waar voldoende supermarkten zijn.
Sinds dit jaar is er ook een kleine snackbar direct aan het nabijgelegen kleine badstrand, die heerlijke gerechten aanbiedt. U kunt het in ongeveer drie tot vier minuten te voet bereiken, evenals een klein ijscafé direct aan het water.

Al met al een vriendelijk, mooi plaatsje aan de lagune
We kijken nu al uit naar volgend jaar.

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Strandvakantie, Romantische vakantie

Juli 2021

Carola und Bernd B. uit Vechelde

4,8
4 5 5 5 5

Ruhe genießen

Obwohl das Wetter nicht optimal war , haben wir uns doch wohl gefühlt. Sehr nette Gastgeber und ein schönes Haus , welches mit viel Liebe renoviert wurde. Eine Dusche statt Badewanne hätten wir besser gefunden. Ansonsten haben wir die Ruhe und die schöne Natur genossen.

Aanbevolen voor: Romantische vakantie

Juni 2021

Dagmar und Peter F. uit Leopoldshöhe

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Alles paste!

Haus Godewind is een charmant huis. Met flair, gezellig, liefdevol ingericht en het ontbreekt aan niets. De tuin met zijn schaduwrijke plekjes is prachtig en nodigt uit tot vertoeven
Altwarp is een rustige plek in een charmant landschap en biedt alles voor uw lichamelijk welzijn
We voelden ons thuis en hebben erg genoten van de week
Veel dank aan onze vriendelijke gastheren.

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Strandvakantie, Romantische vakantie

Augustus 2020

Monika R. uit Magdeburg

5,0
5 5 5 5 5

Godewind

Die Unterkunft ist sehr liebevoll und mit interessanten Details ausgestattet. Wir haben uns in allen Belangen sehr wohl gefühlt und konnten die Herzlichkeit unserer Vermieter zu jeder Zeit spüren. Es war eine wunderschöne Urlaubswoche.

Aanbevolen voor: Mindervaliden, Senioren, Romantische vakantie

Augustus 2018

Elisabeth und Rainer K. uit Marburg

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Graag weer - vakantie in Fischerhaus Godewind.

Ondanks de hete zomer was het huis aangenaam koel en er zijn ook heerlijke schaduwrijke plekjes in de tuin. Bovendien ligt een van de vele stranden op een steenworp afstand!
Mooi dorpje in een heel mooi kustlandschap.
Alles is niet overvol. Je kunt je heel goed ontspannen.
We komen graag nog eens terug!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

Juli 2018

Susanne und Rüdiger L. uit Leipzig

5,0
5 5 5 5

Alles Klasse !!!

Wir hatten einen ausgezeichneten Sommerurlaub in dieser superschönen und gemütlichen Unterkunft !!!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Skivakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

Maart 2018

Regina B. uit 33649 Bielefeld

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Uitzonderlijke accommodatie op een geweldige locatie

Het appartement in het oude vissershuis is prachtig ingericht, met "aandacht voor detail". Oud gemengd met nieuw: dat heeft flair. We wilden niets. De keuken is super uitgerust. Omdat we hier in het koude maart waren, stookten we de tegelkachel op: een heerlijke warmte. Het is maar een paar stappen naar de lagune. De omgeving is prachtig, je kunt veel excursies maken. We hebben veel gezien. Kortom, het was een geweldige week in een gezellige accommodatie. Wij danken Dr. Bode voor de vriendelijke ontvangst. We zouden dit huis graag aanbevelen aan anderen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

November 2017

Sabine und Hans-Jochim K. uit 20099 Hamburg

5,0
5 5 5 5

Auch abseits der Saison sehr zu empfehlen !!!

Nachdem wir schon 3 mal im Sommer hier waren, haben wir diesmal die graue Jahreszeit gewählt und Haus und Umfeld wieder sehr genossen !!! Uneingeschränkt zu empfehlen !!!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

Augustus 2017

Sonja und Harald M. uit 79100 Freiburg

5,0
5 5 5 5

Alles ehr schön !!!

