Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Warmtepomp,Sauna,Bubbelbad

Stiege

Max.  4   gasten
100m²  Woonoppervlakte
2 Slaapkamers
1  Badkamer
Max. 4  gasten
100m²
2 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

27 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 2 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Bijzonder duurzaam Deze woning voldoet aan 11 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

27 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 2 Jaren online



Beschrijving

Vakantie midden in het Harz gebergte in ons nieuw gebouwde vakantiehuis in het voorjaar van 2021.
Het huis is rustig gelegen op de zuidhelling boven de Stieger Teichen. De toegang is direct via de B242 en het bos grenst slechts 20m achter het huis. Gelukkig zijn er hier zeer uitgestrekte beuken- en gemengde bossen, die niet zo zijn aangetast door de bossterfte in de Harz en de daaruit voortvloeiende bosomschakeling. Er zijn 2 nieuwe vakantiehuizen op het terrein van 2000m², die individueel of samen kunnen worden geboekt. Buiten de huizen zijn er 2 carports met ruimte voor 3 auto's of meerdere motoren, een extra omheind terrein met een speeltuin voor de kleintjes en een terrein waar de barbecuekota staat en vuur in de vuurschaal mogelijk is. Iedereen die ooit in een Grill Kota heeft gezeten kent de voordelen ervan. Vooral bij slecht weer kunt u er met maximaal 10 personen de avonden gezellig en warm doorbrengen. Hier eindigt het barbecueseizoen nooit, zelfs niet in de winter.
Huis 1 is de grootste van de twee huizen met 99m² en gebouwd volgens de nieuwste energienormen. De drievoudige beglazing van de ramen is niet alleen goed voor de energie-efficiëntie, d.w.z. de verwarmingskosten. Als ze gesloten zijn, is het zo stil dat je je 's morgens soms verslaapt. (dat gebeurde bij ons tijdens het testen). Verdere structurele hoekstenen zijn de 20 cm muurisolatie, 22 cm dakisolatie en alles verwarmd door vloerverwarming, aangesloten op een lucht-water warmtepomp. Natuurlijk wordt de warmtepomp ook gebruikt om het warme water te verwarmen. (Tijdens onze testweek hadden we buitentemperaturen van 5° overdag en -6° 's nachts en kwamen we op een totale energiebehoefte, met koken, douchen, 3x baden en verwarming van ongeveer 35 euro)
Ondanks alle energie-efficiëntie is er een houtkachel in het huis voor wie het graag een beetje romantisch heeft
Het huis heeft een grote woonkamer met een open moderne design keuken. Beide met een geweldig uitzicht op het Harz landschap door de grote glazen puien. Zelfs slecht weer kan er goed uitzien als de regenbuien over het landschap trekken. In de winter is het natuurlijk nog beter als het sneeuwt. Bij mooi weer kunt u de deuren openen en het volledig omheinde zuidelijke terras van 70m² gebruiken als uitbreiding van het woongedeelte. In het noorden, toegankelijk vanuit de woonkamer of de eerste slaapkamer, ligt het tweede terras van het huis. Hier kun je ook ontsnappen als de zon te goed is. Maar natuurlijk ook bij elk ander weer. Hier kunt u niet alleen genieten van de schaduw vanaf het middaguur, maar ook een sauna nemen op koude (of warme) dagen. Naar onze mening is de grote hot tub met V2A-houtkachel, GFK-inzet en blower nog mooier. Het is leuk, zelfs bij het slechtste weer, en er gaat niets boven sterrennachten onder nul met een fles champagne in de sneeuw. (Een kleine tip: vanaf -15 en geen wind, zijn er geen sterren meer. De waterdamp geeft je meer het gevoel in een warme mist te zitten. Dus het is beter om je champagne niet zo ver weg te koelen in de sneeuw)
In de grote badkamer van het huis bevinden zich een grote gelijkvloerse douche, een dubbele wastafel, een bad met blower en massage, een WC en een wasmachine. In de kleine badkamer, wastafel en WC.
De twee slaapkamers zijn elk 14m² groot, één met een tweepersoonsbed en een dubbele terrasdeur, de andere met twee eenpersoonsbedden. De bedden hebben allemaal zeer goede springveermatrassen.
Oh, en als het onderwerp is dat hij graag voetbal kijkt en zij liever iets intelligents, is er een grote Smart TV in de woonkamer en een kleinere in elk van de slaapkamers.

Een kort woordje voor de rokers onder de gasten. De huizen zelf zijn rookvrij. De woning is niet, en bij slecht weer kunt u ook gebruik maken van de barbecue kota, waar het altijd ruikt naar rook van de laatste brand

Maximaal twee honden zijn toegestaan in onze huizen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor honden is echter een voorwaarde en moet verplicht zijn


Het komt erop neer dat de huizen allebei nieuw zijn en dat we er alles aan gedaan hebben. Aangezien het tijdstip van voltooiing midden in de derde golf van Corona lag (hopelijk de laatste), hadden we tijd om alles zelf te testen. Maar mochten we iets gemist hebben, er ontbreekt iets of er moet iets veranderd worden, ons huis ligt onder de vakantiewoningen. Dus geen enkel probleem.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 2
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren welkom Huisdieren welkom
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Tuin Tuin
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Wasmachine Wasmachine
Sauna Sauna
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Meer 0.2 km

0.2 km

Supermarkt 0.4 km

0.4 km

Restaurant 0.3 km

0.3 km

Stadscentrum 0.4 km

0.4 km

Bus 0.3 km

0.3 km

Station 0.6 km Harzquerbahn Stiege

0.6 km

Snelweg-afrit 23 km B26 Blankenburg

23 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

De twee vakantiehuizen bevinden zich in het kleine Harz dorp Stiege, dat op zijn beurt centraal gelegen is in de Harz. Alle bezienswaardigheden zijn van hieruit snel te bereiken.
Pullman City 6km
Rappbode Dam (Titan RT) 12km
Rübeländer Grotten 18km
Kasteel Wernigerode 32km
Schierke 29km
Torfhaus 35km
Dierentuin Aschersleben 58km
St. Joseph's kruis 16km
Kyffhäuser 46km
Hexentanzplatz Thale 21km
Apenbos met zomerrodelbaan Straußberg 44km
De uitgestrekte bossen nodigen uit tot wandelen en er zijn verschillende bosrestaurants.
Dichtbij de vakantiehuizen, op ongeveer 300m afstand, ligt het kasteel Stieger. Hier kunt u binnen de oude muren koffie met versgebakken gebak bestellen. En natuurlijk een biertje of twee. De kasteeleigenaren uit Nederland hebben alles heel gezellig ingericht en je voelt je meteen welkom door de hartelijkheid. Maar pas op, het high-proof bier dat Rene de kasteelheer graag aanbiedt, moet langzaam worden gedronken en afgewacht.
Pullman City is natuurlijk een absolute must voor alle westernfans. De vele show car events, motor en quad bijeenkomsten en andere evenementen zijn altijd interessant.
In de winter kunt u gebruik maken van de langlaufloipes in het naburige dorp Hasselfelde of Friedrichsbrunn, of aan de andere kant van het meer, een rodelbaan, op de Mühlberg.
Natuurlijk zijn er ook de vijvers. U kunt hier vissen of roeien. Officieel is baden verboden, zoals overal in Duitsland (geen openluchtzwembaden). Maar dat merk je niet echt op warme zomerdagen.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Fietsen
Jagen
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Zweefvliegen
Skiën
Snowboarden
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Inchecken: 15:00
Uitchecken: 10:00
Borg: € 100
Aanbetaling: 50 % bij het boeken
Resterend bedrag: 2 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

De toeristenbelasting bedraagt EUR 2,50 per persoon (vanaf 16 jaar) per nacht en is verschuldigd bij aankomst.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Rücktritt bis zu 8 Wochen vor Beginn der Mietzeit: 20 % (mindestens jedoch 25,-€) Rücktritt 8 bis 6 Wochen vor Beginn der Mietzeit: 50 % Rücktritt ab 6 Wochen vor Beginn der Mietzeit: 80 % und bei Nichterscheinen und Reiseabbruch 100 % Wird der Zeitraum nach Stornierung vermietet, fallen für die Stornierung nur 25€ Bearbeitungsgebühr an.

meer informatie:

Boekingen kunnen worden gemaakt voor 4 nachten of meer, kortere boekingen alleen in geval van hiaten. Eindschoonmaak 55,- € is bindend voor elke boeking.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 01-04-2024


10 Beoordelingen

Totale beoordeling

5,0 van 5
5.0 Inrichting
4.9 Prijs / kwaliteit
5.0 Service
5.0 Ligging
5.0 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

Augustus 2022

Alexandra B. uit Lüneburg

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Heerlijk en ontspannen

Ik ben het volledig eens met de evaluatie van de voorgangers
We verbleven eind augustus met 3 personen in huis 1. De heer Klapproth en zijn vrouw waren zeer meegaand, zodat we de vakantiewoning voor 15.00 uur konden betrekken.
We hadden een heerlijke, ontspannen vakantie. Het aanbod van omliggende bezienswaardigheden en wandelmogelijkheden was echter niet haalbaar voor onze vakantietijd, dit vraagt om herhaling.
Veel dank aan de familie Klapproth,

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden

Maart 2022

Lea L. uit Mönchengladbach

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Ontspannende vakantie in de Harz

Prachtig, schoon en gezellig vakantiehuis in het Harz gebergte. Met twee slaapkamers en een zeer grote woonkamer is er genoeg ruimte voor 4 personen om avonden samen door te brengen. Met een sauna en een bubbelbad, die aan het zicht zijn onttrokken, is het ook heel goed ontspannen. Bovendien is er een zeer groot terras om van de zon te genieten. Voor de koude dagen is er ook een kachel binnen en een TV in elke kamer. Aantrekkelijk zijn ook de tafeltennistafel en het barbecuehuisje voor het vakantiehuis. Onze hond meenemen was ook geen probleem
Het hout voor de barbecue, de kachel of het bubbelbad kregen we meteen van de verhuurders tegen een kleine vergoeding. Mevrouw en mijnheer Klapproth zijn zeer behulpzaam en totaal vriendelijk
De omgeving biedt enkele attracties zoals de Brocken, druipsteengrotten, wandelpaden en leuke stadjes die met de auto bereikbaar zijn. Er is een overdekte parkeerplaats voor de auto's.
We komen graag terug en kunnen de vakantiehuizen van harte aanbevelen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden

September 2021

Mario S. uit Friesoythe

4,7
5 4 5 4.5 5

Sehr gutes Ferienhaus

Dieses Haus ist super ausgestattet. Man gat alles was man braucht. Die Vermieter sind super nett und hilfsbereit. Der Ort ist wie beschrieben sehr ruhig, was aber toll ist zum abschalten. Direkter zugang hinten raus zim Wald bzw Wandern. Tolles Gesamtpaket. Gerne wieder . Lg

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden

September 2021

Vitali G. uit Bremen

5,0
5 5 5 5 5

Rundum Glücklich

Wir (zwei Pärchen, einem kleinen Baby und 2 Hunden) haben übers Wochenende bei der Familie Klapproth das Haus Nr.1 gemietet. Die Besitzer sind sehr freundlich und hilfsbereit, bei Fragen stehen sie jeder Zeit zur Verfügung.
Das Haus steht auf einem Hang und bietet einen schönen Ausblick, hinterm Haus befindet sich ein großer Wald der für Naturliebhaber und Spaziergänger (vor allem mit dem Hund) sehr schön und praktisch ist. Das Haus selbst lässt keine Wünsche offen, vom Kamin, einer gut ausgestatteten Küche, moderner und sauberen Einrichtung bis hin zur Sauna und einem Whirlpool ist alles dabei.
Wir hatten ein sehr schönes Wochenende in der Unterkunft und können sie mit gutem Gewissen weiterempfehlen.

Gruß Vitali G.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier

Augustus 2021

Sabine B. uit Ludwigsfelde

5,0
5 5 5 5 5

Hallo Familie Klapproth

Es war ein gelungener Urlaub in ihrem wunderbaren Haus. Da das Wetter mitgespielt hat konnten wir die große Terrasse ausgiebig genießen und hatten unsere Kinder auf dem darunter liegenden Spielplatz immer im Blick. Wenn das Haus nicht ausgebucht gewesen wäre, hätten wir gern noch ein paar Tage dran gehängt.
Ach, und danke für die Nachsendung der Sachen. :)))
Viele Grüße in den Harz Sabine B.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen

Juli 2021

Sandra M. uit Panketal

5,0
5 5 5 5 5

TOP Ferienhaus

Super ausgestattet, sehr nette Vermieter, ideal für Urlaub mit Hund und/ oder Kind, da eingezäunter Bereich. Haus ist zudem sehr sauber und mit Liebe zum Detail eingerichtet. Tolle Terasse mit traumhaften Blick.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier

Juni 2021

Rita M. uit Billerbeck

5,0
5 5 5 5 5

Absolut empfehlenswert!

Vielen Dank !
Schöne Lage,tolle Ausstattung,sehr nette Vermieter,sauber,komplett eingezäuntes Grundstück ,ruhig,Wellnessoase!

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier

Juni 2021

Barbara A. uit Berlin

5,0
5 5 5 5 5

Sehr schönes Ferienobjekt

Wir können das Ferienhaus nur weiter empfehlen. Sehr schöne Lage,sauber, komplett eingezäuntes Gelände, große Terrasse mit einer prima Aussicht und nette Vermieter. Nicht zu vergessen der Haushund Barney, der bei seiner Größe und dem Fell offensichtlich ein Eisbär werden sollte. Wir kommen garantiert wieder

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier

Juni 2021

Angelika K. uit Westerstede

5,0
5 5 5 5 5

Wir kommen wieder

Wir durften ein wunderschönes verlängertes Wochenende in dieser fabelhaften Ferienwohnung verbringen und möchten uns auch auf diesem Weg noch einmal bedanken. Vor allem das Badefass war bei den heißen Temperaturen ein Highlight.
Wir können die Ferienwohnung uneingeschränkt weiterempfehlen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen

Juni 2021

Carmen S. uit Versmold

5,0
5 5 5 5 5

Ferienhaus 1

Ein ganz herzliches Dankeschön an Familie Klapproth. Sie haben hier mit ganz viel Liebe und Herz ein Paradies erschaffen. Es fehlt an nichts, die Vermieter sind super nett und ich habe mich pudelwohl gefühlt. Die Abreise viel echt schwer:-).
Der nächste Aufenthalt für August ist schon gebucht, wir sehen uns öfter.
Herzliche Grüße von Carmen

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Mindervaliden, Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie met huisdier, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Skivakantie, Romantische vakantie


Contactpersoon

Mevr. M. Klapproth

Mevr. M. Klapproth

Andere accommodaties van Mevr. M. Klapproth


Meer accommodaties die je ook kunnen bevallen


meer informatie

Vakantie-ideeën: Vakantie aan een meer

Objectnummer: 334294

Laatst bijgewerkt: 22.03.2024

Advertentie online sinds: 2 Jaren, 11 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/334294.htm


«Warmtepomp,Sauna,Bubbelbad» krijgt een vakantiebeoordeling van 5 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 10 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Bijzonder duurzaam Deze woning voldoet aan 11 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven