Zoeken
Zoekopdracht
Gasten 2 gasten

Vakantiewoningen Olbersdorf

Olbersdorf, Natuurpark Zittau gebergte

Max.  14   gasten
295m²  Woonoppervlakte
8 Slaapkamers
3  Badkamer
Max. 14  gasten
295m²
8 Slaapkamers
fhm-common::rebranding.favorit_hinzu
Delen

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

107 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 7 Jaren online


Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 7 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies

Fantastische ligging

Brandschone accommodatie

100% Aanbeveling

107 keer aan de wensenlijst toegevoegd

Al meer dan 7 Jaren online


Beschrijving

Achter de ruwbouw van een als koetshuis en opslagplaats gebruikte schuur, die naar historisch voorbeeld werd gerenoveerd, werden 3 afzonderlijke vakantiewoningen in maisonnettestijl ontworpen als nieuwe inrichting. Ze beginnen elk op de eerste verdieping en reiken tot in het dakgedeelte, waar de oorspronkelijke balken zichtbaar zijn gelaten. Er is keuze uit twee verschillend ontworpen flat types
Type I (Whg 1 en Whg 2) heeft elk een woonoppervlakte van 95 m²
De woonkamer met L-vormige keuken, een grote badkamer (bad, douche, WC) en een slaapkamer voor 2 personen bevinden zich in het onderste gedeelte. Een houten trap leidt naar het bovengedeelte met een tweepersoonsslaapkamer en nog een toilet. De galerij opent het zicht naar beneden in de woonkamer/keuken. Beide flats verschillen alleen in het concept van de slaapkamers: Whg 1 heeft 1 tweepersoonskamer (boven) en 1 tweepersoonskamer (beneden), Whg 2 heeft 1 tweepersoonskamer (boven) en 2 eenpersoonskamers (beneden).
Type II (Whg 3) heeft een woonoppervlakte van 105 m². In het onderste gedeelte bevindt zich de ruime woonkamer/keuken, verder alle 3 de slaapkamers (2 tweepersoonskamers, 1 kamer met twee aparte bedden), een grote badkamer (bad, douche, dubbele wastafel, WC) en een kleine berging voor bagage. Een houten trap leidt van het woongedeelte naar de galerijruimte die kan worden gebruikt om te zitten, tv te kijken en spelletjes te spelen, ingericht met hoekbank, 55-inch smart tv, bureau en speelhoek (bij voorkeur voor kinderen).
De twee type I appartementen zijn elk voor maximaal 4 personen, het grotere type II voor maximaal 6 personen. De tweepersoonskamers zijn alle ruim genoeg om er desgewenst een reisbedje (peuter) bij te plaatsen.
Het ontwerpconcept legt de nadruk op een hoog niveau van wooncomfort en houdt tegelijkertijd rekening met eco-logische aspecten: alle kamers (inclusief badkamers en WC) met ramen, grote bedden met goede ligkwaliteiten (180 x 200 cm, 90 x 200 cm), badkamers met verwarmd handdoekenrek, keukenruimte met aparte luchtafvoer, viervoudige inductiekookplaat, keukenblad van gekleurd graniet, vloerverwarming (werkt met geothermische energie), extra open haard fornuis bekleed met speksteen, LED plafondverlichting in het hele huis, smart TV, internettoegang met snelle 50 Mbit/s datalijn meer.
Verder beschikt het vakantiehuis over een afsluitbare ruimte op de begane grond voor het opbergen van kinderwagens, fietsen, wintersportartikelen en dergelijke.

Slaapplaatsen

Slaapkamers 1
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 2
Eenpersoonsbed
Slaapkamers 3
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 4
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 5
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 6
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 7
Tweepersoonsbed
Slaapkamers 8
Tweepersoonsbed

Kamers en inrichting

Huisdieren niet toegestaan Huisdieren niet toegestaan
Niet-rokers Niet-rokers
WiFi WiFi
Televisie Televisie
Terras Terras
Vaatwasser Vaatwasser
Haard Haard
Parkeren Parkeren
Kinderen welkom Kinderen welkom
Toon alle faciliteiten

Routebeschrijving/ligging

Toon landkaart

Afstanden

Strand 1.5 km

1.5 km

Meer 1.5 km

1.5 km

Skilift 10 km

10 km

Supermarkt 1 km

1 km

Restaurant 2 km

2 km

Stadscentrum 1 km

1 km

Bus 0.2 km

0.2 km

Luchthaven 119 km Dresden

119 km

Station 4.5 km Zittau

4.5 km

Snelweg-afrit 56 km Weißenberg

56 km


Plaats en de locatie van de accommodatie

De driezijdige boerderij met de (30 x 10) m grote vakantiewoning op een perceel van 9000 m² ademt nog steeds het karakter van de typische landelijke nederzettingsvorm zoals die zich ten tijde van de eerste bewoning in ontginningsgebieden ontwikkelde: het boshoefdorp, waarbij de hoeve met de gebouwen direct aan de dorpsweg met de waterloop werd gebouwd, gevolgd door het achterliggende weide- en akkerland en het aangrenzende bos. Dit alles op een strook land, de zogenaamde Hufe.
Het vakantieverblijf is gemakkelijk bereikbaar via de rustige dorpsweg. Er zijn parkeerplaatsen voor voertuigen op de boerderij. Wij halen treinreizigers graag op van het station van Zittau
Uw vakantiehuis ligt halverwege de districtsstad Zittau (3 km) en het Zittauer gebergte (5 km) en op loopafstand van de Olbersdorfer See met zwemgelegenheid. Het is daarom een geschikt uitgangspunt voor verkenningen voor vakantiegangers met uiteenlopende interesses. Zittau, dat meer dan 750 jaar oud is, biedt cultuurschatten: uniek in Duitsland zijn de twee vastendoeken, interessant is de grotendeels bewaard gebleven historische binnenstad en de ringvorming rond de binnenstad als groene gordel met representatieve gebouwen. In het Zittauer gebergte met de alom bekende plaatsen Oybin, Jonsdorf, Waltersdorf en Lückendorf vinden wandelaars en fietsers van alle leeftijden ideale omstandigheden voor een evenwichtige vakantie. Andere bijzonderheden zijn een avontuurlijke tocht met de in 1890 in gebruik genomen smalspoortrein van Zittau via Olbersdorf de bergen in, de in Europa unieke vakwerkhuizen uit de Oberlausitz en excursies naar Tsjechië en Polen.


Recreatiemogelijkheden

Vissen
Bergbeklimmen
Fietsen
Inline skaten
Jagen
Mountainbiken
Paardrijden
Zwemmen
Surfen
Volleybal
Wandelen
Alle recreatiemogelijkheden weergeven Minder recreatiemogelijkheden weergeven

Richtlijnen

Aanwijzingen van de verhuurder

Aanbetaling: 10 % bij het boeken
Resterend bedrag: 4 weken voor aankomst

Aanvullende informatie bij de huurprijs:

De huurprijzen (hoogseizoen 99€, laagseizoen 85€ , eindschoonmaak 45€ ) hebben betrekking op een vakantiewoning (FeWo 1 of 2) met een bezetting tot 4 personen. FeWo 3, voor maximaal 6 personen (hoogseizoen 149 €, laagseizoen 129 €, eindschoonmaak 55 € ), exacte prijzen op aanvraag. Vertrouw niet op de prijscalculator! Vanaf 01.01.2021 plus 1,50€ per persoon/nacht toeristenbelasting, ter plaatse contant te voldoen.

van 07.10.2022 tot 09.10.2022 is alleen FeWo 1 beschikbaar

Annuleringsvoorwaarden:

De gastheer heeft geen annuleringsbeleid verstrekt.


Beschikbaarheid

toon 12 maanden

vrij bezet Aankomst- of vertrekdag

Voor het laatst bijgewerkt: 14-04-2024


16 Beoordelingen

Totale beoordeling

4,8 van 5
4.9 Inrichting
4.9 Prijs / kwaliteit
4.7 Service
4.8 Ligging
4.8 Reinheid
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.
De beoordelingen worden op echtheid gecontroleerd. Lees meer hierover in onze beoordelingsrichtlijnen.

September 2023

Heiko I. uit Großthiemig

5,0
5 5 5 5 5

Familienurlaub

hatten ein wunderschönes verlängertes Wochenende, ganz in Familie. Prima Service, Tipps für Ausflüge ,nette Gespräche mit dem Hausherrn. Sehr sauber und top ausgestattet.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto

April 2023

Christoph S. uit Chemnitz

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Korte gezinsvakantie

We waren met 9 volwassenen die 2 flats bewoonden en zijn zeer enthousiast over dit domicilie en de eigenaars van boeking tot vertrek!
We konden samen koken, eten en tijd doorbrengen in de grote flat.
Er was nog voldoende ruimte om elkaar niet op de zenuwen te werken.
Alles is in een zeer aantrekkelijke en geslaagde staat! Notoire klagers zullen lang moeten zoeken om minder punten te vinden.

Augustus 2021

Dirk R. uit Karlsbad

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Vakantie in een driezijdige boerderij --- Oberlausitz zeer dicht bij...

Vakantie met 4 volwassenen aan de Olbersdorfer See. We verbleven in appartement nr. 2 op de eerste verdieping - uitzicht op de binnenplaats. De locatie kan niet beter zijn, momenteel een doodlopende weg vanwege een bouwterrein, maar ook verder weinig verkeer omdat verderop een ontlastingsweg loopt. Met veel moeite werd hier een driezijdige boerderij gerestaureerd. Twee gebouwen zijn klaar, één moet nog komen. Bij de hoofdingang van de verbouwde oude schuur kunt u gemakkelijk uw fietsen stallen, de trap naar de bovenverdieping is breed. De flat is ideaal ingedeeld en laat u de dakbalken over 2 verdiepingen ervaren. 2 badkamers / WC en douche bad zijn groot en beide hebben ramen. Er zijn overal horren, wat logisch is in de zomer - dus open ramen geen probleem. Ondanks de hete buitentemperatuur was het aangenaam in de flat. Keuken heeft alles wat nodig is, TV en geluidsinstallatie ook aan boord. Grote houten vloer en dus 1a leefklimaat. Het appartement is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen en mountainbiketochten in het Zittauer gebergte. De ZOJE kabelbaan passeert in het zicht van het huis. De halte naar Zittau of Oybin / Jonsdorf ligt op 7 minuten lopen. Achter het huis beginnen fietspaden in alle richtingen. Tuin kan gebruikt worden, groot gebied. Zittau is bereikbaar per fiets, bus, trein of te voet. Het hoogtepunt blijft de zonsopgang aan de O-See of met de MTB vroeg in de ochtend op de Töpfer - met een onbeschrijfelijk uitzicht op de O-See, Zittau en het hele Lausitzbekken

De gastheer is bescheiden, maar altijd aanwezig. De bediening is ongecompliceerd, zeer vriendelijk en dus gewoonweg positief aan te bevelen rondom - voor gezinnen, wandel- en avontuurvakanties.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie, Skivakantie, Strandvakantie, Romantische vakantie

Juli 2021

Kathrin J. uit Unstrut-Hainich / OT Großengottern

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Vakantie met vrienden 2021

Zeer mooie, goed onderhouden accommodatie met veel bijgebouwen. Verhuurder en buurt top. We hebben erg genoten van de tijd.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Strandvakantie

December 2020

Heike E. uit Glauchau

2,9
3.5 3.5 0.5 3.5 3.5

Silvester 2020

Wir haben Silvester 2020 diese Unterkunft gebucht und auch eine Anzahlung geleistet. Durch Corona konnten wir nicht anreisen. Meine Versuche mit dem Vermieter in Kontakt zu kommen scheiterten. Wir haben weder eine Absage noch unsere Anzahlung bekommen.
Vielleicht wären wir gern zu einem anderen Zeitpunkt gekommen. Wir finden es beschämend ,wie das gelaufen ist.

Oktober 2020

Kristin D. uit Berlin

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Pure ontspanning

Wij hebben met z'n drieën onze tweede herfstvakantie doorgebracht in deze geweldige en liefdevol ingerichte vakantiewoning met uitzicht op de tuin.
Aankomen, parkeren en je goed voelen.
De flat heeft alles wat je nodig hebt.
Van daaruit kunt u prachtige wandelingen maken, en met de auto of de trein bent u snel in Oybin, Zittau (ook te voet) of Jonsdorf (geweldige bakkerij).

Hoewel we er al twee keer zijn geweest, komen we zeker nog een keer.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

September 2020

Fred G. uit Freital

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Super weekend voor het hele gezin

We hadden voor het weekend alle drie vakantiewoningen gehuurd voor een familiebijeenkomst. De inrichting van de appartementen is top. Er ontbrak niets. De verhuurders waren erg vriendelijk en ook al vooraf bezig om aan al onze wensen te voldoen.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen

Augustus 2020

Ralf T. uit Rietschen

5,0
5 5 5 5 5
Toon Duits

Prachtige vakantieappartementen op een ideale locatie.

Grote, perfect en modern uitgeruste, zo goed als nieuwe vakantieappartementen op een prachtig gerestaureerde binnenplaats! Grote buitenruimte, ideaal voor kinderen en om te grillen en relaxen! Olbersdorfer meer met een zeer mooi strand op 25 minuten loopafstand. Smalspoor treinstation naar het Zittauer Gebergte op 10-15 minuten loopafstand. Zeer vriendelijke gastheer! Sympathiek en attent! Al met al een perfecte plek voor ontspannen vakantiedagen! 100% aanbeveling! Gewoon geweldig!!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Strandvakantie, Romantische vakantie

Juli 2020

Miriam K. uit Georgsmarienhütte

5,0
5 5 5 5 5

Traumurlaub in Traumwohnung

Die Ferienwohnung ist für Wander-, Bade- und Kultururlaub ideal gelegen, geräumig, gut ausgestattet und gemütlich. In unmittelbarer Nähe liegen der Olbersdorfer-See, ein Freibad und mehrere schöne Wanderwege.
Der Vermieter ist sehr hilfsbereit und erfüllt auch Sonderwünsche.
Wir haben uns wirklich rundum wohl gefühlt.
Herzlichen Dank für diesen unvergesslichen Urlaub!

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden

Juli 2018

Funke uit 02826

4,3
4.5 4.5 5 3
Toon Duits

Mooie accommodatie

Wij waren 4 gezinnen die een weekend in dit geweldige huis doorbrachten. We voelden ons vanaf het begin op ons gemak. De verhuurders zijn super aardig en gastvrij, de verhuurder voldeed aan al onze wensen en regelde zelfs een extra kindertafel zodat de kinderen buiten konden eten!
De appartementen zijn liefdevol ingericht en modern uitgerust, het ontbrak aan niets.
We konden gebruik maken van de tuin en de barbecue, er was een kleine zandbak, schommels en andere speelvoorzieningen voor de kinderen. De verhuurders hebben echt aan alles gedacht! Gewoonweg prachtig en een aanrader!
We komen zeker terug.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Romantische vakantie

Mei 2018

André uit Ottendorf-Okrilla

5,0
5 5 5 5

Wunderschöne Ferienwohnungen

Diese Ferienwohnungen sind super schön und liebevoll eingerichtet. Der Gastgeber ist uns von Anfang an offen und freundlich gegenüber getreten.Wir haben uns sehr wohlgefühlt und unseren Kindern hatte es der Garten zum toben angetan. Wir möchten diese Ferienunterkünfte weiterempfehlen.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen

Februari 2018

Kris K. uit Dresden

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Prachtige vakantiewoning

We hebben een heerlijk ontspannen tijd gehad in de liefdevol gerenoveerde en naar onze wensen ingerichte appartementen op de Dreiseithof. Ouders hebben diverse mogelijkheden om zich terug te trekken in de flat, kinderen hebben alle ruimte om te spelen op de ruime weides (met een heus voetbaldoel!!) en verharde voortuin. De halte van het smalspoor ligt op loopafstand, diverse wandel- en excursiebestemmingen zijn in een paar minuten te bereiken.

Aanbevolen voor: Senioren, Gezinnen met kinderen, Cultuur en bezienswaardigheden, Single-vakantie

September 2017

Fam. K. uit Pulsnitz

5,0
5 5 5 5
Toon Duits

Super vakantieflat om je goed te voelen

Zeer mooie, nieuwe en comfortabele flat die niets te wensen overlaat. De verhuurders zijn erg aardig en we voelden ons erg op ons gemak. De flat is ideaal gelegen. Slechts een paar minuten naar het meer van Olbersdorf en het smalspoor.
We komen zeker terug.

Vriendelijke groeten uit Pulsnitz

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen

Mei 2017

Ch. E. uit 09116 Chemnitz

5,0
5 5 5 5

Tolle Unterkunft

In wunderschöner Urlaubslage mit vielen Unternehmungsmöglichkeiten liegen die beiden stilvoll eingerichteten Ferienwohnungen. Wir waren zwei Familien und für uns war es perfekt. Die Gastgeber sind sehr darum bemüht, dass man sich wohlfühlen kann.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen

April 2017

Nina H. uit 02763 Zittau

5,0
5 5 5 5

Ferienwohnung zum Wohlfühlen

Ein toller Ort, um das Zittauer Gebirge zu erkunden. Sehr netter und hilfsbereiter Gastgeber, tolle Wohnung mit allem ausgestattet, was man für einen entspannten Urlaub oder in unserem Fall Kurzurlaub braucht.

Aanbevolen voor: Avontuur en actief, Gezinnen met kinderen

April 2017

Tina S. uit 01900 Großröhrsdorf

5,0
5 5 5 5

Sehr zu empfehlen

Sehr schöne, pfiffig aufgebaute Wohnungen in ruhiger Lage. Alles in einwandfreiem Zustand. Gastgeber sehr freundlich und bemüht Wünsche der Gäste umzusetzen.Wenige Schritte bis zur Dampfbahn in Richtung Zittau bzw den Kurorten Oybin und Jonsdorf.

Aanbevolen voor: Gezinnen met kinderen, Vakantie zonder auto, Cultuur en bezienswaardigheden


Contactpersoon

Dhr. K. Rothe

Dhr. K. Rothe

meer informatie

Vakantie-ideeën: Wandel- en klimvakantie

Objectnummer: 92352

Laatst bijgewerkt: 13.04.2024

Advertentie online sinds: 7 Jaren, 3 maanden

URL: https://www.vakantiehuisnu.nl/92352.htm

Dhr. Kendy Rothe

August-Bebel-Straße 138

02785 Olbersdorf

0049(0) 00491631859118


«Vakantiewoningen Olbersdorf» krijgt een vakantiebeoordeling van 4.8 (beoordelingsschaal: 1 tot 5) op basis van 16 gegeven Beoordelingen.

Verwijderen
toevoegen als favoriet
Voer uw reisdata in voor exacte prijzen

Zeer duurzaam Deze woning voldoet aan 7 van de 12 duurzaamheidscriteria.

2 gasten

DFV logo
Gecontroleerd en gecertificeerd door de Duitse bond van vakantiehuizen
Trustpilot
Meer dan 900 geverifieerde beoordelingen op Trustpilot
Best Price
Boek zonder kosten
en commissies
Contactgegevens van de gastheer/-vrouw weergeven