Sehr schöne Wohnung in einem sehr schönen Haus mit nettem Vermieter, mit sehr schönem Garten, Dorf, Region, ... Alles hervorragend !!! Wir möchten gerne wiederkommen !!!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

Februari 2017

Silke O. uit 19230 Moraas

5,0
5 5 5 5

Ein zauberhaftes Haus in einer zauberhaften Landschaft

Ein zauberhaftes Häuschen in einer zauberhaften Landschaft. Die Ferienwohnung ist angenehm individuell und geschmackvoll gestaltet, sehr gepflegt und gemütlich. Wir haben uns in jeder Hinsicht wohl gefühlt.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Mei 2014

mingmann uit Frankfurt am Main

4,8
5 5 5 3.9 5

Familienkurzurlaub

Sehr schöne Unterkunft mit viel Charm, die liebevoll eingerichtet ist. Kontakt mit Vermieter lief sehr gut und war angenehm. Die Wohnung ist perfekt geeignet für 2 Personen und es geht aber auch mit 4. Besonders hat uns der Garten gefallen, da man hier viel Privatsphäre genießt.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Strandvakantie, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Haus befindet sich im unmittelbarer Nähe zum Dorfstrand und dem kl. Hafen. Landschaft ist sehr schön.

Recreatiemogelijkheden: Vielseitige Freizeitmöglichkeiten: Strand, Wandern, Schifffahrt oder einfach entspannen im Garten (hier sind viele Spielsachen bereits vorhanden (Ball, Federball, Schaukel, etc.)

Winkels: Kl. Supermarkt ist direkt gegenüber vom Ferienhaus. Hier bekommt man alles was man für das Überleben benötigt.

April 2014

atelier zündwerk uit leipzig

5,0
5 5 5 5 5

Besser geht es nicht!

Wunderbares altes Fischerhaus im Grünen. Liebevoll eingerichtet, perfekter Service vor Ort & im Vorfeld. Sehr nette/r Vermieter! Absolut Empfehlenswert! ... und ganz einfach viele Gründe, um wieder zu kommen!

das zündwerk sagt DANKE!

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: herrlich ruhig zum abschalten, wandern, spazieren gehen, rad fahren, baden ... luft, wasser, natur ... alles da!

Recreatiemogelijkheden: wandern, spazieren, radfahren, kanu fahren, baden und und und ...

Winkels: ein kleiner gut bestückter tante-emma-laden gleich über die strasse, 2 gaststätten im ort

Februari 2014

berlingoeshaff uit Berlin

5,0
5 5 5 5 5

Frühling am Haff

Entgegen unserer Hoffnung, Mitte Februar mit 20 cm Schnee begrüßt zu werden, haben wir milde, nahezu windfreie Tage mit teils strahlendem Sonnenschein und sternklaren Nächten erlebt. Das sehr schön und mit viel Liebe zum Detail restaurierte und eingerichtete Fischerhaus ist ein idealer Ausgangspunkt für Streifzüge durch die abwechselungsreiche Natur am Haff. Sowohl in der unmittelbaren Umgebung Altwarps, wie auch bei längeren Wanderungen finden sich zahlreiche sehenswerte Landschaftseindrücke. Die Erholung unterstützt eine wunderbare Stille, allenfalls ab und zu durch Kranichschreie oder Hundebellen unterbrochen. In unmittelbarer Nähe das Hauses befinden sich eine Gaststätte (eine weitere lässt sich in wenigen Minuten zu Fuß erreichen) und der Laden des Dorfes sowie eine Bushaltestelle, von der aus man zumindest an Werktagen nach Ueckermünde fahren kann. Auch die Badestelle mit kleinem Sandstrand ist unweit des Hauses. Wir haben die Woche im Fischerhaus sehr genossen und können die große Ferienwohnung ohne jede Einschränkung weiterempfehlen.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Strandvakantie, Romantische vakantie

Augustus 2013

Benno uit 77704 Oberkirch

5,0
5 4.9 5 5 5

Tolles Haus wunderschöne Gegend

Wir hatten beide Wohnungen für 14 Tage mit unserer Tochter dem Schwiegerson unseren Enkeln beide 20 Monate und unserem Hund gemietet.
Das Haus ist liebevoll eingerichtet und sehr sauber, aber die Kröhnung ist der wunderschöne Garten.
Die Trauerweide hätten wir am liebsten mitgenommen!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Strandvakantie

Omgeving van de accommodatie: Wunderschöne ruhige Lage in einer Umgebung die zum Baden, aber auch zum Wandern und Radfahren einläd.

Recreatiemogelijkheden: Baden fast vor der Haustür, Radfahren Wandern, 15Km entfernt in Ückermünde gibt es einen Zoo und auch andere Freizeitmöglichkeiten.

Winkels: Was man Täglich braucht kann man direkt über die Strasse in einem kleinen aber gut sortierten Laden kaufen.
Supermärkte gibt es 15Km entfernt in Ückermünde.

Mei 2012

Sidney uit Schwalenberg

5,0
5 5 5 5 5

10 wunderschöne Tage

Haben uns im Haus Godewind sehr wohl gefühlt.Wir hatten die kleine Wohnung und sie war für uns Zwei mit Hund vollkommen ausreichend und urgemütlich.Auch dem Hund hat es sehr gefallen.Am Haff war es einfach herrlich,die Natur und die Altwarper super!Alles Gute und danke für die schöne Zeit!!!!

Aanbevolen voor: Vakantie met huisdier

Omgeving van de accommodatie: Wer die Natur liebt,gerne Rad fährt und wandert ist hier bestens aufgehoben

Recreatiemogelijkheden: Angeln, Boot fahren ,klönen

Winkels: Im Dorfladen gibt es fast alles

Januari 2012

Swallows uit Somerset-West Southafrica

5,0
5 4.8 5 5 5

Nur die

Nur die Wärme(Sonne) hat uns 12000Km von unserer eigentlichen Heimat gefehlt, denn das wunderschöne alte Fischerhaus Godewind hat uns mit Wärme empfangen und wir haben die Wintertage sehr genossen.
Es fehlte einfach an garnichts!!! Haben schon lange nicht mehr so einen erholsamen Urlaub in Deutschland verbracht. Der Gastgeber Herr Dr. Bode war immer sehr zuvorkommend und war uns beim Erlernen des Feuermachens (alter wundervoller Ofen) behilflich und wir waren sehr erstaunt wie schnell und vorallem welch eine Wärme und Gemütlichkeit alte Dinge ausstrahlen koennen.
Die Ruhe im Ort und der kurze Weg ans Wasser haben bei uns zur Entspannung geführt.
Positiv war auch die Möglichkeit unseren Terrier Fritz mitbringen zu dürfen, was sonst nicht üblich ist. Auch hier nur eine definitive Empfehlung an alle Hundebesitzer.
Wir wünschen Herrn Dr. Bode alles Gute weiterhin und angenehme Gäste, die solch ein wunderschönes restauriertes Haus zu schätzen wissen liebe Gruesse aus Kapstadt die Hosters

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Single-vakantie, Strandvakantie

Omgeving van de accommodatie: Kleines verschlafenes Fischerdorf mit Dünen, Wasser und Naturschutzgebiet Erholung pur!!

Recreatiemogelijkheden: Angeln, Wandern und Radfahren sind die wohl besten Möglichkeiten

Winkels: Ein kleiner Supermakt im Ort, alles was das herz begehrt, wer mehr möchte bekommt alles im nahen Ueckermünde alle bekannten Supermärkte vor Ort

Mei 2011

rosental1940 uit Passau

4,0
3.6 4.4 3.5 3.8 5

Gelungener Urlaub

Ruhige Lage. Sehr schönes und gepflegtes Haus. Geschmackvoll
eingerichtet. Grosser Garten.

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden, Strandvakantie, Romantische vakantie

Winkels: Die kleinen Dinge vor Ort und natürlich frischen Fisch. Alles & mehr in Ückermünde

Maart 2011

Steka uit Berlin

4,9
5 4.9 5 4.8 5

März 2011

Ich hatte eine tolle, total ruhige Zeit in Altwarp. Die Unterkunft ist umfassend rundum renoviert, sehr stilvoll und top als altes Fischerhaus wieder hergerichtet, angenehme und sehr passende Einrichtung, große Räume, sehr angenehme Wärme durch alte Kachelöfen, frische Luft, frischer Fisch und erfrischend-angenehmes Klima

Aanbevolen voor: Vakantie zonder auto, Single-vakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Absolute Ruhe, viel Wald, Wiesen, Dünen

Recreatiemogelijkheden: Fahrradfahren, Wandern, Spazieren, Schwimmen

Winkels: Kleiner Supermarkt mit Briefkasten direkt vor dem Haus, die großen Discounter in Ueckermünde 15 km entfernt

December 2010

shaas uit Nürnberg

5,0
5 5 5 5 5

Auszeit am Haff

Wir haben die Weihnachtstage 2010 im gemütlichen Fischerhaus Godewind verbracht (kleine Wohnung) und die Zeit dort sehr genossen.
Die liebevoll eingerichtete Wohnung bietet alles, was man für eine kleine Auszeit braucht: der Kachelofen im Wohn-/Schlafzimmer sorgt für kuschlige Wärme und Gemütlichkeit und selbst die Betten lassen sich mit den vorbereiteten Heizdecken vorwärmen, so dass es sich hier auch bei winterlicher Eiseskälte bestens aushalten lässt.
Auch in der Küche mit Blick auf den Garten haben die Vermieter an alles gedacht. Sie ist mit allem nötigen Dingen ausgestattet und so lässt sich der frisch eingekaufte Fisch vom Haff (viele Fischer in Altwarp verkaufen ihren frischen Fang) bestens zubereiten. Gleich schräg gegenüber findet man auch einen kleinen Tante-Emma Laden in dem man nicht nur frische Brötchen bekommt, sondern auch sonst so ziemlich alles.
Vom Fischerhaus ist man schon in ein paar Meter am Wasser und kann sich außerdem auf ausgiebige Spaziergänge in die Dünenlandschaft begeben. Für längere Ausflüge und Touren bietet sich das nahe Usedom an, oder aber die Hansestadt Greifswald.
Für uns sind die Tage viel zu schnell vergangen, wir wären gerne noch länger geblieben!
Vielen Dank für den netten Empfang und die schönen Tage in eurem Fischerhaus.

December 2010

Urlauber uit Berlin

5,0
5 5 5 5 5

Urlaub im Rundumwohlfühlhaus

Wir waren im Winter hier und fühlten uns rundum wohl - als Gäste der Vermieter. Wunderschöne alte Möbelstücke, Bilder und moderne Ausstattung harmonisieren auf wunderbare Weise miteinander. In der Küche finden sich alle erdenklichen Utensilien, und sollten Sie etwas vermissen, ist es gut möglich, daß Sie es auch im Dorfladen gleich auf der gegenüberliegenden Straßenseite finden. Der Kachelofen und der alte Ofen in der Küche heizen alle Räume auch bei starkem Frost. Niemand wird auf das morgentliche Heizritual und die wohlige Wärme verzichten wollen. Die elektrischen Heizkörper müssen allenfalls für den Genuß eines Wannenbads Dienst tun. Und wer kennt schon den Luxus von Matratzenheizdecken? Zahlreiche Wanderkarten und aktuelle Prospekte helfen bei der Planung der Unternehmungen. Den Besuch der "Eisbahn" in Eggesin können wir nicht empfehlen, es sei denn, Sie lieben Kunststoffeisbahnen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Vakantie zonder auto, Strandvakantie, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Mitten im Dorf gelegen mit Küchenblick in den Garten.

Recreatiemogelijkheden: Der See ist ganz nah. Gutes Netz von Rad- und Wanderwegen.

Winkels: Der Dorfladen ist über die Straße und läßt keine Wünsche offen. Alle Einwohner sind sehr liebenswert.

November 2010

arnd uit Berlin

5,0
5 5 5 4.8 5

Bestens erholt!

Raus aus der Reizüberflutung Berlins haben wir uns hier wunderbar erholt. Die Wohnung ist schön und gemütlich, der Vermieter sehr gastfreundlich und aufmerksam, die Natur sehr wohltuend - also jedem gestressten Großstädter wärmstens zu empfehlen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Vakantie zonder auto, Single-vakantie, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Die Umgebung ist beeindruckend still und menschenleer, die Natur abwechslungsreich und erholsam, die Luft frisch und der Sternenhimmel grandios, das Dorf geschichtsträchtig und die Bewohner überraschend feundlich.

Recreatiemogelijkheden: Natur pur!

Winkels: Ein Tante-Emma-Laden ist 30 Meter entfernt und leckeren Fisch gibt es auch - sogar im November.

Juni 2010

rainloi uit Zeulenroda

4,7
4.8 4.2 4.9 4.8 4.8

Ferientage Juni/Juli 2010

Wir haben 3 tolle Urlaubswochen im Haus Godewind (große Wohnung)verlebt und möchten uns nochmals für die vielen kleinen Aufmerksamkeiten bedanken. Es hat alles gepaßt - sehr netter Empfang, alles vorhanden was man so braucht, tolles Ambiente ("Flair des Südens"!!!)und vermutlich war auch der Sonnenschein extra bestellt!! Wir haben uns sehr gut erholt und in der ruhigen, landschaftlich reizvollen Umgebung und im herrlich wild-romantisch angelegten Garten die Seele "baumeln" lassen. Der Abschied ist uns richtig schwer gefallen. Eine Urlaubsunterkunft, die sehr zu empfehlen ist für Naturliebhaber und alle jene, die Ruhe brauchen und diese genießen können.
Danke Herr Dr. Gode für die schöne Zeit.
Viele herzliche Grüße aus Thüringen!

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Strandvakantie, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Wunderschöne Natur; romatische kleine Strandbuchten; gute Einkaufsmöglichkeiten - vor Ort kleiner "Tante Emma-Laden", dort gibt es alles für den täglichen bedarf; Großeinkauf in Ueckermünde

Recreatiemogelijkheden: Gut geeignet für Radfahrer, zum wandern.
Nicht weit zur Insel Usedom mit Freizeitpark, Schmetterlingsmuseum und vielen schönen Badeorten.
In der Nähe sehr schöner Botanischer Garten, schöne Kirchen und Ukranenland (sehenswert)

Winkels: alles möglich - von "Tante Emma" vor Ort bis Supermarkt (16 km)

Mei 2010

Nils/Friedrich uit Ostercappeln

5,0
5 5 5 5 5

Traumhafter Urlaub

Wir haben uns in diesem Fischerhaus sehr wohl gefühlt.
Wir kommen garantiert wieder!!!

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

Omgeving van de accommodatie: Wer die Natur liebt, ist dort bestens aufgehoben

Recreatiemogelijkheden: Kanufahren, Angeln,Baden, Botanischer Garten, Konzerte und das gemütliche Ueckermünde sind nur einige Dinge, die zu empfehlen sind

Winkels: Der kleine Supermarkt bietet alles, was man zu leben dort braucht, wer mehr möchte findet in Ueckermünde alles andere

Januari 1970

Willi P. uit 71638 Ludwigsburg

4,5
5 3 5 5
Toon Duits

Vakantie in het oude vissershuis Godewind

Met alle aandacht voor detail:
Slechts 3 punten voor prijs/prestatie .
In het hoogseizoen te duur, bijna niets inbegrepen.
Voor de rest een geslaagde vakantie
Aan de negatieve kant werd onze hond aangevallen en gewond door een Duitse herder. Daarom moesten we vroeg vertrekken.
De eigenaar van de hond betaalde onmiddellijk de rekening van de dierenarts.
Ons respect.

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Romantische vakantie


Contactpersoon

Bedrijf Vermietung von Ferienhäusern
Dhr. H. Bode

Dhr. H. Bode

Andere accommodaties van Dhr. H. Bode

Alle accommodaties weergeven van Dhr. H. Bode

meer informatie

Vakantie-ideeën: Vakantie met hond

Objectnummer: 25421

Laatst bijgewerkt: 27.03.2024

Advertentie online sinds: 15 Jaren, 6 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/25421.htm

Dhr. Hagen Bode

Seestraße 35

17375 Altwarp

0049(0) 017649122678

0302754529

DE269464467


«Fischerhaus Godewind***** / 60 m²» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.9 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 27 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 8 van de 12 duurzaamheidscriteria.

Gratis afzegging tot 45 days voor aankomst

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven